Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 533711 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #2445 dnia: Wrzesień 22, 2026, 20:58:29 »
Masz 100 % racji. Ja teraz jak patrzę na Artura i tą jego kochanicę to na wymioty mi się zbiera. Oby dziad dostał za swoje 😠

Też mam na niego odruch wymiotny. Podobała mi się postać Artura: ciepły, wytrwały, walczący o kobietę, którą kocha. Wtedy facet zyskuje, nawet jeśli jest brzydki, a nie da się ukryć: Pan Robert nie jest przystojny czy obiektywnie atrakcyjny. Dlatego tak dobrze się patrzyło na ekran, gdy grał swoje kwestie i jakoś tak z ciepłem wewnętrznym cieplała jego uroda.

Obecnie widzę więcej "Roberta" w Arturze niż samej postaci. Takie przynajmniej sprawia wrażenie na Instagramie: butny, arogancki, zadufany w sobie i bezczelny (czego przykładem jest hejtowanie na swoim profilu jakiejś knajpy nad morzem serwującej gofry, że za długi czekał na posiłek i był on za drogi - sposób narracji jakby spadł z naprawdę mocnego drzewa). A że widzę więcej Roberta w Arturze niż napisanej postaci źle mi się to ogląda. Nie przekonuje mnie ta niby tak wzruszająco zagrana scena. Nie ma w niej delikatności ani czułości, chemii też nie ma. Trudno zresztą od 30-latki domagać się, żeby zapłała namiętnością do seniora, no, bez jaj.

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2446 dnia: Wrzesień 29, 2026, 16:32:21 »
Najlepsze jest to że Moskwa lajkuje tylko pozytywne komentarze na temat swojego żenującego wątku 🙄 A swoją drogą to nie wiem co te baby w nim widzą. Dorota, Marysia, jakaś lekarka z przychodni w Gródku ( grała ją Olga Boładź ale nie pamiętam imienia) Teresa, Ewa i teraz ta Aśka. Co on w sobie ma? Bo uroda hmm na pewno nie mój typ 😜 a zrobili z niego Casanovę 😅 Coś czuję że ta "miłość" mu szybko minie, tylko później się okaże że laska jest w ciąży i pozamiatane.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2026, 05:35:49 wysłana przez Skowronek »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #2447 dnia: Wrzesień 29, 2026, 21:19:23 »
 Gdyby scenobajarki z Emki miały jaja to by mu napisały wątek dziecka z jakimiś zaburzeniem a tamtą cizię uśmierci li przy porodzie. Wtedy by został sam i by poznał konsekwencje machania starczą fujarką enigmatycznie nazywając to "wielką miłością".
Ale Emka już od dawna nie ma ambicji. Zresztą nie tylko Emka, Moskwa też zachowuje się jakby mu słoma nie tylko z butów, ale i z buzi wychodziła.
Co do urody "wielkiego aktora" no to do amanta to mu bardzo daleko. Zapewne te bohaterki leciały na inteligencję 😆, tytuł kochanicy doktora to nie w kij dmuchał.  <skacze>

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2448 dnia: Październik 01, 2026, 05:36:53 »
Widziałam dwa nowe odcinki i powiem tak scena seksu Artura i Joanny jest tak obrzydliwa do tego ta muzyka 🤮 Ten dureń zamiast zatrzymać swoją żonę to przytula kochankę 🤦🏻‍♀️ Ten gramofon to mu powinna o łeb roztrzaskać. A tak po ludzku to było mi zwyczajnie szkoda Marii. I tego jak się męczyła na ślubie Natalki.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #2449 dnia: Październik 01, 2026, 07:55:09 »
Trudno żeby Moskwa lajkował negatywne komentarze- nie znosi krytyki.
Nie chcę prorokować ale raczej po tej akcji wątku Marysi i Artura nie będzie.
Maryśka byłaby koszmarnie głupia żeby znowu z nim się związać.
Z resztą on jest strasznie zakochany.
Scena kładzenia ręki jego na ręce Marysi w czasie ślubu Natalki jest koszmarna.Dał dupy innej a póżniej głaszcze żonkę z podtekstem-będzie dobrze.
Ciekawe jak rozwiążą sprawę przychodni.
Przyjęcie płyty z taką dedykacją i słuchanie jej w domu to przegięcie na maxa.
Ciekawe jak córkom wyjaśni że tyle kłamał,szczególnie starszej.
Moskwa jako amant jest mało strawny jak nie wielbiciele ponad 60 letniej Marysi to młoda dupeczka i podstarzały lowelasik.
Masakra.

Odc-1945.
https://rapidgator.net/file/0ac1c5fe0e5d33c251d68e96255e2546/Odc-1945.avi.html

Odc-1946.
https://rapidgator.net/file/96d00265e45f3b101d49c009a27d03fc/Odc-1946.avi.html

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #2450 dnia: Październik 01, 2026, 09:20:45 »
Moskwa się na błędach nie uczy, już raz stracił robotę, bo zakończyła swój wątek w serialu, i tak może być i teraz. Wštek się nie przyjmie, Maria jako postać zostanie, a on poleci do innego kraju z kochanicą i urwie się dojna robota, a raczej on nigdzie indziej nie gra.
Widziałam tylko fragmenty tego wątku i zrobiło się niedobrze, jak stary dziadyga rozbiera młodą łaskę, wchodzi żona, a ten ją tuli kochankę..i to w miejscu pracy. Aż współczuję aktorce, bo cała scena jest obleśna, te pocałunki całkowicie nie namiętne, nawet nie można się wczuć i uwierzyć, że bohater naprawdę jest zakochany, raczej po prostu chce skorzystać z młodego ciała. Już bardziej mu wierzyłam jako aktorowi, gdy walczył o Marysię, ich rozmowy miały w sobie ciepło i jakiś klimat.
 <lece> Scenariusz Emki jest tak ograny, że płyta jest tak zdrapana, że słychać tylko fałsz i nic więcej. Tylko zdrady i zdrady. No, ale póki oglądalnosc nie spadnie, to będą w to brnęli.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #2451 dnia: Październik 01, 2026, 14:38:59 »
Moskwa ma niewiele do powiedzenia- jest aktorem i gra co mu w scenariuszu podadzą, aż takim wziętym nie jest żeby sugerować zmiany.
On nigdzie nie gra i to od lat.
Mroczki i Cichopek już więcej grali od niego.
Myślę że nie pozbędą się go tak prędko- jest współwłascicielem przychodni-ma kasę.
Musi się wyprowadzić ,więc wynajmie mieszkanie,larwa gdy się dowie że odszedł będzie obok.
Scena uniesienia w gabinecie to masakra, stary cap ,któremu w spodniach zapłonęło i zachowuje się jak nastolatek a nie jak mocno dorosły facet.
Są jeszcze córki-o ile starsza wie o wszystkim to Basia nie wie nic.
Bardzo podoba mi się gra aktorki,która gra starszą córkę.
Może kiedyś z Pawłem ją polączą.  ;D

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #2452 dnia: Październik 01, 2026, 14:57:47 »
Tak, postać córki jest bardzo fajna

.Jej rozumowa, w której zwierza się Pawłowi, że może mieć dzieci bardzo mnie poruszyła.  Jeśli nie z Pawłem, go niech ją połączą z kimś sensownym, bo warto.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #2453 dnia: Październik 01, 2026, 22:22:39 »
Myślę że ją z Pawłem połączą za jakiś czas.Paweł wie że kocha Antosia <zakochany>
Marysia ją lubi Basia seniorka też.
Poczekamy,zobaczymy-ona mi jakoś pasuje do Pawła po tych wszystkich jego flamach-rozsądna,spokojna,wykształcona.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #2454 dnia: Październik 02, 2026, 05:23:29 »
Mam nadzieję, że połączą ich gdy Paweł dojrzeje do związku z tak wspaniałą kobietą. Chociaż w Emce to wszystko mogą zepsuć. Tak już mają  <papa>

Co do Moskwy, to nie chodziło mi o to, że on ma wpływ na scenariusz, ale o to, że on się tak chwali zdradą w mediach, jakby kultowe sceny grał, a może się okazać, że ten jego romans spowoduje, że jego wątek będą powoli wygaszać. Ludziom szybko się to znudzi. To jak jazda na rollercoasterze - dwie minuty i po strachu. Tutaj też - dwie minuty emocji i tyle. Gdy już faktycznie będzie mieszkał z nią wątek nie będzie ciekawy. To tak jak że ślubem jakiejś serialowej pary, aktorzy nie bardzo chcą, aby do niego doszło, bo to może osłabić wątek. Dla scenarzystów z ambicjami to nie problem, ale to Emka, więc wiadomo jak jest.

Dlatego uważam, że ten wątek to koń trojański dla Moskwy, a on nawet tego nie widzi i jeszcze się cieszy. No, ale może mu jest potrzebne te dwie sekundy sławy  <hahaha>.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #2455 dnia: Październik 02, 2026, 22:23:24 »
Dziękuję Meg za regularne skróty odcinków. Nieustająco ściągam i korzystam  <serduszko>
Niestety 1945 jest za duży i nie da sie go ściągnąć na darmowej wersji (ma ponad 500mc). Czy jest szansa by go jakos podzielić na dwa pliki? Byłoby super i byłabym bardzo wdzięczna. Bardzo dziękuję za każdy link i każdy fragment. Choć o romansie Artura mam takie samo zdanie jak przedmówczynie i nie mogę patrzeć
juz na niego więc nie wiem jak długo dam radę oglądać...