Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 66918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 21, 2014, 21:57:21 »
Bo Wiki mierzy każdego swoją miarą. Ona przecież miała z Adasiem szybki numerek w aucie. Wprawdzie nie w jego cudnej Corvetcie ( <serduszko> ) tylko w udostępnionym od babuni zabytku, ale jednak.
Jednak pojąć nie mogę i tak, jak można Agatę o to posądzić.

Wiki mnie wkurzała zachowaniem wobec Adama bo... No co on takiego zrobił jak się z nią spotykał? Nic. Przyszła jakaś panna, nagadała na niego, a Wiki zamiast dać się Adamowi wytłumaczyć to walnęła focha i rzuciła się w ramiona doktorka dziecięcego.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 24, 2014, 10:14:28 »
Wiki nagle zaczęło zależeć na tym, aby całe otoczenie było wobec niej fair. Mało tego, żeby było tak idealne jak ona chce.
Przyjeżdża mama i uświadamia jej, że to już ostatni dzwonek na znalezienie sobie kogoś...no bo na starość będzie sama. Wiki jeszcze tego samego dnia  ląduje w łóżku Adama.  Następnego dnia oczywiście go zbywa - nic się nie wydarzyło przecież  ::) A dwa dni później robi focha, bo jakaś panna robi zamieszanie. "Weźcie go sobie wszyscy" itd. Miał chłop swoją przeszłość i i mary z przeszłości mogą się dobijać. Te pier...te tym bardziej. No ale przecież ze strony Wiki to były tylko jednorazowe wygibasy, więc...nie wiem o co jest wielkie halo. :P
Ta dziewucha ma szalenie...hmmm złożoną osobowość ::)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 25, 2014, 15:33:28 »
A mi się wydaje, że Wiki boi się otwarcie powiedzieć Adamowi o tym co do niego czuje. Początkowo bała się zaangażować w związek z nowym facetem po rozstaniu z Przemkiem, owszem był Piotr, ten chirurg dziecięcy ale nie sądzę, żeby w któryś z tych związków była zakochana tak jak kiedyś w Przemku. Piotr tak jak Falkowicz ją fascynował, w tym chirurgu do dzisiaj nie wiem co widzi, a w Adamie się zakochała, tak po prostu. Jakaś baba powiedziała, że ma z nim dziecko i się wycofała, mimo iż całkiem fajnie się między nimi układało. Może ona po prostu chce z nim być tylko się boi? Nie wie jak ma mu o tym powiedzieć, że nadal coś do niego czuje? Uważa, że skoro kiedyś Adam zaliczał po kolei panienki to i z Agatą poszło mu tak samo - po prostu. Miała prawo tak pomyśleć. Żadne z tej trójki nie jest święte, swoje za uszami ma.

Wiktoria w przeciwieństwie do Agaty nie rozbiła niczyjej rodziny. Jej romans z Piotrem, czy Falkowiczem nikogo tak naprawdę nie skrzywdził. A Agata z Witkiem zrobiła świństwo Lenie, po prostu.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 25, 2014, 16:35:48 »
Najmniej za uszami ma akurat Agata. A Wiktoria nie miała prawa tak jej ocenić. Niechby powiedziała od razu co jej leży na wątrobie: "Daj spokój Adamowi" albo "przestań się brać za moich chłopów" a najlepiej by było się dowiedzieć co tak naprawdę zaszło.
Tekst typu " uważaj, bo to plotkarski szpital i sobie psujesz opinię" był zupełnie nie na miejscu ::) Wychodzi na to, że sama Wiki takie plotki rozpowszechnia. Już kiedyś policzyłam: Wiki zaliczyła więcej facetów w tym szpitalu niż Agata ...więc jeśli nie ilość jest tutaj kryterium, to co?
A świństwo Lenie to zrobił Witek, ale że do tanga potrzeba dwojga to zrobił  to świństwo z Agatą. Lena zaś zrobiła świństwo Witkowi, ale że do tanga trzeba dwojga, to zrobiła to świństwo z Edwardsem. 1:1.  W związku z tym biadolenie nad Leną mnie tylko śmieszy.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 25, 2014, 17:14:03 »
Mnie denerwuje gadanie, że to Agata jest wszystkiemu winna.
Tak jak piszesz Jean - winny jest Witold. Czy to nie jego obowiązywała przysięga małżeńska?
To on, w chamski sposób wykorzystał biedną i płaczącą Agatę.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwiec 25, 2014, 17:25:00 »
No proszę Cię. Wykorzystał? Co zgwałcił ją? Sama tego chciała, więc nie mówmy, że ktoś kogoś wykorzystał. Agata nie jest święta.

A świństwo Lenie to zrobił Witek, ale że do tanga potrzeba dwojga to zrobił  to świństwo z Agatą. Lena zaś zrobiła świństwo Witkowi, ale że do tanga trzeba dwojga, to zrobiła to świństwo z Edwardsem. 1:1.  W związku z tym biadolenie nad Leną mnie tylko śmieszy.
Nie uważam, że Lena jest zawsze biedna i pokrzywdzona przez los. Okej ona też zrobiła świństwo Witkowi - zgadzam się, ale on nie pozostał jej dłużny.

Najmniej za uszami ma akurat Agata. A Wiktoria nie miała prawa tak jej ocenić. Niechby powiedziała od razu co jej leży na wątrobie: "Daj spokój Adamowi" albo "przestań się brać za moich chłopów" a najlepiej by było się dowiedzieć co tak naprawdę zaszło.
Tekst typu " uważaj, bo to plotkarski szpital i sobie psujesz opinię" był zupełnie nie na miejscu ::) Wychodzi na to, że sama Wiki takie plotki rozpowszechnia. Już kiedyś policzyłam: Wiki zaliczyła więcej facetów w tym szpitalu niż Agata ...więc jeśli nie ilość jest tutaj kryterium, to co?
A może najzwyczajniej w świecie Wiki ma problemy z okazywaniem uczuć i z mówieniem o nich? Ja nie porównuję z iloma facetami spały dziewczyny, tylko to która kogo bardziej skrzywdziła i nie uważam, że Agata ma najmniej za uszami, bo moim zdaniem ma najwięcej, to ona przyczyniła się do rozpadu rodziny Latoszków, sam Witek tego wszystkiego nie przekreślił a też nie zmuszał jej do niczego. ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #186 dnia: Czerwiec 26, 2014, 16:34:03 »
Jeszcze co do Agaty to warto sobie przypomnieć jak ze swym byłym mężem obchodziła się nieładnie.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #187 dnia: Czerwiec 26, 2014, 20:08:41 »
Poddaję się :)
Oczywiście, rozmowa Wiki i Agaty dotyczyła rozbijania rodzin, nie zaś zaliczania kolejnych lekarzy :) Wiktoria miała prawo do takiej oceny przyjaciółki i zrobiła to w dobrej wierze :)
Moja wina, ciągle jeszcze zapominam, że to co widzę czy słyszę nie oznacza, że to ma miejsce :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #188 dnia: Czerwiec 26, 2014, 20:39:11 »
Mi też witki opadły i nie chce mi się w kółko powtarzać tych samych argumentów ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #189 dnia: Lipiec 02, 2014, 16:31:31 »
No proszę Cię. Wykorzystał? Co zgwałcił ją? Sama tego chciała, więc nie mówmy, że ktoś kogoś wykorzystał. Agata nie jest święta.

Tu nie chodzi o gwałt. Wykorzystał moment, kiedy dziewczyna była w rozsypce. Każdy potrzebuje w takich chwilach pocieszenia. A Witek posłużył się ohydnym sposobem, aby ją pocieszyć.
To, że Agata mu się poddała, to emocje, afekt.
A nawet w kryminalistyce "afekt" jest okolicznością łagodzącą, bo emocje potrafią "zaciemnić" umysł.

A może najzwyczajniej w świecie Wiki ma problemy z okazywaniem uczuć i z mówieniem o nich? Ja nie porównuję z iloma facetami spały dziewczyny, tylko to która kogo bardziej skrzywdziła i nie uważam, że Agata ma najmniej za uszami, bo moim zdaniem ma najwięcej, to ona przyczyniła się do rozpadu rodziny Latoszków, sam Witek tego wszystkiego nie przekreślił a też nie zmuszał jej do niczego. ;)

Zabawne, że zawsze, gdy kobieta robi z siebie ofiarę, bo uważa że wszystko jej się należy, że jest jedyna na świecie, że ona nie musi nic okazywać, za to partner musi o nią zabiegać - mówi się, że taka ma problemy z okazywaniem uczuć i z mówieniem o nich. Dlatego może wskakuje facetowi do łóżka bez problemów na "na pierwszej randce" (ktoś tu już wymieniał z kim spała bez tzw "miłości")
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 04, 2014, 07:34:23 »
Niech ktoś mi powie, bo rodzice w tym czasie gadali i nie bardzo słyszałam, o czym rozmawiali Agata i Latoszek przy jego łóżku i czemu się potem pocałowali?

Odcinek taki trochę... Fajnie, że dowiadujemy się czegoś więcej o Radwanie... Lubię tę postać.
Sytuacja ze świeżo poślubionymi trochę naciągana.

Ogólnie odcinek niczym specjalnym nie powalił.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 04, 2014, 08:24:38 »
Sama przegapiałam ten moment z Agatą i Latoszkiem.
W dodatku wczoraj miałam wiele innych wrażeń z odcinka napisanych, ale jeden klawisz skasował mi posta i byłam wściekła...bo czas to pieniądz.
Na pewno kompletnie siadło napięcie, kiedy lekarze wkroczyli na salę operacyjną ratować innych lekarzy w tym lekarza pacjenta. W starych czasach pewnie wystąpił dreszczyk w takiej chwili, zwłaszcza, że kazano czekać na rozwój wypadków całe lato.
Ech i wiedziałam, że Radwan coś tam miał , przeżył coś i dlatego jest teraz taki jaki jest.
Watki pacjentów...no cóż można wymyślać już po tylu opowiedzianych historiach, lista dolegliwości też jest raczej obrana w jakieś skończone ramy.
Odkąd to doktor Marek taki zakochany w żonie? Tak,żeby cały świat o tym wiedział. Rozumiem, że się martwi, nawet powinien, ale to w stronę Radwana było idiotyczne. Nie tak dawno przekonywał Agatę, ze jego małżeństwo z jego strony przestało istnieć  ::)
Od kiedy Wiki jest ordynatorem?   <mysli>Chyba niezbyt dobrze oglądałam  przed wakacjami.
Odcinek bez rewelacji, chociaż już dużo gorsze bywały.  Zachowanie lejarzy groteskowe...w tym test sprawności Rafała :ysz:

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 04, 2014, 09:08:23 »
Przed wakacjami Wiki została ordynatorem bo Sambor nie spełniał jakiś tam warunków i się zrobił wakat i żeby ją zatrzymać w Leśnej Górze, Tretter zaproponował posadkę.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 05, 2014, 00:37:41 »
Niech ktoś mi powie, bo rodzice w tym czasie gadali i nie bardzo słyszałam, o czym rozmawiali Agata i Latoszek przy jego łóżku i czemu się potem pocałowali?

A nic tam szczególnego nie było. Taka można powiedzieć normalna wymiana dwóch trzech zdań.
On, jak ją zobaczył, to, że myślał, że mu się śni. Ona, że to chyba był dalszy ciąg koszmaru (pożar). I ona pocałowała go w policzek, a ten oczywiści prawie umierający "sięgnął" do ust. Agata odsunęła się z lekka zmieszana, zdziwiona.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 05, 2014, 10:48:21 »
A co w zasadzie się okazało z Radwanem?