Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 66911 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 10, 2014, 23:45:37 »
Może dlatego, że mąż ma ją teraz gdzieś? Woli spędzać czas z córką (co zrozumiałe), ale siłą rzeczy spędza go również z byłą żoną (?).
Coś mi się wydaje, że z tego małżeństwa już nic nie będzie skoro Radwan twardo wkroczył do gry.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 11, 2014, 17:25:47 »
No, faktycznie najlepszy powód do zdrady ::)
Udowodniłby jedynie, że Hana naprawdę nie rozumie, że dziecko jest najważniejsze, a żona nie ma zaufania do męża.
A gdybyśmy już mieli rozpatrywać kto kogo najpierw miał gdzieś, to wyszłoby, że Hana męża.

Sytuacja, gdy Piotr "siłą rzeczy" więcej czasu przebywać będzie z byłą kochanką (a właściwie jeszcze tak naprawdę nie zaczął, a ta już czułości z kolegą wymienia) nie jest dla Hany komfortowa i w tym sensie rozumiem jej odczucia. Jednak nie jest powodem, by rzucać się niemal natychmiast w ramiona innego.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 11, 2014, 17:41:41 »
Nie no, ja jej nie bronię ;) Może trochę. Ale ten ich związek już dawno był nijaki. Jedynie po ślubie wyglądali na szczęśliwych i zakochanych, potem to już takie flaki z olejem.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 11, 2014, 19:09:51 »
Czy poza iplą można gdzieś obejrzeć 2 ostatnie odcinki? A i byłoby fajnie, gdyby mi ktoś napisał jakie numery tych 2 ostatnich. Z góry dzieki! :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 11, 2014, 21:06:17 »
Alden, nadobre.tvp.pl odc. 572, 573 ;)

Nie wiem jak z odcinkami w tv, ale ja już jestem po obejrzeniu 573 i strasznie żałuję, że powoli związek Hany i Piotra się rozpada, chociaż tak na dobrą sprawę to on już od bardzo dawna się rozpada, jakoś nie ma między nimi żadnego uczucia, pokazywani są razem bo są i nic poza tym. Piotr poświęca więcej czasu córce okej to akurat rozumiem na dodatek to córki dorzucona jest jej matka to Hanie się nie podoba i to też rozumiem. Została odsunięta na boczny tor, Piotr nie raczył o niczym jej powiedzieć, pewnie na początku jak dowiedział się o wypadku to nie miał czasu, ale chyba podczas pakowania przed powrotem Hany do domu miał chwile żeby do niej zadzwonić i powiedzieć co się stało, no ale według niego po co?
Hana nie rzucała się z namiętnościami na Radwana, z tego co pamiętam to związał ją taśmą i dopiero potem zaczął ją całować, perfidnie wykorzystał jej chwilę słabości, bo dokładnie wie co teraz przeżywa, co się u niej dzieje. Czasami zastanawiam się czy aby nie pojawił się tylko po to aby rozbić to małżeństwo? Niedługo pewnie pójdzie z nią do łóżka, Piotr prześpi się z Magdą i koniec wielkiej miłości, bezsensu!

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 14, 2014, 19:15:31 »
Hana nie rzucała się z namiętnościami na Radwana, z tego co pamiętam to związał ją taśmą i dopiero potem zaczął ją całować, perfidnie wykorzystał jej chwilę słabości, bo dokładnie wie co teraz przeżywa, co się u niej dzieje.

Nawet będąc związanym taśmą i nieuruchomionym można się bronić przed czymś, czego się nie chce. Po prostu wyrazić sprzeciw...a potem (jeśli się nadal żyje) zgłosić gwałt ;P  No cóż wobec Hany chyba jednak nie użyto przemocy. Chociaż ja też uważam, że Piotr przesadził z tym tekstem: "Liczy się dziecko, rozumiesz?".

W ostatnim odcinku żal mi było Adama. Jakoś tak miałam nadzieję, że tej Romie się uda przeżyć. Wiki w sukni ślubnej na izbie wyglądała żałośnie (gdyby była naga i ją zawezwano to by nago pobiegła? <mysli>)  a reszty nie pamiętam. W ogóle to oglądam, żeby nie zasnąć ponieważ na następny punkt programu czekam - na przygody pojazdu uprzywilejowanego "21 S" :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 16, 2014, 12:04:46 »
Hana nie rzucała się z namiętnościami na Radwana, z tego co pamiętam to związał ją taśmą i dopiero potem zaczął ją całować, perfidnie wykorzystał jej chwilę słabości, bo dokładnie wie co teraz przeżywa, co się u niej dzieje. Czasami zastanawiam się czy aby nie pojawił się tylko po to aby rozbić to małżeństwo? Niedługo pewnie pójdzie z nią do łóżka, Piotr prześpi się z Magdą i koniec wielkiej miłości, bezsensu!

Akurat w tej scenie nie widziałam, aby Hana byłą jakaś przygnębiona, zmartwiona. Weszła do pomieszczenia uśmiechnięta, beztrosko pałaszując jabłko, żartowała, przekomarzała się (jak powinno wyglądać malowanie ścian), co można uznać nawet za elementy flirtu. Gdy facet ją wiązał też jakoś się nie sprzeciwiała, ba nadal była uśmiechnięta.
Tak w ogóle to Radwan użył taśmy malarskiej, którą z łatwością można rozerwać... jak się chce. Widocznie Hana nie chciała.

W ostatnim odcinku żal mi było Adama.  W ogóle to oglądam, żeby nie zasnąć ponieważ na następny punkt programu czekam - na przygody pojazdu uprzywilejowanego "21 S" :)

Trochę żal, ale nie bardzo go rozumiem. Kocha tę Romę, czy pomylił miłość z litością pomieszaną z podziwem (w jaki sposób dziewczyna podchodzi do życia)? <mysli>
W romantyczniej scenie nad rzeką tak ładnie się nią zachwyca, a potem w cieniu lampki nocnej w gabinecie lekarskim obcałowuje się z Wiki.

Jean na drużynę z 21S też czekam z niecierpliwością ;D A może by założyć w temacie Ndinz oddzielny wątek dla tej drużyny albo w ogóle nowy temat? <mysli>

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 18, 2014, 17:50:42 »
Co do Hany to właściwie może być problem z interpretacją tego co zaszło i wbrew komu/czemu zaszło. Ja uważam, że nikt nikogo tu nie wykorzystał, ale właściwie w dzisiejszym świecie można swobodnie pomylić   gwałt i zabawę dwojga na świeżym powietrzu, więc...bądź człecze mądrym.  :P
Co do wątku to ja jestem na tak, bo mnie się zdecydowanie lepiej ogląda ten drugi serial. I skoro jest on spin offem klasycznym tego pierwszego (pojawia się znajomy szpital, znajome pielęgniarki i znajomy Sambor) więc taki temat mógłby się , moim zdaniem, swobodnie pojawić w tym dziale.
Chciałabym porozmawiać o odcinku, w którym pojawił się dom na Zapomnianej 66  <boi_sie>  :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 19, 2014, 21:49:34 »
Jakie to wszystko dzisiaj było dziwne... Cały ten ślub Wiki i Tomasza to chyba jakaś pomyłka. Nie wiem czemu ona to zrobiła - by poczuć się bezpiecznie? Mając męża Tomasza może być pewna, że będzie dla niego najważniejsza. Ale gdzie tu miłość?  <bezradny>
Poza tym... Czy tylko ja odniosłam wrażenie, że jej córka flirtuje z przyszłym ojczymem?

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #219 dnia: Grudzień 12, 2014, 21:56:22 »
A ja się zastanawiam, czy scenarzystki nie serwują nam odgrzewanych kotletów w związku Wiki i Tomasza <mysli>
Mam na myśli dziwną sytuację między nimi w scenie w restauracji, kiedy to posłano w stronę widza sygnał "coś jest nie tak z Tomaszem".
Czyżby kolejny ukryty psychopata?

Brawo dla świętej Hany!
- Och, jaka ja biedna. Mąż zamiast mną zajmuje się córką po traumatycznych wydarzeniach (którą matka nie może się zająć, bo ma obie ręce w gipsie). A mi tak seksu brakuje, że chyba zrobię sobie skok w bok ::)
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #220 dnia: Styczeń 29, 2015, 22:11:04 »
Czy ja mam rozumieć, że ten cały Krzysztof zatrudnił sie wLeśnej Górze dlatego że był tam już Gawryło? Od początku o to chodziło? Pewnie tak...bo teraz sobie przypominać to oczernianie Piotra w oczach Hany....i innych. Z kim w końcu Hana jest w tej ciąży? (znowu zaczyna przeracać tymi ślepiami).  Zestrony Krzysztofa to była tylko gra w stosunku do Hany czy on faktycznie sięw niej...zakochał, bo przypominała mu żonę?
Sceny z Falkowiczem były udane, jak to biedak nie mógł spokojnie umrzeć :hahaha:

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #221 dnia: Marzec 03, 2015, 08:49:10 »
Ponieważ dopiero w niedzielę widziałem NDiNZ, a nie mam czasu by obejrzeć zaległe odcinki, powie mi ktoś - czemu Ola się rozstała z Przemkiem?

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #222 dnia: Marzec 03, 2015, 09:50:54 »
Jak to się teraz ładnie mówi - chyba niezgodność charakterów ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #223 dnia: Marzec 03, 2015, 18:45:23 »
To i tak długo trwałobiorąc pod uwagę fakt, że łączyło ich tylko (albo "aż" - zależy od punktu widzenia) dziecko, poczęte zresztą w wyniku "numerku bez zobowiązań".  ::) Wydawało mi się, że Olce bardziej zależy i że ona jednak podkochiwała się w Przemku - no ale teraz to ona postanowiła jako pierwsza to przerwać <mysli> Niejenokrotnie już mówiłam, że współczesne podejście do związków mnie przeraża.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #224 dnia: Marzec 31, 2015, 00:36:45 »
JP. Ten serial jest coraz bardziej durnawy. Falkowicz plątający się po szpitalu, grający na pianinie, robiący za cudotwórcę. Babcia histeryczka. Dalej - dwie lesbijki, z których jedna ma podwiązane jajowody, druga endometriozę i nie mogą mieć dzieci. Skończyłem z oglądaniem tego ścierwa, w którym po cichu przemyca się zapędy adopcyjne lesbijek i gejów.

A clou wieczoru - Babinka słabnie, wszyscy lecą na ratunek poza - Olą! Lekarzem. I co robi lekarz zamiast biec co sił do reanimacji? Wlewa wody, a potem stoi jak słup soli.
Długo miałem do tego barchwa cierpliwość, ale po wczorajszym się wyczerpała.