Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 84391 razy)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Lekarze
« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 15, 2012, 16:01:22 »
Ja też nie, póki nie porozmawiałam z Myszą, a mówcie co chcecie, ale ona jest moim naczelnym ekspertem w sprawie seriali :D Zresztą to by miało sens, w końcu to niemożliwe, aby serial skończył się tak normalnie, czyli bez żadnego wspaniałego bądź tragicznego momentu oraz żeby pod koniec był napis "ciąg dalszy nastąpi...", bo to było takie urwanie sceny, jak czasem się robi, gdy za tydzień ma nastąpić ciąg dalszy. W przypadku finałów sezonu czegoś takiego się nie praktykuje.

Ja stawiam więc na to, że będą jakieś komplikacje związane z operacją Leona, bądź z pobieraniem organu od Alicji. W końcu ma być to coś, co zmieni Maksa, a cóż innego mogłoby to być, gdyby nie tragiczne zdarzenie w życiu ukochanej? Przecież na nikim innym mu tak nie zależy jak na Ali właśnie.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Luty 03, 2013, 11:40:45 »
2 sezon już w poniedziałek, 25.02.2013, o godz. 21.30 w TVN.
Spoiler
W 2 serii LEKARZY Alicja i Maks zbliżą się do siebie jeszcze bardziej. Przed operacją przeszczepu wątroby razem skaczą ze spadochronem. Alicja w ramionach Maksa nareszcie czuje się szczęśliwa.
W odcinku 2 odbywa się operacja Alicji. Na szczęście zabieg przebiega bez komplikacji. Wszystko kończy się dobrze, Leon i jego córka, o której istnieniu dowiedział się kilka dni, wcześniej przeżyli operacje.
Jeszcze przed operacją Maks udowadnia Alicji jak wiele dla niego znaczy, a związek z Beatą (Agnieszka Więdłocha) to już przeszłość. Keller czule obejmuje Alicję, dodaje jej otuchy przed zabiegiem. Zanim jednak Alicja trafia do szpitala jako pacjentka w LEKARZE 2 odc. 1 zabiera ukochaną na skok ze spadochronem. Alicja i Maks razem przeżywają niesamowitą przygodę z dużą dawką adrenaliny. Oboje zbliżają się do siebie jeszcze bardziej...

I kilka zdjęć:  <zauroczony>
Spoiler

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Luty 05, 2013, 10:53:05 »
Nie sądziłam, że to tak szybko minie! Bardzo się cieszę, że to już i że takie same pozytywne newsy nam serwują na początek :D Bo kiedy sezon się skończył i kiedy usłyszałam, że Maks będzie zupełnie innym Maksem, niż ten którego znaliśmy to przestraszyłam się, że to chodzi o relację z Alicją i że będą to ich "zejście" ciągnęli przez parę sezonów i że będzie to głównym wątkiem serialu, a tego bym nie chciała. Niech już będą razem i niech ich losy będą się rozwijały też na innych płaszczyznach.

Spoiler
I tak chyba będzie: http://lekarze.tvn.pl/wideo/malaszynski-to-nie-jest-do-konca-ten-maks-ktorego-znalismy,691024.html

Rysy na relacji Maksa z rodzicami? Boże przenajświętszy, byleby tylko się nie okazało, że i on jakąś siostrę po latach odnajdzie i że będzie to np. Beata, bo padnę  <haha>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Luty 09, 2013, 14:00:34 »
Kolejne newsy :)
Spoiler
Czy Alicja (Magdalena Różczka) i Maks (Paweł Małaszyński) wreszcie odnajdą spokojną wspólną przystań? Wszystko mogłoby wskazywać na to, że tak będzie. Ich związek będzie się rozwijał, postanowią razem zamieszkać, a Maks nawet zada Alicji to jedno ważne pytanie...
Niestety jednak wyjedzie z Polski i dołączy do grupy lekarzy pracujących w Somalii. Czy jest szansa na to, że tych dwoje znowu odnajdzie drogę do siebie?
Czy Alicja wreszcie zrozumie, jak ważny jest dla niej ukochany? A może drogę do Maksa zagrodzi jej Olga (Magdalena Boczarska), lekarka którą ten pozna w Somalii?

Relacje Beaty (Agnieszka Więdłocha) i Alicji ulegną znacznej poprawie. Beata doceni to, że Alicja uratowała życie ich ojcu Leonowi (Jacek Koman), pogodzi się także z tym, że nie odzyska już Maksa. Jej serce zdobędzie nowy mężczyzna - Jacek (Kamil Kula). Ich związek będzie pełen nieposkromionej namiętności.
Leon z niepokojem będzie patrzył jak jego córka traci głowę dla mężczyzny, o którym prawie nic nie wie. Czy Jacek to będzie wielka miłość Beaty czy raczej wielkie kłopoty?

Orda (Wojciech Zieliński) odbędzie swój wymarzony staż transplantologiczny pod okiem prof. Florczyka (Piotr Polk), i znów zacznie marzyć o szybkiej i zawrotnej karierze. Jego związek z Sylwią (Katarzyna Bujakiewicz) będzie przechodził kryzys...  Czy Orda znajdzie w sobie siłę, by walczyć o Sylwię?

Elżbieta (Danuta Stenka) zaangażuje się w poszukiwanie środków na rozbudowę oddziału rehabilitacyjnego. Z prośbą o pomoc zwróci się do wiceprezydenta miasta - Jerzego Łąckiego (Marcin Troński). Ten poprze jej starania, ale będzie chciał wykorzystać sytuację współpracy zawodowej do poznania Elżbiety lepiej na polu prywatnym. Jak zachowa się Elżbieta?

Piotr (Szymon Bobrowski) i Jivan (Marcin Perchuć) również będą mieć kłopoty z kobietami, a konkretnie ze swoimi żonami. Żona Piotra zakończy terapię odwykową i będzie chciała do niego wrócić. Ten jednak wpadnie w ramiona młodej doktor Żelichowskiej (Marta Ścisłowicz) i wreszcie poczuje się szczęśliwy, uwielbiany i kochany.

Ewa (Patrycja Durska), żona Jivana zaskoczy wszystkich swoją totalną metamorfozą jaką przejdzie. Z zagorzałej wegetarianki, działaczki o prawa zwierząt, maniaczki zdrowej kuchni i naturalnych metod leczenia, zamieni się w konsumenta dużych ilości mięsa, ciastek i chipsów. Jednym słowem upadek i anarchia w rodzinie Jivana.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Luty 09, 2013, 14:35:42 »
Spoiler
Po prostu brazylijska telenowela. Do Somalii wyjedzie! Jakby kurde bliżej nie mógł. Do Warszawy chociażby. Pod tym względem skojarzyło mi się od razu z "Magdą M.", bo tam też przecież wyjazd wielokrotnie stawał na drodze miłości głównych bohaterów. A tutaj jeszcze pierw będą jak gołąbeczki, a potem CIACH! Misjonarz Keler :P

Rozbawiła mnie wzmianka o anarchii w rodzinie Jivana  <haha> Głupi wątek. Lubiłam jego żonę, rodzinę, niepotrzebnie tam aż tak mieszają. Oni zawsze wydawali mi się taką jedyną, idealną parą w tym serialu. Taką na śmierć i życie, z drobnymi problemami, ale zawsze razem, zawsze niezmiennie.

Za to żona Piotra...co? On ma żonę? <olaboga> No to tajemnicze wyjazdy do stolicy zostały w końcu wyjaśnione.

A ja i tak najbardziej nie mogę się doczekać scen z Alicją i Leonem <serduszko> i jeszcze z Krzysztofem i Elą, choć nic nie wskazuje, aby miało ich coś połączyć w tym sezonie.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 09, 2013, 14:41:40 »
Spoiler
Alicja i Maks i tak nie mieli łatwo, a jak zaczynają być już razem to wszystko musi zostać zniszczone, bezsensu. Pewnie prze cały sezon, z wyjątkiem jakiś pierwszych trzech odcinków będą rozłączeni, nie będą utrzymywali ze sobą kontaktu, tylko każde z nich zacznie układać sobie życie na nowo, a w III sezonie połączą się na nowo. Jak "Moda na sukces" <hahaha>

Od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy z tymi wyjazdami Piotra, ale nie myślałam, że ma żonę, jestem w szoku!

A ja nie mogę się doczekać pojednania Alicji i Beaty, która nareszcie zdoła to wszystko zrozumieć. :D

No i Jivan <hahaha> żonę ma fajną, dzieciaki też ma fajne, więc bardzo się cieszę, że może być ich więcej, byle się nie kłócili non stop.  <haha>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 14, 2013, 10:09:00 »
Wybaczcie, że post pod postem :)
krótki zwiastun II serii  <haha>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Luty 15, 2013, 22:44:21 »
Będzie się działo! :D Krótki zwiastun, z jakieś 4 sekundy Eli na ekranie, a ile radości. Szkoda tylko, że nie ma żadnej wzmianki o jej relacjach z Krzysztofem...

Scenarzyści zamierzają wszystko wywrócić do góry nogami czy co? :D Prawie wszyscy odnajdą nowe miłości, wiele się pozmienia, nawet się to odbije na rodzinie Jivana, co średnio mi się podoba. Zgadzam się z tym, co powiedziała Justek:
Rozbawiła mnie wzmianka o anarchii w rodzinie Jivana  <haha> Głupi wątek. Lubiłam jego żonę, rodzinę, niepotrzebnie tam aż tak mieszają. Oni zawsze wydawali mi się taką jedyną, idealną parą w tym serialu. Taką na śmierć i życie, z drobnymi problemami, ale zawsze razem, zawsze niezmiennie.

edit:
O, może jednak COŚ się będzie działo w wątki Eli i Krzysztofa! ;D
KLIK
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Luty 16, 2013, 14:20:54 »
jakieś 4 sekundy Eli na ekranie, a ile radości. Szkoda tylko, że nie ma żadnej wzmianki o jej relacjach z Krzysztofem...
Kiki a może scenarzyści chcą nam zrobić niespodziankę i celowo nie umieszczają żadnych newsów dotyczących Eli i Krzysztofa? No chyba, że tylko my myślimy, że ta dwójka kiedyś coś do siebie czuła i teraz to odżyło. Może inni widzą w nich tylko przyjaciół, a my wszędzie węszymy związek (taki dojrzały i po przejściach <haha>) tak czy inaczej życzyłabym sobie więcej scen z ich udziałem, oczywiście może się pojawiać z nimi Leon, ale nie ukrywam, że wolałabym takie sceny sam na sam.  <rumieniec> Gdzieś wyczytałam, że Krzysiek ma ponoć przeprowadzić do Torunia, więc może będzie częściej pokazywany.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Luty 16, 2013, 15:14:24 »
O, może jednak COŚ się będzie działo w wątki Eli i Krzysztofa! ;D
KLIK
A skąd taki wniosek? Bo ja myślałam, że w tym linku to będą jakieś szałowe zdjęcia albo nagranie, na którym będzie powiedziane, że Ela z Krzysztofem się do siebie zbliżą. A tutaj? Jak mam być szczera to nic z tego newsa nie wynika  <haha> Niemniej jednak również chciałabym, aby przynajmniej mogli się ze sobą póki co przyjaźnić. A kto wie, może przyjdzie czas na coś więcej  <zauroczony>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Luty 16, 2013, 15:22:05 »
Ela&Krzysztof... ech... byłaby z nich piękna para!  <zauroczony> Ja im kibicuję od samego początku i, podobnie jak dziewczyny, dopatruję się nie wiadomo czego w choćby najmniejszym geście  <haha>

Niżej jest taki komentarz...
Spoiler
Nie, gdzies w opisie czytałam, że Krzysztof nie podpisał jakiejś listy w obronie Leona, jak te miał być relegowany z uczelni. Chodzi o to, że stchórzył. Elżbieta powiedziała mu, że Leon sie o tym nie dowie, ale ma jej się nie pokazywać na oczy
Nie wiem na ile można wierzyć tej informacji, ale coś w tym może być...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Luty 18, 2013, 20:19:56 »
Znowu jakiś spoiler ;)
Spoiler
Copernicusowi zostają przyznane dwa miejsca na specjalizację z transplantologii. Na staż dostają się Orda i Szymańska.

Alicja zajmuje się pacjentem z cukrzycą, który ma poważne problemy z nogą. Wraz z Maksem stara się uchronić mężczyznę przed amputacją.

Krzysztof jest zainteresowany pracą w toruńskim szpitalu. Leon opowiada Alicji o związku z jej matką. Przestrzega dziewczynę przed nadmierną dumą w miłości.

Na oddział położniczy trafia narkomanka. Dziewczyna rodzi dziecko z objawami głodu narkotykowego. Wanat najchętniej doprowadziłby do tego, aby straciła prawo do syna. Alicja nie rozumie, dlaczego położnik jest taki bezwzględny.

Daniel w końcu bierze się w garść i zaczyna pracować. Jest wdzięczny Sylwii i kolegom za wsparcie.

Stan Leona poprawia się na tyle, że można go już przygotowywać do operacji. To oznacza, że Alicja też musi się zgłosić na oddział.

Ja im kibicuję od samego początku i, podobnie jak dziewczyny, dopatruję się nie wiadomo czego w choćby najmniejszym geście  <haha>
Kiki jest mistrzynią w dopatrywaniu się wszystkiego w niczym praktycznie jeżeli chodzi o takie dojrzałe pary z jakimś większym bagażem doświadczeń. <haha>
Bardzo bym chciała, żeby tą dwóję coś więcej łączyło, chociaż na początek liczę na wyjaśnienie tej sprawy sprzed lat, bo na razie to wszystko jest owiane tajemnicą i poza tym, że Ela nie może CZEGOŚ wybaczyć Krzyśkowi to nic nie wiem. <haha> Ale ze spoilerów wynika, że...
Spoiler
Krzysztof będzie szukał pracy w toruńskim szpitalu, pytanie tylko czy w TYM toruńskim szpitalu? Z jednej strony chciałabym, żeby był bliżej Eli, żeby można było ich zobaczyć tak na tle zawodowym, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie teraz jego współpracy z Alicją, po tym co jej zrobił nie powinien jakoś zabiegać ponownie o nią, ba powinien raczej trzymać się na dystans, oczywiście nie mówię, że tak nie będzie, ale z pewnością ta współpraca zarówno dla jednej jak i drugiej strony nie będzie komfortowa. ;)

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: Luty 18, 2013, 20:26:27 »
Czytałam wcześniejsze wypowiedzi i widzę , że nie tylko mnie intrygują postacie Krzysztofa i Elżbiety <pompony>
A już dzisiaj na tvn player najnowszy odcinek "Lekarzy" i mam nadzieję, że będzie przynajmniej kilka scen z udziałem tych dwojga!! <serduszko>
Chodź czytałam,że w tym sezonie do Elżbiety będzie się dostawiał prezydent miasta czy ktoś tam...więc może Krzysztof przejdzie na boczny tor...
Niemniej na pewno w tym sezonie wyjaśni się co kiedyś łączyło tę dwójkę  <skacze>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Luty 18, 2013, 21:04:27 »
Kiki jest mistrzynią w dopatrywaniu się wszystkiego w niczym praktycznie jeżeli chodzi o takie dojrzałe pary z jakimś większym bagażem doświadczeń. <haha>
NIE. NARAŻAJ. SIĘ. :D

Kiedyś na stronie Lekarzy była wyjaśniona ta sytuacja Krzysztofa i Eli. Brzmiało to mniej więcej tak, jak w tym komentarzu, który ktoś tutaj zacytował. Nie mogę tego jednak teraz znaleźć.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 18, 2013, 21:19:08 »
NIE. NARAŻAJ. SIĘ. :D
Nie? Niemożliwe <haha> ależ Kiki, ja się nie narażam. Przypomnieć Ci jak to było z Anetą i Markiem? Z Elą i Krzyśkiem też tak było jakiś czas temu, nie? <haha>

Ja tam wolę usłyszeć wyjaśnienie od Eli i Krzyśka, swoją drogą oni muszą w tym sezonie poważnie porozmawiać i wyjaśnić sobie to wszystko! Innej opcji nie widzę.  <gafa>