Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 67164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Lekarze
« dnia: Sierpień 27, 2012, 23:00:39 »
"Lekarze"

O czym opowiada serial TVN ?Lekarze??
Pierwsza seria rozpocznie się, gdy Alicja Szymańska (Magdalena Różdżka) nie zostaje przyjęta na wymarzony staż z transplantologii, a w jej związku pojawiają się kłopoty. Bohaterka zdecyduje się porzucić życie w Warszawie i wyjechać do Torunia, gdzie zatrudni się w szpitalu prowadzonym przez Elżbietę Bosak (Danuta Stenka). W każdym z odcinków produkcji będziemy mogły śledzić kolejne perypetie głównych bohaterów, a także zobaczyć jak personel szpitala rozwiązuje konkretny przypadek medyczny.

Którzy aktorzy wzbogacą serial TVN ?Lekarze??
Drogie Panie, na całe szczęście w tej medycznej produkcji stereotyp przystojnego lekarza funkcjonuje jak należy! Wśród męskiej obsady zobaczymy: Pawła Małaszyńskiego, Szymona Bobrowskiego, Wojciecha Zielińskiego, Piotra Polko i Daniela Olbrychskiego.
Wśród żeńskiej części obsady będziemy miały okazję podziwiać: Magdalenę Różdżkę, Danutę Stenkę, Katarzynę Bujakiewicz i Agnieszkę Więdłochę.

Kto współtworzy serial TVN ?Lekarze??
W jesiennej ramówce TVN serial ?Lekarze? zajmie pozycję jako jedna z flagowych produkcji, dlatego nad jej powstawaniem czuwają najbardziej zasłużeniu scenarzyści i producenci, którzy wcześniej stworzyli uwielbianą przez nas ?Magdę M.?. Serial wyreżyseruje Filip Zyber i Marcin Wrona. W pierwszej serii przygotują dla nas aż 15 odcinków!

"Lekarze" emitowani będą w poniedziałkowe wieczory o godzinie 21.30.

Dodatkowo krótka charakterystyka bohaterów.  <usmiech>
Alicja Szymańska (Magdalena Różczka) to kochająca życie optymistka. Na sali operacyjnej jest zdecydowana, gdy w grę wchodzi zdrowie jej pacjentów, ale prywatnie czuje się czasem niepewnie. Chce być kochana i marzy o stworzeniu rodziny i urodzeniu dziecka. Wierzy, że można być jednocześnie dobrym chirurgiem i spełnioną matką i żoną. Robi specjalizację z transplantologii.

Maks Keller (Paweł Małaszyński) specjalizuje się w chirurgii ogólnej. Wraca do Polski po emigracji, by tu kontynuować swoją karierę i zostaje rezydentem w szpitalu w Toruniu. Jest czarującym, podobającym się kobietom 33-latkiem, indywidualistą ponad wszystko ceniącym swoją niezależność.

Elżbieta Bosak (Danuta Stenka) kieruje toruńskim szpitalem. Jest ambitną i uwielbiającą wyzwania kobietą, dla której nie ma rzeczy niemożliwych. Jako szefowa stara się być wymagająca, ale sprawiedliwa.

Leon Jasiński (Jacek Koman) to uroczy, dowcipny ordynator Oddziału Chirurgii, świetny specjalista, prywatnie nieco zagubiony w sprawach domowych wdowiec. Uważa, że fachowy lekarz jest największym przyjacielem pacjenta.

Sylwia Matysik (Katarzyna Bujakiewicz) pracuje jako oddziałowa i koordynatorka transplantologii. Jest ulubienicą wszystkich mężczyzn, których potrafi rozkochać w sobie od pierwszego wejrzenia. W pracy nigdy nie traci głowy i cieszy się opinią świetnej pielęgniarki. 

Beata Jasińska (Agnieszka Więdłocha) to inteligentna i uparcie dążąca do celu dziewczyna, która - mimo że jest TYPEm chłopczycy - przyciąga męskie spojrzenia i potrafi zrobić piorunujące wrażenie na każdym. Jest córką ordynatora, robi specjalizację z anestezjologii.

Adam Gajewski (Marcin Perchuć) pracuje jako internista. Jedyne, czego chce, to skutecznie pomagać innym. Jest joginem, miłośnikiem medytacji, ale też oddanym lekarzem słynącym ze wspaniałego podejścia do pacjentów.

Daniel Orda (Wojciech Zieliński) jest systematycznym i dokładnym lekarzem wierzącym, że procedury wymyślono po to, by uniknąć chaosu. Ma mnóstwo kompleksów i nie lubi kobiet-chirurgów.

Już dzisiaj można zobaczyć premierowy odcinek na tvnplayer  <usmiech> Ktoś ma zamiar oglądać? A może ktoś już oglądał?
Zapraszam do dyskusji!
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 18:22:29 wysłana przez Kiki »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Lekarze
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:17:49 »
Nie oglądam, czekam na premierę chociaż ciekawość mnie zżera. Ale walczę dzielnie!  <zez> Wiadomo, że będzie świetny skoro ma w sobie pierwiastek "Magdy M."
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:20:42 »
Pierwiastek Magdy M. to jedno, ale obsada... ;) Ubóstwiam Stenkę (pozwól, panie, aby to był serial dłuższy niż tylko jeden sezon jak to było z jej ostatnim!), Małaszyńskiego, pozostała część widocznych na tym zdjęciu aktorów też baaaardzo na plus. Zapowiada się naprawdę nieźle i nie wiem czy wytrzymam do premiery ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:24:52 »
Widzę, że tylko ja się dziś skusiłam? :D

Oj, kolejny serial, który będę oglądać. <3
Taka banalna nazwa... A tak DOBRA obsada.
Zacna całość! :D
A 1 odc. tylko mnie zaintrygował i chcę więcej. ;D

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:27:29 »
Ja też mam zamiar oglądać. Sądząc po obsadzie zapowiada się całkiem ciekawy serial.
Tylko myślę czy czekać na premierę w Tv, czy obejrzeć sobie w internecie.
Jak myślicie?  :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:30:54 »
Widzę, że tylko ja się dziś skusiłam? :D
Ja też się skusiłam!  <jezyk>
I bardzo mi się spodobał 1 odcinek, z pewnością w wolnych chwilach będę oglądała kolejne!  <rumieniec> Obsada jest genialna! Stenka, Małaszyński, Bujakiewicz - super! I co najważniejsze ten pierwiastek MM, coś czuję, że i ten serial zdobędzie dużą widownię i z pewnością scenarzyści nie poprzestaną na I sezonie, tylko stworzą jeszcze kilka!  :zawstydzony1:

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2012, 09:45:07 »
Obsada do schrupania! :D Omnomnom!
W ogóle 1 odc. i tyle się w sumie wydarzyło ciekawych rzeczy, że aż chce się oglądać, bo nie będzie to kolejna eMka, czy MnS. ;D
Uwielbiam Różczkę - wręcz kocham! I ten Jej sposób mówienia, ohh... Ujęła mnie na maxa.
Zresztą nikomu nie ujmuję, gdyż wszyscy są godni siebie, ot co.

A i jakbym mogła zapomnieć - mam nadzieję, że będziemy mogli podziwiać piękny Toruń!  <zauroczony>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2012, 10:14:08 »
A i jakbym mogła zapomnieć - mam nadzieję, że będziemy mogli podziwiać piękny Toruń!  <zauroczony>
Mam nadzieję na piękne widoki, skoro ten serial ma zawierać jakiś pierwiastek MM w której pięknie była pokazana Warszawa, to tutaj liczę na pięknie pokazany Toruń.  <rumieniec>
I oby częściej pokazywali ten szpital! WOW, byłam w szoku, że jest coś tak ogromnego i tak ładnie wykończonego.

Uwielbiam Różczkę - wręcz kocham! I ten Jej sposób mówienia, ohh... Ujęła mnie na maxa.
I ten jej uśmiech  <serduszko> bardzo cieszy mnie to, że jest główną postacią, dzięki temu będziemy mogli ją caaaaały czas oglądać!
Szkoda tylko, że ten profesor, ordynator czy kim on tam jest tak niefajnie się wobec niej zachował... może i ją kochał, ale co z tego? Momentami miałam wrażenie jakby Alicja miała służyć mu tylko jako żona i matka, a nie widział w niej ordynatora chirurgii, szkoda...

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2012, 10:19:20 »
Mnie za bardzo jakoś nie kusi by oglądać ten serial. Ma on na pewno coś w sobie z serialu "Na dobre i na złe". (Np. w "Na dobre i na złe" też są lekarze i tu też będą.)

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2012, 10:28:16 »
Klaudia, piąteczka! :D
Widzę, że mamy bardzo podobne oczekiwania! ;)
Mnie się wydaje czy ten szpital był taki... nowoczesny? ^^
Choćby ta winda, nie to co u mnie w szpitalu, haha

Różczka, jest cała urocza. :P
I pięknie na początku zbywała facetów.  <soczek>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:01:01 »
Cyś *przybija piątkę*  <haha>
Taaak, szpital jest zdecydowanie nowoczesny i taki ogromny! Wszystko tak ładnie ze sobą gra, nawet nie ma porównania z tym szpitalem w Warszawie, w którym pracowała Alicja, ścian pięknych to on nie miał  <haha>

Różczka, jest cała urocza. :P
I pięknie na początku zbywała facetów.  <soczek>
Dokładnie! Urocza i piękna!  <rumieniec> Owszem ładnie zbywała, ale mi podobała się ta nachalność Maksa, jak tylko na niego wpadła wiedziałam, że coś będzie na rzeczy, że wpadnie mu w oko i o nie pomyliłam się. Myślę, że ich znajomość jakoś ładnie się rozwinie, nie to, żebym wróżyła im od razu romans  <hahaha> jak na razie to przyjaźń wystarczy.  <tancze>

E:
I czołówka jest fajna! Taaaaaaka inna!  <haha>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:29:29 »
Ale przecież już w tym 1 odc były piękne widoki!  :D Sama się zachwyciłam :)
Poza tym to sobie myślę, że w takim szpitalu to ja mogłabym się leczyć..:D Zauroczona jestem Stenką, ależ ta kobieta ma klasę! A w takich włosach jej do twarzy :) Już lubię postać graną przez Bujakiewicz - może być wesoło :D Jak na razie Maks mnie trochę irytował, był zbyt nachalny i taki pewny siebie, ale może się coś zmieni :P Teraz czekam tylko aż pojawi się Aga Więdłocha :)

Czołówka fajna ale muzyczka trochę taka nudna.

I czemu w każdym serialu Edyty muszą być wredne i złe?  <histeryk>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:36:39 »
Czołówka fajna ale muzyczka trochę taka nudna.
Muzyczka nie jest najlepsza, no ale jakoś przebolejemy!  <haha> Ważne, że czołówka sama w sobie jest fajna.

Dawno nie widziałam tej aktorki wcielającej się w postać Edyty i nie żałuję, że jej nigdzie nie było. To chyba jedyna postać, która od początku mi się podoba i to nawet nie chodzi o jej charakter i o to co robi, ale po prostu aktorki jakoś nie lubię i niestety przerzuciło się na postać.

Jak na razie Maks mnie trochę irytował, był zbyt nachalny i taki pewny siebie, ale może się coś zmieni :P
A mi się właśnie podobała ta Jego nachalność  <haha> scena przy windzie czy w tej piwnicy - super! Aż sama Alicja się uśmiechała, a Różczka ma niesamowity uśmiech  <rumieniec>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:40:44 »
Ale przecież już w tym 1 odc były piękne widoki!  :D Sama się zachwyciłam :)
Pewnie, że były, ale my chcemy więcej!
Również muzyka niczego sobie. Ogromny + za całość. Pozytywne zaskoczenie.  <zauroczony>
Kurczę, znajdę gdzieś soundtrack z tego odc.? :D
Spodobał mi się jeden utwór. :D

E tam! Czarne charaktery zawsze spoko! ;D
Wolę taką Edytę niż np. cukierkową, słodką idiotkę, co nie? :D
Niby wredna i zła, a jakoś Ją w sumie polubiłam.  <jupi>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:48:49 »
Niby wredna i zła, a jakoś Ją w sumie polubiłam.  <jupi>
Gdyby nie aktorka to też bym ją polubiła, a tak? Jest feee!  <olaboga>

Cukierkowa to mi się wydaje być ta siostra Sylwia  <haha> ale spodobała mi się! I coś czuję, że po zatrudnieniu Alicji w tym Toruńskim szpitalu obie panie znajdą wspólny język!
Ciekawe co jest lepsze, kierować się w jedzeniu sercem, a w miłości rozumiem czy w jedzeniu rozumem, a w miłości sercem<haha>

Zauroczona jestem Stenką, ależ ta kobieta ma klasę! A w takich włosach jej do twarzy :)
Ja teeeeż! Ogólnie super się prezentowała!  <zauroczony> Mam nadzieję, że jako szef tego szpitala będzie się często pojawiała!