Autor Wątek: Lekarze  (Przeczytany 84379 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Prapremierowe wrażenia
« Odpowiedź #105 dnia: Październik 17, 2012, 18:57:52 »
Nie zdziwiło mnie za to, że Ela poprosiła Leona o zdjęcia - przecież byli przyjaciółmi i mieli wspólnych znajomych.
Ale dlaczego poprosiła o te zdjęcia AKURAT wtedy? Nie mogła poprosić o nie wcześniej albo później? Jak dla mnie to jest dziwne...
A ja popieram Kiki. To nic dziwnego, skoro mieli w przeszłości wspólnych znajomych, teraz przypomniała sobie o wszystkim przez rozmowę z Alicją, sprawa nie daje jej spokoju, więc przy okazji wspomniała Leonowi o tych zdjęciach. A kogo miała pytać? Krzysztofa? :D

Coraz bardziej przekonana jestem do swojej wersji zdarzeń o tym, że Ela z mamą Alicji i jej ojcem tworzyła pewniej "trójkąt", jak obecnie A&M z Beatą.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 17, 2012, 19:57:30 »
Ale dlaczego poprosiła o te zdjęcia AKURAT wtedy? Nie mogła poprosić o nie wcześniej albo później? Jak dla mnie to jest dziwne...
Poprosiła o nie akurat wtedy, bo chciała wyjaśnić sprawę z mamą Alicji, a ponieważ ta kobieta wydawała jej się znajoma, postanowiła poprosić Leona o zdjęcia, które mogłyby pomóc w rozwiązaniu zagadki. W końcu skoro Ela znałaby mamę Ali, to zapewne znałby ją i Leon (a przynajmniej pośrednio), bo mieli wspólnych znajomych ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 19, 2012, 20:04:24 »
odcinek 10
Podczas wypadu na ryby Leon wyznaje córce, że jest chory na raka. Maks nie potrafi wyznać Alicji, co do niej czuje. Jivan i Wanat wytykają mu tchórzostwo. Alicja odkrywa, że Sylwia i Orda mają romans. Chirurdzy operują młodą kobietę z guzem insulinowym. Elżbieta pokazuje radnemu Lisowi film, który dowodzi, że nie tylko Janek jest odpowiedzialny za chuligański wybryk w szkole. Polityk oferuje jej łapówkę. Leon trafia do szpitala w ciężkim stanie. Elżbieta wyznaje zaskoczonej Szymańskiej, że Leon jest jej prawdziwym ojcem.

Klaudia:  <brawo>

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #108 dnia: Październik 19, 2012, 21:07:32 »
Jak wczoraj obejrzałam 8 odcinek, to zaraz sobie pomyślałam, że opcja Klaudii jest najlepsza. Teraz mamy potwierdzenie, brawo Klaudia  <tak>

Pomyślałam sobie również, że ciekawie zapowiadają się następne odcinki. Pytanie kiedy Beata dowie się, że uwielbiana przez nią Alicja jest jej siostrą. Ciekawe, co na to wszystko powie Maks?

Zastanawia mnie również czy Krzysztof o wszystkim wiedział? Przecież skoro Elżbieta znała matkę Alicji z czasów studiów, to i Krzysztof musiał ja znać... Pytanie tylko czy wiedział, że była w ciąży z Leonem? <slucha>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Październik 19, 2012, 21:37:50 »
O czyli jednak. <haha> A ja już zaczęłam sobie wmawiać jaki to ja miałam głupi pomysł, a tu proszę taka niespodzianka. <hahaha> Będę kurde przewidywać przyszłość!

Bardzo jestem ciekawa reakcji Beaty, Leona ale chyba najbardziej Alicji... Swoją drogą dlaczego to Ela jej to powie? Może niech najpierw uświadomi w tym wszystkim Leona? Może niech i on ma jakiś chociaż minimalny udział w życiu Alicji... Mam nadzieję, że Leon wyjdzie w tego, bo jest naprawdę świetną postacią, bez niego szczerze powiedziawszy to już nie będzie ten sam serial...  ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 19, 2012, 22:04:19 »
Przepraszam dziewczyny, że swoje trzy grosze wtrącę, ale omawiana tu sytuacja bohaterów zaczyna przypominać przysłowiową "Modę na sukces".
Serialu nie oglądam, widziałam dwa pierwsze odcinki i jakoś nie przypadł mi do gustu. Bardzo dużo w nim wtórności ("ale to już było"), słodkości (chyba tylko na Marsie tacy lekarze istnieją), błysku (szpital nie z tej ziemi, a przynajmniej nie z Polski)... itd, itd. W takim czymś jak "Julia" nie drażni, bo wiadomo z góry jakiego to typu serial, ale po "Lekarzach" oczekiwałam czegoś więcej.

A wracając do wątku z pierwszego zdania tego postu: Leon ojcem Alicji, Beatka może siostrą Alicji... hmmm... wkrótce okaże się, że Piotr to brat Maksa, Elżbieta to matka Ordy, ale tuż po urodzeniu ukradli go matce, a jej powiedzieli, że zmarł, a wcześniej było, że Krzysztof to ukochany Alicji, a teraz może zbliżyć się do Elżbiety... A to wszystko w jednym mieście, ba! w jednym szpitalu...

Litości!

Pewnie wsadziłam kij w mrowisko, ale co tam. Jak dyskusja to nie tylko achy i ochy <jezyk>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 20, 2012, 09:37:57 »
Mnie się kompletnie nie podoba ten pomysł w kontekście Beaty. Jeszcze samego Leona jako ojca Alicji bym zniosła, to fajny facet, mogłoby się to udać, ale ta durnowata Beatka w tym wszystkim? Jak dla mnie koszmarny pomysł i wcale nie jestem ciekawa jej reakcji na wieść, że ma taką a nie inną siostrę. No chyba, że szlag by miał ją trafić w tym momencie to ok, niech stracę. A tak to dwie rywalki siostrami, może niech mi powiedzą jeszcze, że dojdzie do pogodzenia się obu pań nad łożem konającego ojca to po prostu padnę.

I głupio trochę, ale w tym streszczeniu najbardziej spodobała mi się informacja o romansie Sylwii i Ordy, bo będzie miło i wesoło ;D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 23, 2012, 15:49:19 »
Przede wszystkim chciałabym powiedzieć, że ten odcinek był wprost cudowny! Naprawdę, ostatnie parę odcinków było takich sobie, nie zachwycało, a ten był interesujący i satysfakcjonujący pod każdym względem.

Zaczynając od tego, że Beata nie była już taka nachalna względem Maksa, a na Alicji jej gierki robiły coraz mniejsze wrażenie. Bardzo podobała mi się krótka wymiana zdań Maksa i Ali w windzie, niby mało powiedzieli, ale jak sensownie! Wszystko sobie w tych paru słowach wytłumaczyli...i dobrze ;) Nie mogłam już znieść tego schematu: pojawia się ta druga i wszystko bezsensownie się rozpada. Fajnie też, że Alicja nie jest zainteresowana Piotrem. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie, są dobrymi przyjaciółmi, ale nic poza tym.

No i Leon w końcu powiedział Elżbiecie o swojej chorobie. Odrobinę wzruszająca scena, dobrze że Ela wie, teraz będzie mogła mu pomóc, wesprzeć go w walce ;) A mając przy sobie taką przyjaciółkę na pewno przezwycięży chorobę.
Ach, a w zamian Ela wyjawiła Leonowi inną tajemnicę. Jestem bardzo ciekawa jak to się teraz potoczy...

A! Zapomniałabym! Orda z Sylwią :D Uroczy są!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 23, 2012, 20:57:03 »
Odcinek był niesamowity! Naprawdę!  <zauroczony> Scena w windzie, czy przy automacie - miodzio  <serduszko> o tej w samochodzie to nawet nie wspomnę! Ja też się cieszę, że w tej windzie wszystko sobie wyjaśnili w tych ułamkach zdań - urocze to było. I jak pięknie stali z dala od siebie <haha>

Jeeeeeeeej, nareszcie coś zaczyna się dziać między Sylwią a Ordą, bardzo mnie to cieszy! Temu facetowi naprawdę potrzebna jest kobieta, taka z temperamentem, taka która jakoś go rozrusza - dokładnie taka jak Sylwia! <haha>

Strasznie podobała mi się gra Stenki! Genialnie ukazała swoje emocje, to wszystko w scenie, w której to Leon wyjawia jej prawdę o nowotworze. Jest niesamowitą aktorką! <zakochany>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 26, 2012, 21:02:25 »
odcinek 11

Alicja nie może uwierzyć, że Leon jest jej ojcem. Wraz z Beatą decydują się na wykonanie badań DNA. Do szpitala trafiają siostry bliźniaczki. Jedna z nich ma chorą nerkę. Konieczny jest przeszczep organu. Druga jest po wypadku, a jej funkcje życiowe podtrzymywane są przez aparaturę. Lekarze starają się przekonać matkę dziewcząt, by wyraziła zgodę na przeszczep nerki. Test DNA potwierdza ojcostwo Leona. Ordynator cieszy się, że odzyskał córkę. Beacie znacznie trudniej przychodzi zaakceptowanie nowej sytuacji.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 27, 2012, 17:22:11 »
Ordynator cieszy się, że odzyskał córkę.
Jak może się cieszyć, że odzyskał córkę, której tak na dobrą sprawę nigdy nie stracił, bo do tej pory nie wiedział o jej istnieniu, ba! nawet jak Elżbieta powiedziała mu o swoich przypuszczeniach początkowo nie chciał w to uwierzyć...
Mam tylko nadzieję, że pokona raka i jednak nadal będziemy mogli go oglądać nawet nie koniecznie w parze z Alicją, ale właśnie z Elą i Jankiem.  <zauroczony>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 30, 2012, 06:40:50 »
Po dzisiejszym odcinku stwierdzam, że Beatka jak się dowie to padnie na zawał i będzie po niej <haha> Ton jakim powiedziała, że "miałabym się Tobą z kimś dzielić?"...ojojoj. A jeszcze jakby dołożyć do tego fakt, że będzie się musiała dzielić własnym ojcem z TĄ Alicją, tą samą, która- zdaniem Beaty- zabrała jej Maksa...kompletnie sobie tego nie wyobrażam.

Za to Maks jest normalnie...no, brak słów do faceta :P Niby to urocze, że tak skrywa te uczucia, że chce być pewien, że nie chce rzucać słów na wiatr, bo Alicja jest dla niego kimś wyjątkowym, ale jak tak dalej pójdzie to może w 3 sezonie będziemy mieli okazję podziwiać ich razem <okularnik> Skoro ten ciołek nawet jej nie pocałował, gdy ją odprowadzał do domu. Nie powiedział jej nic miłego. A jak jej dał "kosza", gdy ta zaproponowała mu wspólną operację...no strzał w dziesiątkę! :D
Chociaż pierwsze kroki niby już uczynił pod koniec odcinka, to fakt, ale akurat musiała przyjść Elżbieta... :D i wydaje mi się, że po tym co Alicja usłyszała z jej ust to nie będzie pamiętała o jego słowach.

Leon mam nadzieję, że z tego wyjdzie. Tylko niech nie przyjeżdża Krzysztof, bo tam przecież taki chaos wtedy będzie...wyobrażacie to sobie? :D Alicja dowiaduje się, że odzyskała ojca, Maks zadeklarował, że chce z nią być (no, w pewnym sensie), musi zrobić badania DNA, a tu jeszcze zleci się Krzysztof, który będzie zazdrosny o Maksa, zdziwiony, że Leon jest ojcem Ali, pewnie dojdzie do tego jakiś konflikt z Elą...i cyrk na kółkach się stworzy :D

Aaa, ale zapomniałabym! Orda....  <haha> <haha> <haha>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 31, 2012, 12:16:20 »
Aaa, ale zapomniałabym! Orda....  <haha> <haha> <haha>
KOCHAM!  <haha> <haha>

Myślałam, że umrę ze śmiechu jak zobaczyłam jak wywija w tym różowym szlafroczku  <haha> A potem jak zobaczyłam minę Sylwii i następnie jego samego  <haha> W ogóle Orda jest uroczy! Jak potem w rozmowie z Alicją próbował wydobyć z siebie resztki odwagi, żeby spytać się czy komuś o tym powiedziała i jego: "Powiedziałaś!"  <haha> Cudowny jest! On, Sylwia, on i Sylwia, jakkolwiek  ;D

Co do Leona. Też mam nadzieję, że z tego wyjdzie. A ta sprawa z Alicją... Trochę szok, że to jego córka. Dziwnie tak, no ale różnie się w życiu układa. Jedno jest pewne: Beatka na pewno nie będzie zachwycona  <jezyk>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 02, 2012, 21:12:55 »
Myślałam, że umrę ze śmiechu jak zobaczyłam jak wywija w tym różowym szlafroczku  <haha>
Ja też! <haha> Swoją drogą genialna była ta scena, mogłyśmy zobaczyć Ordę w... nowym wydaniu! <haha> późniejsza operacja z Alicją i poważna rozmowa również mnie rozbawiły. Słodko się denerwował i okazywał przerażenie.

Cieszę się, że Maks w końcu odważył się powiedzieć, że chciałby spróbować, szkoda tylko, że właśnie w takim momencie... bo z pewnością w obecnej sytuacji Alicja będzie miała poważniejsze zmartwienia niżeli Maks, niestety. Ale, mam za to nadzieję, że Keller w piękny sposób będzie ją wspierał w tym wszystkim i pomoże jej się odnaleźć w nowej sytuacji. :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 02, 2012, 21:19:37 »
A ja nie jestem przekonana co do tego, czy Maks w tej sytuacji będzie w stanie się odnaleźć. W końcu wróciła Beatka (a sorry, ale Jivan miał rację, że odwagi Maksowi dodaje jej nieobecność), teraz pewnie będzie nastawiona bardzo negatywnie do Alicji, w końcu rywalka okaże się być jej siostrą, pewnie będzie oczekiwała wsparcia od Maksa...bo od kogo niby? Przecież ona w tym szpitalu nie ma żadnych przyjaciół. Mam jednak nadzieję, że Keller zrozumie, że Alicja potrzebuje go jeszcze bardziej i skoro powiedział to, co powiedział to teraz nie będzie się wycofywał.