Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 96964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 04, 2014, 13:13:10 »
Nie, na pewno nie będzie "wina Marty" - w przypadku zdrad winna jest strona zdradzająca a nie zdradzana. Marty wina może być taka, że przecież zdołowany Wiktor ma się niby w jej ramionach pocieszać. Ja pierdzielę, ruja i poróbstwo na masę. Wszyscy zdradzają i są zdradzani...  <skacze>

W tej chwili już jestem pewien - chyba wypadałoby zakończyć ten serial a nie pogrążać bohaterów w coraz bardziej absurdalne i groteskowe sytuacje - ja obecnie oglądam go jak dobrą, polską komedię :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 04, 2014, 14:59:54 »
To jest nie tylko komedia, tu absurd goni absurd. Sorry, że nazwę tą wkurzającą Baśkę rozpuszczonym bachorem, ale takie określenie pasuje mi do tego dziecka. Kilkuletnia dziewczynka wtrąca się, wręcz ingeruje w życie dorosłych, zamiast zajmować się np.odrabianiem lekcji, czy zabawą z rówieśnikami. Głównie kursuje pomiędzy knajpą Pavulona, a sklepikiem niedorobionej mamuśki ( O.Frycz to oprócz nazwiska swojego ojca, nie posiada żadnych umiejętności aktorskich, jej dykcja "leży", a gra właściwie jedną miną, skrzywioną w "uśmiechu" twarzą).
"Okazywanie" przez nią uczuć Pawłowi wywołuje u mnie szczękościsk, tyle tam między nimi "chemii", jak gorącej wody w łyżeczce od herbaty... <smiech> Smętna Frycz chyba już przebiła J.Sydor w roli kolejnej "wybranki serialowego Don Juana - starszego z Chochołów..
Maryśka-bezdomna tuła się pomiędzy rodziną, a na dodatek to okropne dziewuszysko łaskawie zgadza się, żeby "babcia" mogła przebywać w mieszkaniu jej własnego syna ( to będzie w odc 1071) <smiech>
Ten wątek irytującego bachora w pakiecie z jej serialową mamuśką niestety chyba na długo zagości w eMce.  <flaga>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 05, 2014, 07:08:36 »
Jeśli faktycznie ma dojść do ich ślubu, to niestety, będziemy dręczeni tym "zestawem powiększonym" co najmniej z pół sezonu. Oczywiście również temu związkowi nie wróżę jakiejś świetlanej przyszłości, wiadomo, że coś się zdarzy - ojciec straszliwego dzieciaka coś nawywija, Madzia wróci czy cokolwiek tam.
No niestety jak widzę potwierdza się teza, którą postawiłem kiedyś - Jankowi szykują do łóżka tą niedoje..... khm..... khm.... niewydarzoną malarkę o kurzym móżdżku...  :zla:
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 05, 2014, 07:42:09 »
To nie jest malarka o kurzym móżdżku, tylko artysta i jak każdy artysta ma po prostu  utrudniony kontakt z rzeczywistością :) W tym serialu kochają stereotypy powielać :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 11, 2014, 11:52:01 »
Jakie to wszystko jest pogmatwane! Zupełnie nie rozumiem wprowadzenia nowej postaci, zamiast zastąpienia starej inną aktorką. Zrobili pewnie furtkę dla Koroniewskiej po to by mogła wrócić jak zechce. A wątek z Joaśką (mafia w tle) będzie się teraz ciągnął 50 odcinków, zanim padną sobie z Tomkiem w ramiona. Bo jak widzieliśmy w zapowiedzi, możliwe, że ku temu zmierza. Swoją drogą ton głosu i miny Gośki, Joaśka opanowała do perfekcji.

Andrzejek namiętnie całujący Sonię w ramach udawanej gry. Żałość na potęgę. I te jego teksty do Artura - po pewnym czasie wszystkie kwiatki pachną tak samo. Ojej! Jakie to mądre się nagle zrobiło.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 11, 2014, 12:05:24 »
I znowu ta mafia, czy już innych wątków w tym serialu nie ma tylko zdrady i mafia?

Swoją drogą dziwne - mówiło się, że "Kurde-Diabeł" miała wcielić się w Gośkę, teraz, że niby ma być jakąś bliżej nieokreśloną "Opiekunką" - zaczynam przestawać ogarniać ten serial. Też myślę, ze to jednak "furtka" dla Koroniewskiej gdyby jednak jej się odmieniło.

Jędruś jak widać znowu przestał używać mózgu. Sceny z tą Sonią i jej 'byłym' nie chce mi się komentować. Cóż to się porobiło? Scenarzyści eMki zaczęli ćpać z Kondracką?

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 01, 2014, 21:30:23 »
Pierwszy odcinek po wakacjach oglądało się całkiem przyjemnie... Do momentu pojawienia się Janki. Faktycznie - "pocałunek" z Wojtkiem był obrzydliwy :P Marcin miał rację.
No i nijak nie mogę się wyzbyć uczucia, że Joaśka z zachowania i ze sposobu wysławiania, strasznie przypomina mi Gośkę.

A na Artura patrzeć nie mogę. Taki był zakochany, tak latał za Maryśką, tak trudno było mu ją zdobyć i tak łatwo przyszedł mu skok w bok.

Dobra - miaucząca Barbara i jej krzywe miny, popsuły odcinek do reszty.

Ha ha ha - i jakim cudem Joanna znalazła się nagle w Grabinie? Teleportowała się?

I czy na imprezach ludzie zawsze się tak migdalą na oczach innych? Żałosna jest ta Janeczka.

Kocham Cię - Marcina - odcinek uratowało. Aż się wzruszyłam ;)

Przepraszam, że zdania tak jakoś są porozrzucane i wyrwane z kontekstu, ale opisywałam odcinek na gorąco ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 02, 2014, 07:48:23 »
Ha ha ha - i jakim cudem Joanna znalazła się nagle w Grabinie? Teleportowała się?

Może jechała za Tomkiem, samochodem jakimś 'swoim" lub taksówką . Kiedy Tomek pakuje się w Warszawie do auta ktoś też to obserwuje. Ok, gliniarz pewnie by się kapnął, że jest śledzony ale to w końcu M jak miłość.  :)

I czy na imprezach ludzie zawsze się tak migdalą na oczach innych? Żałosna jest ta Janeczka.

Cała czwórka jest żałosna. I z migdaleniem się i ze stosunkiem do siebie. Mnie to "kocham cię" rozbawiło (też mi gwarancja :)).A minę przybrał taką, że prędzej spodziewałabym się jakichś oświadczyn.  <smiech>

Artura zżerają wyrzuty sumienia (już nawet do kościoła boi się wejść :D), chociaż to może strach jest...bowiem układ ma dobry: i żona i kochanka. Tyle, że kochanka chce mieć wyłączność :D
W tej kwestii zawsze podziwiałam kochanki. Same chcą się stać żonami swojego kochanka a potem latami się boją, że mężuś znajdzie sobie kochankę i je zdradzi, co zresztą zwykle następuje:)
Swoja drogą, Maryś się zrobiła atrakcyjna, czego o kochane i jej oklapniętych kłakach powiedzieć nie można ;D

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 02, 2014, 12:06:10 »
Toć to wszystko się stacza coraz bardziej.

Janka - w sexy-pantalonach i szpilach metrowej wysokości uwodzi kolejnych facetów :) (typowa ofiara brutalnego gwałtu :) )

Święta Maria Matka Boża w scenie w kościele -  <smiech> <smiech> <smiech>

Artur i Teresa MSWBJNNNZ* - żałośni, nie wiadomo, które bardziej, hipokrytka, najpierw sama namawia Martę na "skok w bok", potem rozwala małżeństwo Artura a teraz wielce zazdrosna i boi się o ich związek... opadają ręce i cycki.

Cała ta Joaśka - kolejny przyczynek dla wprowadzenia po ran n-ty do serialu kolejnej "mafii" ("Ci ludzie nie odpuszczą").

Nie obejrzałem do końca.

*Mały Skok W Bok Jeszcze Nigdy Nikomu Nie Zaszkodził :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 02, 2014, 16:06:35 »
Święta Maria Matka Boża w scenie w kościele -  <smiech> <smiech> <smiech>

Czyżby widok modlącej się osoby wywołał aż taką reakcję Mintku?  <mysli>
Chociaż w sumie ja też się uśmiechnęłam, ponieważ bohaterowie Emki tak się komponują w takim przybytku jak wół przy karecie. Z drugiej strony Marysia to uczciwa kobiecina, zawsze dla wszystkich dobra, moralnie się prowadząca, do tego teraz cierpiąca z powodu śmierci brata (który zostawił jej spory spadek, ale to już mniejsza o to).

Janka - w sexy-pantalonach i szpilach metrowej wysokości uwodzi kolejnych facetów :) (typowa ofiara brutalnego gwałtu :) )

Zemsta ją wyleczyła chyba.
Kto by się przejmował takimi detalami.
Całować by się też mogli mniej ostentacyjnie i odrzucająco.  Kompletnie bez smaku te sceny ;P

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 02, 2014, 19:49:03 »
Mnie tam Marysia w kościele też w oczy nie kuła ;) Za to nie uważam by Tereska była nieatrakcyjna.

Ale jeśli chodzi o Jankę... Co ta dziewczyna ze sobą robi? Wpija się w faceta, wije pod nim, za chwilę spojrzenia w stronę Marcina - widzisz? widzisz?
W ogóle ta impreza (gdyby eMkę nadawano po 23) mogłaby przerodzić się w jakieś sex party. Dwie migdalące się parki, scenariusz idealny.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 02, 2014, 19:53:26 »
Myślę, że jeszcze jakiś czas i nawet godzina emisji nie będzie w niczym przeszkadzała, Maleńka :D Gdzie to kiedyś takie sceny, jak wczorajsze łóżkowe Marcina i Kaśki, zaraz po 20.00? <olaboga>
Mnie się Teresa nie podoba a przynajmniej wczoraj wyglądała wyjątkowo niekorzystnie :P

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 02, 2014, 20:04:11 »
Dawno, bardzo dawno nie oglądałam M jak miłość w telewizji, zazwyczaj oglądam w Internecie. Z racji tego, że odcinek nie był dostępny przed premierą, postanowiłam obejrzeć w tv. Nigdy więcej tego nie zrobię! :D Miałam wrażenie, że odcinek ciągnie się w nieskończoność, bałam się, że się nie skończy. Dlatego dzisiejszy pozwoliłam już sobie przejrzeć, stanowczo pozostanę przy tej formie.

Może jechała za Tomkiem, samochodem jakimś 'swoim" lub taksówką . Kiedy Tomek pakuje się w Warszawie do auta ktoś też to obserwuje. Ok, gliniarz pewnie by się kapnął, że jest śledzony ale to w końcu M jak miłość.  :)

Pierwsze co sobie pomyślałam, to właśnie to, że się teleportowała. :D Logicznie to Jean wytłumaczyłaś, pewnie tak mogło być, ale przyznaj, że komicznie to wyglądało. Z resztą co się dziwię, powinnam się przyzwyczaić, że takie rzeczy są normalne w eMce  :D

Postawy Artura komentować mi się nie chce. Dziwię się tylko Marysi, że nadal w tym tkwi. Dobrze wie, że nie jest tak jak powinno, ale teraz woli tego nie ruszać. W końcu i tak ma wiele na głowie. Ciekawa jestem jak to się wszystko potoczy.

Mnie tam Marysia w kościele też w oczy nie kuła ;) Za to nie uważam by Tereska była nieatrakcyjna.

Mnie też scena z kościoła nie przeszkadzała. Uważam wręcz, że była całkiem odpowiednia. Coś innego w końcu pokazali w eMce. I cieszę się, że nie tylko mnie Tereska się nie podoba :D I to nawet nie ze względu na sentyment do pary. Jakoś nie umiem tego zrozumieć, że Artur biegający za Marysią, teraz nagle zmienił upodobania. Rozumiem. Nie chodzi pewnie o wygląd wyłącznie. OK. Widocznie liczy się to czego nie widzimy.

Jakoś nie kręci mnie ten cały wątek Kaśkowo-Marcinowo-Jankowo-itd. Sceny żałosne. Właściwie nic nie wnoszące. Może to jednak moja upierdliwość.  :D

Ale jeśli chodzi o Jankę... Co ta dziewczyna ze sobą robi? Wpija się w faceta, wije pod nim, za chwilę spojrzenia w stronę Marcina - widzisz? widzisz?

Dokładnie. Na własne życzenie tak sobie układa relacje z mężczyznami. Długo nikt z nią nie wytrzyma. Powodzenia.

EDIT
Zapomniałam dodać, że bardzo podoba mi się Wojtuś. Feliks jest tak wiarygodny! Sceny z Wojtusiem wzruszające. Uroczy dzieciak!

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 02, 2014, 21:34:46 »
No i co to było takie ważne, co miał powiedzieć Tomek reszcie rodzinki? <mysli> Czy chodziło o to, że Gosia chce odebrać Wojtusia?
żal Tomka - życie  z Gosią oparte na kłamstwie . Tylko Michała Gosia kochała. zawsze, bardzo. Dość specyficznie to co prawda wyrażała szlajając się po cudzych łóżkach, ale kochała...
żal też pana Stefana - jakby nie było można powiedzieć innym tonem.
żal Lucka, kiedy wszyscy mu ściemniają.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 02, 2014, 21:57:59 »
Żal Stefana bo mimoza powinna chociaż dać mu jakąś szansę wytłumaczenia się.