Autor Wątek: Julia  (Przeczytany 35348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Julia
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 02, 2012, 16:47:11 »
A gdzie obejrzałyście przedpremierowy odcinek? Bo na stronie "Julii" jeszcze nie ma takiej możliwości jak widzę  ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 02, 2012, 18:32:55 »
A gdzie obejrzałyście przedpremierowy odcinek? Bo na stronie "Julii" jeszcze nie ma takiej możliwości jak widzę  ;)
Sandi na tvnplayer jest już ten odcinek. ;)

Mi najbardziej podobała się radość Tadeusza jak się dowiedział o zerwaniu <hahaha> Hanna jakoś starała się pokazać, że jest jej przykro, ale Tadzio się nie fatygował.  <hahaha> Uwielbiam go!

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 02, 2012, 18:41:23 »
Mi najbardziej podobała się radość Tadeusza jak się dowiedział o zerwaniu <hahaha> Hanna jakoś starała się pokazać, że jest jej przykro, ale Tadzio się nie fatygował.  <hahaha> Uwielbiam go!

Haha no super to było! Cieszył się jak dziecko z nowej zabawki..  <hahaha>
Ale nic dziwnego, on od początku był przeciwny temu związkowi, bo on już poznał Monisię od tej gorszej strony ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 02, 2012, 20:09:08 »
Na stronie Julii jednak też można było obejrzeć. Patrzyłam na zły odcinek ;)

Mnie z kolei najbardziej podobała się scena, kiedy Maciek rysował Julkę i jej byłych chłopaków. Ach, te miłości z przedszkola czy podstawówki! :D
No i Bożenka! Stęskniłam się za nią! Kotenieńku! :D
"Trzeba mieć w życiu jakieś wartości!" ;D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 02, 2012, 20:20:34 »

Haha no super to było! Cieszył się jak dziecko z nowej zabawki..  <hahaha>
Ale nic dziwnego, on od początku był przeciwny temu związkowi, bo on już poznał Monisię od tej gorszej strony ;)

A ja go nie lubię <jezyk>
Niejedno za uszami ma a zgrywa najmądrzejszego na świecie.
Spoiler
Żonie świństwo zrobił już na początku małżeństwa, kiedy chłopcy byli mali. Sławek nie wygląda na dużo młodszego od Maćka. Zdrada z siostrą żony to obrzydlistwo.
A cieszy się z zerwania  nie dlatego, że poznał Monikę od najgorszej strony (bo sam pod tym względem nie jest lepszy - najpierw romansik, potem dla uciszenia sprawy zatrudnia ją w klinice), a dlatego, że mu odciążyło sumienie, że siedzi cicho jak mysz pod miotłą i nie mówi synowi że Monika nie jest święta.
Już od dawna pytałam, co to za ojciec, który pozwala ładować się synowi w związek z kobietą materialistką, zawistną, intrygantką <olaboga>.
A ojciec siedział cicho sza, bo go Monisia szantażowała (patrz odcinek z rodzinną grą w Bule). Co tam szczęście syna, byle na jaw nie wyszły jego własne grzeszki ::)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 04, 2012, 20:01:36 »
Niee, no ja nie mogę.. zrozpaczona Bożenka w domu Janickich przebiła wszystko!  <hahaha> Kocham tę kobietę, no! :D Maciek to samo..
Spoiler
z tymi bułkami mnie rozwalił, albo z tym że musiał wkraść się błąd i nie chodziło o abstynentów tylko o absolwentów..  <smiech> Super scenki jak Julka brudziła się z Jankiem :) no i co teraz Julka zrobi z tą wiadomością o jego rozstaniu z Monią...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 05, 2012, 12:28:43 »
Niee, no ja nie mogę.. zrozpaczona Bożenka w domu Janickich przebiła wszystko!  <hahaha> Kocham tę kobietę, no! :D
Ja też ją kocham! Całym sercem! <hahaha>
I to jak potem spotkała się z Jankiem

J: Dobry wieczór pani
B: Dobry wieczór... Jaka kultura proszę ja ciebie... Ty oszuście.
  ;D

A jak myślicie, Sławek podmieni te wyniki badań czy jednak tego nie zrobi?

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 17, 2012, 19:32:58 »
I jak zawsze wszyscy muszą sobie wszystko komplikować. Przecież to że Julka tak bardzo się stara, tak bardzo chce pomóc Jankowi, to chyba jest najlepsza oznaka że dalej jej na nim zależy? Ale nie, ten się już poddał.. smutna, a jednocześnie śliczna scena z pocałunkiem J&J.

Sławek już mi działa na nerwy i to tak konkretnie, to samo Tadeusz!  <histeryk>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 18, 2012, 11:44:13 »
Sławek to mnie od początku wkurza, a teraz z każdym odcinkiem coraz bardziej. I sprawa się wydała, że jest synem Tadeusza i siostry Hanny. Nie zszokowało mnie to, bo już wszędzie latały plotki na ten temat :P Jestem tylko ciekawa czy Tadeusz o tym wiedział i to ukrywał? Czy może Hanna też zna prawdę?

Scena pocałunku J&J rzeczywiście ładna :)

Ale i tak najlepsza jest Bożenka  ;D ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 18, 2012, 20:17:07 »
Scena pocałunku ładna, wzruszająca, ale piękna!  <zauroczony> I nie powiem taki bieg wydarzeń spodobał mi się. Nie chciałam, żeby od tak już J&J byli razem. Niech teraz Janek się wykaże, niech troszkę się postara o Julkę (przynajmniej bardzo bym sobie tego życzyła)

A Sławek od samego początku mnie denerwował... Proooooooooszę niech ta postać już sobie zniknie!

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 19, 2012, 15:29:14 »
Maaatko! Tyle się wydarzyło we wczorajszym odcinku, a szczególnie w ostatniej minucie! Scenarzyści jednak nie zdecydowali się przeciągać o tym, kim naprawdę jest Sławek. Bo patrząc na to jak przeciągają wątek Julki i Janka, to naprawdę szlag czasem może człowieka trafić, gdyż niektóre odcinki są czytelne, a bohaterowie naprawdę w niektórych sytuacjach nie grzeszą inteligencją. Ale i tak się stęskniłam za tym serialem, brakowało mi tego trochę <zawstydzony>

A scena J&J, gdy Janek mało co nie wpadł pod samochód i Julka taka przerażona, no i pocałunek <calus> ... Piękne! <serduszko>

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 02, 2012, 17:50:57 »
Monika jej wkurzająca już jest, zresztą od początku jej nie lubiłam.
Ale jej matka ma ostatnio szalone pomysły:)

Mam nadzieję, że dowiedzą się, że Agnieszka to oszustka!

I czemu Janek wyjechał!? Niech już wraca:D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 02, 2012, 20:25:46 »
I czemu Janek wyjechał!? Niech już wraca:D
A to jest dobre pytanie! Coś mi się wydaje, że wyjechał właśnie ze względu na Julkę, bo Sławek podczas pamiętnej wspólnej kolacji z Tadeuszem, Hanną i Jankiem wyraźnie dał wszystkim do zrozumienia, że jest z Julką, a przecież nigdy z nią nie był... Jankiem to wstrząsnęło, więc postanowił wyjechać.
Ale tak Caro masz rację, niech już wraca.  <rumieniec>

Monika jej wkurzająca już jest, zresztą od początku jej nie lubiłam.
Monikę czasem lubię, czasem wręcz nie cierpię, ale co to byłby za serial bez Moniki? Flaki z olejem po prostu, więc ja tam się cieszę, że jest, że ciągle coś miesza, ciągle coś kręci, bo to właśnie dzięki niej nadal coś się w tym serialu dzieje, o! :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 06, 2012, 16:36:22 »
Znów zaczęłam w miarę regularnie oglądać Julię, kiedy dostrzegłam, że coś w końcu zaczyna się tam dziać - wcześniej tempo akcji nie powalało mnie na kolana.

"Kotenieńku" jest genialna! :D O ile denerwują mnie te jej i jej córeczki akcje, o tyle zawsze, ilekroć pojawia się na ekranie, mam uśmiech na twarzy. Notabene - Dareczek jaki jej przyjaciel teraz! :D

Najważniejszy dla mnie wątek to oczywiście Julka i Janek, który coraz częściej pokazuje, że mu zależy. Zaczynam w nim dostrzegać czułego człowieka (nareszcie!), nawet nie jest już taki sztywny. Do tej pory Julii brakowało jeszcze troszkę odwagi, ALE... W poniedziałkowym odcinku nadrobią wszystkie zaległości. Scena z pocałunkiem bardzo mi się podobała, wreszcie mogliśmy zobaczyć jak wykonali jakiś krok w przód.

Szkoda, że lada moment Kotenieniek wymyśli, iż jest w ciąży, bo prapremierowa scena naprawdę urocza <zauroczony>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: Październik 06, 2012, 18:16:15 »
Tak ta scena poniedziałkowa będzie uroczą:)

Kiki wiesz nie wiem czemu ale ostatnio myślałam, że bym się nie zdziwiła jak Monika wymyśli, że jest w ciąży. Kurczę naprawdę tak będzie? To chyba wykrakałam:)

Tak Bożenka jest genialna w ogóle te jej zdrobnienia do Darka;D

Fajnie, że Krzysiek przebrał się za tego Prawnika:) Czytałam, że Agnieszka jednak do niego zadzwoni i powie mu prawdę:)