Autor Wątek: Marta i Andrzej  (Przeczytany 52236 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Marta i Andrzej
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 09, 2012, 21:54:42 »
No tak, El, masz rację, ale wydaje mi się, że Marcie jednak początkowo będzie trudno odnaleźć się w tej sytuacji. Andrzejowi zresztą też...

Wiktor mówiący Marcie, że Andrzej nadal bardzo ją kocha i dający do zrozumienia by do niego wróciła? <olaboga> Nadal nie mogę w to uwierzyć, ale chyba polubię faceta. Poza tym ten wieczór, gdy mecenas przychodzi Martę przeprosić wyobrażałam sobie bardziej... dramatycznie. Byłam przygotowana na krzyki i zarzut "nie zapunktowałbyś na sali sądowej" (co sugerowała oficjalna strona serialu), a tu tylko sędziny stwierdzenie, że to tanie... Powiedziane zresztą w dość łagodny sposób. Zakończyło się bardziej pokojowo niż się spodziewałam.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 09, 2012, 22:22:15 »
Poza tym ten wieczór, gdy mecenas przychodzi Martę przeprosić wyobrażałam sobie bardziej... dramatycznie. Byłam przygotowana na krzyki i zarzut "nie zapunktowałbyś na sali sądowej" (co sugerowała oficjalna strona serialu), a tu tylko sędziny stwierdzenie, że to tanie... Powiedziane zresztą w dość łagodny sposób. Zakończyło się bardziej pokojowo niż się spodziewałam.

Bardzo rozczarowała mnie ta scena >:( Liczyłam na wybuch Marty, jak to ma w zwyczaju, a tu takie rozczarowanie :-\ I kolejny raz strona Emki tylko rozdmuchała całą scenę :zla:

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Październik 09, 2012, 22:53:32 »
I kolejny raz strona Emki tylko rozdmuchała całą scenę :zla:
Standard. A wszystko tylko i wyłącznie po to, by wzbudzić w nas większe zainteresowanie, sprawić, byśmy bardziej na to oczekiwali i z niecierpliwością biegli przed telewizory. Reklama... Pamiętam jak kiedyś streszczenia podawały, że Ania zaśnie splatając ręce rodziców (odcinek, w którym Marcie wpadło coś do oka i Andrzej zawoził ją do okulisty), a tymczasem koniec odcinka wyglądał tak, że Andrzej czytał Ani przed snem Królową Śniegu. Fragment, który opowiadał jak najpierw Gerda zaczęła płakać, a później Kaj - i z jego oka razem ze łzami wypłynął odłamek szkła, więc chłopiec został odczarowany. Wszystko to usłyszała Marta stojąca w drzwiach sypialni. Miało być symboliczne, ale... Gdzie tu jakieś splecenie dłoni?

W sumie to Marty łagodne podejście do sprawy ma być chyba dowodem na to, że coś w niej zaczyna się już zmieniać, powoli przekonuje się do Andrzeja. I gdzieś tam w jej serduchu pewnie już kiełkuje myśl o wybaczeniu mu, tylko jest jeszcze zbyt słaba, by zwyciężyć nad tymi wszystkimi wątpliwościami.

Swoją drogą... Andrzej zamawiający flaki i mówiący, że by się piwa napił - bezcenne <haha>

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #93 dnia: Październik 09, 2012, 23:10:13 »
I kolejny raz strona Emki tylko rozdmuchała całą scenę :zla:
Pamiętam jak kiedyś streszczenia podawały, że Ania zaśnie splatając ręce rodziców . Gdzie tu jakieś splecenie dłoni?

Na zdjęciu było, pewnie stwierdzili że to wystarczy,po co jeszcze to w serialu pokazywać. (Co za dużo to nie zdrowo <haha>)

Swoją drogą... Andrzej zamawiający flaki i mówiący, że by się piwa napił - bezcenne <haha>

Po tej scenie jeszcze bardzie lubię Andrzeja <jupi>  Należało się Marcie. Dobrze Andrzej powiedział, że sam by załatwił sprawę z Anią gdyby Marta nie leciała z tym od razu do Wiktora. Choć Wiktor prawie nic w związku z tym nie zrobił <haha>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 09, 2012, 23:32:48 »
Na zdjęciu było, pewnie stwierdzili że to wystarczy,po co jeszcze to w serialu pokazywać. (Co za dużo to nie zdrowo <haha>)
No tak, w sumie na to nie wpadłam <haha>

Należało się Marcie. Dobrze Andrzej powiedział, że sam by załatwił sprawę z Anią gdyby Marta nie leciała z tym od razu do Wiktora. Choć Wiktor prawie nic w związku z tym nie zrobił <haha>
Ale przecież Wiktor powiedział Marcie, że to nie jego zasługa. Z drugiej strony aż tak się Marcie nie dziwię, pomyślała po prostu, że nie chce się przyznać, bo taki z niego skromny człowiek i nie oczekuje od niej wdzięczności. Pewnie też bym tak sądziła na jej miejscu. No bo skąd może wiedzieć jak było naprawdę? Ale wiemy już, że stanie się tak, jak stać się powinno i sędzina dowie się o wszystkim.
Nie, serio, od dzisiaj Wiktora lubię :D

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #95 dnia: Październik 09, 2012, 23:41:34 »

Nie, serio, od dzisiaj Wiktora lubię :D

Też lubię Wiktora...kiedy nie ma go w pobliżu Marty <haha>  Ale dotarły chyba do Niej słowa Wiktora że Andrzej ją kocha. Tak mi się wydaje, tylko za cholerę Marta nie chce tego pokazać...

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 10, 2012, 06:34:03 »
Ten cały Wiktorek to jak dla mnie ciepły pajac z wybujałym libido. Wie, że na jego przedwojenne teksty nie nabierze się żadna młoda i atrakcyjna - to chociaż takie Starsze Panie usiłuje czarować. Bo nie ma co się oszukiwać - widać, że chce on naszą Sędzię zwyczajnie "zaliczyć" i pójść dalej. Mam tylko nadzieję, że serial ukazuje środowisko prawnicze w tzw "krzywym zwierciadle" - ta nowa koleżanka Marty, ta sędzia (?) o mentalności dziwki..... oby tylko w filmach się takie rzeczy zdarzały.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #97 dnia: Październik 10, 2012, 07:10:12 »
Skąd od razu wiesz, że ma ona mentalność dziwki?

Swoją drogą... Cudownie Marta wczoraj zgasła, gdy do restauracji weszła długowłosa koleżanka ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #98 dnia: Październik 10, 2012, 07:14:30 »
Skąd od razu wiesz, że ma ona mentalność dziwki?
Spojrzenia, mowa ciała, te ciągłe aluzje, że "skoki w bok nie są złe".... Przecież to widać. I teraz wyobraź sobie, że taka pani prawnik bierze udział jako adwokat lub sędzia np. w procesie rozwodowym...
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #99 dnia: Październik 10, 2012, 15:23:17 »
El, o gustach się nie dyskutuje. To, że dla mnie jest stuczna, nie znaczy, że dla ciebie też musi. Proste. Do jej talentu aktorskiego nic nie mam, po prostu uważam, że jako aktorka nie ma tego "czegoś", co aktor powinnien mieć. Jakoś nie zuważyłam, żeby Ewa Bukowska grała jakoś podobnie do swojego męża. Skoro Marka Bukowskiego uwielbiam, a za wspomnianą panią nie koniecznie przepadam. To, że naśladuje męża grając akurat, moim zdaniem, nie działa na jej korzyść. Aktor powinnien być indywidualistą. Kreować postać we własny sposób  ;)

No i Wiktor pokazał się wczoraj z dobrej strony. Ktoś Marcie w końcu powiedział wprost, to czego ta albo naprawdę nie widziała, albo udawała, że nie widzi, albo też widzieć nie chciała  :D Nie mogę się jednak doczekać przybycia Hubusia, bo jestem strasznie tego wątku ciekawa  :)

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 10, 2012, 20:16:18 »
Ja od zawsze do Wiktora miałam słabość. Podobał mi się od samego początku, a wczoraj pokazał też, że jest całkiem w porządku ;)

Ale zaczepne teksty Andrzejka podczas obiadu to było mistrzostwo! ;)
Już nawet jestem za tym ich pogodzeniem, byleby Marta w końcu wyprostowała swoje miny, a nie chodziła wiecznie skrzywiona z przecinkami zamiast oczu ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 10, 2012, 20:58:45 »
byleby Marta w końcu wyprostowała swoje miny, a nie chodziła wiecznie skrzywiona z przecinkami zamiast oczu ;)

Tylko ciekawe czy te zagięcia z czoła znikną jak wyprostuje, czy zostały już tam na stałe od tego ciągłego ostatnimi czasy marszczenia <haha>
W ogólnej mimice twarzy ostatnio chyba przechodzi samą Siebie...

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #102 dnia: Październik 10, 2012, 21:01:58 »
Do jej talentu aktorskiego nic nie mam, po prostu uważam, że jako aktorka nie ma tego "czegoś", co aktor powinnien mieć.
To masz, czy nie masz "coś" do jej talentu?

Chyba słabych pedagogów miała kobieta na studiach, skoro przeoczyli brak u niej "czegoś", co powinien mieć aktor.

Jakoś nie zuważyłam, żeby Ewa Bukowska grała jakoś podobnie do swojego męża. Skoro Marka Bukowskiego uwielbiam, a za wspomnianą panią nie koniecznie przepadam. To, że naśladuje męża grając akurat, moim zdaniem, nie działa na jej korzyść. Aktor powinnien być indywidualistą. Kreować postać we własny sposób  ;)
Podobny styl gry nie oznacza, że jeden małpuje drugiego.
Ja bym na przykład powiedziała, że oboje grają "oszczędnie" (co nie oznacza "źle", można grać "oszczędnie" i przykuwać uwagę widowni). Innym przykładem takiej gry jest wg mnie Dorociński. I wcale nie oznacza to, że w tej trójce ktoś kogoś naśladuje.

Przepraszam za offa <jezyk>

Ten cały Wiktorek to jak dla mnie ciepły pajac z wybujałym libido (...) Bo nie ma co się oszukiwać - widać, że chce on naszą Sędzię zwyczajnie "zaliczyć" i pójść dalej.
To raczej ktoś z... hmm... krótkodystansowców (zanim zaczął już skończył <szczerzy_sie>). Już na wstępie znajomości rzucił się na Martusię jak wygłodniały wilk kradnąc pocałunki a'la Don Żuan, czy inny Casanova a po dwóch, trzech spotkaniach zrobił się z niego amant nieśmiały niczym pensjonarka. Przecież on nie wie gdzie oczy podziać jak rozmawia z Martą. I jeszcze ta jego mina zawstydzenia. Tylko rumieńców mu na licach brakuje.

A Andrzej to z kolei facet o stoickim spokoju. Mnie już dawno chyba szlag by trafił wysłuchując peanów na cześć rywala (na dodatek peanów dotyczących czegoś, czego nie zrobił), a ten jeszcze najzwyczajniej w świecie flaki ze schabikiem konsumuje w jego towarzystwie.

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #103 dnia: Październik 10, 2012, 21:10:15 »
Może był głodny ;) ?

A rumieńce na licach Wiktorka czasem da się zauważyć ;)

A wiecie co mnie rozbawiło? Uwaga Andrzeja o cenach pierogów. Kto jak kto, ale nie wiem czy on powinien narzekać na brak pieniędzy...

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #104 dnia: Październik 10, 2012, 21:15:10 »
A wiecie co mnie rozbawiło? Uwaga Andrzeja o cenach pierogów. Kto jak kto, ale nie wiem czy on powinien narzekać na brak pieniędzy...
W innych okolicznościach pewnie by nie narzekał. Tylko, że w tym przypadku facet podszedł do tego obiadu "kabaretowo". Postanowił zbojkotować spotkanie postawą "struganie wariata".
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski