Autor Wątek: Marta i Andrzej  (Przeczytany 48558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Marta i Andrzej
« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 01, 2012, 21:02:03 »
Gadanie... :P To nie wina aparatu tylko złego podejścia aktorki. Aparat to nie koniec świata i nie trzeba tego ukrywać, zwłaszcza w tym zawodzie, bo jeśli skupia się bardziej na ukryciu aparatu niż na grze aktorskiej to wypada to po prostu słabo. Sama noszę aparat a jakoś moja mimika się nie zmieniła przez ten czas. Dominika Ostałowska to aktorka z takim doświadczeniem, że nie wierzę, po prostu nie wierzę, że aparat tak bardzo utrudnił jej funkcjonowanie. Po prostu zrobiła wiele hałasu o nic i w moich oczach dużo przez to straciła. Niech teraz nadrabia...

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 01, 2012, 21:35:42 »
Ano. To prawda - ukrywanie aparatu nie było najszczęśliwszym pomysłem, bo nagle Marta stała się... dziwna, delikatnie mówiąc. Przecież ja zorientowałam się, że ona nosi aparat dopiero niedawno, kiedy przeczytałam to gdzieś tutaj na forum :D Później, oglądając wcześniejsze (no i oczywiście obecne) odcinki zaczęłam to dostrzegać. Brawo ja i mój refleks! ;D

Dominika Ostałowska to aktorka z takim doświadczeniem, że nie wierzę, po prostu nie wierzę, że aparat tak bardzo utrudnił jej funkcjonowanie.
Jakieś nieuzasadnione kompleksy?

Po prostu zrobiła wiele hałasu o nic i w moich oczach dużo przez to straciła. Niech teraz nadrabia...
Zgadzam się. Aczkolwiek nadrabiać to już zaczęła <zauroczony>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 06, 2012, 11:52:02 »
Marta we wczorajszym odcinku to to, co chcę widziedzieć cały czas. Uśmiechnięta, szczęśliwa i momentatmi zdziorna. Przypomniały mi się czasy, kiedy zaczęło iskrzyć między nią a Andrzejem, była wtedy dokładnie taka sama. Nie zepsuł tego nawet ten melepeta Szymon. Choć szczerze powiedziawszy to już nie jest ta sama Marta co na początku serialu, ale mimo wszystko Andrzej chociaż trochę wykrzesał z niej radość życia i zmieniła te swoje szarości odzienia wierzchniego na kolorowe fantastyczne ubrania. Chociaż ostatnio znów przechodziła "lekki" kryzys pod tym względem, to jednak mam nadzieję że teraz to się zmieni i Marta znów zacznie być "dawną Martą" którą kochałam :D

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 06, 2012, 12:04:32 »
W kulisach już miała dłuższe włosy - sięgające prawie ramion - mam nadzieję, że niebawem ją taką będziemy oglądać w serialu ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 06, 2012, 12:07:58 »
W kulisach już miała dłuższe włosy - sięgające prawie ramion - mam nadzieję, że niebawem ją taką będziemy oglądać w serialu ;)

Też mam taką nadzieję, te krótkie włosy już się trochę znudziły. Jednak mam nadzieję że lepiej ją będą czesać do odcinka niż we wczorajszych kulisach. ;)

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 15, 2012, 18:50:22 »
Nadrobiłam odcinek 944.
I podobał mi się, ale tylko i wyłącznie ze względu na tą parę dlatego wypowiem się tutaj.
Generalnie to był fajny pomysł miło było oglądać jak mężowie dbają i robią niespodzianki swoim kobietom.
Scena w sypialni: Odkąd nie ma Henia, Marta jest lepszą matką. Miłe dla oka było zobaczyć jak z rana leżą sobie w sypialni. Wreszcie poświęca małej Ani więcej czasu i czułości. Wypowiem się też co do matki Andrzeja. Super jest, przebojowa tolerancyjna nowoczesna babcia. Sama bym chciała taką zyskać. Łukasz ma szczęście bo dużo się może od niej nauczyć. Fajnie, że zdecydowała się polepszyć kontakty ze swoimi "wnukami".
Na statku było tak słodko, że aż zamiast wody widziałam lukier. Marta była taka refleksyjna zadowolona UŚMIECHNIĘTA bez aparatu, przynajmniej gołym okiem widać było, że przeżywa piękne chwile. I co mnie zaskoczyło myślałam, że w tych tańcach pierwsze skrzypce będą grali Gośka i Tomek, a tutaj takie miłe zaskoczenie, oni na tle Budzyńskich wypadli blado! Ten ich "romantyczny przytulaniec" nie umywa się do pląsów mojej ulubionej pary. Dominika szczerze mnie zaskoczyła umiejętnościami. Pierwszy raz od bardzo dawna ujrzała w Marcie przebojowość takie istne szaleństwo, porywy. Cuuuuuudownie. <zakochany> Stanowczo powinni pokazywać, więcej tańców, BO "JA UWIELBIAM JĄ ONA TU JEST I TAŃCZY DLA MNIE".
Podsumowując mały krokami wraca dawna Marta. Czekam na moment gdy całkowicie pozbawią ją aparatu. Bo aktualnie w każdej scenie na przemian raz go ma raz nie. I teraz ze szczerymi sercem można powiedzieć, że on był przyczyną złej mimiki Dominiki. Aparat już odszedł w zapomnienie, niedługo nadejdą czasy uśmiechu z ukazaniem pięknych, prostych śnieżnobiałych ząbków, długich włosów i będzie lepiej, coraz lepiej.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 28, 2013, 13:02:51 »
Lubię tę parę. Co prawda, przeszła już przez nie jeden kryzys, ale dobrze, że nie odpuścili. Nie podoba mi się to, że w wielu serialach ludzie odpuszczają sobie po jednym niepowodzeniu. A w przypadku tej pary jest odwrotnie, więc miło się na nich patrzy. Pamiętam romantyczny wypad na jacht (czy tam statek, nie pamiętam) z Gośką i Tomkiem. Niechże tylko zejdą im z pola widzenia ci mafiozi i inne problemy, aby mogli się skupić na sobie :).

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 28, 2013, 16:22:15 »
Rozmemłana Marta skupiająca się na swoim związku  <mysli> To może być ciekawe. Ona się zachowuje tak, jakby jej na nim nie zależało. A zresztą, jakby nie zależało na niczym. Cóż, pewnie mają na to wpływ doświadczenia całego życia. Każdy się pewnie kiedyś wypala... <mysli>

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 28, 2013, 20:20:49 »
Marta pewnie będzie potrzebować trochę czasu, aby wyjść z dołka po tym, jak strzelała do człowieka. W rozmowie z Markiem, nie była z tego faktu dumna i męczyły ją wyrzuty sumienia. Ci mafiozi, obawa o Andrzeja mogły wpłynąć na to, że jest trochę pogubiona, chce na przykład zakończyć karierę sędziny.
Wg mnie, potrzebuje psychologa po tych traumatycznych przeżyciach, aby mogła wrócić do normalności. Dobrze, że odwiedziła rodziców... jak nie psycholog, to na pewno bliscy postawią ją na nogi ;).