Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 66322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:23:06 »
A dzisiaj...trochę kijowo, że obydwa mecze jednocześnie...ale dzisiaj trzymam za Duńczyków - spodobało mi się jak kiedyś pracowali nogami a drugi mecz....nie wiem, ale raczej Holandia.
Dokładnie, pomysł z tym, że obydwa mecze mają być jednocześnie jest bezsensowny. Jestem na Duńczyków i na Holendrów, aczkolwiek Holandia żeby wyjść z grupy musi wygrać co najmniej 3-0. Chciałabym żeby Niemcy odpadli, ale żeby tak się stało musi wygrać Dania i Portugalia, której szczerze nienawidzę. Ale jakby mieli Niemcy odpaść to niech nawet Portugalia wygrywa, o! ;)

Polska nie wyszła z grupy..ale że nie wyszła Rosja? No ludzie. Ja nie kumam jeszcze tych punktacji, ale awans Grecji jest dla mnie nieporozumieniem smilie_girl_356
Grecja, według mnie, grała i najzwyczajniej w świecie miała ogromna szczęście. Bramki zdobywali fuksem, tak prawdę mówiąc. Ale cóż, stało się - awansowali. Chociaż mimo wszystko wolę ich, a nie "Pepików". :D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:27:24 »
Ballack podobno gra w którymś z niemiecki klubów (nie wiem którym), ale do reprezentacji nie został powołany.

Grecy i Rosja mieli po 4 punkty po wczorajszym meczu, ale, że w bezpośredniej rywalizacji obu drużyn, czyli we wczorajszym spotkaniu to Grecy zwyciężyli, to właśnie oni przeszła dalej.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:35:32 »
Szkoda że, to już koniec dla Naszych. Ale cóż poradzić brakło im szczęścia, a nie umiejętności. Pokazali się z jak najlepszej strony, nikt nie wierzył przed Euro 2012 że, wiedzą jak wygląda piłka. Miłe zaskoczenie. Mecz z Rosją wspaniały, udowodnili że, Polak potrafi. Walczyli do ostatnich minut, nie odpuścili sobie.
W chłopakach naprawdę jest potencjał, jest znacznie lepiej niż jeszcze kilka miesięcy temu.
I nie wiem dlaczego Smuda rezygnuje. Przecież to nie jest wyjście z sytuacji. Każda porażka musi się kończyć zmianą trenera? Zupełnie bez sensu, tym bardziej że, nie długa zaczynają się eliminację do MŚ. Zmiana trenera, zmiana rytmu pracy, nie prowadzi do wygranej.
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:43:22 »
A dzisiaj...trochę kijowo, że obydwa mecze jednocześnie...ale dzisiaj trzymam za Duńczyków - spodobało mi się jak kiedyś pracowali nogami a drugi mecz....nie wiem, ale raczej Holandia.
Dokładnie, pomysł z tym, że obydwa mecze mają być jednocześnie jest bezsensowny. 

To ponoć dlatego, żeby zespoły, w meczu "o wszystko" nie sugerowali się wynikiem ...a Czesi i tak się dowiedzieli, że Rosja przegrywa i dostali skrzydeł :laie_67:
Dla mnie bez sensu, bo chciałabym, jak dotychczas, prześledzić każdy mecz - powtórki nie zawsze wchodzą u mnie w grę.

Co do Grecji. Szczęście - absolutnie tak. Ale tak jak ich obserwowałam to mogę śmiało stwierdzić, że głupi zawsze je ma. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie przepychający się z sędziami, pokrzywdzeni, wybijanie piłki, przerywanie gry, wynoszenie na noszach. Ludzie!
Jak w gospodarce tak i w sporcie...bo się im należy. Stać i się upominać :P  Biedactwa :P  Sorry, ale jak dla mnie każdy zespół w tej grupie pracował na miarę a może nawet ponad swoje siły - tylko nie oni :P
W temacie Greków nie przekonuje mnie nawet to, że futbol jest nieprzewidywalny  :P

A mediów za zamieszanie i tak nie lubię. Zresztą w ogóle ich nie lubię, bo dziennik Telewizyjny z czasów PRL to przy nich przysłowiowy "pikuś"
El, dzięki za info o Ballacku :-)

I nie wiem dlaczego Smuda rezygnuje. Przecież to nie jest wyjście z sytuacji. Każda porażka musi się kończyć zmianą trenera?

Miał kontrakt do końca euro, ale gdyby został to i tak by go zjedli...bracia Polacy. Myślisz, że oni zrozumieją?

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:50:06 »
Dokładnie, pomysł z tym, że obydwa mecze mają być jednocześnie jest bezsensowny. 

To ponoć dlatego, żeby zespoły, w meczu "o wszystko" nie sugerowali się wynikiem ...a Czesi i tak się dowiedzieli, że Rosja przegrywa i dostali skrzydeł :laie_67:
Dla mnie bez sensu, bo chciałabym, jak dotychczas, prześledzić każdy mecz - powtórki nie zawsze wchodzą u mnie w grę.
Dla mnie to naturalne, że ktoś ze sztabu na bieżąco śledzi wynik drugiego meczu - chociażby w telefonie w którym jest internet.
Ja również chciałabym obejrzeć wszystkie mecze, które lecą. W końcu EURO nie jest tak często, tylko co 4 lata. A powtórek nie lubię - jestem "w gorącej wodzie kąpana" i znając mnie i tak bym sprawdziła wcześniej najciekawsze wydarzenia z meczu niż poczekała na powtórkę. ;)

Co do Grecji. Szczęście - absolutnie tak. Ale tak jak ich obserwowałam to mogę śmiało stwierdzić, że głupi zawsze je ma. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie przepychający się z sędziami, pokrzywdzeni, wybijanie piłki, przerywanie gry, wynoszenie na noszach. Ludzie!
Jak w gospodarce tak i w sporcie...bo się im należy. Stać i się upominać :P  Biedactwa :P  Sorry, ale jak dla mnie każdy zespół w tej grupie pracował na miarę a może nawet ponad swoje siły - tylko nie oni :P
W temacie Greków nie przekonuje mnie nawet to, że futbol jest nieprzewidywalny  :P
Najlepsze było jak symulowali, a potem od razu do sędziów jacy to oni pokrzywdzeni. :th_0girl_impossible: Ale jak już mówiłam, wolę ich od Czechów. :P

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:50:56 »
Smuda nie odchodzi ze względu na porażkę. Kontrakt ma do końca Euro. A podobno jeszcze przed tym mundialem wspominał, że bez względu na wyniki to jest koniec jego przygody z reprezentacją.

Moim zdaniem od strony technicznej porażki nie odniósł. Zgrupowania, treningi naprawdę dały pozytywne efekty.
Nie potrafił za to (nie wiem z jakiego powodu) określić właściwej strategii gry już na boisku. Niestety to się zemściło. Te ustawienia sprawdziły się jedynie w meczu z Rosją (i to nie do końca). A każda drużyna ma inny sposób na grę trzeba. Ustawienie ze spotkania z Rosją nie sprawdziło się w meczu z Czechami.

U mnie w domu to tylko tato cokolwiek, braciszkowie średnio ale i tak ich nie mam już...a pan m. to raczej tenis ziemny, koszykówka - te rejony.
Niech pan M. tu się pojawi od czasu do czasu, to sobie na ten temat porozmawiamy, bo to też moja ulubiona dyscyplina smilie_girl_356
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:05:55 »
Ja za to nie rozumiem co chciał osiągnąć pan Smuda grając bodajże trzema(!) defensywnymi pomocnikami. Okej, chciał się bronić, żeby nie stracić bramki - a i tak, przez głupie błędy Murawskiego - ją straciliśmy. Co ma zdziałać Lewandowski w ataku, skoro przez większość meczu jest osamotniony? To, że czasami pomagają mu Błaszczykowski i/lub Obraniak nie wystarcza. Według mnie nawet jeden def. pomocnik by wystarczył. ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:08:48 »
Najlepsze było jak symulowali, a potem od razu do sędziów jacy to oni pokrzywdzeni. :th_0girl_impossible: Ale jak już mówiłam, wolę ich od Czechów. :P

To może powiesz czemu nie Czesi? Pomimo wszystko jestem dla nich na "tak" - no na pewno bardziej zasłużyli na awans niż Grecy :P

Niech pan M. tu się pojawi od czasu do czasu, to sobie na ten temat porozmawiamy, bo to też moja ulubiona dyscyplina smilie_girl_356

Upora się ze swoimi rzeczami  i na pewno kiedyś się pojawi, coby pogadać. W sumie dobrze, nie lubię jak kosmici gadają niezrozumiale dla mnie :laie_67:

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:15:55 »

To może powiesz czemu nie Czesi? Pomimo wszystko jestem dla nich na "tak" - no na pewno bardziej zasłużyli na awans niż Grecy :P
Nie przepadam za nimi - nie tylko przez to, że wygrali z Polską. To ma dla mnie najmniejsze znaczenie. Ogólnie również mieli duże szczęście - pierwszy mecz z Rosją przegrali 4:1, z Grecją jak dla mnie zbyt dużo nie pokazali, a z Polską gol był również efektem szczęścia - przez głupi błąd Murawskiego, co już wspomniałam. Co prawda, zdominowali nas w drugiej połowie, ale okazji do strzelenia aż tak dużo nie mieli. ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:24:20 »

Nie przepadam za nimi - nie tylko przez to, że wygrali z Polską. To ma dla mnie najmniejsze znaczenie. Ogólnie również mieli duże szczęście - pierwszy mecz z Rosją przegrali 4:1, z Grecją jak dla mnie zbyt dużo nie pokazali, a z Polską gol był również efektem szczęścia - przez głupi błąd Murawskiego, co już wspomniałam. Co prawda, zdominowali nas w drugiej połowie, ale okazji do strzelenia aż tak dużo nie mieli. ;)

Ok, przecież futbol jest futbolem. Tu strzelili tam nie strzelili, ale skoro nie to, że ograli Polaków w ostatnim meczu, to co? To muszą być chyba jakieś pozasportowe animozje. Ja, oddając sprawiedliwość, po jednej przegranej i dwóch wygranych (zwłaszcza pięknej nad Grecją) Czechów widzę w awansie - Greków ni "cholery" :P

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:31:27 »

Ok, przecież futbol jest futbolem. Tu strzelili tam nie strzelili, ale skoro nie to, że ograli Polaków w ostatnim meczu, to co? To muszą być chyba jakieś pozasportowe animozje. Ja, oddając sprawiedliwość, po jednej przegranej i dwóch wygranych (zwłaszcza pięknej nad Grecją) Czechów widzę w awansie - Greków ni "cholery" :P
Żadne pozasportowe animozje, naprawdę. Napisałam, że wolę Greków od nich, chociaż obydwie drużyny miały "więcej szczęścia niż rozumu" - Grecja w meczu z Rosją, Czesi w meczu z nami. Niezbyt podoba mi się ich gra, ich styl grania. Grecy dużo symulują i udają pokrzywdzonych, ale wolę ich. ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:35:06 »
Żadne pozasportowe animozje, naprawdę. Napisałam, że wolę Greków od nich, chociaż obydwie drużyny miały "więcej szczęścia niż rozumu" - Grecja w meczu z Rosją, Czesi w meczu z nami. Niezbyt podoba mi się ich gra, ich styl grania. Grecy dużo symulują i udają pokrzywdzonych, ale wolę ich. ;)

No ale dlaczego? Przecież musi istnieć jakiś powód? W przyrodzie nie ma czegoś takiego, że "nie, bo nie" (chociaż niektórzy to zakładają). Skoro obie drużyny, według Ciebie, ciągną ten sam poziom, to musi być jakiś  powód pozasportowy smilie_girl_289

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:40:07 »
Żaden powód pozasportowy, jeśli o to chodzi. Nie mam właściwie żadnych powodów, nie podoba mi się ich styl gry. Może za bardzo przesadziłam mówiąc, że ich nie lubię -są mi obojętni. :)

Offline asia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:07:00 »
W sumie racja...
Jak grać dobrze, jeśli (prawie) wszyscy oczekują wygranej? Gdybym była na ich miejscu wściekałabym się pewnie, a oni pięknie dziękowali kibicom. Szkoda, że nie wyszli z grupy, ale to nic. Ktoś musiał odpaść, a skoro wszyscy jesteśmy drużyną narodową - wszyscy przegraliśmy i to nie ich wina.

Skoro Smuda odchodzi ciekawa jestem, jak będą grać za jakiś czas. Na pewno mogą pokazać więcej i dobrze to wiedzą. Może zmiana dobrze im zrobi...? Bo jednak uważam, ze dobrze jest być dobrej myśli.

W ogóle... Wcześniej nie miałam pojęcia, kto to jest Tytoń, ale jest świetny.  smilie_girl_020
"Może brakować mi słów, ale nie własnego zdania"

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:21:35 »
plusem tego, że Polska nie przeszła jest to, że skończy się właśnie to "kibicowanie". denerwuje mnie, jak wszyscy naokoło, co to nigdy meczu nie oglądali, teraz się zachwycają Tytoniem, Szczęsnym, Błaszczykowskim, chociaż widzieli ich w dwóch, trzech spotkaniach albo jeszcze gorzej - wieszają na nich psy.

Ale to prawda, układ w grupie zaskakujący. ;)

Ale co tam - dziś Polska wygrała, tyle że z Brazylią! :D Lepiej się przerzucić na siatkę, tam można się nacieszyć :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!