Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 66341 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:51:17 »
Jestem tak, ładnie mówiąc, wkurzona tym wszystkim co działo się w dzisiejszych meczach, że to się w głowie nie mieści. Naprawdę.
Przede wszystkim - Holendrzy. Zawiedli wszystkich, są największymi przegranymi turnieju na chwilę obecną.
Nie mogę pojąć jak wicemistrz świata, mający w składzie gwiazdy światowego formatu nie potrafi wygrać żadnego z trzech meczów. Zbiór gwiazd nie wystarczył, potrzebna była drużyna. A tego zabrakło według mnie. Pierwsze dwadzieścia minut Holendrzy zagrali świetnie i strzelili piękną bramkę. Niestety to nie wystarczyło. Holenderska obrona popełniła pełno głupich błędów, czego dowodem są dwie bramki+ dużo okazji Portugalczyków, których nie wykorzystali. A Portugalia... Zagrała dobrze, ale posiadanie piłki miała mniejsze co mnie strasznie zdziwiło, bo przez prawie połowę meczu Holendrzy nie istnieli, a co za tym idzie - przy piłce częściej widywani byli Portugalczycy.
Nie cieszy mnie, że to Portugalia jest w ćwierćfinale, bo ich nie lubię, ale cóż.

O meczu Niemcy - Dania się nie wypowiem, bo nie oglądałam, aczkolwiek gdyby to Dania strzeliła bramkę na 2-1 kiedy Portugalia wygrywała Niemcy pojechaliby do domu. Eh, jaka szkoda, że tak się nie stało. :( Wtedy nawet awans Portugalii by mnie choć trochę cieszył. :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:59:59 »
Nie płaczcie moje kochane Wasz Alden zawsze przytuli jak na faceta przystało ;P

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 18, 2012, 00:16:59 »
Nie płaczcie moje kochane Wasz Alden zawsze przytuli jak na faceta przystało ;P

Jesteś super facet!
Niemcy przegrają z Grecją, bo Grecja to cierpiący naród. Trochę kombinacji i będzie ok smilie_girl_356
Dania... smilie_girl_238
Bardziej mnie teraz interesuje grupa C. Jeszcze się okaże, że Hiszpania nie wyjdzie. Posikam się chyba :laie_67:

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 18, 2012, 00:30:57 »
Jakby Niemcy przegrali z Grecją to naprawdę byłaby porażka. Grecja trochę będzie symulować, biegać do sędziego i fuksem zdobędzie bramkę... Ale bym się śmiała. :laie_67:

Gdyby Hiszpania nie wyszła... Nie, nawet o tym nie myślę. Nie wyobrażam sobie tego, tak szczerze mówiąc. smilie_girl_120

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 18, 2012, 00:43:41 »
Jakby Niemcy przegrali z Grecją to naprawdę byłaby porażka. Grecja trochę będzie symulować, biegać do sędziego i fuksem zdobędzie bramkę... Ale bym się śmiała. :laie_67:

Mega porażka, ale Grecja będzie symulować, kiedy tylko uda się je strzelić gola, będzie biegać do sędziego, ba, nawet całe mistrzostwa wygrają a my im dołożymy kolejne 60 mld euro :) Im się to po prostu należy. Zaczynam to traktować faktycznie z przymrużeniem oka. Nie wnikając w to czy jest to ustawione od początku czy nie.

Jeśli Hiszpania nie wyjdzie z grupy to ja wiem co o tym myśleć - dno i metr mułu. Nie wiem czy ktoś radzi sobie z piłką lepiej od nich. Mistrzowie świata, skład niemal z mistrzostw świata - bez jaj. Mecz z Irlandią super a końcówka cudowna kiedy sobie razem wychodzili z Irlandczykami po rękę i sobie gadali (btw...zaiste z jakim języku? czyżby Hiszpanie znali angielski?).
Nevermind,   Hiszpania z grupy nie wyjdzie = totalny idiotyzm :P

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 18, 2012, 00:52:44 »

Mega porażka, ale Grecja będzie symulować, kiedy tylko uda się je strzelić gola, będzie biegać do sędziego, ba, nawet całe mistrzostwa wygrają a my im dołożymy kolejne 60 mld euro :) Im się to po prostu należy. Zaczynam to traktować faktycznie z przymrużeniem oka. Nie wnikając w to czy jest to ustawione od początku czy nie.
Może i ustawione, ale warto dodać również, że Grecy aż tacy źli nie są - są w końcu mistrzami Europy z roku 2004. Nie ukrywam jednak, że na tych mistrzostwach mają "więcej szczęścia niż rozumu". :)

Jeśli Hiszpania nie wyjdzie z grupy to ja wiem co o tym myśleć - dno i metr mułu. Nie wiem czy ktoś radzi sobie z piłką lepiej od nich. Mistrzowie świata, skład niemal z mistrzostw świata - bez jaj. Mecz z Irlandią super a końcówka cudowna kiedy sobie razem wychodzili z Irlandczykami po rękę i sobie gadali (btw...zaiste z jakim języku? czyżby Hiszpanie znali angielski?).
Nevermind,   Hiszpania z grupy nie wyjdzie = totalny idiotyzm :P
Ostatnie zdanie - zgadzam się w 100%. Chyba nie ma takiej opcji żeby Hiszpania nie wyszła z grupy... Wszystko okaże się właściwie to już dzisiaj. (Co do tego czy Hiszpanie znają angielski - większości z nich raczej nie jest to potrzebne, bo grają w hiszpańskich klubach, ale Torres wydaje mi się, że zna w końcu gra w Anglii od kilku sezonów. :))

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 18, 2012, 01:18:45 »
Każdy był kiedyś mistrzem, nawet jeśli chodzi o piłkę nożną:
http://www.youtube.com/watch?v=uMELz61Klqo&feature=related

To nie jest argument. Grecy dzisiaj dobrzy nie są a cokolwiek zdobyli to zdobyli dzięki szczęściu i kombinatorstwu.

Nie wiem co Hiszpanom jest potrzebne. Angielski to dzisiaj podstawa.  Wszystko na boisku opiera się na ustalonych gestach? Sędzia do nich wszystkich to po jakiemu gada? A stopa koleżeńska?  Wtedy do Irlandczyków w jakim języku gadali? Bez przesady ludzie...że to niepotrzebne, bo nie grają w jakimś klubie :P

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 18, 2012, 07:34:37 »
Jako, że nie było mnie tu od 2 dni na dłużej to pozwolę sobie trochę podsumować sobotnie i niedzielne mecze.

Polska- Czechy.  Właściwie nie ma co komentować... Prawdę powiedziawszy od początku się tego spodziewałam, ale wolałam żyć nadzieją i nie wpisywać się w grono skrajnych pesymistów. Teraz żałuję, że nie pozostałam wierna swojemu realizmowi, bo zrobiło mi się naprawdę przykro. :th_0girl157: No, ale czego oczekiwać od drużyny ze skutecznością bliską zeru? Swoje Euro przegraliśmy właściwie w dwóch ostatnich meczach, które były wygrane, a my je zremisowaliśmy. Nie umiałam zrozumieć tego powszechnego entuzjazmu i chwalenia naszych po tamtych meczach. Mecz z Grecją powinien się skończyć 2-1, a ten z Rosją 3-1, tymczasem my się podniecaliśmy jakimiś ochłapami w postaci remisów 1-1! No sorry! Nie potrafię być minimalistką...
Teraz dostaje się Smudzie. A kto, jak nie media rozdmuchały nadzieje Polaków na coś więcej niż byli w stanie osiągnąć?! Wystarczy spojrzeć do rankingu FIFA- Polska z zespołów naszej grupy zajmuje tam najniższe miejsce! Spójrzmy gdzie grają Rosjanie i Czesi, a gdzie nasi? Co z tego, że mamy Lewego? Unieszkodliwić jednego piłkarza jest bardzo łatwo.

Grecja- Rosja. To dla mnie szok i niestety kolejny triumf antyfutbolu. Mam nadzieję, że Grecy nie załatwią nam mistrzostw jak Portugalczykom w 2004 roku. smilie_girl_238

Niemcy- Dania. Do przewidzenia. Niemcom czoła stawić może moim zdaniem jedynie Hiszpania na obecnym poziomie. Rozkręcają się- to widać. Grają tak spokojnie i solidnie, że zaczynam się ich obawiać, bo za nimi nie przepadam. Duńczykom szacun za waleczność i nieustępliwość. Piękna bramka. Szkoda, że odpadli. Podobaliby mi się na miejscu Niemców. ;)

Portugalia- Holandia. Brawo za podniesienie się z kolan po pierwszej bramce. Nareszcie obudził się CR7! Wczoraj miał naprawdę świetny dzień! :) Bardzo życzyłam Portugalczykom i bardzo się cieszę, że awansowali. Za to Holendrzy przegrali sobie u mnie wczoraj brutalną grą i momentami chamskim zachowaniem. Bardzo dobrze, że jadą do domu. :)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 18, 2012, 08:45:43 »
Jean, nieraz drużynom mistrzów świata zdarza się nie wyjść z grupy. Pierwszy przykład jaki mi do głowy przychodzi to MŚ2002 w Korei i Japonii, gdzie obrońcy tytułu (Francja) nie wyszli z grupy. A co do sędziego to komunikuje się zapewne po angielsku :) A i piłkarze zapewne też tam w jakiś sposób angielski znają, na tyle by zrozumieć sędziego.

Donia -> to, że jakaś drużyna ileś lat temu zdobyła mistrzostwo nie znaczy, że teraz będzie grać tak samo.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 18, 2012, 09:55:50 »
Bardzo się cieszę z jednego i drugiego wyniku. Przechodzą dwie drużyny, którym życzyłam awansu. A już głównie chodzi mi o Niemców. Pierwsza bramka - fajne uczczenie przez Poldiego swojego 100-ego meczu :) A potem Bender i jego 1-wsza bramka w reprezentacji :) Jeśli chodzi o Portugalczyków ani jednego gola Ronaldo nie widziałam na żywo, bo co przełączyłam to było już po (wrrr) ;D i musiałam zadowalać się powtórką, ale ładne były :)

Co do ćwierćfinału Niemcy-Grecja.
No bez jaj, Niemcy muszą to wygrać i nie ma innej opcji. Chociaż tata też mnie wczoraj zgasił "jeszcze zobaczysz, że Grecy jakimś cudem wygrają ten mecz"  :P

A jak chodzi o Holendrów to trochę szok, że wicemistrzowie świata sprzed 2 lat odpadają i to z zerowym dorobkiem punktowym, no ale cóż.

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 18, 2012, 10:26:14 »
(...)
Nevermind, Hiszpania z grupy nie wyjdzie = totalny idiotyzm :P

Albo po prostu uroki piłki nożnej ;)

Niemniej, nie przepadam w sumie za żadną drużyną w grupie C, poza Irlandią - ale nie oszukujmy się, oni szans już na wyjście nie mają, sam awans na Euro był dla nich dużym sukcesem ;) Włosi raczej ich pokonają, tym bardziej, że muszą wygrać, aby mieć pewny awans.
Co do meczu Hiszpania -Chorwacja... Hmm... Chciałabym, aby Chorwaci sprawili niespodziankę i wygrali ;] Ale to raczej mało prawdopodobne :P Hiszpania fakt, że gra dobrze (ostatni mistrz Europy i świata zresztą też), ale często też mają sporo szczęścia, kombinują, teatralnie udają. A jak im nie idzie, to zawsze szukają winy gdzie indziej, tylko nie w sobie (jak np. za sucha murawa...). Włosi w sumie nie lepsi :P
Generalnie, jedni na mniejszą, drudzy na większą skalę, ale udają wszyscy :P Kolejny (tym razem wątpliwy) urok futbolu, gorzej, gdy przyćmiewa całe widowisko ;]

Co do tytułów :P Daleko też nie trzeba szukać. W RPA reprezentacja Francji, wicemistrzowie świata z 2006 roku, w fazie grupowej zdobyła 1 punkt i w atmosferze skandalu już na tym etapie pożegnała się z turniejem, zdobywając ledwie 1 punkt.
Szkoda mi Holandii, bo im kibicowałam... Ale tak jak mówią sami zawodnicy, mają w swojej reprezentacji mnóstwo gwiazd światowego formatu, ale nie tworzą drużyny.
W swoich wygranych ME Grecja wygrała też trochę fartem ;) Swoją drogą, w finale grali ze swoim rywalem z grupy^^

Cieszę się z awansu Niemiec, trzymam za nich kciuki. Jako jedyni na tym Euro zdobyli komplet punktów w fazie grupowej :) Tylko im znowu w najważniejszych momentach brakuje trochę szczęścia.

Co do reprezentacji Polski - czemu nie zagrali tak jak z Rosjanami parę dni wcześniej? Druga połowa w meczu z Czechami była straszna, sprawiali wrażenie, jakby nie chcieli tego meczu wygrać, jakby nie wierzyli, a jak stracili bramkę, to jakby marzyli, żeby już się skończył :/ Szkoda, że nie wykorzystali sytuacji z początku meczu, i że później, w końcówce, nie zdołali chociaż wyrównać... Szkoda, wielka szkoda... Ale cóż, życie toczy się dalej, jeszcze trochę Euro pozostało, tyle, że bez kibicowania naszej reprezentacji ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 18, 2012, 11:41:27 »
Dwie sprawy około-EURO.

1. Czy ktoś mi może wytłumaczyć skąd wzięła się ta durna zasada odnośnie spalonego?
Zastanawiam się nad tym od początku Euro. Jeśli piłkarze z drużyny X są na tyle nieporadni i nierozgarnięci żeby dopuścić piłkarza z drużyny Y tuż pod swoją bramkę, w dodatku bez "obstawy"... to to wyłącznie ich problem, czemu karać za to drużynę Y?!
Naprawdę nie mogę tego pojąć. :D

2. O CHOLERA! Jaka cena!!!
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 18, 2012, 12:18:05 »
Smerfie - spalony 'liczy' się jakby w momencie podania piłki ;] A wprowadzono go po to, żeby jeden z zawodników nie stał cały czas pod bramką w oczekiwaniu na podanie, bo to byłoby nudne i cała gra ograniczyłaby się do długiego podania i strzałów :P

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 18, 2012, 14:49:00 »
Smerfie, to wcale nie jest durna zasada- zastanów się trochę. Po 3 zawodników z każdej drużyny stoi pod bramka drużyny przeciwnej- z tamtej z kolei 3-4 zawodników ich pilnuje, co daje Ci z 10 zawodników w polu jakiś 3, którzy by się ruszali w środku pola i tworzyli coś ciekawego. No nieziemska impreza, prawda? smilie_girl_238 Poza tym jak można się pozbawić przyjemności oglądania szybkich akcji, szybkich kontr?! Zlikwidowanie spalonych zabiłoby grę totalnie! Tak jak zabijały ją "nety" w siatkówce.

Sys... trochę poleciałaś po tych Hiszpanach- to nie oni narzekali na murawę tylko Włosi! A poza tym nie myl gry klubowej z reprezentacyjną- ja nie zauważyłam jakiś specjalnych symulacji. Wg mnie te mistrzostwa w ogóle prezentują się pod tym względem z bardzo dobrej strony- nawet Włosi (mistrzowie w tym temacie) nie ściemniają...
Chorwaci są fajni- waleczni, fajna technika i najważniejsze... świeżością powiewa- już nie ma ciągle Hiszpania, Niemcy, Włochy... Niestety jednak Hiszpanom życzę o wiele bardziej bo grają niesamowicie- szybko, z finezją i wyjątkowo jeśli chodzi o technikę. I choć cenię zespołowość i warsztat Niemców to jednak ta finezja i lekkość (nie ma w nich czegoś z maszyny- jak w Niemcach), to im życzę zwycięstwa w całym turnieju...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 18, 2012, 15:27:32 »
Jeżeli chodzi o murawę to narzekali na nią właśnie Hiszpanie i to oni pobiegli na skargę do UEFA i również oni zażądali zroszenia murawy przed meczem z Irlandią - jeszcze pamiętam rozmowę komentatorów na ten temat - inna kwestia, że akurat padało wtedy:)