Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 66326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paradise city

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:00:09 »
Mnie prawdę mówiąc nie interesuje Euro ani trochę. Nie oglądałam żadnego meczu i nie zapowiada się,żeby się to zmieniło. Dla mnie to Polacy mogą nawet przegrać...
"Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty"

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:43:03 »
No i moi faworyci Rosjanie odpadli! I niech mi teraz ktoś powie, że grupa B to grupa śmierci. Nasza grupa była grupą śmierci, do końca wszystko mogło się zdarzyć. Rosjanie, którzy tak wysoko pokonali Czechów odpadają a Grecy, którzy do dziś mieli tylko remis na koncie wychodzą z grupy. Szkoda Naszych chłopaków... Może w następnych mistrzostwach uda się wyjść z grupy. Skrzydeł dodał Czechom gol Greków i gdyby nasi grali w drugiej połowie jak w pierwszej, to kto wie, jak potoczyły by się losy Grupy A. Dziękuję Naszym  smilie_girl_299

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:51:07 »
No i jakoś tak.. smutno! Pierwsza połowa według mnie świetna, w ogóle nie dopuszczali Czechów do piłki, dużo świetnych akcji, za to druga.. tak jak z Grecją, porażka :((( tak jakby ten mecz całkiem olali.. zamiast się starać i odbierać im piłki, to biegali sobie koło nich i czekali aż piłka sama wpadnie im pod nogi :( dlaczego?! dlaczego ten mecz nie mógł wyglądać tak, jak ten z Rosją?! :( jestem rozczarowana, no ale.. trudno.. szkoda mi chłopaków, szkoda mi wszystkich kibiców, którzy do końca wierzyli...

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:52:35 »
Przegraliśmy, szkoda.  smilie_girl_238 Trochę smutno.
Ale i tak jestem dumna z Polaków, z ich gry, zaciętości i wiary do samego końca.
Pierwsza połowa świetnie, na drugiej gorzej. Walczyli do końca.
No i brawa za doping dla kibiców.

Na następnych mistrzostwach im wszystkim pokażemy! :th_0girl_curtsey:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:52:50 »
Odpadliśmy My i Rosjanie..
Słabo zagrali i tyle. Bez żadnego pomysłu na rozegranie, nic zero! Samego Lewego na 4 Czechów? Brawo wyobraźni, naprawdę! Myślałam, że chociaż dadzą mu jakieś wsparcie aby mógł do kogoś odegrać tą piłkę, ale nie, bo po co?!  :th_0girl_hysteric:
Za dużo razy popełnialiśmy błędy, straty piłek - nic się nie zmieniło, jest tak jak było, czyli stoimy w miejscu. Jakieś przebłyski były w poprzednich meczach, ale widać, że drużyna nie jest dobra. Piszczek, Błaszczykowski i Lewy, sami meczu nie wygrają potrzebni są inni!
Polacy nic się nie stało? To nie pomoże, przejechali swoją szansę na ćwierć finał i wyjście z grupy.
A miało być pięknie...  smilie_girl_289
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:53:09 »
Ach jak pięknie przegrali!
Jakoś EURO nie robi na mnie najmniejszego wrażenia, nie szaleję jak inni, ale włączyłam na 10 minut pierwszej połowy i 10 minut drugiej, mieli szansę wygrać, ale jakoś nasi piłkarze mają tendencję spadkową, w pierwszej połowie dają z siebie wszystko, ładnie grają, a w drugiej jakoś sobie odpuszczają, chociaż wydaje mi się, że przed meczem z Czechami byli zbyt pewni siebie, ale to tylko moje zdanie. Bardzo podobała mi się ich gra z Rosją, wtedy pokazali, że potrafią, a teraz? No cóż nie dali z siebie wszystkiego, ba! nie dali nawet połowy w drugiej części.
Tak czy inaczej czekam kiedy to EURO się skończy, bo już mnie denerwuje!  smilie_girl_347

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 16, 2012, 22:56:03 »
Pan Smuda prawdopodobnie pożegna się z posadą selekcjonera po EURO 2012. Jego potencjalnym następcą jest pan Maciej Skorża, choć ja optowałbym za p. Michałem Probierzem.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 16, 2012, 23:00:13 »
Chciałabym zaśpiewać "Nic się nie stało! Polacy, nic się nie stało!", ale jakoś... Nie potrafię. Bo wierzyłam. Do samego końca wierzyłam, po remisie z Rosją, która tak dołożyła Czechom.

I... Panie Smuda, o co tutaj chodzi? Radykalne zmiany dopiero po tym, jak już mecz był praktycznie przegrany? Coś na wzór walki z Grecją, kiedy to zmiana miała nastąpić w 93 minucie. :hahaha:

Szkoda mi chłopaków, bo widziałam, jak bardzo się starali.
Brawo Tytoń! :D

Kolejna szansa za 4 lata, szkoda tylko, że nie przeszliśmy podczas wyjątkowego dla nas EURO - tego u nas.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2012, 23:46:32 wysłana przez Kiki »
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 16, 2012, 23:30:32 »
No cóż, taki jest sport. Możemy tylko się pocieszyć, że Rosjanie również odpadli, co jest sporą niespodzianką.
Tylko, czy tym faktem można się cieszyć?
Piłkarsko Nasi są niestety gorsi i ta ich bezradność w drugiej połowie, nie widać było takiego zaangażowania, nawet takiej sportowej złości. Przywiązanie Smudy do Murawskiego było dla nas zgubne, stracił piłkę, poszła kontra,jeszcze Wasyl się poślizgnął i po ptokach, czyli po meczu. Nie dziwię się, że w dwóch poprzednich meczach Smuda nie dokonywał zmian, dziś wprowadził zmienników i okazało się, że żaden z nich nic pozytywnego do gry nie wniósł. Żeby coś osiągnąć, wyjść z grupy to trzeba wygrywać, świetnie pokazali nam to Czesi. Jeden mecz przegrali z kretesem, ale następne dwa wygrali.I jeszcze zajęli pierwsze miejsce w grupie!!! A Grecy? Na nich nikt nie stawiał, a Rosjan pokonali i grają dalej.
A my co? Dwa pierwsze mecze nastawieni tylko, żeby nie przegrać, taki minimalizm Smudy nic w efekcie nie przyniósł. No i stara prawda piłkarska mówi - jak się nie wykorzystuje sytuacji bramkowych, to się przegrywa. A przecież w meczu z Rosjanami końcówkę meczu odpuścili.
Spece piłkarscy w różnych studiach podkreślają, że mamy drużynę, a ja twierdzę, że nie, ona się po EURO rozsypie. Już wkrótce będą eliminacje do MŚ i raczej tam też nie zabłyśniemy.
Święto się skończyło, przez tydzień było pięknie, a teraz wróci szybko "stare", czyli będziemy znowu taplać się w "polskim, swojskim piekiełku", szukaniu winnych, a przegranej na EURO i tak będzie winny Tusk i peło....

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 16, 2012, 23:32:10 »
Chciałabym zaśpiewać "Nic się nie stało! Polacy, nic się nie stało!", ale jakoś... Nie potrafię. Bo wierzyłam. Do samego końca wierzyłam, po remisie z Rosją, która tak dołożyła Czechom.

Dokładnie. Na początku EURO nie spodziewałam się zbyt wiele, jednak te remisy dały mi do myślenia i.. uwierzyłam w nich.. jakoś tak.. byłam przekonana o ich wygranej..

A teraz.. ależ ja jestem głupia, normalnie mi się płacze.. tyle tych emocji, pięknych emocji.. nikt nie ma takich kibiców jak Polacy, każdy wierzył, kibicował jak mógł (nawet same flagi na samochodach wzruszały!) a teraz co.. teraz już koniec.. już tak nie będzie... :(

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 16, 2012, 23:45:05 »

Dokładnie. Na początku EURO nie spodziewałam się zbyt wiele, jednak te remisy dały mi do myślenia i.. uwierzyłam w nich.. jakoś tak.. byłam przekonana o ich wygranej..

Taaa... Mój wuja od razu powiedział: Kibice powinni śpiewać "Nic się nie stało". To im najlepiej wychodzi.  :th_girl_haha: Ale cóż poradzić skoro Nasza reprezentacja nas do tego przyzwyczaiła.

Decyzji i całego zachowania Smudy w Turnieju komentować nie chcę. Jak dla mnie był zbyt pewny siebie i się przeliczył. "To są moje decyzje" "Ja tak postanowiłem" "Ja tak chciałem" denerwowało mnie to cały czas. Nic tylko: ja, ja i ja... No trudno, ktoś musiał odpaść, żeby ktoś mógł przejść dalej. Najbardziej cieszę się z awansu Greków, bo chciałam żeby z Naszymi wyszli z grupy...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 16, 2012, 23:51:08 »
Jestem taka wypruta z emocji... tak mi jest smutno, tak mi jest żal, aż mi się płakać chce :(

Jestem rozczarowana. Chyba za bardzo nastawiłam się już na tą wygraną, myślami byłam już bardziej gdzieś przy meczu Polska-Niemcy w ćwierćfinale. A tu balonik się pompował i balonik pękł. A razem z nim wszystko, o czym dzisiaj marzyłam :( Jestem zła na to wszystko, bo miało być inaczej. Dzisiaj miał być ten dzień i wszyscy mieli świętować sukces.

W sumie w czasie meczu byłam zła na naszych, bo w II połowie to ja nie wiem co z nimi się stało, ale teraz już nie mam siły się na nich gniewać.

Jest mi po prostu smutno i okropnie mi żal tej straconej szansy. 1 gol (ogółem mówię) dzielił nas od awansu do ćwierćfinału EURO organizowanego przez nas. To byłoby coś wspaniałego...

Ale dziękuję chłopakom, mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej. I kibicom za dzisiejszy doping na stadionie, nie przestawali ani na chwilę ;)

A. I już nawet nie wiem jak skomentować to totalne przegrupowanie w naszej grupie. Grecja wygrywa z Rosją, przechodzą dalej z Czechami, a Rosja odpada. Za chwilę najwięksi wrogowie z tej grupy (my i Rosjanie) staniemy się jeszcze przyjaciółmi wspólnie opijający smutki...   smilie_girl_356

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 17, 2012, 00:02:44 »
Raczej wypić z Czechami i za Greków, mimo wszystko ..
A żeby było tak po "naszemu", to we Wrocławiu nie dali o sobie zapomnieć polscy kibole i już zaczęli bijatykę z policją. No cóż, szybko wróciliśmy do szarej rzeczywistości.  :th_0girl_impossible:

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 17, 2012, 00:03:25 »
Jestem taka wypruta z emocji... tak mi jest smutno, tak mi jest żal, aż mi się płakać chce :(

Jestem rozczarowana. Chyba za bardzo nastawiłam się już na tą wygraną, myślami byłam już bardziej gdzieś przy meczu Polska-Niemcy w ćwierćfinale. A tu balonik się pompował i balonik pękł. A razem z nim wszystko, o czym dzisiaj marzyłam :( Jestem zła na to wszystko, bo miało być inaczej. Dzisiaj miał być ten dzień i wszyscy mieli świętować sukces.
Ja również. Nie dość, że płakałam to cały czas jest mi jakoś dziwnie i strasznie smutno (eh, chyba nie tylko mi. Dam się założyć, że co najmniej połowa Polski czuje to samo co ja). Miało być tak pięknie, miał być ćwierćfinał z Niemcami. Przecież zremisowaliśmy z Rosją, która wygrała 3-0 z Włochami! Śmiem twierdzić, że w meczu z Rosją byliśmy lepsi. A tu czar prysł. Niestety. Chyba za bardzo w to wszystko uwierzyłam. Że się uda, że wygramy, że awansujemy... Ale jak w to mieliśmy nie wierzyć skoro szło nam naprawdę dobrze i szanse na wyjście z grupy były duże?

I oczywiście - mimo wszystko - brawa dla naszej kadry! To co, że w każdym z trzech meczów przeważnie tylko jedną połowę grali bardzo dobrze, ale jednak podziękowania się należą. ;) Liczę na to, że na MŚ 2014 i na następnym EURO będzie lepiej, chociaż może być ciężko. ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 00:23:16 wysłana przez Donia »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 17, 2012, 09:07:13 »
Te mecze w naszej grupie jakieś co najmniej dziwne...Rosja rozgromiła Czechów, my zremisowaliśmy z Rosją, a Czesi pokonali nas. Za to Grecy, którzy mieli najmniejsze szanse- rozwalili Rosję i wyszli z grupy. Nie potrafię tego jakoś rozsądnie wyjaśnić... :th_0girl_impossible: Tym bardziej, że nasz wczorajszy mecz był naprawdę super zagrany! I dziwnie mi jakoś, bo pewna byłam zwycięstwa, zwłaszcza po pierwszej połowie...
Też się tak głupio popłakałam i poszłam spać...bo co tu pozostało robić? Mieliśmy piękną szansę, która prędko się nie powtórzy...

edit.

- To na 100 procent koniec mojej przygody z reprezentacją Polski w roli trenera - powiedział Franciszek Smuda w rozmowie z Telewizją Polską.