Jak tak przeglądam to notowanie, to muszę powiedzieć, że i mnie satysfakcjonuje. Co prawda kilka bym wywaliła i wstawiła coś innego..., kilka zamieniła miejscami, ale nie jest źle. Przede wszystkim sporo polskich artystów, co się chwali.
Co prawda nowej twórczości pani Nosowskiej nie kupuję, nie przemawia do mnie. Przestałam rozumieć o co jej chodzi... I albo to ze mną coś nie tak, albo z nimi... Diametralnie zmienili sposób grania. Wiem, że nie powinnam mówić tu "źle" o Nosowskiej..., ale wybaczcie. To tylko moje odczucia. No ale ze względu na "stare" czasy tego drugiego jej nie wypomnę. Niech ma.

Miło, że KnŻ tak wysoko, bo Kazik ciągle trzyma poziom, jest w formie i nagrywa niezłe kawałki.
Bardzo mnie cieszy, że sporo mocniejszej rockowej muzyki pojawiło się. Acid Drinkers, Luxtorpeda, Lao Che. Lubię ostre granie.

Ponadto fajnie, że jest Andrus ze swoimi "Glankami i Pacyfkami" i innymi utworami. Uważam, że nagrał całkiem dobrą płytę.
Przyjemnie się jej słucha i bawi się przy niej.
Dobrze widzieć Marka Knopflera czy moje kochane ZZTop.
Ponadto Adele, Gotye, Ania Rusowicz, Bartosiewicz...
Natomiast nie lubię Brodki i Peszek. Totalnie nie kupuję tego co tworzą... Jeszcze jak do Peszek jakieś okruchy sympatii muzycznej mam, tak Brodka jak dla mnie to pseudoartystka. W porównaniu z taką Julią Marcell... Brodka fuj fuj. Mam chyba alergię na nią i tyle.

A od siebie dorzucę do obejrzenia/posłuchania... Historię Polskiego Rocka. Zapewne już widzieliście, znacie, ale może jednak ktoś jeszcze na to nie trafił.
Sześcioodcinkowy program przedstawiający w pigułce, to co działo się w Polsce jeśli chodzi o muzykę rockową. Moim zdaniem bardzo ciekawie zrealizowany. O niektórych rzeczach, zespołach chciałoby się posłuchać więcej, ale wtedy program musiałby trwać więcej niż sześć odcinków.
Można obejrzeć na YT. Odcinek pierwszy jest w całości, kolejne podzielone na 2 części.
Historia Polskiego Rocka