Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 369235 razy)

Offline Meg

• Zaawansowany
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #180 dnia: Kwiecień 03, 2016, 11:15:58 »
http://fileshark.pl/pobierz/11702818/8119b/odc-1213-wmv

grant1, gdzieś już widziałam zdjęcie jak Marysia leży w łóżku z Bilskim...
Biedny Arti  czekał kilka lat zanim skonsumował Maryś  <hahaha> Bilskiemu kilka tygodni zajęło- Maryś nam się rozwija  <skacze> Czyżby sex polubiła  <hahaha> <hahaha>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #181 dnia: Kwiecień 04, 2016, 10:21:44 »
grant1, gdzieś już widziałam zdjęcie jak Marysia leży w łóżku z Bilskim... Zdjęcie jak najbardziej aktualne, bo ma nową fryzurę.
Pewnie masz na myśli to zdjęcie (a końcu artykułu) http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-dwie-siostry-i-trzy-milosne-historie,nId,2171895#commentsZoneList

A tak na marginesie: jeszcze jakieś pół roku temu Pieńkowska umieszczała zdjęcia z aktualnego planu emki w dość dużej ilości, teraz cisza, ciekawe dlaczego??

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #182 dnia: Kwiecień 04, 2016, 11:22:32 »
Tak, dokładnie o to zdjęcie mi chodziło. Bardzo mi się ono nie podoba. :P

A tak na marginesie: jeszcze jakieś pół roku temu Pieńkowska umieszczała zdjęcia z aktualnego planu emki w dość dużej ilości, teraz cisza, ciekawe dlaczego??
Może w związku z nowym prezesem i nowymi umowami nie mogą zdradzać tego co wydarzy się w serialu nawet i fotografiami..  <mysli>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #183 dnia: Kwiecień 04, 2016, 17:48:41 »
To, że M.Pieńkowska przestała wstawiać fotki z planu, to raczej efekt tego, że ten ich serialowy wątek "fascynującego" trójkącika jest jednak dość marginalizowany przez scenobajarki w porównaniu z innymi..
W 2016 r. pokazują ich co czwarty odcinek, oszałamiająca częstotliwość nie ma co.. <smiech> Skoro tak mało czasu są na planie, to co ma z niego umieszczać?
W tym jutrzejszym odc 1213 wygląda to tak, jakby byli tam na jakąś doczepkę, tak ni przypiął, ni przyłatał. <flaga> A w ogóle to wcześniej, ktoś już na forum celnie zauważył, że teraz niestety nadszedł czas panoszenia się w życiu Maryśki gangstera Bilskiego, jak widać na ostatnich fotkach ku jej wyraźnemu zadowoleniu. :(
Chyba nie ma na razie co liczyć, żeby Rogowskich znowu połączyli, skoro serialowy Arti w końcu sam rezygnuje z walki z eks małżonkę. Tylko kurde, niech te porąbane scenobajarki nie zrobią z doktorka i nabzdyczonego przestępcy Bilskiego pary zaprzyjaźnionych facetów, bo to byłoby już naprawdę przegięcie. <flaga>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #184 dnia: Kwiecień 06, 2016, 12:22:54 »
Zdjęcie Marysi z Gangsterem w łóżku też mi się nie podoba  ::) i rzeczywiście ten jej zadowolony wyraz twarzy z uśmiechem nie napawa optymizmem  <histeryk>

Wątek jest rzeczywiście dość marginalny i wygląda na to, że tak pozostanie; ostatnie kulisy z nimi były dłuuuugo przed Bożym Narodzeniem, a w zapowiedziach wiosny w emce i później w kulisach z Młynarczykiem w ogóle ich wątku nie było.  <papa>

Chociaż mina Arturka przed domem, drwiący ton głosu i zatrzaśnięcie drzwi przed nosem Panu Mafioso bardzo mi się podobały :-) Odjeżdżał co prawda z nietęgą miną, ale chociaż ze świadomością, że nie tylko on :-D

Mam tylko nadzieję, że scenopisarki zdążą ich pogodzić  <serduszko> zanim emka zejdzie Kurskiemu z oczu :-) a nam z ekranu.

"Tylko kurde, niech te porąbane scenobajarki nie zrobią z doktorka i nabzdyczonego przestępcy Bilskiego pary zaprzyjaźnionych facetów, bo to byłoby już naprawdę przegięcie. <flaga>" eeeee czemu?? mogliby np. razem walczyć o uwolnienie Maryś z rąk byłych kumpli Roberta vel mafioso  <haha>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #185 dnia: Kwiecień 14, 2016, 20:46:44 »
http://fileshark.pl/pobierz/11949274/1439b/odc-1217-wmv

Maryś ma wahania  <hahaha> z jednym sypia o drugim myśli. Nierządnica  <hahaha> <hahaha> podoba mi się to wahanie  <skacze>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #186 dnia: Kwiecień 15, 2016, 09:34:24 »
To oni ze sobą mieszkają? Pogubiłam się w tym wszystkim  <haha> niby trzyma go na dystans a potem scenka w łóżku.... Sypia z nim nie dotykając go :-)

Ciekawe jaki stosunek do pomysłów scenarzystek ma sama Pieńkowska?

Czy ona się jeszcze całowała ze Stryjem po scenie na kanapie?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #187 dnia: Kwiecień 15, 2016, 15:33:53 »
Taa..Maryśka tak się waha i "przeżywa" ogromnie te uczuciowe rozterki, że za każdym razem kończy się to na lądowaniu w łóżku z szemranym Bilskim.  <smiech> Szkoda tych podchodów i starań Artiego, widocznie Mańka woli żyć i mieszkać z tym wiecznie naburmuszonym palantem, niż przyznać się samej do tego, że doktorka pomimo wszystko jeszcze kocha. Mnie w tych sklepowo-kawiarnianych scenkach raziło to ostentacyjne obcałowywanie się Bilobila z Marychą szczególnie w obecności małej Basi. Oczywiście serialowy Bilski chciał pognębić Artiego ( tzn scenobajarki), ale że Maryśka w ogóle nie zważa na odczucia córki, która na pewno to widziała, to jakoś nie świadczy zbyt dobrze o niej, jako o matce. Myślę, że każda normalna kobieta raczej starałaby się te swoje umizgi z kochankiem robić w bardziej dyskretny sposób, żeby dziecka po prostu dodatkowo nie ranić.. No cóż, ale "kochającej" mamuśce jakoś do głowy to nie przyszło.. <flaga> W ogóle z tych ostatnich odcinków wynika, że Artur o wiele lepiej sprawdza się w roli kochającego taty, niż Marycha matki. Przynajmniej chociaż córka doktorka kocha i mają wzajemnie fajne relacje. Szczerze wątpię, żeby ten mail Artiego "wstrząsnął" Maryśką, a te jej "wyrzuty" sumienia szybko miną i przestaną w końcu ją
"zżerać".. <smiech> Bilski za to rozpanoszy się na dobre w jej serialowym życiu i pewnie jeszcze na długo, być może do momentu, kiedy Kurski zdejmnie tego tasiemca z ramówki tej swojej "narodowej" tv..

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #188 dnia: Kwiecień 15, 2016, 16:55:53 »
Abstrahując od wszystkiego to Moskwa jest bardzo naturalny w swych kontaktach z serialową córką a Pieńkowska jest jakaś taka nijaka, w sumie to dość dziwne bo córkę własną ma i uczucia macierzyńskie jak takie nie powinny być jej obce.

Teraz Maryś z Bilskim pomieszka i zapozna się bliżej z jego przeszłością  <zez>.

Poza tym Maryś ma też wahania nastroju. W jednym odcinku ach och i hahaha w kolejnym jakby wsadzili ją tam za karę. Macie podobne odczucia?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #189 dnia: Kwiecień 15, 2016, 17:37:30 »
Te "relacje" między M.Pieńkowską, a jej serialowym dzieckiem nie wypadają zbyt dobrze na ekranie.To wygląda tak, jakby Maryśka była jakąś ciotką, albo daleką krewną małej Basi, na pewno nie matką.. <flaga> Fakt, P.Moskwa na pewno o wiele lepiej wypada w roli ojca, bardziej naturalnie mu to "wychodzi". Być może M.Pieńkowskiej też z trudem gra się te sceny autorstwa scenobajarek emki, od dość dawna te ich pomysły, to jakiś abstrakcyjny bełkot pisany na jakimś haju, gdzie absurd pogania absurdem. Chociaż trudno się dopatrzyć czy, to co M.Pieńkowska obecnie w nim prezentuje przypomina grę aktorską, zresztą nie ona jedna.. No cóż, dopóki Ilona Łepkowska odpowiadała za scenariusz i była jego współproducentem, to jeszcze jakiś poziom ten serial "trzymał", teraz ten gniot w niczym nie przypomina tego, co było w nim jeszcze parę sezonów temu. 
Wątpię, żeby Maryśka poznała "całą" prawdę o przeszłości Bilskiego, a gdyby nawet, to i tak będzie "wiernie" trwać przy boku tego najbardziej "odpowiedniego" ze wszystkich jej, jak do tej pory "życiowych"( serialowych) partnerów  :D Ponieważ scenopisarki przeprowadzą szybki proces "uszlachetnienia" postaci Bilskiego, czyli transformacji od przestępcy do chodzącego po serialowym ekranie nieomal "świętego".. <haha>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #190 dnia: Kwiecień 15, 2016, 18:57:17 »
Nie zapominajmy o kulisach, w którym to Marysia przed kimś z Basią "uciekała". Wyglądało to jakby ktoś je śledził czy coś... <mysli> Biorąc pod uwagę czas, to sprawa powinna wyjść już całkiem niedługo...
Taa..Maryśka tak się waha i "przeżywa" ogromnie te uczuciowe rozterki, że za każdym razem kończy się to na lądowaniu w łóżku z szemranym Bilskim.  <smiech>
Tak, tak tylko przecież sama przyznała, że całując Bilskiego myśli o Arturze, więc poniekąd w łóżku ląduje z ex mężem... Przynajmniej w jej głowie.  <haha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #191 dnia: Kwiecień 15, 2016, 20:12:00 »
Hm..Tylko, że serialowa Mańka nie wygląda na osobę, która "cierpi" na rozdwojenie jaźni, czy jakoś tak.. <hahaha>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #192 dnia: Kwiecień 15, 2016, 22:16:46 »
Pieńkowska w scenach z córką robi za kuriera  <haha> albo odwozi albo odbiera  <bezradny> i do tego zawsze się spieszy.

Maryś nie cierpi na rozdwojenie jaźni tylko scenarzystki na brak weny.

Bilski jej pewnie prawdy nie powie, zrobią to jego przyjaciele. Rzeczywiście scena zaniepokojonej Maryś powinna być niedługo pokazana. Ale najpierw zobaczymy kawiarnię i Maryś wyłożoną na stole i wpatrującą się z tym swoim błogim zakochanym wyrazem twarzy w byłego mężusia - to pewnie po publikacji bestsellera :-D , którego lekturę przerobią też przemytnicy - dość naciągane ale serial się kręci.

Sprawa tożsamości Bilskiego umarła.... Maryś nie dostąpiła zaszczytu odkrycia wiedzy tajemnej.

A może Kurski sprowadzi scenarzystki na drogę wiary i jedno partnerstwa;-)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #193 dnia: Kwiecień 18, 2016, 13:29:08 »
Nowy tydzień i nowy Świat Seriali  <jupi>

Mam tylko nadzieję, że tym razem będzie to, o czym piszą, a nie tak jak ostatnio, pisali o pocałunku, którego nie było .... noo chyba że ja coś ominęłam <mysli>, bo nie oglądam tylko przeglądam serial  <haha>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #194 dnia: Kwiecień 18, 2016, 16:07:27 »
A czy możesz napisać coś więcej, o czym tam napisali w kontekście Maryśki i Artiego?