Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zołza;)

• Gość
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 28, 2012, 08:27:51 »
Jean, polecam w wolnej chwili nadrobić na TVNplayer. Warto :)

Offline Jagna

• peczu94
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 28, 2012, 16:35:03 »
Oglądał ktoś dzisiejszy odcinek? Oj, Agatka będzie miała twardy orzech... Myślę, że jej były szef ściemnia, ale gra ostro. Agata się nie podda- zbyt twarda z niej sztuka. Ciekawe jak to się dalej potoczy...
Oczywiście, że oglądałam.  :) W ogóle nie ma opcji, że Agata zrezygnuje. Szkoda mi jej strasznie, bo to, że pozew się udał ma dla niej dwojakie znaczenie. Z jednej strony satysfakcja, nadzieje na wygraną a z drugiej... strach, że prezes ją oskarży i że będzie musiała odpowiadać przed sądem za niewinność... Mało kto w takiej sytuacji pozostałby na polu walki i się nie wycofał. Ale że to Agata Przybysz... Nie ma wątpliwości- będzie ciężko, ale będzie walczyć.  smilie_girl_014
I przykro mi z powodu Doroty. Mam nadzieję, że to nic poważnego...  :ysz:

Dodi, jeśli lubisz spoilery, to proszę:
Spoiler
Serialowa Dorota w 15 odcinku serialu TVN "Prawo Agaty" wyzna mężowi i przyjaciołom, że spodziewa się dziecka. Tą radosną nowinę wyzna podczas otwarcia pubu Wojtka. Dorota nie będzie ukrywać, że nie planowała tej ciąży.

W ogóle to całkiem ładny ten pub Wojtkowi wyszedł, bardziej jak taka miła restauracyjka. No, ale w serialach wszystko jest realne i mimo problemów z kasą, zawsze wychodzi wszystko idealnie.  :)

Maria na masażu...  :laie_67:
Kolekcjonujesz swój słoik serc
 i rozrywasz miłość...

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 28, 2012, 17:24:07 »
Maria jest taka... bardzo wyrachowana...

A co do Doroty... noooo... spodziewałam się czegoś innego :) Dobrze, że to to! smilie_girl_299

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 28, 2012, 23:02:08 »
Obejrzałam! Zabierałam się za to kilka razy, ale jakoś za dużo spraw na głowie i nie mogłam się skoncentrować, ale w końcu udało mi się znaleźć chwilę i ujrzeć to kolejne cudo!  smilie_girl_299
Sprawa z ProSpectrum (czy jak to się tam pisze) wygląda ciekawie i jestem prawie pewna, że Agata wygra, ale dobra... ciiii! Tak czy inaczej z tego exszefa to kawał skurczybyka! Wiedziałam, że blefował z tymi papierami, od początku jakoś mi się gość nie podobał, a teraz pokazuje prawdziwe oblicze.

Dorota i jej problemy, bardzo cieszę się, że to TO i jestem ciekawa jak poradzi sobie w nowej roli i jak w tym wszystkim odnajdzie się jej mąż, kurde imię wyleciało mi z głowy.  :th_girl_haha:

iiiiii na koniec pomarudzę, ale chciałabym jakąś dłuższą scenę Agaty i Marka RAZEM, nawet zwykła rozmowa by mi wystarczyła, taka jak wtedy na dachu! Scenarzyści błagam ruszcie pomalutku coś w tym wątku!  :th_0girl_dance:

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 28, 2012, 23:07:10 »
Ostatnio przysiadłam w mojej nudzie pomaturalnej i zrobiłam sobie maraton, aby nadrobić i.. się zakochać w tym serialu :D
Jej, nawet nie sądziłam, że tak mnie to zaciekawi!
Uwielbiam Dygant, bo nie jest taką.. memłą. :P Mam chyba takie spaczenie, że wiecznie wyczekują na happy endy, więc z niecierpliwością czekam co wymyślą scenarzyści dla Marka i Agaty ;)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 29, 2012, 07:16:53 »
Myślę, że na intymniejsze sceny między Markiem i Agatą jeszcze poczekamy. I dobrze! :) Bo im dłużej na coś się czeka tym lepiej smakuje. Serial raz dwa byśmy sobie załatwiły jeśli od razu by zaiskrzyło a potem leciałoby już standardem- ewentualne głupie kłótnie, godzenie się, zazdrość, ewentualnie zdrada. Po co nam to? Niech jeszcze pokrążą wokół siebie smilie_girl_356

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 29, 2012, 13:24:10 »
Niech jeszcze pokrążą wokół siebie smilie_girl_356
A niech krążą, tylko niech od czasu do czasu pokażą ich SAMYCH, bez Doroty, Bartka, kancelarii na razie nawet zadowolę się kumpelskim wyjściem na piwo  smilie_girl_299 bo na razie to tylko mieliśmy ich samych oglądać zaledwie w 2 czy 3 scenach takich tych ważniejszych, a to moim zdaniem troszeczkę za mało, ale Dodi masz rację, że jak się na coś długo czeka to później lepiej to wszystko smakuje i jest podwójna radocha!  smilie_girl_149

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 30, 2012, 22:01:24 »
A można gdzieś obejrzeć odcinki w przód, ewentualnie poczytać spoilery? ;P
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 31, 2012, 16:43:55 »
I jestem po pierwszym odcinku. ;)
Muszę powiedzieć, że nie sądziłam, iż tak to wszystko może szybko się potoczyć już w pierwszych 40 minutach. :P
Hubert, mnie zawiódł maksymalnie, a wydawał się być takim super gościem, kurczę!
Porobiło się totalnie, sprzedaż mieszkania, oddanie kluczyków od samochodu, a co najważniejsze strata dobrej pracy.
I pomyśleć, że to wszystko przez jednego łotra i zauroczenie, co ja mówię zakochanie Agaty oraz nietrzeźwe myślenie. Ohh...
Intryguje mnie czy Przybysz szybko znajdzie pracę, bo nie zapowiada się łatwo, lekko.
W sumie najważniejsze, że oddała "ukradzioną" sumę i pomimo tylu nerwów nie ma "nabrudzone" w papierach.
Co dalej ze sprawą Magdy? Czy uda Jej się przełamać i publicznie o tym wszystkich powiedzieć? Oj, wieczorem zapowiada się kolejny odcinek! smilie_girl_018

Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie, co do serialu jestem jak najbardziej na TAK! :D
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2012, 18:34:24 wysłana przez Kompaktowa »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 31, 2012, 17:55:28 »
Kompaktowa bardzo się cieszę, że i Ty dołączyłaś do oglądania!  smilie_girl_253 Serial naprawdę wart jest uwagi, pierwszy odcinek był super, chociaż nie należy do moich ulubionych.  smilie_girl_299
Bardzo żałowałam jak okazało się, że z Huberta taki cwaniak... myślałam, że na dłużej zagości w serialu, a tu klapa. Chociaż nie ukrywam, że jedno postać nie wzbudzała u mnie tych pozytywnych emocji, raczej właśnie czułam do niego pewną odrazę, pewien respekt... Jeżeli chodzi o szefa Agaty, to z niego również niezłe ziółko, a zwłaszcza po tym co zrobił w ostatnim odcinku facet ma u mnie grubą krechę, ale nie będę nic zdradzała, bo popsuję Ci całą zabawę z oglądania.  :th_girl_haha:

pomimo tylu nerwów nie ma "nabrudzone" w papierach.
A to się niestety okaże niedługo.  smilie_girl_253

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 31, 2012, 18:50:17 »
Nie zdradzaj, nie zdradzaj! Obejrze sobie bom ciekawa! :D
Dokładnie, szef Agaty pokazał swoje prawdziwe "ja". Nieładnie, nawet nie dał Jej się wytłumaczyć.
Szkoda mi Pani Mecenas, ale mam nadzieję, że już niedługo stanie na nogi! ;)

Okaże, powiadasz? Wzbudziłaś we mnie jeszcze większą intrygę, hoho.
Lecę oglądać. :P

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 31, 2012, 21:14:50 »
Cysiak widzę dobrze korzystasz z wolnego :D

ja w ogóle baaaardzo lubię jeszcze Bartka, choć na początku jak przyszedł jeszcze do firmy Agaty to tak średnio mi przypadł do gustu. Mam takie wrażenie jakby czasem podpatrywał Agatę, Dorotę czy Dębskiego i się na nich wzorował w swoim zachowaniu czy stylu bycia :D
rozwaliło mnie jak nie chciał "usługiwać" Dębskiemu bo on go nie "kupił" jak dziewczyny :D
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 31, 2012, 21:21:11 »
Pomijam już, że Bartek to przystojny chłopak (ma niesamowite oczy!)... Jest taką dobrą duszyczką tej kancelarii :) Ktoś na kształt Łukasza z "Magdy M.". Sceny kiedy nie reagował na Marka były faktycznie świetne. Podobnie jak te z gwiazdą adwokatury na emeryturze... tyle, że wtedy poleciał "bezczelem" ;) Tak czy siak sympatyczny i bardzo podoba mi się jego relacja z Agatą- coś jak młodszy brat :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 31, 2012, 21:29:59 »
Cysiak widzę dobrze korzystasz z wolnego :D
Ano, się wie! Zaufałam Dodi i opłacało się. ;)

Skończyłam trzeci odcinek i jestem zachwycona. ;D
Witold Pyrkosz gra Ojca Przybysz - cudna niespodzianka, bo bardzo go lubię. ;)
Agata, jako "malarka" bardzo przypadła mi do gustu, a Marek to niby taki typ, a pewnie okaże się spoko gość. ;) Na to generalnie liczę, haha!
Grill udany i te słodkie docinki ze strony Dębskiego. :th_girl_haha:
Sprawa pomiędzy przyjaciółkami, to taka mała farsa, ale ważne, że finał skończył się pomyślnie. Faceci to jednak dupki! :P
Co dalej? Idę na kolejny odcinek. ^^ Ciekawe czy znaleźli Huberta...

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 31, 2012, 21:46:21 »
Jak widać opłaca się ufać Dodi  :th_0girl_dance: :th_0girl_curtsey:

Mówiłam, że wciąga?! :) Ja także ucieszyłam się z Mariana Opani w roli ojca Agaty. To chyba przypadkowe przejęzyczenie, prawda Kompaktowa? :)