Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 43765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 31, 2012, 21:52:19 »
Witold Pyrkosz gra Ojca Przybysz - cudna niespodzianka, bo bardzo go lubię. ;)
A ja bym sobie dała głowę uciąć, że w rolę ojca Agaty wciela się Marian Opania.  smilie_girl_299

O taaaaak! Bartek również jest świetny, czasem zabawny, czasem nie potrafi się zachować, ale przeważnie wpatrzony w Agatę jak młodszy brat, tak jakby ona była jego wzorem, mam nadzieję, że ta ich znajomość, która pomału staje się przyjaźnią, szybko się nie skończy.  smilie_girl_253

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 31, 2012, 22:00:44 »
Mój błąd - przepraszam! :(

Bartek, na razie nie zrobił na mnie jakoś szczególnego wrażenia. Jest mi Jego osoba obojętna. :P
Ojciec przyjechał do Agaty, a tu inny samochód, mieszkanie "w remoncie" i proponowany hotel. Do tego domniemany chłopak w mieszkaniu. ;D
Ciekawe czy prawda wyjdzie na jaw. ;D Swoją drogą, to dlaczego nie powie tatcie jak jest? Przecież nikt nie jest idealny, nieomylny.
Tym bardziej, że to zawodowe potknięcie, to nie z winy Agaty! Ba, ta kobieta jest tutaj wręcz pokrzywdzoną w tym wszystkim!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 31, 2012, 22:09:59 »
ta kobieta jest tutaj wręcz pokrzywdzoną w tym wszystkim!
No niby tak jest pokrzywdzona, bo nie zrobiła nic złego, ale w pracy cieszyła się autorytetem, ojciec chwalił się córką przy każdej możliwej okazji na lewo i prawo a tu nagle taka nieprzyjemna sytuacja... Ważne, że potrafiła zachować się z godnością, spłacić tego szuję Huberta i poniekąd oczyścić się z zarzutów jakie stawiał jej prezes, chociaż to nie do końca jej się udało. Swoją drogą jak to dobrze, że odnowiła znajomość z Dorotą bo przecież gdyby nie ona to pewnie nadal bezskutecznie szukałaby pracy, a tak już ma ciepłą posadkę i co najważniejsze Mareczka ma na oku, gdyby coś kiedyś nagle wybuchło między nimi.  :th_girl_haha:

Bartek, na razie nie zrobił na mnie jakoś szczególnego wrażenia. Jest mi Jego osoba obojętna. :P
Bo to dopiero poczatek  smilie_girl_120 zobaczysz potem i z czasem go polubisz, przynajmniej mam taką nadzieję.  smilie_girl_253

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 31, 2012, 22:18:23 »

Bo to dopiero poczatek  smilie_girl_120 zobaczysz potem i z czasem go polubisz, przynajmniej mam taką nadzieję.  smilie_girl_253

Klaudyś... Ty nie uprzedzaj! :)

A co do Bartusia... ja też mam taką nadzieję... Niezłe "ciasteczko" nawet dla mnie starej ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 31, 2012, 22:38:26 »
Nie mówcie, nie mówcie! :P :th_girl_haha:
Największą niespodzianką  4 odc. była Gabrysia Muskała! smilie_girl_321
Jednak udało się Agacie zataić prawdę przed Ojcem, zobaczymy na jak długo, bo kłamstwa mają krótkie nogi.
Marek, jaki chętny na kolacje, na wyjazd do Bydgoszczy, hoho. Chyba ktoś tu do kogoś czuję coś więcej... Fajnie, fajnie! :D
I jedna z ostatnich scen "wynocha!", "Słonczeko!" rozbawiła mnie totalnie.
Nie mogę pominąć CUDOWNEGO soundtracku, w każdym odcinku wpada w ucho! music_girl

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 31, 2012, 22:48:29 »
Klaudyś... Ty nie uprzedzaj! :)
Nie mówcie, nie mówcie! :P :th_girl_haha:
To już nic nie będę mówiła  smilie_girl_101 *zamyka buzię na kłódkę*   smilie_girl_269

Nie mogę pominąć CUDOWNEGO soundtracku, w każdym odcinku wpada w ucho! music_girl
Uwielbiam taaaaaakie wstawki w odcinkach! Dodatkowo na plus jest przeplatanie piosenek tych najnowszych z tymi starszymi, niekiedy zapomnianymi, a tak usłyszy się króciutki fragmencik i już piosenka ponownie wpada w ucho.  smilie_girl_253 I jeżeli jesteśmy przy takich dodatkach to uwielbiam taaaaki przepiękny widok Warszawy!  smilie_girl_301 Za stolicą jakoś tak nie za bardzo przepadam, ale tutaj tak samo zresztą jak było w Magdzie M to miasto jest naprawdę genialnie pokazane, zwłaszcza nocą!  smilie_girl_231

Marek, jaki chętny na kolacje, na wyjazd do Bydgoszczy, hoho. Chyba ktoś tu do kogoś czuję coś więcej...
Kompaktowa jesteś na tym odcinku w którym Agata poszła z Markiem i swoim ojcem na kolację? Bo jeśli tak, to jest moja jedna z ulubionych scen! Maaaarek  smilie_girl_301 uwielbiam go, a jeszcze ta jego niby arogancja, taka pewność siebie genialnie wypadają przy ten anielskiej Agacie. Ogólnie rzecz biorąc byłby z nich niezły duet, bo tak naprawdę to właśnie przy niej Marek zaczął być taki inny i co najważniejsze już teraz przy końcu sezonu nie jest aż tak bardzo opryskliwy wobec niej jak to było na początku.  smilie_girl_299

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 01, 2012, 11:10:53 »
I jeżeli jesteśmy przy takich dodatkach to uwielbiam taaaaki przepiękny widok Warszawy!  smilie_girl_301 Za stolicą jakoś tak nie za bardzo przepadam, ale tutaj tak samo zresztą jak było w Magdzie M to miasto jest naprawdę genialnie pokazane, zwłaszcza nocą!  smilie_girl_231
Tak, taaak! :D Też chciałam o tym wspomnieć, ale zapomniałam! smilie_girl_356
Świetna scenografia jak najbardziej dodaje uroku całości produkcji. Uwielbiam kiedy Stolica jest pokazana z lotu ptaka, ahh...
Te budynki, w szczególności jeśli jest Starówka bądź okolice! :wub: Ale każdy kadr krajobrazu wydaje się być świetny + muzyka w tle - SUPER! smilie_girl_149
I co najważniejsze (prócz Karolaka :P) jest to obsada "nieoklepana" widzom. Większość nowych twarzy (bynajmniej dla mnie, gdyż nie oglądam wszystkiego ;D), co mnie bardzo cieszy, bo możemy podziwiać i darzyć sympatią, a przede wszystkim poznać nowych, fenomenalnych Aktorów. ;)
Jeszcze słówko o fabule. Akcja jest dynamiczna, ciągle coś się dzieje, zmienia i to wciąga widza  totalnie, gdyż zaciekawia co będzie dalej i dalej...
A nie jak nie które (polskie też niestety) seriale ciągną się nieubłaganie albo prawie dublują fabułą tylko obsada jest inna. smilie_girl_349

Tak więc zaczynam 5 odcinek. :D

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 01, 2012, 11:27:58 »
Kochana, nadrabiasz w niezłym tempie ;) Cieszę się, że Ci się podoba tak bardzo jak nam :th_0girl_curtsey:

Zgadzam się co do panoramy Warszawy i jej ujęcia... wygląda z 10 razy piękniej niż w rzeczywistości. A i co do obsady masz rację- mam wrażenie, że Karolak to mi niedługo z szafy wyskoczy smilie_girl_120

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 01, 2012, 12:00:06 »
Kochana, nadrabiasz w niezłym tempie ;) Cieszę się, że Ci się podoba tak bardzo jak nam :th_0girl_curtsey:
Wciągnęło mnie to na maxa! ;)
I kogo to zasługa? :-*

Jeeej, Panią prokurator gra Małgosia Kożuchowska, mogli sobe darować kolejny serial z Nią i Karolakiem, bo to śmieszne. smilie_girl_027
Dobrze, że A. Kulesza gości w odcinku, fajnie zobaczyć Ją na szkalnym ekranie.

Scena u Prokurator mnie rozbroiła: "Mogę prosić o autograf?" :laie_67: Respect, Agata! ;D

Ps. Coś czuję, że szykuje nam się jakaś miłosna historia, wzmianka z Dębskim, nono Panie Mecenasie. :th_0girl_cleanglasses1:

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 01, 2012, 12:42:20 »
ja w ogóle zakochałam się w scenie z balu, jak Przybysz tańczy z Dębskim, potem przychodzi Kożuchowska i ten "kolega" Agaty i tak Marek i Agata niby tańczą osobno, ale zerkają na siebie, to jest taaaki ładny widok. smilie_girl_321
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 01, 2012, 13:01:55 »
Wciągnęło mnie to na maxa! ;)
I kogo to zasługa? :-*

I tym sposobem urosłam o kilka centymetrów  :th_girl_haha:

Mnie tam każda scena, w której Agata i Marek są sam na sam bardzo się podoba np. ta scena na dachu- super! Scena kiedy oblewa go winem- świetna! Ale najlepsza jest ta, kiedy go ochrzania a potem kiedy tłumaczy kim był Hubert! smilie_girl_253

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 01, 2012, 13:30:34 »
Zapomniałam dodać, kocham twórców serialu za niesamowity podkład muzyczny z kawałków  music_girl Nosowskiej.  smilie_girl_159

Ha! Wiedziałam, po prostu wiedziałam, że Przybysz wygra sprawę z tą Panią Pewniarą - Prokurator!
2 lata, to jeszcze jest do przełknięcia, a nie 25, litości. Szanowany wśród znajomych Pan policjant natomiast w domu tyran.
Najgorsze jest fakt, iż sąsiedzi boją się i milczą, a tutaj trzeba "żywego" dowodu. Na szczęście córka oskarżonej pokazała poziom i ogromną odwagę.
Uważam, że pomimo przeszłości dobrze postąpiła, przecież, to Jej rodzicielka, a sama nie mogła wpłynąć na zachowanie "męża", który i dla Niej nie miał litości.
Lubię tego typu sprawy. :D Są takie hmm... psychologiczne? Budzą emocje, intrygują. Więcej takich odcinków, poproszę! ;)

Next, please! ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 01, 2012, 22:40:48 »
Odcinek z Agatą Kuleszą był genialny! Chyba jeden z moich ulubionych, historia super przedstawiona, do tego aktorzy, ich emocje na sali rozpraw - wszystko to stanowiło piękną całość! Do tego moją uwagę dodatkowo przyciągała postać Kuleszy, właściwa aktorka na właściwym miejscu.  smilie_girl_299

Jak już ktoś tutaj nadmienił bardzo dobrze, że w jednym odcinku kończy się dana sprawa, wyjątkiem są jedynie dwa ostatnie odcinki, ale tak jedna sprawa nie ciągnie się przez 10 odcinków, bo po drodze masę rzeczy się zapomni, tylko w jednym odcinku się zaczyna i w tym samym kończy co oczywiście jest ogromnym plusem!

Cyś szybciutko Ci idzie oglądanie, już niedługo skończysz.  smilie_girl_120

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 01, 2012, 23:03:55 »
Odcinek z Agatą Kuleszą był genialny! Chyba jeden z moich ulubionych, historia super przedstawiona, do tego aktorzy, ich emocje na sali rozpraw - wszystko to stanowiło piękną całość! Do tego moją uwagę dodatkowo przyciągała postać Kuleszy, właściwa aktorka na właściwym miejscu.  smilie_girl_299
Bardzo dobrze napisane, nic dodać, nic ując! :-*
Ponadto chciałabym zwrócić uwagę na mały szczegół.
Otóż jest to naprawdę świetna charakterystyka postaci oskarżonej w scenie więziennej. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie.
Świetnie dobrana Aktorka, a także pochwała należy się w stronę charakteryzatorki za kawał dobrej roboty! ;)

A co tam będę się obijać! Przed snem akurat czas na siódemeczkę! :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 01, 2012, 23:11:43 »
Bardzo dobrze napisane, nic dodać, nic ując! :-*
Ponadto chciałabym zwrócić uwagę na mały szczegół.
Otóż jest to naprawdę świetna charakterystyka postaci oskarżonej w scenie więziennej. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie.
Świetnie dobrana Aktorka, a także pochwała należy się w stronę charakteryzatorki za kawał dobrej roboty! ;)
O tak! Dodatkowo jej postać praktycznie nic nie powiedziała, ba może jedno zdanie w ciągu całego odcinka, ale za to jej mimika i oczy mówiły wszystko! Nie każdy aktor potrafi zagrać samą mimiką, wzrokiem nie używając przy tym wypowiadania słów! Końcowa scena wywarła na mnie największe wrażenie, kobieta dostała 2 lata, popłakała się, ale widziałam, że jej oczy były szczęśliwe, że cieszyła się, że córka po tylu latach się za nią wstawiła, że nie odrzuciła jej tak całkowicie, chociaż nie powiem brakowało mi zwykłego przytulenia po ogłoszeniu wyroku, a tak tylko spojrzały na siebie i bohaterka grana przez Kuleszę wyszła...

A co tam będę się obijać! Przed snem akurat czas na siódemeczkę! :D
oooo super! I czekam na wrażenia.  smilie_girl_299