Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 55068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Pamiętniki Wampirów
« dnia: Maj 26, 2012, 15:02:21 »

The Vampire Diaries  (Pamiętniki Wampirów) - amerykański serial na podstawie serii powieści L.J. Smith pt. "Pamiętniki wampirów", emitowany od 10 września 2009 roku przez stację The CW. Cztery miesiące po tragicznym wypadku samochodowym, w którym giną rodzice 17-letniej Eleny Gilbert (Nina Dobrev) i jej 15-letniego brata Jeremy'ego (Steven R. McQueen) ciągle próbują poradzić sobie ze smutkiem i iść naprzód. Z początkiem nowego roku szkolnego, Elena i jej przyjaciele są zafascynowani nowym przystojnym i tajemniczym uczniem Stefanem Salvatore (Paul Wesley). Stefan i Elena natychmiast zwracają na siebie uwagę, Elena nie ma pojęcia, że Stefan jest półtora wiecznym wampirem, starającym się żyć spokojnie wśród ludzi, kiedy jego brat Damon (Ian Somerhalder) jest uosobieniem przemocy i brutalnego wampira. Teraz ci dwaj wampirzy bracia ? jeden dobry, drugi zły ? toczą wojnę o duszę Eleny i jej przyjaciół, rodziny i mieszkańców małego miasteczka Mystic Falls, w stanie Virginia

Jesteśmy aktualnie przy 4 sezonie, który będziemy mogli oglądać we wrześniu lub październiku.
Są jacyś inni fani tego serialu? :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 17:59:18 wysłana przez Kiki »

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2012, 15:17:16 »
Oglądam od poniedziałku, ale już mi się podoba. Jest moc.

Na początku stwierdziłam, o matko, wampiry, jakaś Elena, super, w życiu tego nie będę oglądać. I dlatego też nigdy nie rozpoczęłam oglądania. A ostatnio pomyślałam sobie - "jeden odcinek, zobaczę o co chodzi" i mnie wciągnęło.
Obecnie jestem na chyba 14 odcinku 1 sezonu, ale do rozpoczęcia 4 sezonu nadrobię.  ;D

Wciągnęła mnie cała ta historia. Nie czytam żadnych streszczeń i tym podobnych, więc nie wiem, co może się zdarzyć w następnym odcinku. I tak sobie siedzę i oglądam odcinek za odcinkiem zastanawiając się, co może się dalej wydarzyć, bo muszę powiedzieć, że naprawdę nie mogę się doczekać każdej kolejnej sceny.  ;)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2012, 15:24:12 »
Oglądnęłam filmik ze sceną, gdzie była piosenka "Never let me go" , i chyba uznałam, że na wakacje będę mieć cel bojowy, tzn. biorę się za sezon Wampirów. :)
Przyjaciółka mi opowiedziała, że serial jest bardzo fajny i ciekawy, no i oczywiście wątki miłosne, które ja uwielbiam!  :D No, i się przekonałam, nie długo zacznę wgłębiać się w sezon pierwszy!
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2012, 22:41:04 »
Łooo, super, że jesteście! Nie będę musiała prowadzić ze sobą monologu :D

A na tym etapie co jesteście, szczególnie Fiołek - jak tam preferencje, Damon czy Stefan? ;D

Oglądnęłam filmik ze sceną, gdzie była piosenka "Never let me go"
Ojjj... To chyba trochę naoglądałaś się spoilerów, co?  smilie_girl_356

Nie mogę się doczekać aż nadrobicie, żebym mogła o wszystkim co się też aktualnie dzieje z Wami porozmawiać ;D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2012, 23:00:50 »
Trochę, ale tylko troszeczkę spoilerowców, ale muszę przyznać, że bardzo fajny był ten spoiler!  :th_0girl_dance:
Nie długo postaram się ruszyć z pierwszym sezonem i szybko nadrobić, aby dzielić się z Wami wrażeniami z odcinków.  ;)
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2012, 23:09:56 »
Trochę, ale tylko troszeczkę spoilerowców, ale muszę przyznać, że bardzo fajny był ten spoiler!  :th_0girl_dance:
No wiesz, zależy dla kogo ;D
Ale na tym zakończmy, żeby Fiołek nie zaczęła za długo nad tym rozmyślać i żebyśmy czegoś nie zdradziły, bo niestety opcji spoiler tu nie ma, a sama rozumiem jak beznadziejne jest dowiedzenie się czegoś, kiedy wcale się nie chce ;)

To ruszaj, ruszaj i komentuj. Ja będę z Wami rozmawiała i tak czy siak, bo właściwie ja sobie tak powolutku ogarniam I sezon dla przypomnienia. Ostatnio miałam dłuuugą przerwę, ale wróciłam do tego, więc z Wami na bieżąco w akcji I sezonu będę :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2012, 08:17:02 »
A na tym etapie co jesteście, szczególnie Fiołek - jak tam preferencje, Damon czy Stefan?  ;D
Stefan jest cudowny, a Damon... specyficzny, ale również go uwielbiam. Chociaż na obecną chwilę (połowa 1 sezonu) raczej Stefan.  smilie_girl_124
Chociaż coś czuję, że to będzie się cały czas zmieniać, bo coraz bardziej lubię Damona.

Ja szybko nadrabiam, więc niedługo pewnie będę na bieżąco i w 4 sezon wejdziemy razem.  :th_0girl_dance:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2012, 11:42:10 »
No więc za mną pierwszy odcinek The Vampire Diaries, wrażenia są bardzo, a to bardzo fajne! Na początku wydaje się taki mroczny potem jakby wątek tego serialu nie miał związku z wampirami, tak jakby coś podobnego do 90210, ale to tylko porównanie, bo wiadomo, że te dwa seriale są gigantycznie inne i bardzo od siebie się różnią. Nie spodziewałam się, ale jestem za Stefanem jakoś on do mnie przemawia, nie wyglądem choć nie jest zły, tylko charakterem. Damon jeszcze nie pokazał swojej prawdziwej strony Ja, ale nie długo ją pokażę. Elena wydaję się taką fajną dziewczyną, która przeżyła traumę w postaci straty rodziców w wypadku samochodowym, w którym sama uczestniczyła tylko przeżyła. Po tym epi widać, jak ona przecierpiała te wakacje, a jej młodszy brat wdał się w narkomanie itd. A przyjaciółka Eleny, Bonni jest jak najbardziej spoko! Aż chciałoby się mieć taką kumpelę, co nie znaczy, że takich nie mam. :)
Eh, chyba się wciągnęłam..  :th_0girl_dance:

edit. 1x02
Podtrzymuję jak na razie, że Damona nie lubię! Stefan jest bardzo, bardzo, bardzo fajny i urokliwy! Na obecna chwilę nie toleruję zachowania braciszka Stefana, jak na razie nie wiadomo jaki ma cel i właściwie po co wrócił? Aby zniszczyć życie swojemu bratu i szczęście, które próbuje budować. Na razie nie zmieniam zdania na temat czarnowłosego wampira. :P Czyżby Bonnie była tą czarownicą czy czymkolwiek? Bo na moje oko jest inna niż wszyscy, więc jej babcia ma rację. A najbardziej wkurzający jest Jeremy, boże czy on nie może zrozumieć, że niszczy sobie życie przez głupie dragi?! No, dobra jest załamany nadal po stracie tych rodziców, ale musiał uciekać do takiego prymitywu? No, i były chłopak Eleny, Matt jest fajny i widać, że mu nadal zależy, ale chyba powinien wyczuć, że będą tylko przyjaciółmi? Ano i kiss Stefana i Eleny.  :wub: I ta rozmowa, co by napisali w pamiętnikach, była ona taka szczera, ach! To luubię!  :th_0girl_dance: smilie_girl_356

Dziś pewnie trzeci odcinek będę oglądać, więc pierwszy sezon będzie z górki.  :th_0girl_dance:

edit. stało się 1x03
Zacznę prawie od środka lub od końca, Damon ma w sobie to człowieczeństwo, bo nadal kocha tą Kathrine, która jest łudząco podobna do Eleny. Ale dlaczego musi być taki samolubny i mściwy? Musi krzywdzić innych ludzi żeby sobie ulżyć, czy co? Ech.. przeboleje to, jakoś. Co do mego Stefana, aj uwielbiam go!  smilie_girl_231 Jest taki, no po prostu ma taki urok, że można się zakochać! I szkoda mi będzie, gdy dotrę do tego odcinka gdzie Damon i Elena, coś po między nimi zajdzie..
Bonnie, a jednak chyba jest tą czarownicą!  smilie_girl_149 Nie wiem czemu się cieszę, ale tak jakoś fajnie jest. Tylko teraz przez te cyfry zrobi się nie fajnie, bo cała wina spadnie na Stefana..  smilie_girl_238
No i Matt wreszcie przejrzał na oczy z tym swoim kumplem, kurczę nie pamiętam jego imienia..  smilie_girl_289 No, ale trudno, mniejsza z tym. :)

No to lecimy z 4 odcinkiem!  :th_0girl_dance: smilie_girl_149

edit. 1x04
Logan i dwójka mam wiedzą, że wampiry wróciły?! Wohhaaa, robi się bardzo ciekawie! I po co im się przyda ten zegarek? Czy on jakoś jest związany z mocami? Ojeja, tak się wciągnęłam, że ohoho!  smilie_girl_149
Ciotka Jeremego i Eleny jest bardzo fajna, podoba mi się jej cięty język i te riposty.  :D
Ach Bonnie jednak jest tą czarownicą związku z tym nie długo będzie zamieszana w wampirzy świat? Po co ja się pytam, jak i tak się dowiem.  :hahaha: Przeczytałam we wcześniejszym poście, że Ty Fiołku , coraz bardziej lubisz Damona? To chyba ja będę ta inna, i będę trzymać stronę Stefcia!  :th_0girl_dance:

edit. 1x05
Po pierwsze Bonnie wreszcie doszczętnie odkryła, że jest czarownicą i jej babcia mówiła prawdę, cieszę się z tego niezmiernie choć nie wiem czemu..   smilie_girl_299 Myślałam, że Damon zostanie w tej piwnicy, ale cóż blondynka nie obrażając nikogo oczywiście! ;) Czyżby Logan chce unicestwić wampiry? Ojojoj, robi się ciekawie, a najbardziej, że Elena odkryła kim jest Stefan i jego brat, nie czekając dłużej włączam next epi!  :th_0girl_dance:
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 17:12:21 wysłana przez szyszata »

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2012, 18:53:53 »
Nie chcę mi się już edytować tamtego posta, więc piszę następny. :)

I pominę 6 i 7 odc., ok? :) Oglądałam, a wciągnęłam się i straciłam rachubę czasu i komentowanie poszło w las.. :)

1x08
Zrobiło się smutno..  smilie_girl_238 Elena dowiedziała się kim są naprawdę bracia Salvadore i wszystko się posypało.. Ale jednak ona go kocha, Stefana, ale coś tak czuję, że Damon nie długo wkroczy w jej serce i mnie to zaboli.. :(
Retrospekcja była genialna, a jak Elena wychodziła z tego powozu w tym przebraniu przypomniała wyglądem Victorię Beckham  :th_0girl_dance: I było takie dziwne uczucie jak Stefan i Damon byli tacy szczęśliwi i przyjacielscy wobec siebie.. Ach! Vicky jako wampirzyca i wielki błąd jednego z braci Salvadore, ech nie fajnie się zrobiło i bardzo szkoda mi się zrobiło Jeremego.. Ciekawe jak Matt sobie poradzi z taką wiadomością?  smilie_girl_289

Więc 9 odcinek!  smilie_girl_299

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 27, 2012, 19:07:35 »
Widzę dajesz czadu! :D Od razu przypomniało mi się moje oglądanie VD jak zaczynałam :D Odcinek za odcinkiem bez przerwy, a potem "płacz" jak nagle musiałam tydzień na odcinek poczekać, nie mówiąc już o miesiącu jak nagle mi walnęli taką długą przerwę, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że mają to w zwyczaju  smilie_girl_120

szyszata - a jak inni bohaterowie? Lubisz Bonnie, Caroline? I jak tam Alaric? ;)

Fiołek - czyli za chwilę staniesz "na rozstaju dróg", rozumiem?  ;D

Eh, ja tam od zawsze jestem za Deleną  smilie_girl_159

Ja nie mam teraz kompletnie czasu, a chętnie bym sobie obejrzała kolejny odcinek I serii w mojej fazie powtórek. Ale może zarwę trochę nocy i się skuszę...  :)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 27, 2012, 19:15:07 »
No daję, daję jakoś mi to szybko idzie  :th_0girl_dance:

Co do bohaterów innych to Bonnie lubię, jak już wcześniej pisałam widać, że jest dobrą kumpelą dla Eleny i wspiera ją na każdym kroku i ze wzajemnością. :) A Caroline, hm mam mieszane uczucia po tym, co było jak na razie nie mam zdania o niej. A Alaric, właśnie go poznaję, czy to jakiś wampir, bo ma pierścień, więc już mam taki znak zapytania.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 27, 2012, 19:21:08 »
Ja Bonnie od samego początku tak średnio lubię, a potem wcale nie daje mi powodów, żebym polubiła ją bardziej ;D A Caroline - jeszcze zobaczysz, że ją polubisz :) Jestem tego pewna :) Na początku to taka słodka idiotka...

Ach, ten Alaric - zagadka dla każdego oglądającego  ;D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 27, 2012, 19:27:29 »
Ach, ten Alaric - zagadka dla każdego oglądającego ;D
Więc tą zagadkę będę musiała rozszyfrować, zobaczymy co tam Nam przystojny pan skrywa..  smilie_girl_349

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 27, 2012, 19:42:19 »
Ach, ten Alaric - zagadka dla każdego oglądającego  ;D
Dokładnie. Ja skończyłam na 14 odcinku i nadal kilka rzeczy jest niezrozumiałych, choć sytuacja coraz bardziej się rozjaśnia.

Cytat: sandi
Fiołek - czyli za chwilę staniesz "na rozstaju dróg", rozumiem?  ;D
Całkiem możliwe, bo na początku jak oglądałam to wiadomo, Stefan!  smilie_girl_159 Potem pojawił się Damon i na początku coś mi nie w nim nie pasowało, bezduszny, nieludzki,

Szyszata, nie czytaj tego!
a po tym, jak dostali się do starego kościoła i Damon chciał odzyskać Katherine, a po tym jego smutku, widzę, że jednak coś w nim siedzi.

W ogóle całkiem niezła postać. W pewien sposób sympatyczna.

Cytat: szyszata
Przeczytałam we wcześniejszym poście, że Ty Fiołku , coraz bardziej lubisz Damona? To chyba ja będę ta inna, i będę trzymać stronę Stefcia! :th_0girl_dance:
Prawda, prawda, coraz bardziej go lubię, czekam na rozwój wydarzeń i moment, w którym będę w miarę pewna, któremu bardziej kibicuję. Na razie się przyglądam.  :th_0girl_cleanglasses1:

[...]przystojny pan skrywa..
W ogóle tam wszyscy tacy przystojni i ładni, że... Ma się na co popatrzeć.  smilie_girl_027

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 27, 2012, 19:51:55 »
[...]przystojny pan skrywa..
W ogóle tam wszyscy tacy przystojni i ładni, że... Ma się na co popatrzeć.  smilie_girl_027
Nooo, to prawda!  smilie_girl_307 A oni się jeszcze będą mnożyć w dalszych seriach hehe smilie_girl_120

Dokładnie. Ja skończyłam na 14 odcinku i nadal kilka rzeczy jest niezrozumiałych, choć sytuacja coraz bardziej się rozjaśnia.

Nie chcę Cię straszyć, ale I seria to dopiero początek mieszania  ;D

Co do spoilera
nie czytać, szyszata! :D
Ja od początku byłam za Damonem, ale ta scena sprawiła, że polubiłam go jeszcze bardziej. Od razu widać, że on jest inny, ma w sobie uczucia tylko nie chce tego po sobie pokazać. Chciałam go w tamtym momencie przytuliiić! Albo żeby Elena to zrobiła ;)

Damon to bardzo złożona postać generalnie.. ;)