Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 55062 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 28, 2012, 20:02:57 »
Spokojnie, jak pierwszy sezon chyba skończę w dwa dni, więc jak dla mnie standard, ja już jestem stary wyżeracz..  smilie_girl_299
Ale aż takie wrażenie to robi? Woha! Miło wiedzieć. :D

Isabel (ja tak będę pisać jej imię, bo jestem przyzwyczajona do takiego pisania) pojawi się w 1x21, nawet tytuł odc., nosi nazwę jej imienia. ;)

Ja do teorii jestem pierwsza, zawsze moja wyobraźnia potrafi wymyślić coś głupiego, a zarazem coś co może się zdarzyć. Ach ta moja telepatia!  :th_0girl_dance:
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 28, 2012, 20:10:54 »
Ja opykałam ten serial w tydzień ;D Miałam 1,5 sezonu do obejrzenia, bo ja akurat trafiłam na przerwę w transmisji w ciągu sezonu jakoś  smilie_girl_356
I poszło za jednym zamachem. Tyle, że ja w ogóle nie oglądałam w dzień, bo lubię, szczególnie takie seriale, oglądać w nocy. Więc czekałam tylko aż się zrobi ciemno i brałam się za maraton :D

Ano, fakt. Rzeczywiście "Isobel" to był dopiero 21 odcinek. Właśnie wiem, że taki tytuł nosił nawet któryś z odcinków, ale myślałam, że był wcześniej ;)

Miłego oglądania, przyjdę w nocy ;D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 28, 2012, 20:27:14 »
Lecę jak burza muszę przyznać.  :th_0girl_dance:

Odcinek 19

Stefan, och jakby role się zamieniły, teraz on wygląda jakby był tym Damonem z pierwszych odcinków sezonu..  smilie_girl_305 To mi się nie podoba.. :( Ale w tym świetle inaczej patrze na Damona, on teraz pewnie będzie się opiekował Eleną dopóki Stefan nie wydobrzeje, a co za tym idzie? W ich sercach zrodzi się miłość.. Nawet jestem za, na stracie było inaczej, a teraz to chyba wiadomo. :) No i jak na zawołanie mam Bonnie, jest trochę odmieniona ale mam nadzieję, że jej przejdzie.
Coś czuję, że będzie źle tym całym Johnem..  smilie_girl_289

Sandi, nie, nie ja tego w nocy bym nie mogła oglądać, bo potem mama by mnie pewnie do toalety prowadziła lub do kuchni, więc wolę jednak dzień..  smilie_girl_307
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 28, 2012, 20:44:34 »
Ja oglądam wtedy, kiedy... mam czas.  smilie_girl_120 Czyli głównie w weekendy.

Co do 1x16:

Stefan z kwiatami!  smilie_girl_159 Śliczny widok.

Widać, że Damon tęskni za Kaśką ("Kaśka" fajnie brzmi  smilie_girl_120) i kiedy słyszy jej imię to od razu nabiera innego wyrazu twarzy. Wyobrażam sobie, jaki ból zadała mu informacja, że Katherine się nim nie interesuje.
Smutny Damon też jest fajny.  smilie_girl_159

Damon, Jenna i Kelly w barze -  :th_0girl_dance:

OMG, Jeremy chce być przemieniony. Zastanawiam się, co jeszcze może mnie zaskoczyć, a na pewno wiele jeszcze jest takich rzeczy.

Ale szybko mi się ten odcinek oglądało.

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 28, 2012, 21:05:44 »
Fiołson Damon tęstkni do czasu, aż sie nie ogarnie... Później będzie tylko lepiej :D Serial ten kocham od roku miłością wielką, ale Sandi i reszta z ifilmu to wiedzą. Moją najbardziej ulubioną postacią jest właśnie Kaśka :D 2 sezon był najlepsiejszy, gdyż właśnie to w nim było dużo Katarzyny, która namieszała co sprawiło że serial nie był nudny. Niestety 3 sezon okazał być się gorszy od poprzednich. Musze powiedzieć, że Julie nie postarała się zbytnio i to wszysto było takie naciągane. Wspomniałam już, że kocham także Damona? Zaś najbardziej smentnymi osóbkami w tym serialu wydają mi się być Ilejna prostowłosa i Stefciu doskonały :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 29, 2012, 00:48:16 »
O, hej karolina! Fajnie, że tu przywędrowałaś :)

Wspomniałam już, że kocham także Damona? Zaś najbardziej smentnymi osóbkami w tym serialu wydają mi się być Ilejna prostowłosa i Stefciu doskonały :)
Ilejna prostowłosa! Umarłam! :hahaha:

3 sezon 3 sezonem... Zobaczymy co przyniesie 4 :th_0girl_dance:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 29, 2012, 10:43:55 »
O, cześć Karo! Fajnie, że jesteś!  smilie_girl_114

Odcinek 20

Damon&Alaric cud, miód i orzeszki na me oczy, są przyjaciółmi tylko o tym doszczętnie nie wiedzą. A tekst Damona do Ricka "Mieliśmy nikogo nie zabijać, Twoje słowa" , po raz pierwszy się uśmiechnęłam! Ten duet bardzo mi pasuję!  smilie_girl_020
A biedny Stefciu musi walczyć, ale nie wiedziałam że zabił własnego ojca, a potem nim się karmił. To dla mnie takie wielkie WOW!
A ten John mnie wkurza, nie trawie faceta! Agrr, po co i czemu on jest? Zabił matkę Anny i Harpera, a oni mi nie przeszkadzali nawet stwierdziłam, że mogą być. Ale sielanka długo nie trwała...
Bar - Alaric pije, a tu hop! Isobel (ok, zacznę tak pisać :D) się pojawiła, nie ma to jak spotkać żonę po dwóch latach i to wampirzycę!

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 29, 2012, 11:28:25 »
Zaś najbardziej smentnymi osóbkami w tym serialu wydają mi się być Ilejna prostowłosa i Stefciu doskonały :)
Jak miło mieć kogoś o podobnych do moich poglądach. :D
Spoiler
Mam tylko nadzieję, że teraz, gdy Elena zostanie wampirem troszkę się jej postać rozrusza. Prawdę mówiąc marzę o tym, aby była tak barwna jak Katherine, bo poziom jej smętów od pierwszego sezonu systematycznie wzrasta.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 29, 2012, 11:39:41 »
Aniu, nie czytaj spoilerów! smilie_girl_101
Taa, nie ma to jak mówić sama do siebie..  smilie_girl_299

Odcinek 21

Jestem w totalnym szoku! John ojcem Eleny?! Woha!  :o
Boże, ale jak mi się zrobiło smutno na scenie, gdzie Alaric i Isobel w szkole rozmawiają, aż zachciało mi się płakać... Zostawiła go bez żadnej wiadomości, czegokolwiek i ona myślała, że przestanie jej szukać? Kochał ją, a ona zmieniła się w zimną s*kę! I czemu Isobel chcę unicestwić Damona i Stefana? Co było z Kate, to nie musi być z Eleną..  ::)
I zawiodłam się na Bonnie, czemu zrobiła inaczej jak miało być.. przecież Elena jej nie wybaczy..  smilie_girl_289

Odcinek 22 - finał pierwszego sezonu.

Kaśka, Kaśka! Tylko tyle potrafię z całego odcinka wydusić z siebie...
Myślałam, że to Elena ale byłam w błędzie i to ogromnym, bo scena z Damonem mi się podobała jak się całowali, ale to była Kaśka, więc.. nie wiem co mam myśleć. John brutalnie stracił pierścień i został zamordowany, ciekawe co ona chce.. Reszta wampirów spalona.
Jeremy wypił krew Anny i się naćpał - genialnie! Myślałam, że wszystko z nim będzie OK, ale jednak nie.. Czy on się przemieni? Zobaczymy!  ;D

Co do całego pierwszego sezonu, jestem pod wielkim wrażeniem nie myślałam, że ten serial będzie AŻ taki dobry, bo go krytykowałam i nie byłam chętna aby go kiedykolwiek ruszyć i zobaczyć jakiś odcinek. Jednak to się zmieniło i w ponad 2 dni opcykałam cały sezon pierwszy. I z tego powodu bardzo się cieszę, bo myślę że bardzo polubiłam Was i to jak na razie małe grono dyskusyjne i serial! A właśnie w tej chwili zabieram się za następną pratię!  :th_0girl_dance:
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 13:40:35 wysłana przez szyszata »

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 29, 2012, 14:07:39 »
Kaśka, Kaśka! Tylko tyle potrafię z całego odcinka wydusić z siebie...
No, Kaśka miała ostre wejście ;D

Cieszę się, że serial Ci się podoba! Miłego dalszego oglądania. Drugi sezon należy w dość dużej mierze do Kaśki, więc wiesz... fajnie ;D

Zaś najbardziej smentnymi osóbkami w tym serialu wydają mi się być Ilejna prostowłosa i Stefciu doskonały :)
Jak miło mieć kogoś o podobnych do moich poglądach. :D
Spoiler
Mam tylko nadzieję, że teraz, gdy Elena zostanie wampirem troszkę się jej postać rozrusza. Prawdę mówiąc marzę o tym, aby była tak barwna jak Katherine, bo poziom jej smętów od pierwszego sezonu systematycznie wzrasta.
Ależ ja też się z Wami zgadzam :) Elena jest smętna, a w 3 sezonie to osiągnęła chyba apogeum swojego denerwującego zachowania. I smęcenia i niezdecyowania i wszystkiego naraz. Stefcio - raz lepiej, raz gorzej, ale dla mnie nie jest tak źle. W I sezonie najgorzej wypadał.

Spoiler
Ja nie chciałam, żeby Elena przemieniała się w wampira, bo jakoś tak to mi nie pasowało... Ale teraz oswajam się z tą myślę i faktycznie to może ruszyć tę postać. Jestem naprawdę ciekawa początku 4 sezonu!

A jak porównujemy ją jako wampira do Kaśki... Jak myślicie, ona wróci? Bo naprawdę za nią tęsknie nosz... :(

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 29, 2012, 14:15:06 »
Cieszę się, że serial Ci się podoba! Miłego dalszego oglądania. Drugi sezon należy w dość dużej mierze do Kaśki, więc wiesz... fajnie  ;D
O, to będzie ciekawie!  :th_0girl_dance: Bo Kaśka to ostra sztuka, więc trochę pokanterii doda i o to chodzi, bo Elena trochę smęci.. :P
Też się cieszę, że mi się to podoba!  smilie_girl_149

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 29, 2012, 14:35:36 »
Sandi:)
Spoiler
Nie wiem, czy Kaśka wróci, ale bardzo bym sobie życzyła jej spotkania z Eleną wampirem. I miny braci Salvatore, kiedy będą porównywać do siebie swoje eks/nie eks dziewczyny-wampiry. ;D
A jeśli chodzi o samą przemianę Eleny to też byłam anty, bo w gruncie rzeczy na tym się cała historia opiera - na zwykłej dziewczynie w otoczeniu niezwykłych osób, ale doszłam do wniosku, że to jedyny zabieg który mógłby jeszcze wyciągnąć jakieś fajne emocje z tej postaci.
No i w końcu po odejściu Ricka (czego chyba nigdy nie przeboleję) coś się musi dziać w tym serialu.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 29, 2012, 14:51:52 »
2x01

Eee, czym jest Tayler? No, bo wampirem na pewno nie to czym? Wilkołakiem czy jakaś klątwa? Bo jak na razie nie ogarniam.
Kaśka szaleje, można było to przewidzieć.. Ale ona trochę rozrusza akcję. :D Tylko dlaczego znowu Damon zrobił ogromny krok w tył? Mógł się spodziewać, że ona go nie kocha.. no sorry, po 145 latach.. nie była w grobowcu przez te wszystkie lata była wolna, a jednak nie przyszła do niego. Sprawa jasna jak słońce!
Elena nienawidzi Damona za 'zabicie' brata, szczęście że miał ten pierścień, bo marnie by z nim było..
Och Kaśka będzie mieszać! :D

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 29, 2012, 15:09:36 »
Katarzyna to Katarzyna z nią nigdy nie jest nudno :D Jak wiecie po staniu się wampirem wszystkie cechy się wyostrzają więc:
Spoiler
Jak Ilejna będzie większa marudą i nudziarą to chyba przestane ten serial oglądać. Wątpie, żeby była szałowa jak Katarzynka. Sorry ale nie widze Eleny nawalonej i tańczącej na stole
W następnych odcinka zobaczycie, że Damon będzie nudniejszy. Oczywiście to zasługa Eleny... Elena zawsze mówiła, że nie jest taka jak Katherine, a jednak chociaż kilka cech char3akteru podziedzczyła po poprzednich Petrovych np. krzywdzenie mężczyzn... Chciała bym też opowiedzieć o moim ulubionym pierwotnym. Otóż mój ulubiony pierwotny to Elajża. Uwielbiam jego klase i nienaganne mnaniery. Wydaje się być takim gentelmenem.
Kociak vel szyszata nie wiedziałam, że oglądasz VD :D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 29, 2012, 15:19:51 »
Kociak vel szyszata nie wiedziałam, że oglądasz VD  :D
Wiesz, Castle się skończyło trzeba czekać do września więc wzięłam się za coś, a padło na Wampiry. :D Mi się podoba i wciągnęło mnie na maksa.  :th_0girl_dance: Choć i tak widzisz co mam na avatarze, więc w serduchu nadal ich mam!  smilie_girl_231

Ktoś powiedział, że Caroline wydorośleje i zmądrzeje to że jest wampirem, tak? Szkoda, że nie widziałyście mojego wyrazu twarzy na jej "widzę krew".  :laie_67: