Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #60 dnia: Maj 30, 2012, 17:17:11 »
Że egoistką jest to wiadomo już nie od jednego odcinka, ale jak widać ma w sobie jeszcze uczucia nie zmierzam do braci Salvatore tylko do rodziców, ona ich kochała nad życie. I myślę, że jak się wydostanie w jakikolwiek sposób z grobowca będzie chciała się zemścić za śmierć swojej rodziny. Przynajmniej mi się tak wydaję, niekoniecznie musi być to prawda. :) Ale chce żeby to okazało się realne! Kaśka w akcji? O yeah!  smilie_girl_149
Prosze cie... Tyle lat żyła na walizkach, uciekała przed pierwotnymi i że niby miała pakować się w kłopoty? Nie, nie, nie. Kaśka nie pomści rodziny, bo nie bd sie narażać na niebezpieczeństwo. Boi się Kluski jak ognia, a nawet bardziej więc to nie wchodzi w gre... Chciała bym zobaczyć w 4 seoznie Katerine rozmawiającą z Eliaszkiem. Myśle, że to była by dobra dla niego partnerka tylko musiał by ją troszke ogarnąć.

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: Maj 30, 2012, 18:19:26 »
Właśnie, gdy tylko w pobliżu pojawia się Klaus ona nawet tych walizek nie pakuje tylko od razu znika  smilie_girl_349
Eli i Kat? Ciekawie by było zobaczyć ich spotkanie. Tylko żeby tak pogadali! A nie jak wcześniej przelotne spotkania.  ;)
Dwie postacie, które uwielbiam Damon i Elijah  smilie_girl_321 No i może jeszcze Klaus za jego akcent :PPP
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: Maj 30, 2012, 18:24:07 »
Właśnie, gdy tylko w pobliżu pojawia się Klaus ona nawet tych walizek nie pakuje tylko od razu znika  smilie_girl_349
Eli i Kat? Ciekawie by było zobaczyć ich spotkanie. Tylko żeby tak pogadali! A nie jak wcześniej przelotne spotkania.  ;)
Dwie postacie, które uwielbiam Damon i Elijah  smilie_girl_321 No i może jeszcze Klaus za jego akcent :PPP
O tak! Damona i Elajże kocham <3 Klaus jest mi w sumie obojątny... Nudzi mnie ta jego ciągła gadka o zemście, plany itd. Myślałam, że jego postać będzie barwniejsza, ale w połowe 3 sezonu potrafiłam przewidzieć jego większość ruchów. Kocham ich relationship z Caroline. Słodko razem wyglądają i gdy Klaus jest przy Caro staje się bardziej człowieczy. Myślę, że powinni być razem, ale co na to Elka i Stefcio ?

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: Maj 30, 2012, 18:48:00 »
Klaroline taaakkk.   smilie_girl_149
Klausa polubiłam właśnie przez jego sceny z Caroline, myślę, że mieli dobry pomysł z
Spoiler
tym by ich ze sobą jakby "zaprzyjaźnić" .
Jak to co na to Elka i Stef? Myślę, że jeśli Klaus byłby dobry to wszyscy mogli by się tam zaprzyjaźnić. Tzn z Klausem.
Bo Tyler mi się już przejadł, no chyba, że koszulki nie będzie nosił jak będzie w jakiejś scenie. :hahaha:
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #64 dnia: Maj 30, 2012, 20:25:28 »
A Wy tylko myślicie o klacie i grzejniku..  :laie_67: Zboczuchy i nie wyżyte!  smilie_girl_307

Uwielbiam jak Damon się wzrusza i z jego oczu płyną łzy! To znak, że ma uczucia, że człowieczeństwo nadal w nim jest i nie zgasło ani nie umarło. A ta scena z Rose, gdy on jej wbił kołek w serce aby już nie cierpiała.. THE BEST OF THE BEST!
Nie wiem, czy mam coś z głową, czy cokolwiek ale czasem Nina zapomina się w bohaterkach tzn. Elena czasem przypomina mi Kaśkę z zachowania, no i na odwrót. ;)

A mam pytanie, czy pojawią się jakieś inne stworzenia oprócz wilkołaków i innych wampirów?
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: Maj 30, 2012, 20:59:26 »
Aniu to może tak, pojawi się coś pomiędzy  smilie_girl_149
A co ty masz do nas. Kocham klatki i grzejniki w tym serialu  :th_0girl_dance:

Scena z Damonem i Rose http://www.youtube.com/watch?v=mNfK_Kt4eXI&feature=related Gdy on tworzy jej sen i potem przebija ją kołkiem... jeszcze jego łzy. Tu właśnie widać, że on czuje. Choć bardzo mocno musi się przekonać, że tak jest :(
Aniu dziękuję, że dzięki tobie mogę sobie przypomnieć wszystkie te piękne chwile  smilie_girl_282

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 30, 2012, 21:07:31 »
Aniu, nie wiem ja tam żadnych takich zjawisk nie zaobserwowałam. Powiem wam, że jakoś nie lubiłam Rose... Denerwowała mnie ta postać niesamowicie, ale to chyba przez jej dwulicowość. O tak to coś pomiędzy będzie dość seksownym człowiekiem z dość seksownym głosem więc masz już motywacje do dalszego oglądania. MI się strasznie podobała scena z 2x22 jak Elena płacze i jest jej naprawde świetna. A potem wbija Katarzyna i mówi coś naprawde znaczącego... Niestety Ilejna prostowłosa niby nie jest egoistką...

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: Maj 30, 2012, 21:20:13 »
karolina0255 to nie będzie człowiek ;D ale tak będzie kaloryfer :P
Skoro mowa o 2x22 to to jedno czyjeś wyznanie, płacz i dobra ciii za dużo by spojlerów było :D
A właśnie co do Kaśki to właśnie w tym odcinku przyznaje się do czegoś szkoda, że tak późno :d
Niby nie jest ale ja wiem swoje...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Maj 31, 2012, 01:38:43 »
No i może jeszcze Klaus za jego akcent :PPP
Też na to zwracasz uwagę? ;D
BOŻE, kocham jego akcent! Ojej, no po prostu jest mega. Niektóre wypowiadane przez niego słowa w chwilach podniety wypowiadałam sama po kilkanaście razy, żeby powtórzyć to tak fajnie jak on ;D To tak odnośnie już Josepha Morgana, który swoją drogą tak prywatnie  jest strasznie uroczy :) Zresztą jeeej, cała ekipa jest mega :)

I apropo akcentu lubię to!
http://www.youtube.com/watch?v=4mTy4tZrACk
A potem Iana...
http://www.youtube.com/watch?v=PhGx1jGsT78
No ćwicz Ian, ćwicz! ;D  smilie_girl_120

Klaroline! Nie wypowiadajcie przy mnie tego słowa, bo zaraz mam przed oczami ten cudowny ship  smilie_girl_321  :D
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2012, 01:53:37 wysłana przez sandi »

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: Maj 31, 2012, 13:02:54 »
Też na to zwracasz uwagę? ;D
BOŻE, kocham jego akcent!
sandi jego akcent jest zaj******  smilie_girl_149
A Ian ? Kocham tego gościa. Już mu mało brakuje ale niech poćwiczy jeszcze  :D
A co ogólnie do Josepha to masz rację: facet jest przeuroczy  smilie_girl_321
Ciekawe ile minie zanim Carolne dowie się, że on to nie on (wtajemniczeni widzą o co chodzi ;D)
Klaroline ship  :wub:

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Maj 31, 2012, 15:20:02 »
Jako, że musiałam opuścić jakieś ostatnie 3 strony Waszej dyskusji i starać się jej nie czytać (a to było baaaaardzo trudne!), teraz się wepchnę i napiszę o odcinku, który dzisiaj udało mi się obejrzeć.

1x17

Jestem wstrząśnięta! Według mnie jeden z lepszych odcinków 1 sezonu. Świetny. I ciekawie rozpisany, bohaterowie też niczego sobie.
To, co najbardziej przykuło moją uwagę to zmiana Stefana. Na początku te tortury i w ogóle. Potem ucieczka z Eleną i jego wielkie wyczerpanie. Walka ostatkami sił. I, najważniejsze, pożywienie się krwią Eleny, co było naprawdę szokujące, ponieważ przynajmniej na razie się tego nie spodziewałam. Stefan jest taki opiekuńczy, kochający, oprócz tego tajemniczy i kiedy przychodzi chwila załamania i wyczerpania, kiedy Elena każe mu pić swoją krew, on to robi. Masakra. Następnie jeszcze walka z tym jednym wampirem i zabicie go na oczach dziewczyny. Odcinek naprawdę trzymający w napięciu. A, no i jeszcze ostatnia scena, kiedy Stefan, już w domu, pije z tych kroplówek.

Z drugiej strony mamy Damona&Alarica. Świetny duet. W działaniu, w dialogach, w relacjach między sobą. Jeden zabija żonę drugiego, oboje się nienawidzą, co jest oczywiste, ale zabijać wampiry idą razem. Współpraca.
Sielanka symbolicznie kończy się tym, że Alaric uderza Damona w barze. Czyli możemy się spodziewać dalszego rozwoju akcji. Za tą scenę brawa dla scenarzystów.  :clapping:
Oprócz tego współpraca Damona i Eleny... Coś się zaczyna dziać. A Damon i Stefan to typowi bracia - nienawidzą się, ale nie mogą bez siebie żyć. Jak to w rodzeństwie.  smilie_girl_120

Jeszcze chwila zachwytów nad Damonem. Uwielbiam go!  smilie_girl_301 Według mnie jest obecnie najlepszą postacią w serialu. Ach, ten Damon w akcji!
On jest bohaterem z charakterem i z różnymi, czasem nawet skrajnymi emocjami. "Wyrachowany psychopata bez zalet" - jak to powiedziała Elenka.

Damon do Stefana: Pozdrów wiewiórki...  :th_0girl_dance:

Elena - jakoś od początku za nią nie przepadam, ale dzisiaj naprawdę było nieźle. Tylko czemu ona się tak rzuca? Nie przesadza trochę z tym bohaterstwem? Nie ma to jak iść samemu do budynku, gdzie zagęszczenie wampirów na metr kwadratowy jest zdecydowanie powyżej przeciętnej.
A Damon idealnie ją podsumował.

Jeremy przez większość odcinka mnie denerwował, ale jak okazało się, że on chciał się przemienić dla Vicki to go zrozumiałam. Dobrze, że Anna go nie przemieniła.

Właśnie, i końcówka odcinka. Dowiedzenie się o śmierci Vicki. A potem Stefan pijący ludzką krew. W międzyczasie przytulanie Matta i Eleny.

Jak już wspomniałam, odcinek bardzo dobry; bardzo mi się spodobał i nie mogę się doczekać dalszych odcinków.
Tyle.
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2012, 15:56:03 wysłana przez Fiołek »

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 01, 2012, 00:21:24 »
Ciekawe ile minie zanim Carolne dowie się, że on to nie on (wtajemniczeni widzą o co chodzi ;D)
Spoiler
Nie wiem... ale już chcę te sceny!  smilie_girl_159
Caroline, która nie wie co się dzieje, ale na pewno szczęśliwa, ze Tyler żyje! A tu psikus, bo to Klausik będzie  ;D I nawet chcę zobaczyć to, jak się już dowiaduje, że on to nie on. Zła Caroline i Klaus, który na pewno będzie się przymilał, mówił jaka jest piękna i słodka kiedy się złości, a potem może przepraszał... Taaaak. To będą fajne sceny!  :D

Jako, że musiałam opuścić jakieś ostatnie 3 strony Waszej dyskusji i starać się jej nie czytać (a to było baaaaardzo trudne!)
Wierzę. Brawo za silną wolę :)

Rozumiem, że 17 odcinek to jest ten, w którym Stefcio pokazuje swoje złe oblicze? Hmmm, podobało mi się wtedy to. Pokazał, że stać go na wykrzesanie z siebie trochę prawdziwej, wampirzej natury  smilie_girl_120

Z drugiej strony mamy Damona&Alarica. Świetny duet. W działaniu, w dialogach, w relacjach między sobą.
No ba! Nawet nie będę się już rozwijać, bo co nieco już wcześniej powiedziałam. Teraz tylko przytaknę: kocham tę dwójkę! <3 :)

Jeszcze chwila zachwytów nad Damonem. Uwielbiam go!  smilie_girl_301 Według mnie jest obecnie najlepszą postacią w serialu. Ach, ten Damon w akcji!
On jest bohaterem z charakterem i z różnymi, czasem nawet skrajnymi emocjami. "Wyrachowany psychopata bez zalet" - jak to powiedziała Elenka.
Zachwycaj się, zachwycaj. Chyba każdy się nim zachwyca(ł) ;D

Tylko czemu ona się tak rzuca? Nie przesadza trochę z tym bohaterstwem? Nie ma to jak iść samemu do budynku, gdzie zagęszczenie wampirów na metr kwadratowy jest zdecydowanie powyżej przeciętnej.
Bohaterska Elena jeszcze nie raz Cię zaskoczy swoją odwagą i byciem wszędzie tam, gdzie nie powinna. I upieraniem się przy swoich głupich pomysłach, argumentując to "to moje życie, moje decyzja, uszanuj to" albo "to moja wina, przeze mnie giną wszyscy których kocham, muszę to naprawić!", ewentualnie "tak będzie najlepiej"  8)

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 01, 2012, 12:00:25 »
To ja jeszcze nawiązując do akcentu Klausa. ;D
Uwielbiam, kocham wręcz słynne, złowrogie:
- Turn it off!
Na prawdę, trzy słowa, ale wypowiedziane (wykrzyczane) tak, że mam ciarki. :D

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 01, 2012, 16:40:25 »
To ja jeszcze nawiązując do akcentu Klausa. ;D
Uwielbiam, kocham wręcz słynne, złowrogie:
- Turn it off!
Na prawdę, trzy słowa, ale wypowiedziane (wykrzyczane) tak, że mam ciarki. :D
Jej tą scenę to chyba oglądałem ze 100 razy:D Coś pięknego!
Bohaterska Elena jeszcze nie raz Cię zaskoczy swoją odwagą i byciem wszędzie tam, gdzie nie powinna. I upieraniem się przy swoich głupich pomysłach, argumentując to "to moje życie, moje decyzja, uszanuj to" albo "to moja wina, przeze mnie giną wszyscy których kocham, muszę to naprawić!", ewentualnie "tak będzie najlepiej"  8)
Ona mnie strasznie wkurza z tym swoim: "To moje życie, moja decyzja, uszanuj to!" No sorry a do tego Stef, który zawsze pozwala jej decydować. Co za człowiek... yyyy pomyłka wampir.  :th_0girl_impossible:
I do czego to doprowadziło w trzecim sezonie? A jak to powiedział Damon:
Spoiler
Pozwolę jej nawet mnie nienawidzić. Ale na końcu. To ja będę tym, który utrzyma ją przy życiu.  ;) Szkoda, że to on dno niej nie przyjechał, on by ją uratował  smilie_girl_307

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 01, 2012, 19:07:29 »
Cytat: sandi
Rozumiem, że 17 odcinek to jest ten, w którym Stefcio pokazuje swoje złe oblicze? Hmmm, podobało mi się wtedy to. Pokazał, że stać go na wykrzesanie z siebie trochę prawdziwej, wampirzej natury  smilie_girl_269
O wieeeeele ciekawszej natury. Jak na razie wolę go takiego. Wcześniej był taki kompletnie... nijaki.

Cytat: sandi
Szkoda, bo Elena to dobry materiał na świetną, przekonywującą postać. Chyba nie do końca ten potencjał jest wykorzystany, bo tak naprawdę Elena trochę psuje ogólny wyraz serialu, a to przecież jedna z głównych bohaterów. Przykre.

Już nie mogę się doczekać Klausa - ktokolwiek to jest.  :th_girl_haha:

1x18

Kolejny, po prostu świetny odcinek. Kontynuacja ostatnie, również fajnie rozpisana, jestem znowu pod wielkim wrażeniem.
Ostatni odcinek był taki bardziej do wzruszania się, a na tym z kolei, przez pierwszą połowę, nie schodził mi banan z twarzy. Pozytywnie!

Początek i ćwiczący Stefcio -  smilie_girl_159 Uwielbiam relację między Stefanem i Damonem. Choć nie jest łatwa, kocham ją!
Znowu widzimy Stefana i kolejną część jego przemiany. Dosyć szokująco. Nie jest nijaki i wreszcie widać jakieś urozmaicenie w jego związku z Eleną. Szok! Do tego Stefcio pokazał skruchę i strach - przez te 2 odcinki bardziej go lubię, naprawdę.
Role Salvatore'ów trochę się odwróciły. Teraz Damon jest zmartwiony i przejmuje się bratem, a Stefcio szaleje. Mówię tu o upiciu się na imprezie.

Damon w domu Eleny:
- Nic się nie zmieniło!  :th_girl_haha:

Oraz zamiana ról - Damon mówi do brata:
- Nie narób mi wstydu.

Widać ocieplenie w relacjach między Deleną. Wyczuwam coś.  smilie_girl_120 Ewidentnie Elenę bardziej ciągnęło do Damona.
No i warto wspomnieć o teamie Alarica&Damona - jak najbardziej jestem na tak.

Odcinek zdecydowanie na plus.  :clapping:

1x19

I kolejny fajny odcinek. Dawno się tak nie wciągnęłam.

Bonnie wróciła!  smilie_girl_299

Kurczę, Stefcio tryskający humorem i energią również mi się podoba. Coraz bardziej mnie do siebie przekonuje. I fajne auto ma.  smilie_girl_120
Uhu, uczciwy i lojalny Stefan kłamie i do tego kradnie. A jak nie mówi prawdy to Elena się na niego wścieka. Zawsze to samo. On lubi tak wszystko ukrywać. Tylko po co, skoro i tak wie, że Elenie to się na pewno nie spodoba?
Do tego te jego wybryki, majaczenia. Takiego Stefcia nie znałam. Ale to dobrze. Przynajmniej jest ciekawie.

Piękny taniec Stefana i Eleny - to mi się podoba. Ale mogłam tak twierdzić, dopóki nie zobaczyłam tańca Damona i Eleny. To jest dopiero przepiękne!  smilie_girl_301 Cudo, po prostu cudo.

Do tego znowu powiem, że uwielbiam rozmowy braci Salvatore. Choć czasami są niemiłe to uwielbiam je, kocham i ubóstwiam.

Trzymajcie mnie! Stefan Salvatore krzyczy! Hit sezonu!  :th_girl_haha: Nie wierzę...

I na koniec wspomnę znowu o tym, że uwielbiam Damona w akcji oraz jego współpracę z Eleną.
Ostatnia scena - Damon z Eleną w piwnicy! Drugi brat Salvatore również się zmienia. To dobrze. Uwielbiam ten serial. Ubóstwiam.