Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 29, 2012, 15:25:39 »
Oj tak Caroline w 3 sezonie będzie chyba najrozsądniejszą postacią. A jak wałkujemy już temat Katherine to musze powiedzieć, że ładnie się w niektórych momętach zachwuje. Niby jest samolubna, bo wyłączyła człowieczeństwo, ale nie do końca. Kocham jej Hello John. Goodbye John to chyba najsłynniejsze słowa Kaśki z VD.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 29, 2012, 15:32:40 »
Ktoś powiedział, że Caroline wydorośleje i zmądrzeje to że jest wampirem, tak? Szkoda, że nie widziałyście mojego wyrazu twarzy na jej "widzę krew".  :laie_67:
Tak, ja to powiedziałam, bo według mnie stała się o wiele wartościowszą postacią. O wiele! ;)
Początek jej przemiany i nauki jak być wampirem jest uroczy, najbardziej podobała mi się nauka polowania na zajączki w wykonaniu Stefana :D Słodkie to będzie, nie wiem czy jesteś już po tym czy przed tym :D

Sandi:)
Spoiler
Nie wiem, czy Kaśka wróci, ale bardzo bym sobie życzyła jej spotkania z Eleną wampirem. I miny braci Salvatore, kiedy będą porównywać do siebie swoje eks/nie eks dziewczyny-wampiry. ;D
A jeśli chodzi o samą przemianę Eleny to też byłam anty, bo w gruncie rzeczy na tym się cała historia opiera - na zwykłej dziewczynie w otoczeniu niezwykłych osób, ale doszłam do wniosku, że to jedyny zabieg który mógłby jeszcze wyciągnąć jakieś fajne emocje z tej postaci.
No i w końcu po odejściu Ricka (czego chyba nigdy nie przeboleję) coś się musi dziać w tym serialu.
Spoiler
To by było mega ciekawe! Dobry pomysł ;D
A o Ricu nie wspominajmy... Cios w samo serce od scenarzystów. Jestem ciekawa czy to było planowane czy zrobili to, bo Matt będzie teraz grał w innym serialu i musieli zrobić coś z jego postacią. Jestem tylko ciekawa czy jako duch będzie wracał czasem do VD czy tylko raz się Jeremu ukazał.

Katarzyna to Katarzyna z nią nigdy nie jest nudno :D Jak wiecie po staniu się wampirem wszystkie cechy się wyostrzają więc:
Spoiler
Jak Ilejna będzie większa marudą i nudziarą to chyba przestane ten serial oglądać. Wątpie, żeby była szałowa jak Katarzynka. Sorry ale nie widze Eleny nawalonej i tańczącej na stole
Spoiler
Proszę, nie dobijaj! ;D

Co do tekstów Kaśki. Jeszcze "Kiss me. Or kill me"   smilie_girl_356

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 29, 2012, 15:39:07 »
[...]nie wiem czy jesteś już po tym czy przed tym :D
Jestem przed, ale jak przeczytałam to zaczęłam się śmiać.  :th_girl_haha: Jeszcze w wykonaniu Stefana to naprawdę będzie urokliwe! :D Przyznam, że Kaśka jako bohaterka nie jest zła, bo mi przypomina taką inną Elenę, taką samolubną, egoistyczną i pociągającą. To mi się bardzo podoba. Ale to "Hello John. Goodbye John" mnie powaliło!  friede

edit. 2x02

Lubię Damona! Nawet jak zrobi coś źle to potem pokutuję lub Elena daje mu do rozumienia aby zaprzestał i się ogarnął. Ach Stefan jest doradcą dla początkujących wampirów! Dzięki niemu Caroline nie wyssała Matta, ale jestem ciekawa jak sobie z tym wszystkim poradzi no i co najważniejsze jej matka, przecież ona poluję na wampiry, więc będzie ciekawie!
Widzę, że Bonnie nie wytrzymuję napięcia, bez babci sobie nie radzi, nie raczej radzi, ale w złą stronę. Nie to też nie, nie mogę tego ująć w słowa. Po prostu jest inna niż wtedy. Również Elena musi ją doporwadzić do porządku, bo jakby nie to Damon by był chrupiącym kurczakiem..
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 15:51:41 wysłana przez szyszata »
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 29, 2012, 15:45:21 »
[...]nie wiem czy jesteś już po tym czy przed tym :D
Jestem przed, ale jak przeczytałam to zaczęłam się śmiać.  :th_girl_haha: Jeszcze w wykonaniu Stefana to naprawdę będzie urokliwe! :D Przyznam, że Kaśka jako bohaterka nie jest zła, bo mi przypomina taką inną Elenę, taką samolubną, egoistyczną i pociągającą. To mi się bardzo podoba. Ale to "Hello John. Goodbye John" mnie powaliło!  friede
Tak, Katherine ma zdecydowanie więcej uroku. Myślę, że Katherine jest samolubna, bo miała od początku ciężkie życie potem to już wogóle żyła ciągle na walizkach uciekając. Poznawałą nowe osoby i uciekała, by móc się ratować i niestety na tym ucierpieli Salvatorowie. Katherine to zupełne przeciwieństwo Eleny jak już zauważyłaś. Elena w 4 sezonie powinna być bardziej wyluzowania, ale niechce żeby była istną kopią Katherine.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 29, 2012, 15:54:01 »
[...]ale niechce żeby była istną kopią Katherine.
Nie, nie tego nie mogą zrobić. Choć się nie dziwie dlaczego jest taka smętna, no nie każdy by był zachwycony całą sytuacją, że codziennie jest otoczona wampirami i różnymi niebezpieczeństwami. A trochę wiem jak w 3 sezonie w relacjach Damon&Elena i Stefan&Elena. :P

Dziewczyny, zaczynamy rosnąć stronowo! :D
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 29, 2012, 16:03:08 »
A trochę wiem jak w 3 sezonie w relacjach Damon&Elena i Stefan&Elena. :P
Jak się ogląda filmiki na YT ze spoilerami to potem tak jest! ;D ;D

No i super! Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że jest tu ruch :) Na ifilmie dział jakby podupadał. Nastąpiło przeniesie i wątek się odświeżył :) I niech zostanie wątkiem... ;)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 29, 2012, 16:07:26 »
Jak się ogląda filmiki na YT ze spoilerami to potem tak jest!  ;D ;D
A zaskoczę, to nie filmiki na yt, bo na yt to tylko CSI:NY i Castle, a tak to przyjaciółka czasem musiała się z kimś podzielić to wypadło na mnie, no i fanvidy kilka razy pokazała. :D

Ale wiecie powoli się wyróżniamy na forum! :) Też się cieszę, że jest ruch im więcej ludzi, tym lepsza dyskusja choć jak na teraz nie narzekam.  :th_0girl_dance:

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 29, 2012, 16:19:20 »
Też się cieszę, że jest jakaś dyskusja i mam z kim rozmawiać na temat obejrzanych przeze mnie odcinków. Bardzo mi się to podoba!  smilie_girl_301

Praktycznie kilkanaście ostatnich postów musiałam ominąć, bo za każdym rogiem czyhają zastrzeżone (jeszcze!) dla mnie informacje.  :th_girl_haha: Ale spoko, jak nadrobię oglądanie to przeczytam wszystko...

Cytat: karolina
Fiołson, Damon tęstkni do czasu, aż sie nie ogarnie...
Spodziewam się tego. Damon to po prostu Damon.  smilie_girl_120 Nic dodać, nic ująć. Bo co tu więcej napisać?

Co do Eleny i Stefcia to już słyszałam od koleżanki, że w 3 sezonie słabo wypadli, jednak na razie całkiem nieźle się trzymają. Choć i tak niezdecydowanie i jęczenie Eleny mnie czasami dobija i obawiam się, że będzie jeszcze gorzej.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 29, 2012, 16:34:50 »
Praktycznie kilkanaście ostatnich postów musiałam ominąć, bo za każdym rogiem czyhają zastrzeżone (jeszcze!) dla mnie informacje.  :th_girl_haha:
No dawaj, dawaj, bo nie chce Ciebie męczyć spoilerami! Na którym już jesteś odcinku? :)

edit. 2x03

Z Kaśką zawsze jest zabawa! :D
Caroline i Stefciu w lesie na polowaniu zajączków - przesłodkie i jak się z niej nabijał, że jest przesadzoną idiotką :hahaha:
Damon końskie podchody trochę mu nie wychodzi, ale kiedyś wyjdzie! :D
A teraz się pochwalę chcę fajną scenę między ciotką Jenne i Alariciem, oni tak do siebie pasują! :wub: Trzymam kciuki za nich żeby wszystko było dobrzee! Musi, bo ja tak chce, o. :D
Ano mam wilkołaki, nie no spoko już mnie nic nie zdziwi! ^^

edit. 2x04

Kaśka naprawdę kocha Stefana i po to wróciła.. wróciła po niego, a nie Damona. I chce wykurzyć Elenę, aby Stef by tylko jej na wieczność i do tego wykorzystuje Caroline. Cios poniżej pasa. Ale zbytnio ją to nie obchodzi, ale jakby miała ją zabić to już by to zrobiła, zagadka nadal tkwi gdzieś głęboko.
Hahaha, Damon za dużo naczytał się bajek z tym srebrem nie zaskoczył wujka Taylera, a głaskanie takiego zwierza nie jest fajne.  :laie_67:
Ajć uwielbiam Alarica! :wub:
No, i jestem pełana podziwu, mama Caroline jeszcze się nie dowiedziała, ciekawe na jak długo ta tajemnica będzie ukryta?  smilie_girl_30
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2012, 18:23:32 wysłana przez szyszata »

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 29, 2012, 18:50:08 »
Generalnie zasada jest taka, że Kaśka nie kocha nikogo oprócz siebie i kłamie nawet wtedy kiedy kłamie więc ufać jej nie wolno. Nie jestem do dziś pewna tego czy kochała/kocha braci...
Spoiler
Widzielismy, już że Eliaszek był w niej zakochany no ale Kaśka odrzuciła jego zaloty, bo była niby zakochana w Klusce.
Dżene to ja kocham i jak wczoraj zobaczyłam sobie kawałek odcinka na tvn7 to wszystko było takie dziwne.. Aniu a komu kibicujesz Delenie czy Stelenie? Ja jestem stanowczo za Deleną zwłasza po tych scenach w 3 sezonie.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 29, 2012, 18:54:18 »
Aniu a komu kibicujesz Delenie czy Stelenie?
Jest po połowie, ale bardziej to wszystko się przesuwa w stornę Damona i Eleny..  ;) Zobaczymy, co w dalszych odcinkach będzie!  :th_0girl_dance:

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 30, 2012, 16:10:24 »
Noooo nareszcie Ania! Delena! Wreszcie zmądrzałaś ;D
To może tak, ja jestem na bieżąco ;/ Dlatego od razu mówię, że finał mi się za bardzo nie podobał dlatego co zrobiła Elena ( nie mówię o co chodzi bo niektórzy nie są na bieżąco).
I co najważniejsze całym serduszkiem jestem za Deleną :wub: choć Elka mnie strasznie wkurza.
A co do Katherin to się nie zgodzę z wami. Moim zdaniem kochała ich obu. Może tego nie okazywała i może udawała, że woli Stefana ale tak naprawdę na obu jej zależało. Oglądajcie BARDZO dokładnie a się przekonacie.   :th_0girl_dance:
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 30, 2012, 16:25:44 »
No, tak zaczęłam oglądać!  smilie_girl_299

Jestem już na 10 odcinku 2 sezonu i powiem jedno, wciągnęłam się!
Bardzo robi się ciekawie, a najbardziej intryguję mnie ten Klaus jeden z pierwszych wampirów na świecie, coś czuję że będzie niebezpiecznie..
Przy scenie z Kaśką gdy ona oglądała rysunek rodziców wzruszyłam się, i kto mi powie że ona nie ma uczuć? Ma tylko udaję że jest twarda, że jej na niczym nie zależy, a jednak jest to zaskoczenie! Kaśka kocha obu, to widać i tak też będzie z Eleną, ona kocha Stefana, ale powoli jej serce mięknie do Damona, on już się jej przyznał tylko wymazał jej to z pamięci.. Ach i ta łza..  smilie_girl_231
I co mnie zaskoczyło? Czarnoksiężnik i Bonnie, chłopak chyba nic nie wie o poczynaniach swego ojca? Na to wygląda.. Mi się wydaję, że ten nowy jest sympatyczny, ale zarazem mi szkoda Jeremego widać, że zakochał się w Bonnie..  smilie_girl_238
Hahah Alaric w samych bokserkach!  smilie_girl_159 I ta mina Jenny..  smilie_girl_101
Rose ciekawa postać, mam nadzieję że jakaś dobra wystarczy, że mamy Kasię! :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 30, 2012, 16:40:08 »
Cześć Malinowa ;) Fajnie, że kolejna osóbka dołącza do dyskutowania w tym temacie :)

Co do finału 3 sezonu...
Spoiler
Czyżby nie podobał Ci się wybór Elki przez telefon? Stefan był pierwszy i te sprawy? Ale spoko, Elena sobie wszystko przypomni jak już uzgodniłyśmy :D

A co do Kaśki.
Różne miałam zdanie w sprawie jej uczuć, ale ja ostatecznie też myślę, że kochała obu braci. A nawet jeśli to nie była do końca miłość to na pewno jakieś pozytywne uczucia. Owszem, na początku bawiła się braćmi, ale myślę, że potem i w niej dojrzały uczucia względem Stefana i Damona i kochała ich na swój sposób. A, że oprócz tego jest egoistką, która myśli głównie o sobie to inna sprawa ;)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #59 dnia: Maj 30, 2012, 16:48:08 »
Że egoistką jest to wiadomo już nie od jednego odcinka, ale jak widać ma w sobie jeszcze uczucia nie zmierzam do braci Salvatore tylko do rodziców, ona ich kochała nad życie. I myślę, że jak się wydostanie w jakikolwiek sposób z grobowca będzie chciała się zemścić za śmierć swojej rodziny. Przynajmniej mi się tak wydaję, niekoniecznie musi być to prawda. :) Ale chce żeby to okazało się realne! Kaśka w akcji? O yeah!  smilie_girl_149