w SH raczej nie ma wg mnie takich rzeczy jak marynarki czy garnitury/krawaty 
To swoją drogą. Wiem, że idąc na jakąś imprezę czy chcąc zainwestować w porządną marynarkę w SH nie mam czego szukać. Ale codzienne ciuszki to zupełnie coś innego.
Kiedyś broniłam się przed tego typu sklepami z całych sił. Odrzucała mnie tona badziewia, przez którą nierzadko trzeba przebrnąć, żeby dostać to, na czym nam zależy. Przekonałam się, kiedy kilka wizyt z rzędu zakończyło się wyjściem z SH z pełną torbą genialnych zakupów za niewielkie pieniądze. Bluzki, sweterki, jeansopodobne leginsy (

) czy czego mi tam jeszcze było trzeba... Po co mam wydać masę kasy na ciuszek czy dwa, jeśli za tę cenę mogę mieć pięć, sześć albo nawet więcej - zależy co to za SH, czy mają rzeczy wycenione, czy na wagę, czy idzie się w dniu dostawy, czy trochę później.
Ostatnio otwarli u nas SH z rzeczami wyłącznie firmowymi, na wagę. Poszłam z ciekawości. Wyszłam z niebieską bluzką z H&M'u. Po powrocie do domu mama przeprowadzała wywiad - kiedy udało mi się pojechać do galerii, skoro teoretycznie byłam w szkole, a niedługo po skończeniu lekcji miałam autobus i ile za tę bluzkę zapłaciłam (sądziła oczywiście, że jest nowa). Jakież było jej zdziwienie, kiedy powiedziałam, że to ciuch z lumpeksu za... 3,75zł

Czy się wstydzę mówić o tym, że często ubieram się w SH? Nie! Ostatnio na słowa koleżanki:
Genialny masz sweterek! odparłam ze śmiechem:
Z lumpeksu przecież! 
Była w lumpeksie i widziała fajne ciuszki, ale cena była 40zł za kg, a w weekendy kilogram kosztuje 10zł, więc ona poprzewracała ciuszki, które jej się spodobały na lewą stronę pochowała głęboko, a w sobotę tam wróci. 
Sylwia, aż mi przypomniałaś pewną klasową anegdotkę! Siedzimy sobie w szatni, bo dużo osób jest dojeżdżających i nawet jeśli mamy na 8.50, to czekamy już od 8.00 i przychodzą dwie koleżanki w genialnych humorach...
Gosia: Byłyśmy w lumpeksie, wiecie jakie fajne ciuchy mają?!
Dominika: No! Gocha sobie znalazła genialne krótkie spodenki.
Gosia: Ale schowałam, pójdę jak kilogram będzie tańszy, przepłacać nie zamierzam! Wcisnęłam je pomiędzy takie badziewia, że nikt ich nie zauważy! 
Kompaktowa, chcę koniecznie zobaczyć te Twoje zdobycze!