Autor Wątek: Second Hand  (Przeczytany 31625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Second Hand
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 21, 2012, 18:35:29 »
WOW! Jak fajnie jest znaleźć kogoś kogo zakupy w SH, że tak powiem kręcą.  <haha> Ja na przykład jak mam zły dzień to najpierw robię rundkę po takich normalnych sklepach, ale wiadomo ceny są straszne, więc kupię jedna rzecz albo wcale i odwiedza SH, za 50zł czy nawet za więcej nakupię całą siatkę fajnych ciuchów. I co najważniejsze zaletą SH jest nie tylko cena, ale i fason, robiąc zakupy właśnie w lumpeksach mamy mniejsze prawdopodobieństwo tego, iż nasza koleżanka będzie miała taką samą bluzkę, czy kurtkę, a robiąc zakupy w takim H&M niestety niepowtarzalność graniczy z cudem. Także tak... :D

Mieszkam w małym miasteczku, ale jest tu masa lumpeksów, co drugi, trzeci sklep to lumpeks, więc mam w czym wybierać. A i ubrania we wszystkich są powieszone na wieszakach, posegregowane a nie w koszach. ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 21, 2012, 21:20:43 »
Klaudia, witaj w naszym skromnym gronie! ;D hahaha :D
Zgadzam się z Tobą w 100%, ponieważ moje miasto też nie jest za dużo i wszystko wygląda bardzo podobnie jak u Ciebie jeśli chodzi o SH. ;)
Szukałam tych wcześniej wspomnianych szortów i znalazłam jedne w moim rozmiarze (średnio mi się podobały) za 59 zł w MDM. -.-
Podziękowałam i wyszłam, na drugi dzień zrobiłam sobie wycieczkę po lumpeksach i opłacało się, gdyż dwie pary szortów miałam za 35 zł. :D
Jak się chce, to się da, sasasa. ^^

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 21, 2012, 23:37:33 »
Serio, są tacy ludzie, dla których to, że ktoś inny kupuje w lumpeksie może być powodem do drwin?   <olaboga>
Serio.

No i są takie rzeczy, których nigdy bym nie kupiła w SH. Bielizna, stroje kąpielowe, używane buty... chyba nigdy bym się nie przełamała.
Otóż to. To tak osobiste rzeczy, że nie przekonuje mnie fakt, iż przecież i tak je wypiorę. Po prostu NIE.

Tak naprawdę lumpeksów u nas masę i już nigdzie nie widać koszów ze stertami ciuchów, które przy przeglądaniu będą z nich wypadać ;D Wszystko wisi na wieszaczkach, posegregowane: bluzki, sweterki, spodnie, spódnice, sukienki i tak dalej... Kolorami nawet :D

Upolowałam ostatnio zieloną panterkową bluzkę i genialny niebieski rozpinany sweterek - jestem w nim zakochana <zauroczony>

Skorpionica - tylko pozazdrościć wykopania tak pięknego żakietu! :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 07, 2012, 18:04:02 »
Szmateksy to rewelacyjna sprawa. Choć to nie lada sztuka wyszukać coś konkretnego w tych tabunach wieszków... po pierwsze trzeba mieć czas i chęci a po drugie umieć sie tam odnaleźć i lubić szperać, zdejmować, wieszać, odkładać, przymierzać, oglądać i zapamiętać co się oglądało a co jeszcze nie oblukane. Od niedawna funkcjonuje w kilku sklepach tajny sms ( dla stałych klientów) dzień przed nowym towarem otrzymuję smsa.  Tylko wiadomo że jak nowa dostawa to i ceny odpowiednie, a dzien później to już tam niewiel zostaje... <hahaha>

Ostatnio za cenę jednej bluzki w reservedzie, kupiłam 5 koszulek i dwie pary dresów w szmateksie. Szczerze mówiąć to mało kto by sie skapnął że te koszulki są z lumpeksu. Ich stan jest niemalże idealny <jupi> 

Jedyne co kupuję z firmówek  to buty.  Wolę zapłacić porządnie i chodzić dwa lata, niż kupić za 70 zł i po miesiącu się rozpadają ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 07, 2012, 18:06:04 »
Kat.,to u Was nie ma wywieszonej informacji kiedy macie dostawę? :P
U nas widnieje przy drzwiach karteczka i wiem kiedy przyjść. ;D

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 07, 2012, 18:09:02 »
A znacie jakieś szmateksy online ?

Czy raczej takich nie znacie?
Ja jutro mam zamiar zrobić nalot na lumpy mam nadzieję, że coś znajdę na jesień ; D

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 07, 2012, 18:12:41 »
Kat.,to u Was nie ma wywieszonej informacji kiedy macie dostawę? :P
U nas widnieje przy drzwiach karteczka i wiem kiedy przyjść. ;D

Jest. Ale wtedy wystawiają te gorszej jakości.  <hahaha>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 07, 2012, 18:14:23 »
Odważyłam się ostatnio i.. weszłam do lumpeksu:D zapach trochę odstraszał, ale to chyba w każdym tak jest? ale ciuszki niczego sobie, wyszukałam super sweterek za 9zł :) a podobno tam obok jest drugi sklep i są ciuchy za 1zł i nieziemskie kolejki :D ale się pewnie wybiorę;)

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 07, 2012, 18:24:06 »
Odważyłam się ostatnio i.. weszłam do lumpeksu:D zapach trochę odstraszał, ale to chyba w każdym tak jest?

U nas na podłodze pod wieszkami stoją "ukryte" odświerzacze i co raz zawieje leśną polaną czy czymś podobnym ...

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 07, 2012, 18:45:33 »
Edi postęp :-) Brawo, nie ma się czego wstydzić :)
Ja zrobiłam nalot kilka dni temu nie na lumpek, a na odzież z wyceny. Droższa od lumpku, ale nie tak droga jak w sklepie. Zachciało mi się swetra, a że w sieciówkach ceny nowych i niedługo oklepanych kolekcji (czy. wszyscy będą mieć takie same) wynoszą ok 80zł w górę to podziękowałam. Godzina poszukiwania i za 50zł mam sweter i kieckę ;) Wyczaiłam jeszcze krótkie spodenki, typ bardziej elegancki, ale kino się szykowało, więc nie kupiłam. Będę co jakiś czas dogądać czy są żeby ich nikt nie wykupił <stuknięta> :D

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 07, 2012, 22:03:09 »
A znacie jakieś szmateksy online ?

Szafa.pl? To nie do końca lumpeks, ale ludzie wystawiają swoje ciuchy - można kupić lub wymienić na inny, własny ciuch. ;)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 15, 2012, 15:31:55 »
Nie mam nic przeciwko takim sklepom i nie uważam robienie zakupów w nich jako coś poniżającego czy coś w tym stylu. Jednak całe moje dzieciństwo to "second hand", nosiło się głównie rzeczy, które człowiek dostał od jakiejś ciotki zza granicy (nie do końca ładne czy modne) i z tego typu źródeł. Chcąc nie chcąc, trzeba było to nosić, bo w sklepach na pewno i zawsze to był tylko ocet :P W związku z tym strych mojego domu rodzinnego się pod tym wszystkim ugina i właściwie można by otworzyć własny second hand -dlatego ja już podziękuję. Może gdyby nie to...ale to też nie można sobie tak gdybać :P

Offline Caro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 23, 2012, 19:44:57 »
Nie wiem gdzie bym mogła to napisać wiec stwierdziłam że tu:)

Może ktoś z was szuka czegoś do kupienia?
Ja mam dużo rzeczy do sprzedania, Od sukienek, spodni, korali, bluzek, po sweterki i wiele innych rzeczy !:)
Chętne osoby zapraszam tu do odpowiedzi lub na PW:)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 23, 2013, 15:16:06 »
Odświeżam!  ;D

Nie tak dawno naszła mnie ochota na kupno duuuużego sweterka, jednak cena 50zł, czy wyżej mnie zniechęcała (studenci mają 'ważniejsze' sprawy  <jupi>).
Na szczęście w lumpku znalazłam dwa piękne okazy, 2zł za jeden.
Temu granatowemu dodałam trochę ćwieków, bo wydawał mi się za smutny  :)

Są genialne teraz - pod kurtkę, pewnie będą genialne też na wczesną wiosnę  :D

Hey, little rich girl!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 23, 2013, 15:32:24 »
Też taki chcę :D
Ja nie tak dawno trafiłam na czarną bluzkę z motywem smoka i zwykłą czarną(jakich nigdy nie mogłam znaleźć w sieciówkach) za całe 7,30 :D
Muszę się wybrać niedługo na buszowanie po wiosenne ciuszki.