Autor Wątek: Sezon I i II  (Przeczytany 38878 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Sezon II
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 30, 2012, 14:53:09 »
Dawno mnie tu nie było, w sumie sama nie wiem czemu...<mysli>

Ale odcinki oglądałam. Ostatni bardzo mi się spodobał. Szczególnie scena, w której przy łóżku ojca Agaty siedziała właśnie ona, a  u jej boku stał Marek i tak czule obiął ją za ręke, dodał jej otuchy i pokazał, że w każdej chwili może na niego liczyć. Coś pięknego. Niech ta akcja jakoś szybciej się rozkręca, bo nie mogę już wytrzymać. Powoli te czułe słówka, uśmieszki przestają mi wystarczać, chcę czegoś więcej. Jakieś zbliżenie cielesne  <na_poduszce>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 01, 2012, 18:57:35 »
Szczególnie scena, w której przy łóżku ojca Agaty siedziała właśnie ona, a  u jej boku stał Marek i tak czule obiął ją za ręke, dodał jej otuchy i pokazał, że w każdej chwili może na niego liczyć. Coś pięknego.
Tak to była piękna scena  <serduszko> ale to wszystko według mnie wyglądało na przyjaźń, na takie przyjacielskie wsparcie. Może za dużo wymagam, ale po prostu już chciałabym, żeby ta dwójka się zeszła, albo chociaż próbowała zejść, bo jednak takie przyjacielskie wspieranie w trudnych chwilach mnie nie satysfakcjonuje.  <haha>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 01, 2012, 19:08:51 »
Może za dużo wymagam, ale po prostu już chciałabym, żeby ta dwójka się zeszła, albo chociaż próbowała zejść, bo jednak takie przyjacielskie wspieranie w trudnych chwilach mnie nie satysfakcjonuje.  <haha>
Ja też chcę już czegoś więcej! :D Już tyle czekam i czekam i się doczekać nie mogę. Marek nie wygląda jakby podkochiwał się w Agacie, ogólnie mam wrażenie, że ta para się gdzieś cały czas mija. A ja bym już chciała jakiegoś małego buziaka, jednego, drugiego... jeśli chodzi o wątek Marka i Agaty to akcja stoi w miejscu, niestety. Na początku sezonu myślałam, że Dębski będzie się starał o naszą panią mecenas, że będzie zazdrosny o Maćka, a tu nic z tego.. :(

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 04, 2012, 19:52:55 »
Reklama przyszłego odcinka jest bardzo zachęcająca!  :D
Marek przychodzący późną porą do mieszkania Agaty... Chyba większość z nas "czegoś" się spodziewa  <haha> Już nie mówiąc o świetnie dobranej (znowu!) piosence Imany. Mam nadzieję, że w odcinku też się pojawi.

Obejrzałam dziś powtórkę poprzedniego odcinka i... Zakościelny  <zakochany> Nie wiem jak Magda S. mogła ostatnio powiedzieć, że "zdziadział", przecież to nieprawda  ;D
Sprawa sama w sobie bardzo dobra. Od samego początku nie wiedziałam jak oceniać postać graną przez Maćka. Na początku lekko chamski, później dobry tata, a na końcu takie głupstwo zrobił. Ale rozumiem - emocje.
Coraz więcej spraw nie kończy się za dobrze... Ciekawe co dalej scenarzyści wykombinują.
No i mam nadzieję, że Bartuś jednak nie zrezygnuje z pracy adwokata. Ma się pojawiać w odcinkach!  ;D

Hey, little rich girl!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 07, 2012, 12:10:06 »
Ciekawy odcinek. Maria odstrzelona! ;D Nie szkoda mi jej, bo sama sobie zasłużyła, nie podobało mi się jej zachowanie  <nie_slucha>
Sprawa też świetna! Polityk, który zleca zamordowanie żony... Marek w porę przejrzał na oczy, dzięki Agacie.
No, i dodatkowo Sadowski.  <serduszko> Miło było znowu zobaczyć go obok Dygant. :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 07, 2012, 15:30:13 »
Troszkę jestem zawiedziona. Liczyłam na coś więcej, myślałam, że dojdzie do pocałunku, do jakiegoś zbliżenia....ech.. na to trzeba będzie chyba jeszcze trochę poczekać  :zla:

Oczywiście Maria zachowała się nie fair w stosunku do Marka i Agaty, zawaliła  <slucha>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 21, 2012, 11:23:13 »
Matko kochana, czy ta sprawa z byłym narzeczonym Agaty, "Spectrum" i cała ta przeszłością, kiedyś znajdzie swój koniec? Robi się to nudne na maksa, pomimo setek powiązań, komplikacji. Atmosfera w kancelarii jest mdła, między tą dwójką nie dzieje się nic ani a tę ani we w tę. Nawet jako kumple mogli by się posłużyć czasami lepszymi dialogami (dialogi w tm serialu ostatnio leżą :P).
O tym, że Dorota jednak nie odejdzie byłam przekonana.
Sprawa tak zwana - nudna, właściwie nic nie zrozumiałam, choć fajnie było zobaczyć Włodarczyka vel Zawadę i Żukowską...w sumie też.
Jednym słowem dno i nudy, tylko ten Maciek w kancelarii jest możliwy, w znaczeniu rozgarnięty i całkiem fajny :P

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 21, 2012, 12:17:06 »
Jednym słowem dno i nudy, tylko ten Maciek w kancelarii jest możliwy, w znaczeniu rozgarnięty i całkiem fajny :P
Maciek? A nie Bartek? ;)

Nie orientuję się ile odcinków zostało do końca II sezonu, ale mniemam, że 1-2, a między Markiem i Agatą nie ma nic, dosłownie nic! Znowu w ostatnim odcinku będą się całować, a przez kolejny sezon będą tylko kumplami z pracy? Dziwne to wszystko... Muszę przyznać, że już nie oglądam tego serialu z taką chęcią jak dawniej. :(

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 21, 2012, 12:36:16 »
Może to i Bartek, mnie się ciągle mylą te imiona, za dużo tych seriali:P Wiadomo o kogo chodzi. Swoja droga byłam zaskoczona, bo jakiś czas chciał zrezygnować przez jakieś chyba problemy rodzinne.
I jasna sprawa, że się nic znowu nie wydarzy między Agatą i Markiem  - w nowym sezonie będą mieli kolejnych partnerów. Połączą ich, na szybko, kiedy trzeba będzie kończyć serial (drastycznie spadnie oglądalność). Nie pierwszy raz ma coś takiego miejsce :)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 21, 2012, 20:08:05 »
Relacja Marek - Agata jest na prawdę irytująca, ale jeszcze bardziej irytują mnie te wszystkie reklamy.. Nie dość, że w serialu są dwie przerwy na reklamy to jeszcze w filmie. Jeszcze jakby to jakoś normalnie pokazali... a ta reklama T-mobile w poprzednim odcinku rozwaliła mnie na łopatki. ::)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 22, 2012, 09:58:38 »
Ładnie nazywa się to lokowaniem produktu. Kiedyś robiono to bardziej dyskretnie, teraz no cóż...ale z drugiej strony, po co owijać w bawełnę, skoro wiadomo o co chodzi. Telewizje prywatne utrzymują się wyłącznie z reklam, sponsorów itd. a produkcje o młodych, pięknych i bogatych kosztują - sterylne wnętrza, piękne auta, super ciuchy i tak dalej. Widocznie przerwy reklamowe nie wystarczają. Telewizje dostosowują się do widza a co polski widz preferuje to lepiej nie mówić.
Serial zrobił się zwyczajnie nudny, II seria w porównywaniu z I jest wręcz beznadziejna. Scenarzyści zrobili błąd nie robiąc nic w kwestii głównej pary, ale pewnie zrobią w III, bo widz i tak będzie oglądał póki nie zobaczy Marka i Agaty przynajmniej w łóżku :P (Samo wyznanie? To już nie te czasy :D).

Offline Markoagatoholiczka

• MarGatoGatkoLichoholiczka
  • Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 22, 2012, 18:42:21 »
Wiecie z czego wynika to Wasz rozczarowanie MarGatą? Wynika z oglądania innych seriali, gdzie np. w 5 odc. I serii są dwa kissy. PA to nie typ romansidła. MarGata jest emocjonalnie powiązana ( wystarczy spojrzeć jak na siebie paczą) a że jeszcze o tym nie wiedzą to inna bajka. Ja też bym chciała coś więcej, ale szanuję to co jest: emocje, chemię, świetną parę wiodącą, piękne widoki  Warszawy i cudowną muzykę a  także prawdziwość tego serialu, bo w PA w przeciwieństwie do pozostałych seriali wątki nie są nadciągane. A co do wyznania: dla mnie gdyby się pojawiło byłoby zadowalające.
"Markowe gatki znakiem markowym Marka. Agatka w szoku, a Ewka w kanarkach" <3
"I ciągle sobie zadaje pytanie: W jakich gatkach chodzi dziś moje kochanie?" <3
Lichy <3

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 22, 2012, 18:53:33 »
Dla mnie też wyznanie byłoby zadowalające, w zupełności. Po prostu znam młodzież i czytam w sieci wiele w rzeczy i często czytam czego by ludzie oczekiwali.
Skarbie, tutaj nie chodzi o oglądanie innych seriali, które są romansidłami. Żaden nie jest, są obyczajowe, ale jeśli pojawia się jakaś para to ona swoimi perypetiami przyciąga widzów. Nie sprawy kryminalne, nie sprawy medyczne, nie sprawy w sądzie. Wtedy internauci piszą, że to tzw. "prywata" i na pisanie o niej poświęcają najwięcej czasu. Tutaj też tak jest, nawet jeśli ciągle nie doszło do czegoś znaczącego między Agatą i Markiem. Mało kto zwraca uwagę na innych bohaterów czy na sprawy, którymi zajmują się nasi bohaterowie w sądzie. Do tego przeciąganie serialu tylko dlatego, że widzowie oglądają i tak czekać będą kiedy tamtych dwoje połączymy - jest głupie. Niech przykład "Kryminalnych" starczy za wszystko. To też nie było jakieś tam romansidło  :-*
Samo paczenie jeszcze nic nie znaczy - całe życie tak można a można nie być razem...choć platoniczne miłości to piękna rzecz (a zarazem przykra przynajmniej dla jednej strony) to jednak chyba to nie jest to, na czym widzom, zależy, prawda? :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 27, 2012, 22:34:37 »
Litości, kiedy się ta sprawa z byłym narzeczonym Agaty i byłą firmą zakończy? Ale przynajmniej miałam okazję usłyszeć, jak przysięgę mówienia prawdy składa adwokat :P Kto pisze dialogi? "Groził jemu i mnie" a nie "Groził jemu i mi" - w każdym razie w tamtym kontekście to pierwsze jest poprawne.
To Marek znowu hula z Marysią?
Czy ja się doczekam hulania z Agatą? :P Sprawa z przeszłości Agaty ciągle i tym bardziej psuje między nimi relacje...jakiekolwiek. Oni potrafię się do siebie długo nie odzywać.
Pierwsza sprawa i pierwsze śledztwo  Bartka...urocze. To jego duma, potem całowanie i przytulanie teczki z aktami. A niech się chłopak nacieszy póki jest na takie rzeczy czas. A jak  :D
No i Dorota urodziła, córeczkę pewnie. Że też zawsze w tych serialach te dzieci po porodach zawsze takie gładziutkie, z piękną cerę a nie czerwone i pomarszczone.
"Spoko, spoko, jestem 60 km od warszawy to za godzinę będę u Ciebie"...taaa...przy trzecim dziecku, co tam, po co się spieszyć.  :D Nie zdążyła zawieść ale na poród jak najbardziej. Po prostu idealnie ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 28, 2012, 11:43:18 »
Nie jestem usatysfakcjonowana... Co to miało być? Robią nadzieję, a i tak nic z tego nie wychodzi... ::) Mam wrażenie, że scenarzyści boją się połączyć Agatę z Markiem, skutecznie krzyżują im drogi. Najbardziej rozzłościła mnie Maria z tekstem, że to dzieciaki robią sobie żarty, wredna małpa! Do ostatniej chwili miałam nadzieję, że Marek wyskoczy za nią w tym swoim szlafroczku. Nie podoba mi się to... teraz przez III sezon Marek będzie z Marią, a w ostatnim odcinku uraczą nas jakimś buziakiem M&A i the end. Jestem wściekła na scenarzystów i tyle! Foch!
Bartek sobie świetnie poradził, choć już myślałam, że przegra.
Poród Doroty trochę naciągany, ale mniejsza z tym.