Autor Wątek: Sezon I i II  (Przeczytany 38854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Sezon I i II
« dnia: Sierpień 26, 2012, 22:37:42 »
Niby sezon I się już zakończył, ale zawsze znajdzie się jakaś zabłąkana duszyczka, która dopiero co zaczyna oglądać serial, więc musi mieć miejsce żeby porozmawiać z nami o swoich wrażeniach. Dlatego też żeby uniknąć bałaganu, postanowiłyśmy utworzyć tematy dla poszczególnych (jak na razie) dwóch sezonów.

Także zapraszamy do dyskusji. Myślę, że znajdzie się sporo osób, które w wolnych chwilach będzie z miłą chęcią powracać do starych, dobrych odcinków!  <usmiech>
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2013, 16:35:15 wysłana przez Amaranth »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Sezon II
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2012, 23:07:17 »
Czyli coś na czasie. A więc dyskutujemy jak sama nazwa wskazuje o odcinkach II serii, która rozpocznie się już niebawem! Wszystkie streszczenia następnych odcinków również będziemy zamieszczać w tym temacie przy wykorzystaniu jakże pomocnej funkcji: Spoiler.

1
Spoiler
Agata wraca z wakacji, podczas których związała się z Maćkiem. Ich relacja jest niezobowiązująca, ale spędzają razem dużo czasu. Od razu po powrocie do kancelarii odkrywa, że Dębski coś przed nią ukrywa. Okazuje się, że jej ojciec ma kłopoty. Został oskarżony o podanie zawodnikowi nielegalnego dopingu. Nie chciał niepokoić Agaty, więc zwrócił się o pomoc do Marka. Agata nie jest w stanie spokojnie przyglądać się sprawie z daleka. Oznajmia obu panom, że jedzie z nimi do Bydgoszczy. Okońska, która właśnie wprowadziła się do Dębskiego, nie jest tym zachwycona. Proces jest trudny. Jeden z zawodników, wyraźnie podburzany przez swojego ojca - także byłego piłkarza - twierdzi, że Andrzej specjalnie zablokował jego transfer za granicę podając mu nielegalny doping. Agata i Marek próbują rozwiązać sprawę każde na swój sposób, konfliktując się i wchodząc sobie na ambicję. Dorota cierpi na dolegliwości ciążowe, które przeszkadzają jej w pracy. Boi się, że znów będzie musiała odpuścić kancelarię.

2
Spoiler
Człowiek, który podawał się za znajomego Huberta, składa Agacie propozycję współpracy, która sprowadzałaby się do wydobywania przez nią informacji na temat Sułeckiego z prokuratury i przekazywania mu ich, w zamian za intratny kontrakt z jego firmą. Agata wyrzuca go za drzwi, jednak dopiero po czasie orientuje się, że w jej gabinecie została teczka z pieniędzmi. Dużą ilością pieniędzy. Tymczasem Agata reprezentuje parę narzeczonych pokrzywdzoną przez właściciela domu weselnego. W wyniku pomyłki ich ślub jest zagrożony. Agata szybko znajduje wyjście z sytuacji, jednak kłopoty zaczynają się w momencie, gdy okazuje się, że przyszły pan młody formalnie wciąż jest żonaty. Dorota prowadzi kuriozalną sprawę przystojnego sąsiada samotnie wychowującego syna. Za drobne wykroczenie popełnione przez chłopca, sąd grozi mu odebraniem praw rodzicielskich.

3
Spoiler
Agata przyjmuje sprawę Leny, studentki która padła ofiarą gwałtu popełnionego przez wykładowcę. Agata ma pełnić rolę oskarżyciela posiłkowego. Matka Leny nie ufa prokuraturze. Dość szybko okazuje się, że Agata będzie prowadziła sprawę wspólnie z Okońską. Współpraca idzie jak po grudzie, ale Agata, chcąc pomóc dziewczynie, stara się robić swoje. Pomiędzy Okońską a Dębskim pojawiają się pierwsze tarcia związane ze wspólnym mieszkaniem. Marek, choć bardzo stara się tego nie okazywać, jest spięty faktem, że obie kobiety ze sobą pracują.

Zapraszam do dyskusji!  <usmiech>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon I
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:12:22 »
Ja najchętniej wracam do scen z piciem wina na dachy, wieczoru w hotelu i oczywiście pocałunku! ;)
I sezon był jak najbardziej udany. Zakochałam się w tym serialu od pierwszego obejrzanego odcinka. Świetnie łączą się wszystkie wątki, każdy odcinek dotyczy innej sprawy i każdy jest ciekawy. ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon II
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:14:30 »
Cieszy mnie współpraca Marka z Agatą. Na pewno nie będzie to łatwa współpraca, pewnie będą spięcia jak to zwykle bywa między Dębskim a Agatą ;)
Maciek z Marią będą mieszać między nimi, ale liczę na jakieś miłe scenki z głównymi bohaterami ;) 

Edit:
Znalazłam taką sondę.

W drugiej transzy serialu nie zabraknie gorących momentów. Do drzwi Agaty zapuka kurier i dostarczy bohaterce bukiet pięknych, czerwonych róż! Jak myślicie, od kogo te kwiaty?

1. Od Marka Dębskiego - ponieważ ubliżył Agacie Przybysz, a teraz postanowił ją przeprosić.

2. Agata sama przesłała sobie te kwiaty, to jej nowe hobby.

3. To bukiet kwiatów od Okońskiej, Maria chce żeby Przybysz jadła jej z ręki.

4. Tajmniczy wielbiciel, który nie ujawni się do ostatniego odcinka.

5. To bukiet od ojca Agaty Przybysz.

6. Od zadowolonego klienta.

7. Od przyjaciela :-)

Odpowiedź już w drugim odcinku serialu "Prawo Agaty"!

Ja myślę, że 4 - tajemniczy wielbiciel, którym okaże się Hubert.
Ale miło byłoby gdyby to był numer 1. ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2012, 22:01:27 wysłana przez Amaranth »

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:42:22 »
Ja to uwielbiam w 1 serii wszystko, co związane z Agatą i Markiem ;D
Pamiętne odcinki to wspólne oglądanie filmu w kancelarii, picie wina na dachu, bal adwokatów (ten taniec....  <zakochany> szkoda, że Maria tak szybko przerwała  :zla:) wyjazd służbowy, ze wspólnym pokojem, no i oczywiście pamiętny pocałunek! <serduszka>
Odcinki posiadam na komputerze i lubię często obejrzeć odcinki, o każdej porze dnia i nocy :P
1 seria jest dla mnie najlepsza i już się nie mogę doczekać 2 serii :P

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2012, 15:58:07 »
U mnie na największe uznanie zasłużył odcinek, w który Marek i Agata wylądowali w jednym łóżku, w jedynm hotelu, w jednym pokoju, skazani na siebie, na swoje towarzystwo.. chociaż troszkę się zawiodłam oglądając te scenki, bo liczyłam na coś więcej, brakowało mi tej bliskości cielesnej.. ale z drugiej strony podoba mi się ten dłuugi rozbieg, jaki szykują scenrzyści, bo dzięki temu miłości, która rozkwita między tą dwójką jest jeszcze piękniejsza  <serce>

Świetna scenka z pocałunkiem. Uwielbiam sytuacje, w których zakochani się kłócą, a pózniej całują   <ok> Przypomina mi to wtedy, za każdym razem, sytuacje po rozwodzie Kingi i Michała z Na wspólnej  <haha>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2012, 21:21:39 »
Ja najchętniej wracam do scen z piciem wina na dachu
O tak! Ja również!  <zauroczony> To chyba był pierwszy moment, pierwsza scena, w której Agata i Marek potrafili ze sobą normalnie porozmawiać, może nie jako przyjaciele, ale jako znajomi? koledzy z pracy? Miłym okiem się na nich patrzyło. Chociaż jak się kłócą to też dla mnie miło się na nich patrzy  <haha>
Świetna scenka z pocałunkiem. Uwielbiam sytuacje, w których zakochani się kłócą, a pózniej całują   <ok>
Otóż to! Scena z pocałunkiem wyszła suuuuuuper! Szkoda tylko, że następnego dnia podczas oblewania zwycięstwa w kancelarii Maria tak szybko zakończyła rozmowę Agaty i Marka, liczyłam na jakieś tłumaczenie, na coś więcej a tu takie buuuum.  <soczek>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:45:39 »
Bardziej mnie cieszy współpraca Agaty i Marii  <haha> obie panie od samego początku za sobą nie przepadają (i w sumie nie ma się co dziwić) ale jednak fajnie będzie zobaczyć jak dla dobra sprawy będą chciały zakopać topór wojenny.  :)

Dodatkowo nie mogę się doczekać zgrzytów między Agatą a Markiem wywołanych pojawieniem się Maćka u Jej boku.  <haha> Z pewnością Mareczek nie będzie pałał radością na wieść o tym, iż Agata (po ich pocałunku, który niby nic nie znaczył!) związała się z Maćkiem.

W drugiej transzy serialu nie zabraknie gorących momentów. Do drzwi Agaty zapuka kurier i dostarczy bohaterce bukiet pięknych, czerwonych róż! Jak myślicie, od kogo te kwiaty?
1. Od Marka Dębskiego - ponieważ ubliżył Agacie Przybysz, a teraz postanowił ją przeprosić.
Ach! Jak ja bym chciała, żeby to był Marek!  <zauroczony>

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:50:58 »
2. Agata sama przesłała sobie te kwiaty, to jej nowe hobby.
Nie wiem kto wymyślił tą odpowiedź.  <hahaha>

Ja myślę, że to będzie czwóreczka, albo od taty. Chociaż fajnie by było oczywiście od Dębskiego.  <zauroczony>

Dodatkowo nie mogę się doczekać zgrzytów między Agatą a Markiem wywołanych pojawieniem się Maćka u Jej boku.  <haha> Z pewnością Mareczek nie będzie pałał radością na wieść o tym, iż Agata (po ich pocałunku, który niby nic nie znaczył!) związała się z Maćkiem.
Widać na zwiastunie nawet jakie miny strzela. Np. jak oni siedzą na tej kanapie i wchodzi Maciek.  :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 27, 2012, 23:53:35 »
Julcia dokładnie! Marek będzie kręcił nosem jak zobaczy w pobliżu Agaty Maćka, ale już to, ze sam spotyka się z Marią to jest jak najbardziej fair. On może mieć kogoś, a Agata już nie do końca - myślenie typowego faceta.  <haha>
Ale nie powiem fajnie będzie ujrzeć kilka scenek zazdrości w wykonaniu Marka, niech facet się troszkę pomęczy widokiem Maćka, niech pocierpi troszkę i doceni co ma koło siebie, z kim mógłby być. :D

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 28, 2012, 08:11:05 »
Miłym okiem się na nich patrzyło. Chociaż jak się kłócą to też dla mnie miło się na nich patrzy  <haha>

Ja uwielbiam, gdy się kłócą  <szczerzy_sie> Są zabawni i wyglądają tak, jakby robili to specjalnie... jakby jedno drugiemu celowo dokuczało  <mruga> Lubię takie scenki. Może są dziecinne, ale przy okazji też miłe dla oka.

W Prawie Agaty też z przyjemnością patrze na sytuacje, w których pani mecenas je - ona pakuje do paszczy gorzej niż ja i te reakcje Marii czy Marka  <haha> "Zawsze tyle jesz?" - wzrok przerażenia u Kożuchowskiej, która pewnie żyje o listku sałaty dziennie  :D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 28, 2012, 09:49:44 »
Ja najchętniej wracam do scen z piciem wina na dachy, wieczoru w hotelu i oczywiście pocałunku! ;)
O, to to! :D
Matko, mogłabym ciągle wracać do tych scen... Były takie ujmujące.  <rumieniec>
Cudownie razem wyglądają, hoho!

W Prawie Agaty też z przyjemnością patrze na sytuacje, w których pani mecenas je - ona pakuje do paszczy gorzej niż ja i te reakcje Marii czy Marka  <haha> "Zawsze tyle jesz?" - wzrok przerażenia u Kożuchowskiej, która pewnie żyje o listku sałaty dziennie  :D
To jest genialne! ;D
Te miny i cała ta komiczna sytuacja rozbraja totalnie!  <pompony>
Oj, coś myślę, że nie jedną taką sytuację będziemy mogliby obejrzeć - oby! ;)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 28, 2012, 18:55:37 »
"Prawo Agaty" jest jedynym serialem, który oglądam 'nałogowo' tak na dobrą sprawę...taka mała refleksja  ;)
Dlatego cieszę się bardzo, że w jednym z odcinków zagra Magda Schejbal  :D Zagra Panią adwokat...czy tam prokurator, nie wiem  ;D

Już się nie mogę doczekać nowej serii...ale spoilerów nie czytam! ;D
Obym tylko na studiach miała telewizor, błagam  <haha>

Hey, little rich girl!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 28, 2012, 20:56:36 »
Ooo! Zagra Magda? Świetnie! :D Bardzo jestem ciekawa Jej gry i postaci. ;)

Obym tylko na studiach miała telewizor, błagam  <haha>
Oj tam, ważne by był laptopik z necikiem!  <zauroczony> Inaczej zostaję w domeczku!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 28, 2012, 21:04:05 »
W drugim sezonie zagrają m.in. Maciej Musiał, Michał Czarnecki, Rafał Królikowski, Emilia Komarnicka, Ewa Kasprzyk, Szymon Bobrowski, Mariusz Zaniewski, Krzysztof Pieczyński, Łukasz Garlicki i wielu, wielu innych. ;)
Sezon zapowiada się coraz ciekawiej! :)