Autor Wątek: Czas honoru  (Przeczytany 84691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Czas honoru
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 02, 2012, 19:57:40 »
Cukierek, może tu obejrzysz :)

Z tego Ryszkowskiego to straszna świnia! Nie cierpię gościa. Jak się pojawia na ekranie to mam ochotę wyrzucić telewizor przez okno ;D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 02, 2012, 20:02:45 »
Ja to się dziwię, że go jeszcze nikt nie wykończył ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 02, 2012, 20:20:30 »
Z tego Ryszkowskiego to straszna świnia! Nie cierpię gościa. Jak się pojawia na ekranie to mam ochotę wyrzucić telewizor przez okno ;D

Mam tak samo  <tak> Byłam święcie przekonana, że on nie żyje!  <jezyk> Nie wiem czemu tak sobie ubzdurałam, widocznie bardzo chciałam, żeby tak było. Trochę zaskakuje mnie ta seria, bo nie spodziewałabym się, że kilka osób (jak Karol czy Woźniak) jeszcze będę musiała oglądać. No cóż... Mam nadzieję, że Karolowi tym razem się nie uda uniknąć kary za swoje zachowanie.

Cieszę się również, że ta seria trzyma poziom poprzednich. Znów mogę czekać z niecierpliwością na kolejną niedzielę. Aż boję się pomyśleć, że niedługo wszystko skończy się definitywnie.  <papa>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 02, 2012, 20:34:00 »
Bo grunt to wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 02, 2012, 20:42:50 »
Bo grunt to wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym ;)

Też jestem tego zdania. Lepiej zakończyć realizację w momencie, kiedy nikt nie jest znudzony tematem.  <tak> Niemniej jednak będzie mi czegoś brakowało. Przyzwyczaiłam się do niedzielnych wieczorów z CH i zawsze była wizja, że po roku pojawią się nowe odcinki. Niemniej jednak cieszę się, że mój ulubiony wątek zakończą, choć po części po mojej myśli.

Offline Fanta

• Użytkownik
  • **
  • Cuando me enamoro <3
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 02, 2012, 20:45:40 »
Mam identycznie jak Koniczynka! ;D Zawsze byłą ta myśl, że we wrześniu będą nowe odcinki.. A tu już koniec niestety. W sumie ciekawi mnie ten wątek z Leną.. Nie do końca jestem przekonana o jej śmierci. Może to dlatego, że jakimś cudem ominęłam pierwszy odcinek!  <placze>
'- Jestem w Tobie coraz bardziej zakochany
- Ja w Tobie też
- Dlaczego?
- Bo kiedy się zakocham, czas staje w miejscu'

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 02, 2012, 20:53:35 »
Ja się właśnie natknęłam na reklamę niedzielnego odcinka w TV.
Zobaczymy Lenę :D ale rozmawiającą z tym jednym oficerem, który pokazał Jankowi jej zdjęcie (gra go Woronowicz ;) ).  Ciekawa jestem co ją z nim łączy.

Czterolistna - wątek pani Marii jest Twoim ulubionym ;) ?

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 02, 2012, 21:56:10 »
Czterolistna - wątek pani Marii jest Twoim ulubionym ;) ?

Skąd wiedziałaś?  <szczerzy_sie> Oczywiście, że tak. Pamiętam jak ubolewałam, że na zakończenie pierwszej serii uśmiercili Czesława. Na koniec drugiej wysłali Otto na front wschodni. Na koniec trzeciej Maria została wywieziona do obozu. Tylko zakończenie czwartej serii było dla mnie zadowalające. Dawało mi nadzieję, że w kolejnej części znów będę mogła śledzić losy Marii i to jeszcze w połączeniu z Otto. Śledząc V serię, jestem w pełni zadowolona, że denerwowały mnie zakończenia kolejnych transzy, bo teraz dopiero wiem, jak wspaniała opowieść powstała.

Od roli Marii zrodziła się moja miłość do p. Kasi. Od tego czasu staram się nie przegapić żadnej okazji, żeby podziwiać jej grę aktorską. Jest fantastyczna.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 03, 2012, 13:48:36 »
Zobaczymy Lenę :D ale rozmawiającą z tym jednym oficerem, który pokazał Jankowi jej zdjęcie (gra go Woronowicz ;) ).  Ciekawa jestem co ją z nim łączy.
Też mnie to zaintrygowało :D
Cieszę się, że nie uśmiercili Leny, bo się już wystraszyłam, że Agnieszka zniknie z serialu :P

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 05, 2012, 22:55:27 »
Polecam ostatni akapit artykułu. Ciekawa jestem czy informacja się potwierdzi?  <slucha>

klik

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 06, 2012, 11:57:55 »
Ojej, ależ cudownie by było! ;)
Jeśli serial cały czas będzie trzymał swój poziom to ja jestem chętna i na 5 kolejnych sezonów :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 08, 2012, 09:00:12 »
A można by ich było pociągnąć nawet przez cały okres komunizmu (ciekawe jak by się bohaterowie pozmieniali w sensie nie-fizycznym :P) , ale wydaje mi się, że historia mieszkańców ze Złotej 25 jest tutaj w pewnym sensie niepowtarzalna. Tak więc nie jestem za tym, by "Czas honoru" ciągnąc w nieskończoność.

A tymczasem ...zmartwychwstała Lena mieszka ze swoim wybawicielem i szuka sobie Janka. Wybawiciel oczywiście jej  pomaga. I jak zawsze w takich sytuacjach ona nawet nie podejrzewa, że wybawiciel się w niej zakochał i chce ją mieć tylko dla siebie. Intryga się zapętla...podobnie jak w przypadku Bronka, Władka i ich podopiecznego i nie sądzę, że to sprawka Celiny.

Bardzo fajnie pokazana kwestia przesiedleńcza Wrocławia i coby nie powiedzieć, Maria jest trochę jak między młotem a kowadłem ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 08, 2012, 17:49:14 »
Też racja, ja tak sobie mówię o tych "5 sezonach", ale prawda taka, że "Czas honoru" miał odnosić się do wojny, pokazywać tamten okres i bez końca ciągnąć tego nie warto, bo straci prędzej czy później swój urok ;) Lepiej przerwać emisję niż do tego dopuścić, nawet jeśli miałoby się najpierw posmucić trochę tym faktem ;)

Najlepsza akcja jest teraz niewątpliwie z Leną (ale się ucieszyłam jak ją zobaczyłam :) )... A ona niczego nieświadoma doprowadzi swojego wybawiciela do wszystkich naszych cichociemnych zaczynając od Bronka przez Wandę. Nieźle się teraz to rozwinęło.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 08, 2012, 19:34:26 »
Myślałam, że wybawiciel będzie Lenę tak jakby więził. Ale nie - on jakby nigdy nic pozwala na spacery, kontaktowanie się ze znajomymi... Niestety Lena momentami patrzy na niego tak... ciepło? Mam nadzieję, że w tym wzroku kryje się jedynie wdzięczność wobec "dobrego człowieka", a nie jakieś poważniejsze uczucie. Bo gotowa jest w końcu uwierzyć, że Janek nie żyje...

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 08, 2012, 19:38:02 »
Bo gotowa jest w końcu uwierzyć, że Janek nie żyje...
A jej wybawiciel będzie ją w tym utwierdzał.. :/ Ja rozumiem, że on jej pomaga, że uratował i Lenę i dziecko, ale nie podoba mi się to, że ukrywa przed nią fakt, że Janek żyje. Mam nadzieję, że Janek z pomocą Bolka odnajdzie Lenę szybciej niż Lena obdarzy uczuciem tego typka.