Autor Wątek: Czas honoru  (Przeczytany 84678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EdySziA

• Art's Souls
Odp: Czas honoru
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 16, 2012, 20:42:54 »
A mi się wydaje, że to jest po prostu fotomontaż, i to był taki podstęp żeby Janek się dowiedział, że Lena przeżyła wojnę i żeby zaczął jej szukać.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 16, 2012, 20:47:06 »
Ja też myślę, że to jest fotomontaż. Innej opcji chyba nie ma.

Ja to bym chciała, żeby Janek spotkał się też w końcu z resztą chłopaków ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 16, 2012, 20:48:31 »
Nie znam się na historii nowinek technicznych, ale czy w tamtym okresie możliwy był taki fotomontaż?
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 16, 2012, 20:55:24 »
Nie znam się na historii nowinek technicznych, ale czy w tamtym okresie możliwy był taki fotomontaż?

To jedno. A drugie, dlaczego ci pytani ze zdjęcia tak bardzo się denerwują, kiedy słyszą pytanie o dziewczynę ze zdjęcia. Można chyba spokojniej odpowiedzieć?  Fotomontaż, poza tym że w tamtych czasach wątpliwy, wydaje mi się prostackim rozwiązaniem. I kto niby miał tego dokonać i w jakim celu? To jakiś przyjaciel Janka czy wręcz przeciwnie?

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 16, 2012, 20:58:48 »
No nawet w którejś poprzedniej serii był już motyw z fotomontażem.. ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 16, 2012, 21:02:48 »
A drugie, dlaczego ci pytani ze zdjęcia tak bardzo się denerwują, kiedy słyszą pytanie o dziewczynę ze zdjęcia.
Faktycznie, też na to zwróciłam uwagę.

A jeśli nawet były to jakieś początki fotomontażu, to za bardzo realne zdjęcie im wyszło.
Cel takiego zabiegu byłby chyba właśnie taki, o jakim mówią dziewczyny. Janek szukaniem naprowadza ludzi z bezpieki na innych.

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 16, 2012, 21:17:29 »
A ja myślę, że to jest jakiś fotomontaż... Specjalnie "wklejono" tam Lenę być dać Jankowi nadzieję, że ona żyje...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 16, 2012, 21:33:26 »
A ja myślę, że to jest jakiś fotomontaż... Specjalnie "wklejono" tam Lenę być dać Jankowi nadzieję, że ona żyje...

Warto zastanowić się nad motywami. Bardziej przekonuje mnie to, że fotomontaż (swoją drogą mogli zrobić fotomontaż na miarę czasów, sama takie pamiętam kilkadziesiąt lat później, zgadzam się tutaj z El) powstał z myślą o naprowadzeniu kogoś przez Lenę do skoczków niż to, że jakiś anioł stróż, dobra dusza zrobiła coś takiego, żeby Janek nie tracił nadziei i Leny szukał :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 16, 2012, 21:38:00 »
Oj, nie zwróciłam uwagi, że już parę osób napisało, że to fotomontaż. Mea culpa ;) Chyba czas spać.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 18, 2012, 20:27:06 »
Mnie się wydaje, że to byłby...za dobry fotomontaż :) Więc obstawiam, że zastraszył jakoś tych ludzi, albo coś w tym stylu. Poza tym... ciekawe co on ma za interes w tym, że Janek jej szuka.

Podsumowując całość... jakoś jednak...nie podchodzi mi póki co ten sezon :( niestety.... Za to widziałam reklamę CH w TVP2 i ona akurat mi się spodobała  <smiech> <smiech> wreszcie cała czwórka się znalazła, a w tle..."czerwona pani mYnYster"  <smiech>

Ufał jednak, że z czasem wciągnie mnie to równie mocno jak poprzednie serie :) i...więcej Marii i Otto proszę   <skacze>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 18, 2012, 20:31:50 »
M. Cielecka póki co ma taką lichą tę rólkę, mało jej coś... ;)

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 18, 2012, 20:36:12 »
M. Cielecka póki co ma taką lichą tę rólkę, mało jej coś... ;)

Mało, nie mało, ale coś czuję, że nam się rozkręci w tej serii. W końcu jest nie byle kim, a to czasy komunistyczne w końcu :)
Spoiler
Poczytałam troszeczkę na stronie fanów Cichociemnych i ze streszczeń wynika, że troszeczkę jej jednak będzie :)

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 18, 2012, 20:47:00 »
Ufał jednak, że z czasem wciągnie mnie to równie mocno jak poprzednie serie :) i...więcej Marii i Otto proszę   <skacze>

Myślę, że Twoje prośby zostaną wysłuchane  <tak> W następnym odcinku są aż 4 sceny z ich udziałem. Bardzo ładne i ciekawe.

Spoiler
Wrócą do Warszawy. Tym razem będzie bardziej widać przywiązanie, przyjaźń Marii do Otta. Niemniej jednak Otto, znów pokaże, że zależy mu na kontakcie z Marią oraz, że chce być przy niej.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 21, 2012, 22:01:50 »
Nie, nie, nie, nie i nie! Tylko nie Ruda :(

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 21, 2012, 22:11:29 »
Spokojnie! Może to tylko draśnięcie! Wszędzie było, że dzieciak ranił Rudą a nie zabił!