Autor Wątek: Czas honoru  (Przeczytany 84660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Czas honoru
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 02, 2012, 22:21:57 »
Oglądałam! :D
Zgodzę się z Tobą Maleńka, serial się rozkręca. Wcześniej oglądałam raczej nieregularnie, więc zajmie mi trochę jak się połapię od nowa. Ale chyba będę śledzić dalsze losy bohaterów. :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 02, 2012, 22:39:36 »
Nareszcie! ;) Stęskniłam się cholernie za tymi niedzielnymi wieczorami z dawką emocji podczas "Czasu honoru". Uwielbiam ten serial.

Mnie się podobał ten odcinek, trochę miszmasz był, ale wiadomo, że muszą jakoś zacząć wszystkie wątki.
Tylko niech mi ktoś przypomni,bo nijak nie pamiętam. Co się stało z Leną w poprzedniej serii? Ona nie spotkała się w końcu z Jankiem? Kompletnie nie mogę sobie przypomnieć...  :-X

I Karol! Karol Ryszkowski... On był w I/II sezonie i jakoś się skończyło, że musiał uciekać... ale co on miał na sumieniu, o co konkretnie chodziło temu księdzu?

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 02, 2012, 22:51:15 »
Może o donoszenie Niemcom? Nie wiem...

A Lena? Chyba się skończyło tak, że urodziła na Pawiaku. 

PS No i Celina!  <skacze> Jest Celina. Szkoda, że Michał strzelił na nią focha pod koniec rozmowy, ale cóż...
Już chyba zapomniał, co Osmańska wyprawiała. Bo mi to do końca nie wydawało się takie szpiegowskie... Coś kręciła, tak czy siak...
Jak było podczas jej egzekucji? Zamiast od razu wykrzyczeć, że pracuje dla Londynu, może by jej dali coś wyjaśnić, to ona, że może im się przydać, pomóż Michał... Nigdy jej jakoś sympatią nie darzyłam. Sto razy wolę Celinę :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 03, 2012, 09:42:06 »
Osmańska była fałszywa, ale.. chyba naprawdę kochała Michała.. nie wiem, czy to miała być taka gra, ale ja widziałam między nimi to coś... Celina była super, od początku ją lubiłam :)
Ryszkowski.. ten to się już nigdy nie zmieni.. na zawsze zostanie szują.. przykro mi się zrobiło, jak zabił tego księdza..
A Lena nie spotkała się z Jankiem, skończyło się tak jak Maleńka napisała ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 15, 2012, 16:33:01 »
To chyba będzie bardzo ciekawa seria. Już po pierwszym odcinku widać jak kochała Rosja sowiecka, ciekawe jaki będą mieć stosunek do nowej władzy bohaterowie. Janek jest średnio zadowolony.
Maria wyjdzie z tego? Znajdzie się jakimś cudem penicylina dla niej?
Czy matka Wandy  odnajdzie córkę dopiero w teatrze?
I fakt, Ryszkowski się już na pewno nie zmieni - zawsze się w coś wpakuje albo zostanie wpakowany...

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 16, 2012, 15:59:25 »
Maria wyjdzie z tego? Znajdzie się jakimś cudem penicylina dla niej?
Czy matka Wandy  odnajdzie córkę dopiero w teatrze?

Spoiler
Maria wyjdzie z tego. Penicylina się nie znajdzie, ale wszystko będzie szło ku lepszemu.  <o_tak> W dzisiejszym odcinku, nie ma już mowy o lekach, jest tylko mała scena, w której Otto mówi Marii, że chce wracać do siebie do Wrocławia, na co Maria odpowiada, że musi wracać do Warszawy.
Niestety nie pamiętam, czy matka Wandy spotkała się już z córką w tym odcinku, chyba jeszcze nie.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 16, 2012, 23:07:19 »
Jak to Lena nie żyje?!
Jestem w takim samym szoku jak Janek. I w ogóle to do mnie nie dociera... jakoś sobie zakodowałam, że ona będzie w tej serii i spotka się z Jankiem...
Tak bez niczego ją uśmiercili? Bez żadnej wzmianki w mediach, że Agnieszka Więdłocha odchodzi z serialu czy coś w tym stylu? Nie czytam co prawda spoilerów, ale nijak nawet jej nazwisko w spoilerowych doniesieniach mi się nie obiło o uszy gdzieś tam bokiem...  Po prostu mam wrażenie, że Romek może nie do końca zna prawdę, że ona tak naprawdę przeżyła może? Może teraz coś głupiego wymyślam, ale naprawdę ta wiadomość mnie zaskoczyła  :-X I teraz jeszcze ta śmierć Romka, biedny Janek :(

I Rainer cwaniaczek to jednak zawsze wie jak się zakręcić, żeby dobrze na tym wyjść :P

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 17, 2012, 10:30:46 »
Nie dane mi było co prawda wczoraj obejrzeć, nad czym boleję, ale ja myślę, że ta śmierć to jest jakieś nieporozumienie, w ogóle ten Romek też się może mylić.
dziwi mnie tym bardziej, że w zapowiedziach nowej serii nie było ani słowa. Najbardziej skrywana tajemnica producentów? To byłby przypadek bez precedensu. Nie wierzę.
A'propos, wie ktoś kiedy są powtórki?

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 17, 2012, 10:49:01 »
No ja właśnie też cały czas nie mogę w to uwierzyć. Może to jakaś zmyłka scenarzystów...

A powtórki są w sobotę o 15.50 ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 17, 2012, 10:52:18 »
Bez względu na to, czy to prawda czy nie to i tak mocno potrafiło zaszokować. jednak ja nie dalej jak za trzy odcinki chcę wiedzieć, że Lena żyje :P

Dzięki za namiary o powtórkach. Naprawdę w tym natłoku programowo - serialowym trudno cokolwiek znaleźć <calusek>

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 17, 2012, 10:57:23 »
Mocna ta scena ze śmiercią Romka.. ale widać było, że coś jest nie tak, nie ucieszył się nawet na widok Janka.. doznałam szoku bo nigdzie wcześniej o tym nie czytałam...

Powtórka jest też dziś w TVP Seriale, ale nie wiem o której godzinie ;)

Co do Lenki...
Spoiler
Przeżyje. W necie krążą zdjęcia Lenki z synem no i czytałam opis, co czeka tę bohaterkę w tej serii :)

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 17, 2012, 22:08:07 »
Mocna ta scena ze śmiercią Romka.. ale widać było, że coś jest nie tak, nie ucieszył się nawet na widok Janka.. doznałam szoku bo nigdzie wcześniej o tym nie czytałam...

Mnie też zaskoczyła śmierć Romka. Fakt, było widać, że jest w kiepskiej formie psychicznej, ale jakoś tak oglądając scenę, nie spodziewałam się takiego zakończenia. Tym bardziej, że tak jak piszesz, nigdzie w streszczeniach taka informacja się nie pojawiła. Szkoda mi strasznie Romka, bardzo go lubiłam.

Spoiler następnego odcinka:  <szczerzy_sie>
Spoiler
Wanda spotka się w końcu z matką.
Dużo Marii i Otto  <serduszka> Z tego cieszę się najbardziej. Sceny trzymające w napięciu, choć ostatecznie stwierdziłam, że trochę za bardzo nierealne. Zbyt dużo im się udało, ale mimo tego całość na plus. Nie ucieszyła mnie jednak zapowiedź kolejnego odcinka.
Spoiler
Otto zabierze Marię do Wrocławia i tam spotkają jego żonę. Dziwne, tym bardziej, że w poprzedniej serii mówił, że zginęła. Zobaczymy.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 29, 2012, 15:19:20 »
Ryszkowski jest dureń i tyle. Czy on nie zdaje sobie sprawy, że polując na naszą czwórkę może wydać na siebie wyrok? Sądziłam, że już o tym myślał, umożliwiając Bronkowi ucieczkę, gdy go aresztował podczas tej zasadzki. Tego zdrajcy mi nie szkoda, niech się wyda, kim był w czasie wojny, ale wykonując zadanie zagraża "angielskim lotnikom".

Część widzów (zwłaszcza kobiet) może być zawiedziona postępowaniem Bronka wobec Wandy, ale niestety takie piętno na bohaterach z tamtych lat wycisnęła wojna. Z jednej strony ciągłe napięcie, z drugiej rozczarowanie widokiem "takiej" Ojczyzny. No i drugie niestety - Bronek ma rację. Wanda to słynna aktorka, słynne nazwisko, łatwo będzie trafić przez nią do ukrywających się. Roszkowski już dąży do spotkania z nią, czuję, że będzie szantaż jakiś.

Świetna pod względem wyrazu scena ukazująca trzy śmierci po zakończeniu wojny. Śmierć Żyda, Niemca i Polki, i rozpaczających po nich najbliższych, u których cierpienie wobec straty kochanej osoby jest takie samo, bez względu na nację. Przy Romku płakał Janek. Przy Niemcu (tego, który wraz z resztką oddziału uwięził Marię i jej  towarzyszy) płakał ojciec, przy Amelce zgwałconej przez "wybawicieli" sowieckich płakał mąż.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 02, 2012, 07:44:02 »
Część widzów (zwłaszcza kobiet) może być zawiedziona postępowaniem Bronka wobec Wandy, ale niestety takie piętno na bohaterach z tamtych lat wycisnęła wojna. Z jednej strony ciągłe napięcie, z drugiej rozczarowanie widokiem "takiej" Ojczyzny.
Wręcz przeciwnie. Jeśli dojdzie do rozstania - cóż, będę się z tego cieszyć. Jakoś nigdy nie mogłam patrzeć dłużej na tę parę niż przez 5 minut.

Kolejno - jak się mogliśmy przekonać w poprzednim odcinku - Lena żyje. Teraz tylko muszą się z Jankiem odnaleźć.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 02, 2012, 14:27:42 »
Tak się troszkę włączę... Kochani streścicie mi niedzielny odc bo nie mogłam go obejrzeć? I kiedy jest jakaś powtórka <prosi>

Co do poprzednich. Rzeczywiście śmierć Romka to był szok dla mnie. Przez 5min siedziałam z otwartą buzią i patrzyłam na napisy końcowe. Tyle przeszedł przez wojnę, tyle ludzi się dla niego poświęcało i narażało a tu masz...strzał...Nie ładnie.

A Bronek i Wanda....jakoś mi nie pasuje ta para. Chodź scena odzyskania ją z niewoli niemieckiej z poprzedniego sezonu...dobra była! <lol>