Autor Wątek: Przepis na życie  (Przeczytany 33025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Przepis na życie
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 12, 2012, 16:32:51 »
Ja na ogół nie jestem fanką seriali trwających wiecznie, bo wiem, że twórcy są tylko ludźmi i z czasem mogą po prostu nie mieć o czym pisać, ale wydaje mi się, że w "Przepisie na życie" jest jeszcze sporo pomysłów, przynajmniej ja oglądając serial nie mam wrażenia, że jest ciągnięty na siłę tak, jak to jest w przypadku wielu innych produkcji. Mam więc nadzieję, że serial będzie trwał dopóki scenarzyści będą mieli pomysły na to, jak zaskakiwać i zainteresować widza. A co by nie mówić, finałowym odcinkiem szalenie zainteresowali...przynajmniej mnie...  smilie_girl_308

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 12, 2012, 16:39:05 »
Justek, nie tylko Ciebie, bo mnie też. Szczególnie ten wypadek Jerzego  smilie_girl_349

Chyba nikt nie jest fanem wiecznie trwających telenowel typu "Moda na sukces" czy "M jak miłość", na które scenarzyści już dawno wyczerpali swoje pomysły. Ludzie oglądają te produkcje jedynie z przyzwyczajenia, przynajmniej ja tak myślę. A "Przepis na życie" to trochę typowo nietypowy serial. Jest miłość, zdrady, ale to co mnie urzekło to humor - po prostu jest się z czego pośmiać, ale i też nad czym zapłakać  :D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Cytryna

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 14, 2012, 10:54:28 »
To prawda. Wypadek wyglądał bardzo wiarygodnie, bardzo! Szczerze mówiąc dziwne, że Jerzy wydzie z tego bez większego szwanku. I faktem jest, że serial ciągną na siłę już. Myślę,że na przysłowiowe "dobicie". Wyciskają go jak cytrynę tak mocno, aż znudzi nawet najbardziej zagorzałych fanów.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 14, 2012, 11:21:07 »
A czytałyście w ogóle wcześniej o tym wypadku? Ja na ogół jestem na bieżąco z newsami serialowymi, a tutaj nic na ten temat nie wiedziałam! :th_0girl_impossible: I byłam absolutnie zaskoczona, dlatego ten wypadek tak mną wstrząsnął, przyznam szczerze, że aż się popłakałam. Nie dość, że był bardzo realistyczny, to jeszcze właśnie tak "z zaskoczenia", nie spodziewałam się, że scenarzyści pójdą w tym kierunku pod koniec sezonu. Choć przyznam szczerze, że trochę mnie ucieszyło- lepsze to, niż znowu jakiś wątek z zazdrością o jakąś tam osobę, wtedy byłby nudny finał.
A wiadomo już jak to się skończy? Bo że Jerzy przeżyje to wiem. Ale jak, naprawdę bez większego szwanku wyjdzie? :P

I nie zgodzę się z tym, że "na siłę", szczerze powiedziawszy to Twoja opinia jest pierwszą tego typu, jaką przeczytałam. Skoro ja- zagorzała fanka- jeszcze się nie nudzę ;) I nie nudzi się wieeeele innych osób, które znam lub których opinie czytam na forach, na Facebooku- to nie jest jeszcze tak źle. W Polsce jest tyle tragicznie nudnych seriali, że "Przepis na życie" to istny rarytas.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 14, 2012, 11:29:31 »
I nie zgodzę się z tym, że "na siłę", szczerze powiedziawszy to Twoja opinia jest pierwszą tego typu, jaką przeczytałam. Skoro ja- zagorzała fanka- jeszcze się nie nudzę ;) I nie nudzi się wieeeele innych osób, które znam lub których opinie czytam na forach, na Facebooku- to nie jest jeszcze tak źle. W Polsce jest tyle tragicznie nudnych seriali, że "Przepis na życie" to istny rarytas.
Podpisuję się pod słowami Justka! ;)
Otóż to! Dla mnie po Magdzie M., to kolejny tak dobry serial, który nie nudzi, intryguje widza i przede wszystkim wciąga!
Nie są to kolejne flaki z olejem jak np. Klan, czy eMka etc.
Uwielbiam ten serial i wiem, że jest dużo takich osób jak ja, które cenią i lubią raz w tygodniu usiąść przed tv by go obejrzeć.
Mam nadzieję, że produkcja doceni nas - fanów i zobaczymy równie ciekawy kolejny sezon, o! :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 14, 2012, 11:43:16 »
Jesienią nie będzie "Przepisu na życie"

W jesiennej ramówce TVN nie znajdzie się czwarty i być może ostatni sezon "Przepisu na życie". Widzowie stacji zobaczą go dopiero wiosną 2013 roku. Decyzja o jednosezonowej przerwie w emisji obyczajowej produkcji to efekt kryzysu na rynku reklamowym.

TVN wstępnie planował jesienią br. zwiększyć do trzech liczbę cotygodniowych, dużych seriali w ramówce. Ostatecznie stanęło jednak na tym, że budżet pozwala na nadawanie - tak jak dotąd - tylko dwóch seriali. Do emisji wybrano drugą serię wprowadzonego wiosną na antenę "Prawa Agaty" oraz pierwszy sezon nowej produkcji "Lekarze" - podaje serwis Wirtualnemedia.pl.

Kręcony od połowy czerwca czwarty sezon "Przepisu na życie" pojawi się zatem w TVN w marcu 2013 roku. Jak wynika ze słów grającej w serialu Edyty Olszówki będzie to ostatnia seria. Jednak - jak podaje TVN - wcale nie zostało to jeszcze przesądzone. Zdjęcia do 13 nowych odcinków potrwają co najmniej do połowy września i będą realizowane m.in. w Toskanii.

"Przepis na życie" emitowany jest w TVN od marca 2011 rou i dotąd nie miał przerw w emisji. Pokazywany wiosną br. trzeci sezon miał 2,7 mln widzów, co przełożyło się na 19,92 proc. udziału w grupie 4+ i 24,37 proc w 16-49. To mniej oglądających niż śledziło dwa pierwsze serie, ale TVN w grupie komercyjnej był liderem rynku. Produkcja była też jedną z najchętniej oglądanych pozycji w serwisie tvnplayer.

Źródło: Wirtualnemedia.pl, TVN

Czy to prawda, czy też nie? Źródło raczej rzetelniejsze, niż Pudelek, ale nadal nie uważam to za oficjalne źródło informacji. Jeśli taka będzie prawda, to wieeeelka szkoda... :( Nastawiłam się na to, że "Przepis..." wraca na jesień, a tu będę musiała zadowolić się dwójkową "rodzinką.pl" :P
Ale zdjęcia kręcone w Toskanii...  smilie_girl_321 Warto będzie czekać, jeśli ten news okaże się prawdą.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 14, 2012, 12:25:21 »
Szkoda, że serial będzie emitowany dopiero wiosną :( I mam nadzieję, że to jednak nie będzie ostatnia seria.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 14, 2012, 14:06:18 »
Eee, watpię, żeby wielu ludzi myślało podobnie, jak Ty, Cytryno  :)

Serial dobrze się "sprzedaje". Naprawdę dużo osób jest nim pozytywnie zaskoczona, w tym nie może zabraknąć też mnie.

Justek, ja byłam bardzo tym wypadkiem zaskoczona, podobnie jak Ty i jestem strasznie ciekawa jak to będzie dalej. Streszczeń i newsów dotyczących kolejnych odcinków nigdy nie czytam, odzwyczaiłam się od tego i bardzo mi się to podoba, bo wszystko dzieje się tak niespodziewanie i dużo bardziej cieszy, intryguje  :D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Avant

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 14, 2012, 15:53:06 »
Przyznam, że żałowałbym, gdyby "Przepis..." zniknął na dobre. Nastawiłam się jesień, ale - jeśli to okaże się prawdą - wytrwam też do wiosny. Jak się na coś dłużej czeka, to lepiej smakuje. smilie_girl_307

Polubiłam ten serial za sposób, w jaki zostały napisane postacie, humor, muzykę... Po prostu coś w nim jest takiego, że ogląda się z przyjemnością.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 19, 2012, 20:23:16 »
Nie podoba mi się to, że w nowej jesiennej ramówce zabraknie "Przepisu..." Sezon zakończył się bardzo zaskakująco, dlatego z niecierpliwością czekałam na kontynuacje we wrześniu, a tutaj taki psikus.  smilie_girl_238 Po "Magdzie M" jest to jedyny serial, który tak bardzo pokochałam, za fabułę, za aktorów i za miejsca, dlatego bardzo żałowałabym gdyby na dobre znikną z anteny.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 19, 2012, 21:34:12 »
Łoooo! Jakie w sumie średnio miłe zaskoczenie. :/
Myślałam, że tuż tuż będziemy mogli podziwiać nowy sezon, a tu taki psikus.
Ale jak to mówią "głód wzmaga apetyt" także obyśmy się nie rozczarowały, a serial niech dalej trzyma swój poziom, o. ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 21, 2012, 15:19:26 »
"Przepis na życie" niewątpliwie należy do niezbyt licznej kategorii dobrych polskich seriali ostatnich lat. Ciekawy scenariusz, świetna gra aktorów i bardzo dobry wybór muzycznych kawałków w soundtracku. Czego chcieć więcej? Ano właśnie... końca :th_0girl_witch:
Serial powinien skończyć się na czwartej serii. Wątki zaczynają się powtarzać (rozstania i powroty, te same intrygi), bohaterowie stają się monotonii (ciągle w ten sam deseń infantylne doktorostwo, zrzędząca Mania, zazdrosny Jerzy, naiwna Anka, nawet trzepnięta pozytywnie paczka emerytów z Polą na dokładkę).
Robi się niebezpiecznie nudno smilie_girl_356
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 22, 2012, 14:40:00 »
Zgadzam się z Wami dziewczynki, że "Przepis na życie" to perełka wśród polskich seriali. Wielki ukłon dla Pani Pilaszewskiej! smilie_girl_014
Niestety "Pnż" to jeden z takich seriali, które muszą się skończyć po kilku sezonach po to aby nie zatrzeć dobrego wrażenia. I tu zgadzam się z El. Wiadomo scenarzyści nie są maszynkami i pomysły kiedyś im się skończą, a tu i tak już baaardzo wiele wariantów zawirowań życia bohaterów zostało wykorzystanych. Szczerze mówiąc pojęcia nie mam co mogłoby się jeszcze wydarzyć pomiędzy Anką i Jerzym, Beateńka z Żabcią też wiele już przeszli. W przypadku tych pierwszych pozostał jeszcze ślub- ale to już raczej formalność.

Aaaach, zapomniałam o tej restauracji smilie_girl_099 To pewnie będzie temat nr jeden w sezonie. Ok, czyli jednak coś będzie się działo, niepotrzebnie zrzędziłam smilie_girl_308  smilie_girl_101

PS dla mnie wypadek Jerzego też był totalnym zaskoczeniem! Zawsze plotki, pudelki, ŚS opisują zakończenia sezonów a tu? Totalny brak informacji...  :th_0girl_impossible: Trzeba przyznać, że udało im się zaskoczyć widza.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 22, 2012, 15:54:26 »
PS dla mnie wypadek Jerzego też był totalnym zaskoczeniem! Zawsze plotki, pudelki, ŚS opisują zakończenia sezonów a tu? Totalny brak informacji...  :th_0girl_impossible: Trzeba przyznać, że udało im się zaskoczyć widza.
Dla mnie również! I tutaj wielki ukłon dla scenarzystów za pomysł i dla aktorów bo Kumorek moim zdaniem spisała się na medal. Praktycznie nic nie mówiła tylko grała mimiką, oczami  :clapping: Zawsze lubię wiedzieć co się wydarzy, jaka będzie końcówka sezonu, ale tutaj zdecydowanie podobało mi się to, że nic nie wiedziałam, to, że ten wypadek był dla mnie totalnym zaskoczeniem.
Teraz jest sporo przecieków dotyczących następnej (ostatniej) serii, a to rozpisują się o tym, że Jerzemu nic takiego się nie stanie, a to zapozna jakąś terapeutkę, a to część akcji przeniesie się do Toskanii  smilie_girl_321 także czekam z niecierpliwością na wiosenną ramówkę!

El, Patrycja macie racje, że niektóre produkcje muszą się skończyć, żeby pozostało dobre wrażenie, żeby serial nie zszedł na przysłowiowe psy, ale nie nie poradzę, że zdążyłam się naprawdę zżyć z nimi i z pewnością nie raz będę powracała do tego serialu nawet już po zakończeniu produkcji, tak jak to teraz robię w przypadku "Magdy M" czy "Twarzą w twarz"  smilie_girl_308

Offline Avant

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 09, 2012, 17:50:15 »
Czy to prawda, czy też nie? Źródło raczej rzetelniejsze, niż Pudelek, ale nadal nie uważam to za oficjalne źródło informacji. Jeśli taka będzie prawda, to wieeeelka szkoda... :( Nastawiłam się na to, że "Przepis..." wraca na jesień, a tu będę musiała zadowolić się dwójkową "rodzinką.pl" :P
Ale zdjęcia kręcone w Toskanii...  smilie_girl_321 Warto będzie czekać, jeśli ten news okaże się prawdą.
Teraz już chyba wszystko potwierdzone, ponieważ na stronie Przepisu na facebooku znalazł się taki wpis:

"Przepisomaniacy! Ponieważ miłość najlepiej smakuje wiosną, najnowsze odcinki naszego serialu zobaczycie w 2013 roku, kiedy pierwsze liście zazielenią się na drzewach.
A żeby czekanie się nie dłużyło już wkrótce będziemy mieli dla Was niespodziankę :)"

A więc oficjalnie czekamy do wiosny!

A co do tej niespodzianki... Już kiedyś jedną przygotowali i pochwalę się, że udało mi się wygrać wtedy płytę z muzyką z serialu, na której mi zależało, ponieważ jest całkiem miła dla ucha. A w środku znalazło się jeszcze parę kuchennych przepisów, niestety nie skorzystałam, bo gotowanie mnie nie kręci. Co innego jedzenie. <mruga>