Autor Wątek: Przepis na życie  (Przeczytany 33022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
Odp: Przepis na życie
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 27, 2012, 12:33:31 »
Został jeszcze jeden, finałowy odcinek, który będzie emitowany teraz w tygodniu :) Ale nie polecam oglądać, lepiej jest nadrobić cały sezon i potem końcówkę. Wtedy emocje będą największe, kiedy się będzie znało dokładnie relacje między bohaterami itp.

Zamierzam nadrobić wszystko w wakacje, bo wtedy na spokojnie, pewnie nawet w tydzień, obejrze wszystkie zaległe odcinki  smilie_girl_018

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 27, 2012, 16:51:14 »
"Przepis na życie" to mój zdecydowanie ulubiony serial ze wszystkich obecnie emitowanych. Jestem chyba trochę mało obiektywna, bo uważam, że trzymają równo poziom i to wspaniale, że będzie kolejna seria, bo nie wyobrażam sobie "pożegnania" z tak fantastyczną obsadą i z bohaterami, z którymi się autentycznie zżyłam ;)
W takim razie jest nas dwie, które są mało obiektywne, o. ;)

Staram się oglądać każdy odcinek, gdyż serial wyjątkowo przypadł mi do gustu. Zgodzę się, iż "Przepis na życie" trzyma poziom z każdą następną serią.
W szczególności obsada wpływa na "in plus" filmu. Możemy podziwiać zdolnych, polskich aktorów - mniej, czy tam więcej znanych.
A przede wszystkim nie są to aktorzy, którzy grają w co drugim serialu i widząc twarz danej osoby nie zastanawiam się czy to postać "X" czy "Y".
Na szczęście wakacje za pasem, więc będę mogła nadrobić "przepisowe" zaległości.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 27, 2012, 23:23:20 »
Bardzo podobał mi się ten serial, ale "Prawo Agaty" pobiło go od pierwszego odcinka ;) Kwestia gustu...  :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 29, 2012, 09:32:17 »
Bardzo podobał mi się ten serial, ale "Prawo Agaty" pobiło go od pierwszego odcinka ;) Kwestia gustu...  :)
Słowa wyjęte z ust mojej mamy. ;)
Nie dawno też z nią dyskutowałam o serialach i właśnie zeszłyśmy na temat "Przepisu na życie" i "Prawo Agaty".
Tego drugiego nie oglądam, więc nie mam porównania, ale spotkałam się właśnie z takimi opiniami jak Ty, Dodi

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 29, 2012, 09:33:52 »
Didi? :th_0girl_impossible:
Polecam nadrobić zaległości :) Na TVNplayer można zobaczyć cały sezon od pierwszego odcinka. Teraz zaczynają się wakacje, wiele seriali zawiesza emisję więc będzie na to czas ;)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 29, 2012, 09:39:13 »
Przepraszam, kwestia nowego macbook'a, którego średnia jeszcze ogarniam! Wybacz! ;)
Nadrobię, już obiecałam przyjaciółce, ktora co poniedziałek mnie pyta "Oglądałaś w końcu?!" :P
Niemniej jednak oba seriale "na plus" tvn'u. ;)

Offline Ania

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 06, 2012, 19:30:59 »
Pierwsza seria "Przepisu na życie" podobała mi się bardzo, była dobrze napisana :)  Druga seria była znacznie słabsza, trzecia lepsza niż druga, ale do pierwszej to jej dużo brakuje. Ale widzę, ze nie tylko ja tak uważam ;)

Jeśli chodzi o moje ulubione postaci to są to Beatka i Andrzej (uwielbiam Ostaszewską i Adamczyka w tych rolach :)), Pola i Irena. Irena to idealne połączenie matki, babci, a zarazem przyjaciółki. Ciepła, dowcipna, pomocna, przebojowa... Dorota Kolak świetnie się nadaje do tej roli :) Uwielbiam teksty Poli - słynne "o ja cież pierdzielę" i "mam tego po kokardy" ;)

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 06, 2012, 22:37:26 »
"Przepis na życie" to mój zdecydowanie ulubiony serial ze wszystkich obecnie emitowanych. Jestem chyba trochę mało obiektywna, bo uważam, że trzymają równo poziom i to wspaniale, że będzie kolejna seria, bo nie wyobrażam sobie "pożegnania" z tak fantastyczną obsadą i z bohaterami, z którymi się autentycznie zżyłam ;)
W takim razie jest nas dwie, które są mało obiektywne, o. ;)
I tu dochodzę ja- trzecia, która widać też jest mało obiektywna smilie_girl_307

Cieszę się, że jest taki serial jak Przepis na życie, bo jest on naprawdę świetnie stworzony, genialna Agnieszka Pilaszewska (szkoda, że przez ten Przepis... wyleciała z Barw..., bo tam też wprowadzała dużo życia). Bohaterowie bardzo dobrze dobrani, chociaż na początku trudno mi było uwierzyć, że Adamczyk w serialu :th_girl_hideface:
Ulubiony bohater ? Oczywiście, że Pola, a w tej roli genialna Olszówa smilie_girl_020 Jest naprawdę świetna! Szalona super przyjaciółka i surowa bizneswoman. Świetnie, że znalazła kogoś takiego jak Tadeusz, po tak długich perypetiach z innymi mężczyznami.
A scena z pierścionkiem- niesamowita smilie_girl_101

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 04, 2012, 18:09:32 »
Ja w końcu nadrobiłam zaległości i pooglądałam 3 sezon. Jestem zachwycona!  smilie_girl_149 Nawet się nie spodziewałam, że zobaczę w tej serii moją ukochaną Beatkę tańczącą na rurze. Kocham to! Ja w ogóle uwielbiam tą postać! Kocham! Zawsze miałam słabość do Ostaszewskiej, ale po tym serialu, zaczęłam ją ubóstwiać!  smilie_girl_301 Jest fenomenalna! Razem z Adamczykiem tworzą świetny duet. Te kłótnie między nimi, rzekoma zdrada Beatki, jej ojciec i foczka - rewelacja!

Mój ulubiony moment: Beatka wchodzi do mieszkania, wnosi jakieś mopy, wałki, pędzle do malowania i niesie na rękach Kornelkę, podknęła się i mówi, takim boskim głosem, który ja w niej tak lubię, "Jezusie Nazaryjski, byłaby się mamusia na miotle zabiła" - czy coś w tym stylu.. :th_girl_haha:

Świetne sceny z Polą i Tadeuszem, akcja w urzędzie stanu cywilnego, gdzie Andrzejek tak się produkował, by tylko załatwić ten termin, udowodnić, że żadna z niego dupa wołowa  smilie_girl_159 Bardzo mi się serial podoba!

Strasznie lubię też Grubą - jej teksty i to z jaką namiętnością mówi o jedzeniu  :th_0girlcupcake:

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 12, 2012, 12:14:54 »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 12, 2012, 12:40:03 »
Proszę Cię, Nareli...PUDELEK? :P Really? :P Dla mnie, obok Faktu, to najmniej rzetelne źródło. Nie ma jeszcze co płakać, póki nie pojawi się oficjalny komunikat w tej sprawie. Wydaje mi się, że taki może zostać wydany dopiero wtedy, gdy nowy sezon będzie dobiegał końca, a twórcy ocenią, czy oglądalność jest jeszcze na tyle duża, aby produkcja nowego sezonu była opłacalna.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 12, 2012, 13:39:43 »
Nie wierzę im! ;) Dobra ściema nie jest zła. ;D
Z tego co mi się wydaje zaczęli już zdjęcia do następnego sezonu, więc może po wakacjach ruszą? Oby! :D
Zobaczymy co będą pisały bardziej wiarygodne źródła np. produkcja tvn'u, to byłaby najbardziej prawdziwa, sprawdzona informacja. ;)
A pudelki i plotki niech spadają! ;)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 12, 2012, 14:29:59 »
Jak Pudelek tak pisze to znaczy, że będzie odwrotnie ;D mam nadzieje ;) Z tego co wiem to "Przepis na życia" ma dość dobrą oglądalność, więc dlaczego mieli by ściągać z anteny tak dobry serial? ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 12, 2012, 14:36:36 »
Pudelek jak zwykle głupoty. Niby P. Olszówka udzielała wywiadu odnoście następnego sezonu, ale czy ona wspomniała, że to już koniec?
Na pewno będzie parę jeszcze sezonów, bardzo dobry serial. Wciągająca fabuła dobrze dobrani aktorzy. Na superseialach i świecieseriali, też jest taka wiadomość.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 12, 2012, 16:25:56 »
Oczywiście pudelek to mało wiarygodne źródło, ale troszkę prawdy w tym być musi. Mam nadzieję, że serial będzie trwał dość długo, bo oglądalność, tak jak mówicie, jest z pewnością duża. Serial jest dobry, zabawny i przyjemny dla oka, przykroby było gdyby się miał rzeczywiście na kolejnym sezonie skończyć  :D