Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 24, 2012, 00:54:10 »
Zwycięstwo Barcy cieszy mnie bardzo, ale to co zrobił Valdes to porażka. Rozumiem, każdemu może zdarzyć się błąd, ale dlaczego Valdes popełnia je najczęściej w ważnych meczach? Szczęście w nieszczęściu, że Barcelona miała wtedy 2 bramkowe prowadzenie, a nie było chociażby remisu.

A tak ogólniej mówiąc - Iniesta zagrał świetny mecz, Pique tak samo ;) Swoją drogą, stoper grający momentami na skrzydle... Gerard jest genialny :D
Jeśli chodzi o Messiego i Ronaldo - CR był przez większość meczu nie widoczny, a Leo zagrał średnio, moim zdaniem. Nie było źle, ale mogło być lepiej, szkoda tylko tych zmarnowanych przez niego sytuacji ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 24, 2012, 00:59:13 »
No to 3:2 dla Barcelony.
Jest dobrze, z taką grą Realu mogło być o wiele gorzej (np te wiszące w powietrzu 4:1), ale szczęście nam trochę dzisiaj dopisało (i Valdes ;D) i jest okej. Nic nie jest jeszcze przesądzone, czekamy na rewanż ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 24, 2012, 09:52:07 »
Przecież ja od dawna powtarzam, że Valdes to jest bramkarz co najwyżej na jakiś średni klub La Liga albo do Segunda Division, do Casillasa mu daleko...I miałby tyle honoru i odszedłby z Barcelony, ale przyczyna tego, że nie odejdzie jest prosta: kasa...

I co się cieszycie - Barcelona wygrała na Camp Nou 3:2, a tzn. że w rewanżu Realowi wystarczy tylko jedna bramka:)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 24, 2012, 10:48:13 »
No właśnie z tego powodu się cieszę, Alden :D
Z takim wynikiem jeszcze nic przesądzone i Real ma szanse na wygranie, wystarczy jedna bramka jak mówisz :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 24, 2012, 22:45:36 »
Tylko ja ubolewam po wczorajszym meczu? :(

Żadna to umiejętność wygrać, jak się miało karny do dyspozycji. Bo jak Tytoń bodajże powiedział: nie ma obronionych karnych, są tylko źle strzelone.

Ale mecz był fajny, druga połowa właściwie. Działo się. I jak nie lubię Barcelony, tak ich natychmiastowa reakcja na pierwszą bramkę rewelacyjna.

Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 24, 2012, 23:01:51 »
Żadna to umiejętność wygrać, jak się miało karny do dyspozycji.
Tyle, że warto też zauważyć, że na trzy karne, które się FCB należały, otrzymali tylko jednego, także...
Mnie cieszy ogromnie to zwycięstwo, Barca była drużyną lepszą, a jedyne co może martwić to postawa Valdesa ;)

Co do drugiej połowy - zgadzam się w stu procentach. Świetna! Walka do samego końca, to lubię! ;) Mam nadzieję, że rewanż będzie równie ciekawy. Ba, co ja mówię, na pewno będzie! :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 25, 2012, 08:21:29 »
Warto też zauważyć ile FCB przyznano nienależnych karnych :) np. ćwierćfinałowy mecz LM z sezonu 2011/2012 przeciwko AC Milan. Sędziowie pomagają wielkim klubom na ich obiektach bo się ich boją.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 25, 2012, 11:47:07 »
Warto też zauważyć ile FCB przyznano nienależnych karnych :) np. ćwierćfinałowy mecz LM z sezonu 2011/2012 przeciwko AC Milan.
Specjalnie poszukałam jakiegoś filmiku z tego meczu i tak, muszę przyznać, że ten karny był "z d*py". Tylko, że warto też zauważyć ile razy Barcelona karnych nie dostawała, chociaż powinna. ;)

Sędziowie pomagają wielkim klubom na ich obiektach bo się ich boją.
Tylko czego mają się bać? Nie rozumiem.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 25, 2012, 12:40:27 »
Jakby to Doniu ująć...tłumaczył to kiedyś Patrick Vieira.

Najogólniej mówiąc takie kluby jak Barca, AC Milan, Inter itp. budzą w sędziach jakiś tam lęk - wielkie kluby, bogata przeszłość, wielka kasa...

Co do sędziów miejmy trochę wyrozumiałości - oni podejmują decyzję w ciągu chwili, a my jako widzowie mamy możliwość obejrzenia powtórki i ocenienia tego. Rzuty karne są zawsze kontrowersyjne - sędzia musi biegać blisko ale nie tyle blisko, by przeszkadzać w grze, więc czasem umknie coś jego uwadze, ponadto często wielu zawodników symuluje w polu karnym chcąc "wyłudzić" karnego, dlatego też sędziowie są tacy podejrzliwi. Każdy jest tylko człowiekiem i ma prawo się mylić.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:54:31 »
Meczu niestety nie oglądałam, gdyż w piątek musiałam być na nogach po 4 rano, bardzo nad tym ubolewałam, ale cóż, zmęczenie wygrało :(
Wynik dobry, cieszy mnie zwycięstwo FCB. Nawet sobie zakupiłam ich szalik, wisi w widocznym miejscu :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 28, 2012, 14:22:15 »
Apropo naszej reprezentacji..

Patrząc na ich występy chciałoby się powiedzieć: Bąk wróć! Wałdoch, Hajto wróć!, Kałużny, Krzynówek wróć!, Smolarek, Żurawski wróć! Uwierzcie mi, że Bąk, Wałdoch czy Hajto to byli o wiele lepsi obrońcy od Perquisa, Boesnicha czy Piszczka (Im jedynie może dorównywać z obecnej kadry Wasilewski), Kałużny przez lata był niezastąpionym defensywnym pomocnikiem, a Krzynówka rajdów i atomowych bomb z lewej nogi bała się cała Europa (Niewielu polskich piłkarzy może poszczycić się strzeleniem gola samemu Casillasowi), Żurawski w formie był o wiele lepszym napastnikiem jak "Lewy" podobnie zresztą Smolarek. Obaj (Żurawski i Smolarek) zostali najlepszymi strzelcami eliminacji do wielkich turniejów kolejno: MŚ2006 i EURO 2008.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:33:08 »
Nie chce ktoś wpaść dzisiaj do mnie na mecz? Bo nie lubię sama oglądać... :D
I trzymamy kciuki za odwet Realu, a przede wszystkim za piękny mecz :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:36:34 »
Caliente jak mieszkasz w Bydgoszczy to chętnie wpadnę :)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:37:18 »
Ja również trzymam kciuki za piękny mecz i za wygraną Barcy! :) Jeszcze tylko 1 godzina 53 minuty <3

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:37:54 »
Nie chce ktoś wpaść dzisiaj do mnie na mecz? Bo nie lubię sama oglądać... :D

Lecę  <lece> mam remont i tv nie działa do odwołania.. znowu sobie nie obejrzę!   <histeryk>
Nie wiecie czy może jest transmisja na necie?
Ja tam jestem nieodwołalnie za Barcą  <zauroczony>