Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 84899 razy)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 31, 2012, 13:19:06 »
Tak, Iniesta to mistrz! <3 Messi jest dobry, strzela bramki, ale Iniesta robi świetną robotę w środku pola ;D To jest taki cichy mistrz Barcelony. ;D

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 01, 2012, 01:21:59 »
Gratulacje dla Atletico Madryt za wygranie Superpucharu Europy! ;)
Atletico zagrało świetny mecz, bardzo podobały mi się ich kontry. ;)
Wystarczyło jednak to, że Chelsea zmieniła taktykę 10-0-0 na inną... Efekt mogliśmy zobaczyć we wczorajszym meczu ::)
Komu jak komu, ale The Blues się zbyt wygranie LM nie należało. I nie, nie mówię tego dlatego, że Barca przegrała z nimi w półfinale, ale nie podobał mi się futbol prezentowany przez nich.

Swoją drogą, Falcao jest genialny! Chyba najlepsza obecnie "9" na świecie, naprawdę! ;)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 03, 2012, 16:02:05 »
Ronaldo odejdzie z Realu Madryt?
Ten artykuł jest na jakiejś plotkarskiej stronie, ale na stronie Realu piszą to samo... Bardzo bym tego nie chciała, bo jakkolwiek lalusiowaty nie byłby CR7, to oglądanie go na boisku jest dla mnie przyjemnością...
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 03, 2012, 16:22:55 »
A ja Ronalda nie cierpię ;D Nie wiem czemu, wydaje mi się taki.. dupkowaty ;D Zależy mu tylko na karierze.. takie mam wrażenie.
A Real bez CR7 byłby piękniejszy. <hahaha>

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 03, 2012, 16:42:01 »
Szczerze mówiąc, mimo tego, że nie przepadam za CR7 i czasami zdarzy mi się powiedzieć coś złego o nim to momentami mu naprawdę współczuje. Tych wszystkich antyfanów, tych obelg rzucanych pod jego adresem, wygwizdywania itp. Wiem, w karierze sportowca z reguły takie zachowania są normą, ale on według mnie wygląda na takiego trochę zagubionego. :P
Coś musi być na rzeczy, przecież niedawno mówił, że chce skończyć karierę właśnie w Realu...

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 03, 2012, 18:06:26 »
Krystyna Krystyną, na pewno wydaje kupę kasy na żel i robi z siebie trochę celebryty, no ale talentu mu odmówić nie można. Był kiedyś o nim taki film czy reportaż... Co on wyprawia z piłką...
Jasne, ma swoje wady i w ogóle, ale myślę, że wielu tych antyfanów po części mu tego zazdrości. Że jest sławny nie tylko dlatego, że chce być za wszelką cenę, ale i dlatego, że jest po prostu bardzo dobry. ;)

Btw...

(...)Wystarczyło jednak to, że Chelsea zmieniła taktykę 10-0-0 na inną... Efekt mogliśmy zobaczyć we wczorajszym meczu ::)
(...)

Ale dzięki takiej taktyce wygrali z Barcą ;) Fakt, że nawet w statystykach zdecydowanie Barca przeważała, ale no... nic z tego nie wynikło w sumie, długo utrzymywali się przy piłce, ale kierowanie jej do siatki coś im nie bardzo szło ;]

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 03, 2012, 18:19:09 »
Barca miała zły dzień, o! :D A gol Messiego w tym meczu był piękny! :D
Ronaldo może i dobrze gra, nie wiem, oglądam jedynie mecze Realu jak gra z Barcą ;D Strasznie denerwuje mnie sam w sobie. Tak się obnosi z tym, że jest sławny. Typowy celebryta.
Poza tym trwa 'pojedynek' Messi kontra Ronaldo. I ja z tej dwójki całym sercem jestem za Messim. Obaj dobrze grają, ale Messi nie gwiazdorzy. I gra w Barcelonie :D
A kariera CR7 jest mi zupełnie obojętna. ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 03, 2012, 19:35:45 »
CR7 coby dużo nie mówić choć celebryta to Real czy reprezentacja bez niego kuleje.A ja nie lubię ani Messiego ani CR7 (może nie tyle ile nie lubię ile obchodzą mnie co trawa na chodniku), ale zdecydowanie lepszymi piłkarzami są Xavi czy Oezil, którzy pracują na ich sukcesy :)

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 03, 2012, 20:37:57 »
Szczerze mówiąc, mimo tego, że nie przepadam za CR7 i czasami zdarzy mi się powiedzieć coś złego o nim to momentami mu naprawdę współczuje. Tych wszystkich antyfanów, tych obelg rzucanych pod jego adresem, wygwizdywania itp.

Dokładnie. Ja w ogóle nie lubię psychofanów, rozumiem kibicowanie jednemu klubowi, ale to nie jest powód, żeby nienawidzić ich przeciwników. Sama Barcelona po przegranej z Realem uścisnęła im ręce, więc jeśli fani Barcy nienawidzą Realu tylko dlatego, że to Real... no cóż, moim zdaniem wstyd. :P
I tak jak mówię. Może Christiano jest bucem, może żel do włosów to jego priorytet w życiu... a może nie. Nie wiem i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Tak jak na przykład osobowość piosenkarza, choćby najgorsza, zupełnie mnie nie interesuje jeśli gra dobrą muzykę, tak Ronaldo może sobie robić manicure dwa razy dziennie, jeśli dobrze gra.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 05, 2012, 12:14:09 »
Dajcie spokój, CR7 nigdzie nie odejdzie :P  To tylko jedna z 1717636981 teorii na temat wypowiedzi Cristiano, że jest smutny,ma to związek ze sprawami zawodowymi i w klubie wiedzą o co chodzi. To jest swoją drogą naprawdę fascynujące. Człowiek powiedział jedno zdanie i teraz najbliższe 1937191208 artykułów dotyczy tego tematu. Jak nie teorie to wypowiedzi zawodników (nawet Messi już został o to zapytany - lol, no po prostu paranoja jakaś  ::))

CR7 wydał oświadczenie
"To, że czuję smutek i że wyraziłem ten smutek, wywołało ogromne zamieszanie. Jestem oskarżany o to, że chcę większych pieniędzy, ale pewnego dnia okaże się, że nie o to chodzi. W tej chwili chcę tylko zagwarantować fanom Realu Madryt, że moja motywacja, oddanie, zaangażowanie i pragnienie wygrywania wszystkich rozgrywek nie zostaną naruszone. Mam za duży szacunek dla siebie i dla Realu Madryt, żeby kiedykolwiek dawać temu klubowi mniej niż mogę. Uściski dla wszystkich madridistas"

Nie wiem o co chodzi i też mnie to trochę nurtuje, tymbardziej, że ma to związek z klubem, ale skoro nie chce powiedzieć no to trudno. Albo się kiedyś dowiemy (jak będzie po wszystkim) albo nie. A coraz to nowsze teorie i 176817 artykułów dziennie na ten temat są trochę irytujące już. Media znalazły sobie sensację i teraz piszą ile wlezie :P

A tak odchodząc od Ronaldo... Pewnie wiecie, że mecz z Czarnogórą nie będzie transmitowany przez TVP? I co o tym myślicie? Bo ja myślę, że to jest po prostu śmieszne, że najpierw wydajemy kupę kasy na EURO, a potem żal kasy dołożyć do transmisji. To jest świństwo, żeby PUBLICZNA telewizja nie umożliwiła rodakom oglądania meczu naszej reprezentacji narodowej  ::)

Niech się wypchają, spróbuję znaleźć coś w necie jak przyjdzie czas.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 05, 2012, 13:50:08 »
Nie zauważyłam, żeby "media pisały o Ronaldo ile wlezie". Artykuł na portalu plotkarskim znalazłam przypadkiem, drugą wzmiankę widziałam na stronie polskich fanów Realu i tyle.

Pewnie wiecie, że mecz z Czarnogórą nie będzie transmitowany przez TVP? I co o tym myślicie? Bo ja myślę, że to jest po prostu śmieszne, że najpierw wydajemy kupę kasy na EURO, a potem żal kasy dołożyć do transmisji. To jest świństwo, żeby PUBLICZNA telewizja nie umożliwiła rodakom oglądania meczu naszej reprezentacji narodowej  ::)

Niech się wypchają, spróbuję znaleźć coś w necie jak przyjdzie czas.

Transmisja internetowa kosztuje 20zł. Taka oficjalna, ma się rozumieć.
Czy to jest świństwo...? Nie wiem, polska piłka nożna jest tak żenująca, że w najmniejszym nawet stopniu nie zależy mi na oglądaniu jej. Ale faktycznie mogli się pokusić o transmisję na takim kanale jak TVP Sport, Polsat Sport, czy Jakikolwiek-kanał Sport. Bo że jest to sport nie ma wątpliwości, a że jest to wydarzenie dotyczące niejako naszego kraju... no to wypadałoby. Natomiast niekoniecznie na TVP1 ;)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 05, 2012, 15:08:19 »
Nasze pewnie nie, jedynie jakieś wzmianki głównie o rzekomym odejściu, ale hiszpańskie to i owszem :) I jak wejdziesz na stronę Realu to tam pół ostatnio dodanych artykułów tego dotyczy ;)

Ja jednak uważam, że to jest świństwo. To nie jest jakiś sparing tylko mecze kwalifikacyjne i dotyczą jak najbardziej naszego kraju i powinni nam zapewnić transmisję na otwartym kanale, dostępnym dla wszystkich  ;) Nasza piłka nożna jest jaka jest, ale istnieje i skoro gra nasza reprezentacja to telewizja powinna to pokazać. Jestem zła na nich o to i tyle  :(

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 05, 2012, 15:16:54 »
Ja mam płacić za oglądanie tych 11 patałachów? Kończ waść wstydu oszczędź. A jak TVP tak szuka kasy to może zamiast ciągłego pier*****ia o płaceniu abonamentu niech obetną swoje wypłaty ?

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 08, 2012, 01:06:13 »
No, to było gorąco w tym meczu. Dosłownie!

Po pierwsze: co za palanty z tych kibiców od siedmiu boleści! Do nich po tym pierwszym natłoku petard powinna podejść jakaś policja na sektor, a ja mam wrażenie, że tam nikt nikogo nie pilnował  ::) Nie mowiac o tym, że ostrzeżeń było parę, a miało być jedno, a jak nie to walkower dla nas. A podobno jeszcze sędzia główny się czepiał Tytonia, że ma nie zachowywać się jak urażona baletnica tylko stać na tej bramce. Jasne, petardy ci pod nogi/w głowe rzucają, ale co tam. Ja podziwiam Przemka bo ja bym sie nie mogla skupić, wiedząc, że w każdej chwili może coś mi się stać... Przecież tam naprawdę było niebezpiecznie. Eh, brak słów  :-X

Co do meczu nie jest źle, ale mogło być lepiej. Żałuję, że Lewandowski miał jakiegoś dzisiaj marnego cela, bo miał okazje. Brawo dla Mierzejewskiego za wyrównanie z główki, dla Obraniaka przy okazji za dogranie, ale jednocześnie opieprz za akcję 3 minuty po tym, jak dostalismy szansę gry 11:10... Przez jego głupie, niepotrzebne zachowanie straciliśmy tę szansę.

Generalnie szkoda, że 1 pkt, a nie 3 bo szanse były, no ale cóż... jak dla mnie walczyli, to się liczy. Oby wygrać teraz z Mołdawią!  ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 11, 2012, 18:05:09 »
Tak więc trzymam kciuki dzisiaj za mecz z Mołdawią. Trzymam, bo na żywo i tak nie obejrzę, co też pozostawiam bez komentarza. Wiadomo dlaczego nie gramy na Narodowym?