Żadne to wielkie światowe czy krajowe wydarzenie, raczej takie tutaj moje lokalne, ale jestem ciekawa Waszego zdania.
Przeglądałam FB i natknęłam się na udostępniony przez kolegę filmik, który przedstawia jazdę rozpędzonej karetki po mieście na sygnale. Zajrzałam z ciekawości i obejrzałam. Potem okazało się, że tą sprawą zainteresował się też TVN i nakręcił materiał, więc również go obejrzałam.
FAKTY TVN24ORYGINALNY NAKRĘCONY FILMIKI co myślicie? O jeździe, zachowaniu kierowcy, przedstawieniu sprawy przez media?
Powinien/nie powinien stracić pracy?
Ja przede wszystkim to uważam, że nie powinien on czy jego kolega-ratownik nagrywać takich filmików i ich udostępniać gdziekolwiek, bo to zawsze gdzieś może się obrócić przeciwko, szczególnie, jeśli ma to związek z pracą i kiedy z radością prezentuje się twarz przed kamerą

Ale to dotyczy wszystkich jakichś analogicznych sytuacji.
Co do sprawy, czytałam różne komentarze.
Zgadzacie się z tym, że powinien stracić pracę (już nawet nie ważne czy ta wiadomość jest prawdą czy nie), bo jest burakiem czy chamem, nie traktuje tego poważnie i robi (robią) sobie tylko z tego zabawę? Że nie tak powinien zachowywać się ratownik medyczny, kiedy jedzie na służbę? Czy wszystko Wam jedno, ważne, że szybko i sprawnie jedzie? Czy może w ogóle uważacie, że oprócz wulgaryzmów również źle zachowuje się na drodze, prowadząc karetkę? I tak poza tym czy myślicie, że materiał tvn'owy jest dobrze zrobiony czy szuka sensacji?
To tak mniej więcej ogólne opinie zamieszczone w komentarzach i przekształcone na pytania. Jestem ciekawa Waszego zdania