Autor Wątek: Wydarzenia z kraju i świata  (Przeczytany 96380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Wydarzenia z kraju i świata
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 21, 2013, 18:40:15 »
Po pierwsze, wszystkiemu winna jest z pewnością jedna instytucja w Polsce.  :P
Bydgoszcz i karetka.... <boi_sie>
Po drugie, oczywiście, że zachowanie kierowcy wielce nieodpowiednie, ale gdyby tak nagrać wszystkich, w każdej profesji... <olaboga>
Obawiam się, że już mało kto by pracował. 
Karetka miała pędzić do pacjenta, to pędziła a co w jaki sposób w tym czasie zachowywał się kierowca to inna para kaloszy. Stracił pracę, to następnym razem pomyśli zanim zacznie nagrywać swoje głupoty.
Po trzecie, wszystkie media, a zwłaszcza TVN, zawsze szukają sensacji. Cokolwiek by to nie było.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #151 dnia: Luty 23, 2013, 01:28:14 »
Ja osobiście uważam, że ten kierowca nie powinien stracić pracy.
Nie włączył koguta dla zabawy (o co na początku go podejrzewałam, kiedy odpalałam filmik po raz pierwszy) tylko wykonywał swoją pracę i wykonał ją dobrze.

Karetka miała pędzić do pacjenta, to pędziła a co w jaki sposób w tym czasie zachowywał się kierowca to inna para kaloszy.
Dokładnie.

Mógłby więc jedynie darować sobie te komentarze i przeklinanie, bo to razi (przynajmniej mnie)
Może i niektóre zwracają uwagę na pewien problem, a mianowicie to, że niektórzy kierowcy nie wiedzą jak powinni zachować się, kiedy jedzie karetka (np 4.38 "zobaczcie debili k**wa, mają dwa pasy, a stają k***wa, nie wiem po **uj" ), ale forma przekazu.... ;) Ale wiadomo, że jak chłopak na co dzień przeklina to do kamerki i w swoim gronie tez skomentuje to na swój sposób. Głupota, że to nagrywali.

Na początku mnie w sumie też zraził ogólny charakter tej wyprawy, ich wesołe zachowanie, które wydało mi się nie na miejscu w sytuacji, kiedy jadą z poważną sprawą (wiecie, że tam człowiek umiera, a oni muzyczka, śmichy-chichy i generalnie baja bongo) ale potem doszła do mnie argumentacja, że gdyby mieli się każdym wyjazdem przejmować i jechać w grobowej ciszy to by po 2 latach zwariowali i że w takich pracach trzeba umieć złapać dystans do tego co się robi, więc okej - nadal to zachowanie średnio mi się podoba, ale staram się jakoś zrozumieć. Szczególnie, że to zachowanie mogło być trochę wyolbrzymione biorąc pod uwagę fakt, że było nagrywane i ktoś mógł się chcieć też może popisać czy coś... ;)

Po trzecie, wszystkie media, a zwłaszcza TVN, zawsze szukają sensacji. Cokolwiek by to nie było.
Okej, to pytanie było niepotrzebne. Racja - wiadomo, że wszystkie media szukają sensacji ;)
Właściwie tu to widać.  Wycięte "najlepsze smaczki", kierowca zjechany od A do Z przez wszystkich specjalistów świata i przedstawiony jako największe zagrożenie dla życia i zdrowia, kiedy jedzie karetką ;)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #152 dnia: Luty 23, 2013, 08:23:47 »
Sprawa została nagłośniona po to, by się społeczeństwo oburzyło. Aby oburzenie było tak wielkie, żeby kierownictwo tej stacji pogotowania nie miało innego wyjścia (choćby nagany) i z miejsca musiało zwolnić delikwenta. Tymczasem zachowanie w wielu innych fachach jest często podobne.

Chłopak prowadził karetkę. Sam jechał do tego pacjenta? Ktoś musiał to nagrywać - zabrał kumpla? Dlaczego nikt inny z karetki go nie upomniał? Dlaczego pracę stracił tylko on? Dlatego, że pokazał twarz?

Dostał nauczkę, to na przyszłość będzie pamiętał jak się zachowywać, tym bardziej będzie wiedział, żeby swojej głupoty nie uwieczniać w jakikolwiek sposób. No chyba, że taki był cel od samego początku - film miał trafić tam gdzie trafił i z takim przeznaczeniem powstał ;) Mnie już nic nie zdziwi, a młodzież mnie przeraża chwilami (strach się starzeć, naprawdę).

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #153 dnia: Luty 23, 2013, 08:45:59 »
Kłopot jest w tym, że ten kierowca ma bardzo olewczy stosunek do swoich obowiazków. W czasach pracy w ratownictwie zdarzyło mi się kilka razy z nim "współpracować" i nie wspominam tego najlepiej. Olewczy stosunek do obowiązków, brak zrozumienia dla pacjentów, opryskliwość wobec nich no i wydawało mu się, że jako kierowca jest Bogiem i mu wszystko wolno. Na dywanie u kierowniczki był chyba trzy razy, raz dostał ustny ochrzan mający charakter pogrożenia palcem, drugi raz pisemny, trzeci naganę, to i kierowniczka się w końcu wkurzyła. Cieszy mnie ta wiadomość bo takich jak on w tym zawodzie trzeba tępić.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #154 dnia: Luty 23, 2013, 09:03:38 »
Mam pomysł - ukamienujmy Go !
Wszak jesteśmy bez winy :-)

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #155 dnia: Luty 23, 2013, 12:16:04 »
Jedynym błędem tych kolesi było to, że nagrali filmik i trafił on do sieci czy gdzieś tam...
Znając polskich kierowców połowa z nich przeklina w czasie jazdy, zwłaszcza jak się spieszy a ktoś mu "zawala" drogę.

Nie uważam, że należało tego pana zwolnić. Nagana owszem..., ale wywalać z pracy za to, że se nagrali filmik? Patologia.

Mam pomysł - ukamienujmy Go !
Wszak jesteśmy bez winy :-)
Dokładnie. :D Albo żywcem zakopmy.

Już te media nie mają z czego robić afer... :/

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #156 dnia: Luty 23, 2013, 13:10:16 »
Problem jednak w tym, że ten pracownik był pracownikiem najgorszym (patologia wręcz) w bydgoskim pogotowiu - mamy świadka naocznego.
Maltretował pacjentów a głupia kierowniczka czekała aż do materiału w Faktach, by go zwolnić.
Kierowca karetki...
Radziłabym teraz inwigilować wszystkich, od urzędników i ministrów począwszy, na sprzątaczce skończywszy. Jeszcze się kobiecie wiadro przewróci, woda wyleje, przeklnie, doda kilka inwektyw...dziecko będzie przechodziło...będzie problem.
Kyrie elejson.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #157 dnia: Luty 23, 2013, 15:58:31 »
Ta ironia naprawdę nie jest potrzebna, poza tym jeśli ktoś nie odróżnia kierowcy osobówki od kierowcy karetki, przede wszystkim odpowiedzialności jakie mają oba przypadki to nie mój problem...Tak jak to, że ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem, a wystarczyło trochę uważniej prześledzić by zauważyć, że wyraźnie napisałem iż był on kilkukrotnie upominany, i miał oficjalną naganę.
Jestem ciekawy jak wy byście zareagowały gdybyście jechały z tym kierowcą jako np. ciężarne pacjentki i o coś go prosiły np. by uważniej jechał itp. a usłyszałybyście komentarz (w jego stylu), że nie on wam kazał zachodzić w ciążę...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #158 dnia: Luty 23, 2013, 16:13:25 »
A moją winą nie jest to, że ktoś nie umie czytać między wierszami.
Skoro kierowca maltretował pacjentów, w jakikolwiek sposób, już dawno powinien stracić pracę. Ileż można upominać? Niech żyją "Fakty", niech żyje TVN, bo w końcu coś się ruszyło.
Będąc w ciąży dużo gorsze rzeczy słyszałam pod swoim adresem. Niczym mnie nie zaskoczyłeś, dziennikarzu śledczy  <przytul>

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #159 dnia: Luty 23, 2013, 17:06:19 »
Jean w jednym się chyba niewątpliwie zgodzimy...w tym kraju muszą zdziałać media by coś się ruszyło...
Ukamienować to może nie, ale uważam, że z jego sposobem bycia nie nadaje się do pracy z ludźmi. Jeśli słyszałaś dużo gorsze rzeczy to przykro mi (naprawdę), bo świadczy to tylko o niskim intelektualnym poziomie autora takich tekstów.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #160 dnia: Luty 23, 2013, 17:15:51 »
Jean w jednym się chyba niewątpliwie zgodzimy...w tym kraju muszą zdziałać media by coś się ruszyło...

To akurat było ironiczne z mojej strony. O mediach nie mam ani krzty dobrego zdania. Nie są niezbędne, aby się coś ruszyło. To tylko iluzja.

Ukamienować to może nie, ale uważam, że z jego sposobem bycia nie nadaje się do pracy z ludźmi.

Ja Go nie znam. Na podstawie filmiku - z pracy bym jednak Go nie wywaliła.
Tylko i wyłącznie  na Twoich zeznaniach, niepopartych dowodami, polegać nie mogę  ;)

Jeśli słyszałaś dużo gorsze rzeczy to przykro mi (naprawdę), bo świadczy to tylko o niskim intelektualnym poziomie autora takich tekstów.

Mam gdzieś na jakim poziomie intelektualnym był autor. Do mediów z tym nie poszłam. Było, minęło.
Amen.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #161 dnia: Marzec 13, 2013, 19:35:00 »
No to jest nowy papież. :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #162 dnia: Marzec 13, 2013, 19:59:36 »
Najbardziej emocjonujące jest to 40 minut - od dymu do okna :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #163 dnia: Marzec 13, 2013, 20:03:58 »
A myślałam, że tutaj tej informacji nikt nie zamieści :D

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #164 dnia: Marzec 13, 2013, 20:10:05 »
Najbardziej emocjonujące jest to 40 minut - od dymu do okna :)

Ja już tu z nerwów paznokcie gryzę. :D