Autor Wątek: Odchudzanie  (Przeczytany 61946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Odchudzanie
« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 29, 2013, 13:39:43 »
Przysiady! Dobra rzecz. Zupełnie o nich zapomniałam :P
Jednak szczęście mnie nie opuszcza - wczoraj waga pokazała 51 kg :D
Jupi :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 29, 2013, 14:10:12 »
Maleńka wyglądasz bardzo dobrze ;)
Pierwsze dwie części treningu z Chodakowską za mną  <tancze> jutro kolejne + przysiady.
I mam nadzieję, że niedługo będzie widać efekty!  <o_tak>

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 29, 2013, 14:23:34 »
Pierwsze od czego zaczęłam, to były przysiady, bo wydawały mi się najłatwiejsze na początek. :)
Pamiętam, że kiedyś nie umiałam robić ich ze stopami ułożonymi płasko na ziemi (naprawdę nigdy nie mogłam tego ogarnąć), ale po pewnym czasie się nauczyłam.

Treningi z Chodakowską na razie nie dla mnie. Próbowałam już jakiś czas temu, ale odpuściłam. Kondycja nie ta, za szybko się męczę.
Zdecydowanie wolę ćwiczyć z Mel B, która wydaje mi się bardziej spontaniczna, wesoła, tryska energią. :D
Bardziej mnie motywuje, a ćwiczenia z nią traktuję jako dodatek, bo oprócz tego cały czas robię A6W. Dzisiaj będzie 32 dzień! <tancze>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 29, 2013, 15:03:53 »
Fiołek a jakie to są ćwiczenia z Mel B? Bo jakoś wcześniej o nich nie słyszałam.

Te z Chodakowską nie wyglądały na takie ciężkie jakie są w rzeczywistości, ale pierwsza seria dwóch części za mną, teraz mam motywację i mam nadzieję, że wytrwam :D
Do A6W też się zabierałam, żeby znowu zacząć ale postanowiłam teraz spróbować z Chodakowską ;) Fiołek po 30 dniach widzisz różnicę? Chociaż taką malutką? Może i to by mnie jakoś na nowo zmotywowało, żeby oprócz Chodakowskiej dorzucić A6W. :)

Pierwsze od czego zaczęłam, to były przysiady, bo wydawały mi się najłatwiejsze na początek. :)
Pamiętam, że kiedyś nie umiałam robić ich ze stopami ułożonymi płasko na ziemi (naprawdę nigdy nie mogłam tego ogarnąć), ale po pewnym czasie się nauczyłam.
Ja do tej pory nie mogę ogarnąć jak można robić przysiady ze stopami ułożonymi płasko <haha> więc robię je trochę inaczej, ale mam nadzieję, że z czasem jakoś same będą leżały płasko i nie będę miała z tym problemu.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 29, 2013, 15:23:12 »
Ćwiczenia z Mel B trwają około 10 minut. Na YT są wszystkie filmiki. Polubiłam je i jak mam czas to sobie ćwiczę.
Tutaj mam akurat na brzuch, tzw. trening abs.
Mel B trening abs
Oprócz tego robię nogi, czasami pośladki. Są też ramiona, cardio oraz ćwiczenia rozluźniające. Wszystko z polskim lektorem, więc nie ma problemu ze znalezieniem filmików w internecie. Jej komentarze za każdym razem mnie rozbrajają, więc łatwiej mi się ćwiczy. :D Zabawna kobietka. :D

Postanowiłam, że po świętach spróbuję zrobić skalpel Chodakowskiej, chociaż część. Mięśnie mi się trochę wyrobiły, więc może będzie łatwiej.  ;)

Po a6w widzę różnicę, aż sama jestem zaskoczona (11 dni do końca mi zostało). Pierwsze efekty zauważyłam już po 2 tygodniach. Na początku ciężko, te 8 czy 10 powtórzeń ciągnęło mi się w nieskończoność, ale z każdym kolejnym dniem jest coraz lepiej. Podeślę fotkę, żeby Cię zmotywować. :D

Jak kiedyś nauczyciel WF-u próbował mi wytłumaczyć, jak poprawnie robi się przysiady, to się wywróciłam na środku sali. <haha> I tak nie wiedziałam, jak je robić.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 29, 2013, 15:40:43 »
Ćwiczenia nie są aż takie trudne, więc mam nadzieję, że od jutra do Chodakowskiej czasami będę dorzucała Mel B. ;D I po świętach ostro A6W, kondycja kiedyś była, ale jakoś późniejszy brak chęci i brak motywacji nie wyszedł mi na dobre, więc teraz trzeba to zmienić. ;) W końcu teoretycznie już mamy wiosnę, może zanim ten okropny śnieg za oknem zniknie to ja powrócę do dawnej formy no i oczywiście kilka kilogramów wypadało by zrzucić.
Po a6w widzę różnicę, aż sama jestem zaskoczona (11 dni do końca mi zostało). Pierwsze efekty zauważyłam już po 2 tygodniach. Na początku ciężko, te 8 czy 10 powtórzeń ciągnęło mi się w nieskończoność, ale z każdym kolejnym dniem jest coraz lepiej. Podeślę fotkę, żeby Cię zmotywować. :D
Dziękuję za motywację!  :buzki: Ja jak kiedyś robiłam A6W to też widziałam różnicę, oczywiście porzuciłam to i do takich efektów jak Ty niestety nie doszłam, ale ostatnio postanowiłam sobie, że muszę ostro się wziąć za siebie, od października będą same zmiany, więc wypadałoby i zmienić rozmiar ubrań i zgubić gdzieś kilka centymetrów w pasie, do tego zmniejszyć pupcię. <haha>

Jak kiedyś nauczyciel WF-u próbował mi wytłumaczyć, jak poprawnie robi się przysiady, to się wywróciłam na środku sali. <haha> I tak nie wiedziałam, jak je robić.
Najgorsze jest jak ktoś, że tak powiem na siłę chce nauczyć zrobić coś poprawie i wcale mu to nie wychodzi <haha> Ja liczę, że z czasem sama nauczę się robić takie prawidłowe przysiady a nie w mojej wersji. <haha>

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 29, 2013, 16:19:17 »
Podziwiam w Was dziewczyny tę mobilizację! ;)
Ja to chyba bym odpuściła prędzej niż myślę. ;D
Powodzenia! I oczekiwanego sukcesu, o! :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 29, 2013, 18:08:35 »
Cyśka Ty nawet nie masz po co zaczynać :D

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 30, 2013, 13:34:15 »
Podejrzewam, że jak większość z Was :)
Katujecie się dziewczyny, a facetom brzuchy rosną i się nie przejmują :)
Ja się za to opycham ciastami. Święta są to można zaszaleć.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 30, 2013, 15:26:47 »
Katujecie się dziewczyny, a facetom brzuchy rosną i się nie przejmują :)

O tym samym dziś myślałam. ;) Ja w święta będę starała się tak nie obżerać.  <haha> Ćwiczyłam z Ewą Chodakowską minimalne efekty były, ale tylko małe, bo się zdrowo nie odżywiałam tak jak sobie to wyobrażam, ale po świętach bieganie i inne ćwiczenia. ;) Jeśli nie będzie efektów, trudno widocznie taką mam już budowę, ale będę to robić dla zdrowia.

PS. właśnie zjadłam 2 kawałki ciasta. :O

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 30, 2013, 15:30:29 »
Cyśka Ty nawet nie masz po co zaczynać :D
I nie mam nawet zamiaru. ;)

U mnie również pachną ciasta, murzyny, roladki, wszystko... Nie da się nie oprzeć.  <zakochany>

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 30, 2013, 16:16:51 »
Święta są świętami i ja jakoś nie wyobrażam sobie czegokolwiek odmawiać. ;)
Nawet gdybym chciała, to mam chyba za słabą silną wolę (tak to się mówi? :D).
Święta są to można zaszaleć.
Dokładnie. :)

Kto się katuje, ten się katuje. ;) Ja sobie ćwiczę przede wszystkim dla zdrowia. No i dla dobrego samopoczucia. :)
Jak sobie poćwiczę to od razu mi lepiej. Od jakiegoś czasu jest to mój sposób na stres, jak zauważyłam, dosyć skuteczny. Pół godzinki dziennie i jest dobrze. ;D
Zawsze chciałam coś trenować (tata mówi, że jakbym chciała, to tylko gra w szachy mi pozostaje <hahaha>), ale nie mogę, więc przynajmniej się trochę pogimnastykuję. :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 31, 2013, 11:46:41 »
Poćwiczyłam sobie wczoraj 10 minut. Jakiś miks różnych ćwiczeń. Dziś mam straszne zakwasy na nogach, ale co mi tam :D Wieczorem powtórka z rozrywki ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 31, 2013, 15:50:31 »
W święta nie mam zamiaru niczego odmawiać :D ale taki poranny półgodzinny trening jeszcze nikomu  nie zaszkodził.
I mam straszne zakwasy w udach, czuję każdy mięsień i mam masakryczne problemy z nagłym wstawianiem i siadaniem na krzesło <haha> no ale cóż trzeba troszkę pocierpieć, żeby elegancko się prezentować w wakacje :D

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 01, 2013, 21:45:56 »
Ranyyy.. ja nie wiem czy ja dam radę spalić to wszystko co uzbierałam na świętach :D ale trudno, można było zaszaleć :D od jutra wracam na swój rowerek <3

Post Merge: Kwiecień 01, 2013, 21:48:59
Ahaaa, a od dziś robię przysiady, i za 30 dni będę mieć sexy tyłeczek :D