Autor Wątek: Odchudzanie  (Przeczytany 61927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
Odp: Odchudzanie
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 24, 2013, 16:34:45 »
Robiłam jakiś czas temu 8min ABS - efekty były. A6W też robiłam, efektem był bolący kręgosłup po dwóch tygodniach  ;D

Z Chodakowską jeszcze nie ćwiczyłam, ale ostatnio spróbowałam 15min Cardio z Mel B.
Najlepszy był jej tekst "Nie myślcie o tym co robicie, po prostu to róbcie"  <smiech>

Hey, little rich girl!

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 24, 2013, 19:51:05 »
Kurde, jakoś wkurza mnie ta Chodakowska
I mnie. Pani Chodakowska doprowadza mnie do mdłości, jak ją oglądam. Nie mogę się do niej przekonać.
Mnie osobiście pani Chodakowska nie przeszkadza, ale jeśli nie chce się jej słuchać to zawsze można przecież wyłączyć dźwięk i tylko powtarzać to co robi ;)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Marzec 24, 2013, 15:52:25 »
Od jutra zaczynam oficjalnie swoje odchudzanie, jakby ktoś chciał się dołączyć to zapraszam  ;D
Startuję z BMI 21.5, dążę do 19.8 (Wybaczcie, nadal wstydzę się/głupio mi podawać swoją wagę  <haha>).
Stałe pory posiłków, postaram się częściej dla siebie gotować (jak to student - zakładam zawsze, że nie opłaca się dla jednej osoby), 1.5l wody dziennie, na kolacje coś białkowego, większa aktywność (3km na zajęcia na piechotę a nie się wozić  :P).
Także - powodzenia dla mnie  ;D

Hey, little rich girl!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #78 dnia: Marzec 24, 2013, 16:05:26 »
eM będę trzymała kciuki! :D
Ja jak zaczynam się odchudzać, to po dwóch-trzech tygodniach zaraz mi się znudzi i jem wszystko normalnie, więc teraz znowu postanawiam wykluczyć pieczywo, głównie to białe, a zastąpić je np. macą, słodycze też odstawiam. I kolację również wykluczam, albo też coś małego, jaki,ś jogurt czy coś :D także eM dołączam się! Jakoś trzeba wyglądać na wakacje. <haha>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 24, 2013, 16:40:07 »
Dołączam się :D
Wprawdzie nie tak radykalnie, ale nadal nie będę jadła kolacji i będę się starała pić więcej wody.
No i chyba zaraz sobie pobiegam ;)
Trzeba zrzucić te 2,5 kg :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Marzec 24, 2013, 16:45:02 »
O, jak miło  :)
Zrzucić niepotrzebne kilogramy to jedno, nie dopuścić do ich powrotu to inna sprawa  <haha>

Jakoś trzeba wyglądać na wakacje. <haha>
O tak  ;D

Hey, little rich girl!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Marzec 24, 2013, 16:49:25 »
Na wakacje - ja za miesiąc muszę jakoś wyglądać :P ;)
Ach no i najważniejsze - muszę się w końcu zaopatrzyć w wagę ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Marzec 24, 2013, 17:02:55 »
Ja ostatnio odpuściłam ćwiczenia z Ewą, ciągle usprawiedliwiam się brakiem czasu. :D Chciałam zacząć biegać, ale przy tej pogodzie się nie da. Po świętach zaczynam oficjalny powrót! Namówiłam kuzynkę na bieganie i ćwiczenia. ;) Ona jest starsza, więc jak ona nie odpuści to ja też nie. ;)

eM- ale tak przed świętami ? :D (no ale ja też rok temu przed świętami, więc rozumiem:D )

Maleńka- waga nie potrzebna! :) Jak mówi mój mentor-Ewa Chodakowska liczą się cm! :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Marzec 24, 2013, 17:11:54 »
Ale to takie fajne uczucie, jak wchodzisz na wagę i widzisz niższe cyferki niż myślałaś, że będą ;)
Pogoda się psuje... Chyba nici z mojego biegania dzisiaj :(

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Marzec 24, 2013, 17:22:43 »
eM- ale tak przed świętami ? :D (no ale ja też rok temu przed świętami, więc rozumiem:D )
Nie trzeba jakoś mega się ograniczać, nadprogramowe kalorie można spalić później na spacerze z psem  ;)

A waga to zło, niepotrzebnie kupowałam swoją ;> Najgorsze jak się człowiek stara, trzyma dietę, a waga stoi w miejscu (ach ten mój "szybki" metabolizm).

Hey, little rich girl!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #85 dnia: Marzec 24, 2013, 17:35:15 »
3km na zajęcia na piechotę a nie się wozić  :P.

Powodzenia. Szczególnie z rana. Jak będzie oj jeszcze 3 minutki drzemki itp.  <o_tak>

słodycze też odstawiam.

Ja nie mam z tym problemu, bo pałaszuję gorzkie czekolady (cieniutka 70% z Wawela pychota), a gorzkie podobnież wskazane. Czasem skubnę kawałeczek mlecznej od innych, ale aż mnie wykrzywia, taka słodycz.
Za to ciasta uwielbiam. Od tych się nie mogę powstrzymać ;(

Ja się nie odchudzam. No chyba, że z portfela. Z jego odchudzaniem jakoś problemu nie ma hahaha.
Się nie katuję, ale na wiosnę czekam. Suche drogi=wreszcie rolki :) Jedyny ruch, który mi pozostał ze względu na kolana.

Powodzenia innym. :D

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #86 dnia: Marzec 24, 2013, 17:42:11 »
3km na zajęcia na piechotę a nie się wozić  :P.

Powodzenia. Szczególnie z rana. Jak będzie oj jeszcze 3 minutki drzemki itp.  <o_tak>
Spokoooojnie, cały październik przechodziłam w jedną i w drugą stronę  <o_tak>
Wtedy miałam 4 razy na 8:30, teraz mam tylko dwa.
No i wiadomo - nie zawsze na pieszo, po coś w końcu te bilety kupuję  :P
Ale trasa uczelnia - mieszkanie -> na luzie, ze słoneczkiem we włosach  <mruga>

Hey, little rich girl!

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Marzec 26, 2013, 12:33:24 »
Trzymam kciuki za Was wszystkie. ;)

Jako tako się nie odchudzam, bo nie muszę, ale od miesiąca staram się wrócić do formy, a przede wszystkim zwiększyć trochę kondycję i przy okazji wyrobić mięśnie brzucha. :D
W maju jadę do Włoch i trzeba się będzie jakoś prezentować. :P

Muszę się gdzieś pochwalić, żeby mieć motywację do dalszych ćwiczeń. Zaczęłam pod koniec lutego, na początek A6W, czasami też jakieś przysiady, bieganie w miejscu (ech, ta pogoda) i ogólnie różnego typu zestawy. Starałam się za bardzo nie przemęczać, nic na siłę, ćwiczę, jak mam ochotę - i tym sposobem wytrwałam miesiąc. W moim przypadku jest to wielki sukces, bo zazwyczaj przerywałam po jakimś tygodniu. ;)
Wczoraj zestawiłam zdjęcia brzucha obecne i sprzed miesiąca i... widać różnicę! <tancze> Jestem z tego powodu bardzo zadowolona, bo wreszcie udało mi się przynajmniej część jakiegoś celu osiągnąć. Niesamowite uczucie...
Dzisiaj zrobiłam 29 dzień A6W i stwierdzam, że nie jest aż tak źle. Na początku ledwo robiłam te 8 powtórzeń, a teraz mięśnie tak mi się wyrobiły, że nie mam większego problemu. Miesiąc temu z wielkim trudem robiłam 15 przysiadów, a wczoraj gładko 100. ;D

Wiem, moja kondycja jest straszna, od 1,5 roku nie ćwiczę na wf-ie, także też dlatego rozpoczęłam samodzielne ćwiczenia, żeby mieć jakikolwiek ruch.

Co do nóg to ja dużej różnicy nie widzę, ale w tutaj akurat spodziewałam się, że będzie potrzeba więcej czasu. Wszystko przede mną. :D
Waga stoi w miejscu, ale z tego akurat się cieszę.

Czekam na wiosną, na poprawę pogody i rower! Jakieś cardio by się przydało... :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 26, 2013, 16:41:17 »
Spokoooojnie, cały październik przechodziłam w jedną i w drugą stronę  <o_tak>
Wtedy miałam 4 razy na 8:30, teraz mam tylko dwa.

No to brawo. :)

Takie cuda o odchudzaniu:
Afirmacje na odchudzanie, szokująco skuteczne!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Marzec 29, 2013, 11:22:35 »
A ja dzisiaj znalazłam na fejsie (i to chyba dzięki Edi, która to skomentowała :D) takie coś:
Oczywiście owa pupa może być jakoś podretuszowana w photoshopie, nie mniej jednak chyba warto wykonywać takie ćwiczenia, do swojej diety mam zamiar je dodać. Może od razu nie będziemy wyglądać jak pani na zdjęciu, ale na pewno nam nie po szkodzą takie przysiady, ba! nawet nam pomogą, przecież w zdrowym ciele zdrowy duch! :D a tutaj krótki filmik jak poprawie wykonać squats.
CrossFit Squat
+ ćwiczenia Chodakowskiej, do których się zabieram jakbym chciała a nie mogła <haha> dosłownie! Jak dzisiaj się nie zmobilizuję z tymi ćwiczeniami to nigdy się nie zmobilizuję, także proszę trzymać za mnie kciuki! :D