Autor Wątek: W następnym odcinku  (Przeczytany 62422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
Odp: W następnym odcinku
« Odpowiedź #165 dnia: Marzec 17, 2013, 19:21:26 »
Znalazłam nieco inne streszczenie odnośnie odcinka 1671. Kiedy to Marek chce odzyskać miłość Anety. :D

Proszę :

Marcin proponuje Radkowi, by poza handlem sprzętem elektronicznym, zajęli się także sprzedażą zaliczeń na studiach. Dziewczyna Marcina dostarcza Nikoli przesyłkę od Zielińskiego. Na znajdującym się w środku pendrivie chłopak zamieścił nagranie z wyznaniem miłości. Karol prosi córkę, by zaprosiła Igora na kolację. Podczas spotkania Weksler postanawia sprawdzić szczerość intencji adwokata. Podsuwa Sabinie do podpisu dokumenty, które potwierdzają zrzeczenie się przez nią udziałów w firmie na rzecz ojca. Marek spotyka się z Anetą. Pałkowska jest dla niego bardzo nieprzyjemna. Żąda, by w końcu dał jej spokój.

<zniecierpliwiony> No to się troszeczkę zawiodłam (znów) na scenarzystów

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #166 dnia: Marzec 17, 2013, 19:24:30 »
1678
Uczniowie szkoły angażują się w poszukiwanie Dominika. Radek i Patrycja zakładają stronę internetową, na której umieszczone są informacje na temat zaginionego kolegi. Igor sugeruje Sabinie pozbycie się znajomych z mieszkania. Rozdrażniona Sabina idzie do baru, gdzie przypadkiem spotyka Natana. Przeprasza go za zachowanie narzeczonego. Robert, zmęczony przygotowaniami do konkursu Mister Polski, chce zrezygnować. Ola nie akceptuje jego decyzji i siłą zawozi go na próbę do Laury.

1679
Dadze udaje się przekonać Roberta, aby nie rezygnował z udziału w konkursie. Chłopak postanawia zaangażować się w wybory Mistera Polski, ale tylko ze względu na Olę. Natan udaje się do salonu mody, aby odebrać naprawioną marynarkę. Ma tam kolejną okazję, aby spotkać Sabinę. Ich rozmowę przerywa nagłe pojawienie się Igora. Nadal nie ma żadnych informacji o zaginionym Dominiku. Babcia poszukiwanego chłopaka, Leokadia, wraca do Wrocławia. Czuje się winna z powodu zniknięcia wnuka.

1680
Rysiek nie potrafi ukryć rozczarowania faktem, iż żona nadal ma w dowodzie osobistym wpisane panieńskie nazwisko - Dąbek. Wiktoria tłumaczy, że nie wymieniła dokumentu, ponieważ wstydzi się nazwiska męża, brzmiącego - Kozubek-Kókółka. Błażej przyznaje się Radkowi do poważnej rozmowy z Nikolą na jego temat. Radek pod wpływem emocji zarzuca matce Nikoli, Łucji, że sprzedała córkę, by zapewnić sobie zamożne życie. Dominik zostaje odnaleziony w Holandii, w domu kuzyna. Po powrocie do Wrocławia chłopak przyznaje, że ucieczka była głupim pomysłem.

1681
Wiktoria proponuje obrażonemu Ryśkowi, aby zmienił swoje nazwisko na jej - Dąbek. Między małżonkami dochodzi na tym tle do ostrej wymiany zdań. Kaśka martwi się niskimi napiwkami. Beata doradza mu udział w aukcji internetowej. Uważa, że to dobry pomysł, aby zdobyć pieniądze na podróż do Pawła. Marcin zdradza Radkowi plan kolejnego wspólnego przedsięwzięcia. Tym razem będzie to sprzątanie magazynów w jednej z niemieckich hurtowni elektronicznych.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #167 dnia: Marzec 17, 2013, 19:30:33 »
Marek spotyka się z Anetą. Pałkowska jest dla niego bardzo nieprzyjemna. Żąda, by w końcu dał jej spokój.
LOOOOOL? Żąda? Żeby dał jej spokój? To ja dziękuję bardzo. Już nie chcę ich razem. To jedno zdanie mnie skutecznie "wyleczyło" z tej pary :P Nie wiem co musieliby scenarzyści teraz zrobić, jak to wytłumaczyć, aby mi powróciła ta dawna chęć ponownego ich połączenia, romantycznego powrotu do siebie dwójki zakochanych ludzi.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 18, 2013, 09:42:11 »
Juusteek ! :D Znów jest nowa forma zdarzeń.  <hahaha>

Karol prosi Sabinę, by zorganizowała spotkanie rodzinne z Igorem. Podczas kolacji Weksler wystawia intencje i uczucia Igora na próbę. Przedstawia córce pewne dokumenty do podpisu... Marek spotyka się z Anetą, która jest dla niego bardzo chłodna i nieprzyjemna. Prosi, by o niej zapomniał...

Już nie wiem, która jest prawdziwa. W sumie każda jest niezadowalająca. No cóż, już mi jest troszkę obojętnie czy będą razem, czy nie. Trudno tak czy inaczej nie oglądam już PM od dawna, miałam nadzieje, że zacznę. Ale po tym co widzę, to nie widzę opcji do powrotu. 
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2013, 21:31:22 wysłana przez Donia »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Marzec 18, 2013, 11:58:43 »
Ja bym oglądała dla Anety, ale na pewno nie dla takiej Anety. Porzuciła faceta, którego niby tak bardzo kochała, a teraz tak go jeszcze traktuje? Tak nie powinna się zachowywać żadna Aneta. Ani ta dawniejsza, ani tym bardziej ta obecna, która przecież tak się zmieniła pod wpływem uczucia do Marka. Nie jest gotowa by z nim być, boi się, okej, ale żeby od niego żądała? Kazała mu, by dał jej spokój, zapomniał o niej? Może dla niej to jest taka prosta sprawa :P ale Marka jest mi szkoda. Niespodziewanie jego ukochana kobieta zamieniła się w jakąś zimną...wiecie.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #170 dnia: Marzec 18, 2013, 16:56:42 »
Ja tak sobie myślę, że Aneta na serio sobie ubzdurała, że Markowi coś grozi z jej powodu. A, że wie iż Marek kocha ją nad życie i zrobi dla niej wszystko, to postanowiła(może nawet wbrew sobie), że zrobi wszystko, by go do siebie zniechęcić. Znam Anetę od początku serialu i nie sądzę, żeby tak z dnia na dzień mogła się taka stać. Sądzę, że to tylko taka gra i mam nadzieję, że Antoś zainterweniuje w tej sprawie. No bo skoro Markowi nie uda się przemówić jej do rozumu, to może Pan Wesołek będzie miał trochę więcej szczęścia ;)
Anula :)

Offline Juliia17

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: Marzec 18, 2013, 17:27:14 »
Uwielbiam sceny z Antkiem, zwłaszcza z Markiem. ;) i nie rozumiem jak scenarzyści mogli zepsuć najlepszą parę. Oni jako jedyni do siebie chyba pasują. Bo na pewno nie Sabina z Igorem. Bez względu na wszystko czekam na powrót Anety do Marka. :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Marzec 18, 2013, 18:14:48 »
Marek spotyka się z Anetą. Pałkowska jest dla niego bardzo nieprzyjemna. Żąda, by w końcu dał jej spokój.
Marek spotyka się z Anetą, która jest dla niego bardzo chłodna i nieprzyjemna. Prosi, by o niej zapomniał...
Na jedno wychodzi, czy zażąda czy poprosi. Jak dla mnie ta para NIESTETY nie ma już przyszłości, a szkoda, naprawdę! Uwielbiałam ich razem, byli jedyną parą dla której oglądałam ten serial, która wnosiła coś fajnego do niego, która wnosiła świeżość, a tak? Kolejny głupi krok scenarzystów, nic tylko im pogratulować.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Marzec 18, 2013, 18:31:40 »
Uwielbiałam ich razem, byli jedyną parą dla której oglądałam ten serial, która wnosiła coś fajnego do niego, która wnosiła świeżość, a tak? Kolejny głupi krok scenarzystów, nic tylko im pogratulować.
Sądzę, że każdy lubił tą parę. Ja również tylko dla nich oglądałam ten serial, jak już napisałam, raczej już nie wrócę do oglądania. Ja już się przyzwyczaiłam do głupoty scenarzystów.
Wątpię czy nadal będą kochać tę parę(jak było to teraz), nawet jak kiedyś do siebie wrócą. Wszystko popsuli co mogli popsuć. Gratuluję im serdecznie sądzę, że nie będzie już takiej oglądalności jak kiedyś.
Wszystko się posypało, po prostu wszystko...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #174 dnia: Marzec 18, 2013, 19:32:23 »
Jak dla mnie już mogą ich ponownie nie łączyć, nawet Marek może gdzieś wyjechać czy też Aneta. Po tym wszystkim nie widzę ich ponownie razem, bo to nie ma sensu. Scenarzyści uwielbiają psuć to co jest dobre, więc nie zdziwię się jeżeli teraz większość zrezygnuje z oglądania PM, bo ileż można patrzeć jak Marek PONOWNIE stara się o Anetę, a ona będzie go PONOWNIE odpychała i trzymała na dystans? Jeszcze przy okazji wygadując takie rzeczy? Bezsensu.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #175 dnia: Marzec 18, 2013, 22:16:32 »
Hej dziewczyny, co jest? Przecież od zawsze uwielbiałyśmy Anetę i Marka, a teraz co, przestaniemy tak nagle oglądać nasz serial? Przyznam się, że ja też miałam wątpliwości, ale stwierdziłam, że nie mogę się rozstać z PM. Owszem kiedyś oglądałam ten serial, tylko dla naszej pary i jest mi strasznie smutno, ale nie chcę tracić nadziei, że jeszcze wszystko będzie dobrze. Jak tylko Aneta wróciła do serialu, to oglądałam go z nadzieją, że połączą Anetę i Janka. Teraz wiem, że o wiele lepszym wjściem było to, żeby była z Markiem. Zwracam się tu do każdej z Was, bo wiem, że jesteście tak samo związane z tym serialem i parą, jak ja. Bo przecież gdyby tak nie było, to nasze forum w ogóle nie miałoby szansy zaistnieć. Dziewczyny, nie poddawajmy się, byłyśmy z naszą parą, jak było dobrze, to wytrwajmy też kiedy jest źle. Przecież nie sztuką jest się poddać, a przecież gdyby nie my i wiele innych osób, to Pierwsza Miłość nie wytrwałaby tyle na ekranie. Każda z nas jest teraz troszkę opowiedzialna za nasz serial i jak my przestaniemy go oglądać, to zginie nie tylko nasze forum, ale też nie przetrwa nasza para, która może jeszcze kiedyś będzie szczęśliwa. Nikogo nie można do niczego zmuszać, ale nie możemy się załamywać, nawet jeżeli teraz nie możemy oglądać Anety i Marka, to spróbujmy się zainteresować innymi wątkami i wytrwale poczekać, bo naprawdę może być warto.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2013, 22:20:14 wysłana przez Donia »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Marzec 18, 2013, 22:21:56 »
Nie przesadzałabym jednak, mimo wszystko. Ten serial w moich oczach już dawno sięgnął dna, nie pamiętam kiedy ostatnio kolejne streszczenia jakoś mnie zainteresowały. Bo co może być ciekawego w oglądaniu perypetii Ryśka, którego głównym problemem jest to, że jego żona pozostała przy nazwisku panieńskim?  ::) Na "Pierwszą miłość" szkoda po prostu marnować tych 4-5 godzin w tygodniu, kiedy to można zrobić wiele pożyteczniejszych rzeczy, chociażby obejrzeć jakiś sensowniejszy serial, w którym absurd absurdu nie goni. Scenarzyści PM powinni poważnie się zastanowić nad tym, co się wyprawia...bo ja wiem, udoskonalić formułę? Mniej odcinków o lepszej jakości wprowadzić? Może mając więcej czasu na napisanie scenariusza powstawałoby coś choć odrobinę bardziej interesującego.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #177 dnia: Marzec 18, 2013, 22:29:13 »
Owszem, może i Rysiek i jego dylematy nie są za ciekawe, ale nie sądzę, żeby cały serial miał zaraz być przez to głupi i nieciekawy. Dzieją się naprawdę fajne i sensowne rzeczy, tylko jest to kwestia gustu i przyzwyczajeń ;)

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Marzec 18, 2013, 23:52:11 »
Owszem, może i Rysiek i jego dylematy nie są za ciekawe, ale nie sądzę, żeby cały serial miał zaraz być przez to głupi i nieciekawy. Dzieją się naprawdę fajne i sensowne rzeczy, tylko jest to kwestia gustu i przyzwyczajeń ;)
No nie wiem. Nie znam głupszego serialu, który oglądam. A oglądam w sumie dlatego, że popołudniami i tak siedzę bezczynnie i tak, więc wrzucam w tło. Tylko to, co ma być w odcinkach naprawdę nie przyciąga... Poza tym serial nigdy nie był wysokich lotów, przeniesienie połowy akcji do Wadlewa go jedynie pogrążyło. Przy oglądaniu zostanę, nie robię tego wiernie, jak nie było mnie w domu tydzień, to nie czułam potrzeby nadrabiać, wątki mnie interesują może z dwa, czyli pozostałe 20 już nie bardzo... :D No taka PM :P

Nigdy nie byłam za to fanką ani Anety, ani jej związku z Markiem, więc akurat ich rozstanie nic w moim podejściu nie zmienia. :D Byłam za to w swoim czasie fanką Stefani, potem już nie, ale na początku i owszem... :D I wzmianka Kaśki o niej przypomniała mi, że ten serial naprawdę bawił kiedyś :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #179 dnia: Marzec 20, 2013, 17:47:12 »
Hej dziewczyny, co jest? Przecież od zawsze uwielbiałyśmy Anetę i Marka, a teraz co, przestaniemy tak nagle oglądać nasz serial?
Dziewczyny, nie poddawajmy się, byłyśmy z naszą parą, jak było dobrze, to wytrwajmy też kiedy jest źle.
Każda z nas jest teraz troszkę opowiedzialna za nasz serial i jak my przestaniemy go oglądać, to zginie nie tylko nasze forum, ale też nie przetrwa nasza para, która może jeszcze kiedyś będzie szczęśliwa.
Anula nie przesadzaj. ;) W żadnym stopniu nie jesteśmy odpowiedzialne za PM, za ten serial odpowiedzialni są reżyserzy, producenci i Ci inni, którzy przy nim pracują, a my tylko jesteśmy widzami ;) Przecież ja nigdy nie obiecywałam, że będę oglądała serial do końca, oglądałam go tylko i wyłącznie dla Marka i Anety (no może jeszcze kiedyś dla Grażyny i Błażeja) a teraz widzę, że nie mam po co zasiadać przed TV, bo nie ma tam interesujących wątków, i szkoda marnować tych 40 minut, skoro przez ten czas mogę obejrzeć sobie coś innego, coś ciekawszego, coś co jeszcze do końca tak jak PM nie zostało spaprane przez scenarzystów.
Zawsze byłam za Anetą i Markiem, nie tylko jak było dobrze, ale jak było źle to również trzymałam za nich kciuki, jak Aneta go odtrącała, jak była ta cała sprawa z Andrzejem, zawsze chciałabym żeby byli razem, ale po słowach, które wypowie Aneta stwierdzam, że to nie ma sensu, skoro od kogoś kogo kochasz słyszysz takie słowa to aż...  <histeryk>
Anula nasze forum na pewno nie zniknie tylko dlatego, że Aneta już nie jest z Markiem, co prawda zostało ono założone z myślą o tej parze, bo bardzo chciałyśmy dalej o nich rozmawiać, dalej dzielić się tym wszystkim, dalej to wszystko przeżywać, ale przecież to nie jest forum im poświęcone, więc na pewno nie rozpadnie się tylko dlatego, że ta dwójka już nie jest razem ;) nie przesadzajmy.