Autor Wątek: W następnym odcinku  (Przeczytany 62387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
W następnym odcinku
« dnia: Maj 24, 2012, 23:06:11 »
Kilka streszczeń :D

1516
Mirka nie wróciła na noc do domu. Patrycja bagatelizuje sprawę. Anna jest zaniepokojona zachowaniem Pawła. Dominika przychodzi do szkoły Hana. Adrian jest zaskoczony, że kilka godzin przed swoim ślubem dziewczyna chce się z nim zobaczyć. Dominika mówi, że przyszła tylko po to, by życzyć mu szczęścia. Paweł organizuje ucieczkę Marysi i jej późniejszy powrót do kraju, gdy sprawa ucichnie. Anna postanawia interweniować.

1517
Kacper uniemożliwia Pawłowi kontakt z Marysią. Radek próbuje dojść z siostrą do porozumienia. Patrycja chce opowiedzieć mu o swoich problemach. Annie udaje się wpłynąć na Dominikę. Dziewczyna postanawia zmienić swoje życie. Ucieka sprzed ołtarza, by dopingować Adriana podczas zawodów. Anna ma za złe Pawłowi, że coś przed nią ukrywa.

1518
Grażyna wychodzi ze szpitala. Dociera do niej, że powinna cieszyć się każdym dniem. Odwiedza Karola w więzieniu. Dziękuje mu, że był w szpitalu i pomyślał o niej. Ewa przeżywa dramat. Następnego dnia, podczas uroczystej gali ma odebrać sTYPEndium od prezydenta miasta, a nie ma się w co ubrać ani nie ma z kim tam iść. "Kaśka" umieszcza swój anons na portalu randkowym. Tworzy również wirtualne konto dla Izabeli.

1519
Ewa przechodzi metamorfozę. W sukience Dagi wygląda olśniewająco. Dziewczyna jest zaskoczona, kiedy u jej boku podczas gali pojawia się Błażej. Kurier dostarcza Sabinie kilka bukietów róż. Okazuje się, że jej tajemniczym wielbicielem jest Igor. Sabina nie zamierza mieć nic wspólnego z obrońcą Nożownika. Ten łatwo nie daje za wygraną. Makowska i Tosia źle się czują. Postanawiają skonsultować się z Bartkiem.

1520
Ewa jest podekscytowana nowym wyglądem. Daga prosi ją, by została modelką i zaprezentowała ich kolekcję podczas sesji fotograficznej. Aurelia próbuje pocieszyć Makowską. Zaprasza do Wadlewa masażystę Stefana. Sabina pokazuje Dadze materiały na temat Czarka, które Igor jej przekazał. Dziewczyna postanawia zweryfikować informacje. Błażej dostrzega dwóch mężczyzn, którzy biją bezdomnego. Bez wahania staje w jego obronie. Następnego dnia zostaje aresztowany pod zarzutem brutalnego pobicia.

1521
Błażej kilkakrotnie zeznaje, że stanął w obronie bezbronnego człowieka, a nie go pobił. Policjant nie daje za wygraną, licząc, że chłopak przyzna się do winy. Marysia spotyka się z Pawłem w "Barbarianie". Pyta go, dlaczego on jej unika. Jowita przeprasza Radka za to, że rozbiła jego związek z Sabiną. Anna jest zazdrosna, widząc Pawła bawiącego się z córką. Uświadamia sobie, że w jego życiu nie ma już dla niej miejsca.

1522
Policjanci przesłuchują Ewę w charakterze świadka zajścia między Błażejem a zbirami.  Dziewczyna potwierdza wersję Króla. Jej tłumaczenia na nic się jednak zdają, gdyż funkcjonariusz nadal nie wierzy w niewinność chłopaka. Wkrótce Ewa także zaczyna w to wątpić. Artur przyjeżdża do Wrocławia. Jest zaskoczony tym, że Kaśka zamienił jego mieszkanie na schronisko dla bezdomnych znajomych. Wkrótce spotyka się z Pawłem. Ten opowiada mu o swoich relacjach z Marysią i kłopotach w związku z Anną. Wyjawia też Kulczyckiemu prawdę o Hubercie. Igor wypytuje Jowitę o Błażeja. Dowiaduje się, że Król i Sabina są przyjaciółmi. By zaimponować Wekslerównie, postanawia zostać adwokatem chłopaka.

Artur po kilku miesiącach wraca do Wrocławia. Jest w szoku widząc, co Kaśka zrobił z jego mieszkaniem. Zaskakuje go też szczera rozmowa z Pawłem...

1523
Grzegorz kontaktuje się z najlepszymi adwokatami. Każdy z nich przyznaje, że Błażej ma małe szanse, by został uznany za niewinnego. Śmiałek zazdrości Aurelii wygodnego życia. Według niego ona zajmuje się tylko prowadzeniem domu. Ta proponuje, by na jeden dzień zamienili się obowiązkami. Izabela postanawia pomóc Grażynie w odnalezieniu spokoju. Udaje jej się namówić ją na nordic walking.

1524
Radek wypytuje Dagę o Jowitę. Jest ciekawy, czy dziewczyna rzeczywiście się zmieniła, czy udaje przemianę. Radek i Jowita spędzają wspólnie wieczór. Ona żali się, że od pewnego czasu nie wierzy w miłość. Oboje zamierzają spróbować wolnego związku, opartego jedynie na przyjemnościach. Po jednodniowej zamianie obowiązków Śmiałek i Aurelia poddają się. Policji udaje się schwytać Rajmunda.

Policji w końcu uda się schwytać Rajmunda! Hubert odlicza minuty do spotkania z Majką! Nieoczekiwanie gangster zostaje zwolniony z aresztu!
Radek spędza wieczór z Jowitą! Oboje postanawiają, że zaczną spotykać się bez zobowiązań. Niestety, ktoś nagle przerywa im schadzkę.

1525
Malwina prosi Bartka, by zbadał jej kuzyna, który źle sypia i fatalnie się czuje. Piotr jest zaangażowany w remont domu dla dzieci, które razem z żoną zamierzają adoptować. Oboje są zaabsorbowani projektem rodzinnego domu dziecka. Kacper wypytuje Anetę o jej syna. Ta zaprzecza, jakoby miała kontakt z Andrzejem. Niestety, policja ma dowody wskazujące na to, że Aneta widziała się z synem. Tego samego dnia Aneta spotyka się z Andrzejem. Ten ostrzega ją, że Marysia jest w niebezpieczeństwie.

1526
Andrzej proponuje Anecie rozwiązanie, dzięki któremu Rajmund pójdzie do więzienia, a Marysia będzie bezpieczna. Tymczasem Błażej rozważa przyznanie się do winy. Piotr, za namową Bartka, zgłasza się do fundacji po pomoc finansową na dokończenie remontu domu, w którym zamieszkają adoptowane przez niego i jego żonę dzieci. Bartek proponuje Emilce, by adoptowali Mirka i pobrali się.

1527
Paweł prosi Andrzeja, by skontaktował go z Rajmundem. Ten decyduje się mu pomóc. Śmiałek zauważa, że Bartek i Emilka nie rozmawiają ze sobą. Jest zaskoczony, kiedy dowiaduje się, o co chodzi. Nie może zrozumieć, dlaczego córka nie chce zostać żoną Bartka. Igorowi udaje się skutecznie doprowadzić do końca sprawę Błażeja. Do Wadlewa przyjeżdża były narzeczony Wiktorii z Włoch, Antonio.

1528
Artur nie może zrozumieć, że Paweł zaproponował Schmidtowi współpracę. Błażej jest zaniepokojony faktem, że nie może skontaktować się z Ewą. Czuje, że dziewczyna go unika. Kiedy dochodzi do spotkania, Błażej jest rozczarowany postawą Ewy. Antonio próbuje odzyskać względy i zaufanie Wiktorii. Dziewczyna nie potrafi wybaczyć mu zdrady i kłamstw, których się dopuścił. Anna nie zamierza dłużej oszukiwać się, że relacja między nią a Pawłem zmieni się na lepsze. Wyznaje Majce, że zostawia Pawła.

Oraz zwiastun: KLIK
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Katakumba

• Aneta&Marek
Odp: W następnym odcinku
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2012, 23:27:29 »
Potwierdza się to, czego się obawiałam od dawna. Od kiedy Aneta wprowadziła sie do Marka to bardzo rzadko pokazują ich razem, albo samego Marka, lub samą Anetę, aczkolwiek co mnie niezmiernie cieszy :D coraz częściej w towarzystwie Danusi :D
A teraz kiedy pojawił się jeszcze Andrzej to już w ogóle prawie wszystko kręci się wokół Niego :( Wcale mi się to nie podoba... Zapewne jeszcze jakieś kłopoty na nią ściągnie i będzie fest malina. Dlasze streszczenia nie wskazują na to by coś w tej kwestii się zminiło niestety >:(

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2012, 15:10:20 »
1529
Jowita umawia się na randkę z innym mężczyzną. Radek jest zazdrosny, ale nie chce nic komplikować, gdyż mieli tworzyć otwarty związek. Antonio zaczyna czuć się coraz gorzej. Wojtek i Rysiek wiedzą, co mu dolega. Namawiają go, by jak najszybciej wrócił do Włoch. Igor odwiedza Sabinę w salonie mody. Udaje mu się namówić ją na kawę. W restauracji spotykają Izabelę oraz ojca Igora, na widok którego ten reaguje strachem.

1530
Igor boi się ojca. Olgierd krytykuje każdy aspekt życia syna. Antonio ponownie proponuje Wiktorii, by wróciła z nim do Włoch. Daje jej czas do następnego dnia, by podjęła decyzję. Igor składa Sabinie niezapowiedzianą wizytę. Od razu zaczyna ją kokietować. Dziewczyna ulega jego zalotom. Po chwili stawia opór, czując, że sprawy toczą się zbyt szybko. Igor uderza ją w twarz. Marysia prosi Pawła, by wyjaśnił Annie, że nic ich nie łączy.

1531
Wiktoria nie cieszy się na myśl o wyjeździe do Włoch. Jest zawiedziona, że Rysiek nie próbuje jej powstrzymać. Kobieta uważa, że policjant już jej nie kocha. Paweł zamawia kuriera, który ma dostarczyć do kryjówki Huberta trefną paczkę. Robi to po to, by odwrócić uwagę policjantów i skontaktować się z Schultzem. Sabina ostrzega Jowitę, że Radek zaczyna się w niej zakochiwać i niebawem łatwo będzie go zranić.

1532
Mikser marzy, by pójść na mecz mistrzostw Europy. Niestety, nie udaje mu się zdobyć biletu. Daga postanawia spełnić jego marzenie i zdobyć wejściówkę. Wiktoria jest zazdrosna o koleżankę Ryśka, Luizę, która przyjechała do Wadlewa. Rajmund jest zdeterminowany, by jak najszybciej zakończyć sprawę z Hubertem. Tymczasem Paweł i Hubert ustalają szczegóły dotyczące ucieczki. O wszystkim informują również Anetę.

1533
Daga jest zła, że straciła bilety na mecz. Przyjaciele postanawiają jej pomóc. Sandra składa zeznania na komisariacie. Policjant wydaje się być niewzruszony jej opowieścią. Wojtek i Rysiek chcą pomóc Bartkowi przekonać Emilkę, by wyszła za niego za mąż. Mieszkańcy Wadlewa przyłączają się do akcji. Hubert zjawia się w ustalonym miejscu na czas. Z ciemności wyłania się Schmidt z wycelowanym w niego pistoletem.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2012, 16:46:48 »
Po chwili stawia opór, czując, że sprawy toczą się zbyt szybko. Igor uderza ją w twarz.

No nie-ma facet tupet! Nie dość, że robi dziwne podchody to jeszcze takie rzeczy wyprawia.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2012, 18:23:18 »
Po chwili stawia opór, czując, że sprawy toczą się zbyt szybko. Igor uderza ją w twarz.
No nie-ma facet tupet! Nie dość, że robi dziwne podchody to jeszcze takie rzeczy wyprawia.
No nie! Chyba scenarzystom coś się pomyliło, nie dość, że ponownie wprowadzają postać Igora to jeszcze wielki damski bokser. Masakra!

Zwiastun najbliższych odcinków. :) Ogólnie nuda, jedynie pojawienie się Artura może być ciekawe. :P
"Pierwsza miłość" - Ostatnia deska ratunku!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2012, 14:25:36 »
Moim zdaniem nuda ogromna, dlatego od kilku odcinków zaglądam tylko czy jest Aneta, jak nie ma- nawet nie przeglądam. Tyle co wiem ze streszczeń mi wystarczy. Teraz zainteresuję się dopiero jak będzie sprawa z Rajmundem, bo jestem ciekawa jak to się wszystko skończy w odniesieniu do Anety i Andrzeja...

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 26, 2012, 15:30:29 »
Dokładnie. Nuda, nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Wątek Igora - porażka na całej linii. Patrzeć na niego nie można, a według tego co jest w streszczeniach - będzie występował dość często. Nie rozumiem jego zachowania. Pierw będzie starał się zbliżyć do Sabiny, a potem uderzy ją w twarz, bo ona będzie stawiać mu opór. <olaboga> Ciekawy może być wątek z Hubertem, Pawłem, Anetą i Rajmundem. Reszta - tak szczerze - niezbyt. :)

Offline kasiuleńka

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2012, 11:36:17 »
Na tego Igora to nie mogę się patrzeć. Myślałam, że nauczka jaką dostał od Izabeli czegoś go nauczyła. A tutaj czytam, że teraz uderzy Sabinę. Jedyny pożytek z niego będzie taki, że oczyści Błażeja z zarzutów.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2012, 19:03:39 »
1534 - FINAŁOWY ODCINEK
Hubert jest w szoku, że Rajmund wie, że żyje. Mafiozo celuje w niego, ale nie trafia. Kulą obrywa Paweł. Schmidtowi nie udaje się zastrzelić Szulca, bo w porę wkraczają antyterroryści i zatrzymują bandytę. Szczęśliwy Hubert razem z Pawłem udaje się do Marysi, gdzie zszokowana dziewczyna od razu rzuca mu się na szyję. Anka dowiaduje się, że Paweł ryzykował życie dla Majki i postanawia definitywnie zakończyć ich związek. Anka i Paweł rozmawiają na ulicy. Nagle Bilewska zauważa wózek z dzieckiem i biegnie go ratować przed pędzącym autem. Dziewczyna wpada po auto. Roztrzęsiony Paweł krzyczy na pomoc.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 01, 2012, 06:35:02 »
"Emocje jak po zbieraniu porzeczek"- jak to głosi jedna z grup na FB. smilie_girl_349 Myślałam, że ten finałowy będzie taki WOW pod wieloma względami, że taką dyskusję to streszczenie wywoła, a tu przecież wszystko jest oczywiste- Paweł postrzelony, ale przeżyje, bo to cudowna postać. No i musi być wątek wiecznie zazdrosnej Anki, który by był niemożliwy, gdyby Pawełek umarł. Chociaż nie, znając ją...i tak by się obraziła  :th_girl_haha: Wątek obrażonej Anki widzieliśmy setki razy, więc już mnie to nie bawi. Szkoda Pawła, bo zawsze te swoje dziewczyny jakoś tak tragicznie traci.
Hubert wróci- fajnie. Ułoży się między nim a Majką- fajnie. Chociaż nie...może się pokłócą też o Pawła? Albo że przez nich Anka umrze, czy co tam się stało? Och, to by było taaaakie faaascynujące.  smilie_girl_347

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:10:08 »
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 08, 2012, 01:20:33 »
Mam ogromną nadzieję, że Sabina szybko da sobie spokój z Igorem. On jest okropny! Nie mówię tylko o wyglądzie, bo to nie ma aż takiego znaczenia, ale z niego jest zwykły - przepraszam za wyrażenie - dupek. Nie rozumiem jak można bić kobietę, naprawdę.

Radek i Jowita - nie, nie i jeszcze raz nie. Dziękujemy, odpadają państwo! smilie_girl_120 Niby są w otwartym związku, ale skoro w nim są to to, że mają nowych "partnerów" dla mnie jest kompletnie bez sensu, ot co.

Dobrze, że Paweł zmądrzeje i jednak w ostatniej chwili uratuje go przed zastrzeleniem przez Rajmunda. Huberta lubię i wolę żeby to on był z Marysią, a nie Paweł, choć pewnie kiedyś nadejdzie taka chwila, że będą razem. W końcu głównie o nich jest ten serial, mimo iż scenarzyści ostatnimi czasami wymyślili pełno niepotrzebnych wątków. :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:12:34 »
TUTAJ można obejrzeć poniedziałkowy odcinek!  smilie_girl_120

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 21, 2012, 09:38:20 »
NOWE ODCINKI Z TELEMAGAZYNU!!!!

1535
Mieszkańcy Wadlewa przygotowują się do uroczystości zaślubin Emilki z Bartkiem i Wiktorii z Ryśkiem. Jagna jest nieprzychylnie usposobiona do przyszłej synowej. Krytykuje syna za wybór kandydatki na żonę. Pawłowi wydaje się, że alkohol i imprezy pomogą mu zapomnieć o rozstaniu z Anną. Patrycja decyduje się na powrót do Wrocławia. Chce zamieszkać u brata.

1536
Dochodzi do ostrej wymiany zdań pomiędzy Jagną i Marianem, który otwarcie broni honoru córki. Podczas wesela Jagna wywołuje skandal, upijając się, a następnie wychodząc w towarzystwie Wojtka. Ewa proponuje Błażejowi przyjaźń. Dragonowi udaje się zdobyć nowy adres Radka

1537
Bartek i Jacek są zszokowani zachowaniem Jagny podczas wesela. Dochodzi do bójki pomiędzy Bartkiem i Wojtkiem. Błażej nie może pogodzić się z myślą, że zostanie ojcem. Grzegorz informuje Olę, że będzie miał wnuka. Mikser dowiaduje się od Radka o powrocie Dragona.

1538
Grażyna dowiaduje się od Ewy o problemach finansowych oddziału onkologicznego, który prawdopodobnie zostanie zamknięty. Doktor Turczyk opowiada Markowi, że Ewa wcale nie jest w ciąży. Dragon planuje kradzież w mieszkaniu Grażyny Weksler. Namawia Radka do pomocy w przestępstwie.

1539
Marek przekazuje Błażejowi informację o kłamstwie Ewy i jej udawanej ciąży. Dr Turczyk ma kłopoty z powodu niedotrzymania tajemnicy lekarskiej. Grażyna wraz z Izabelą podejmują próbę uratowania oddziału onkologicznego. Marysia oczekuje wizyty Jana i Antoniego. Wieczorem w mieszkaniu zjawia się sam ojciec.

:)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2012, 09:41:17 wysłana przez Klaudia »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 21, 2012, 09:45:11 »
Nie podoba mi się brak Anety i Marka, nie podoba mi się ponowne upijanie Pawła - to juuuuuuż było! Nie podoba mi się duża ilość Ewki i jej kłamstwo. Nie podoba mi się pojawienie tego Dragona, już wcześniej było sporo kłopotów przez niego, więc po co on tu?! I jak zwykle nie podoba mi się duża ilość Wadlewa  :ysz: ALE! Podoba mi się pojawienie Antka - troszkę kłopotów mu się przyda, a może jako wsparcie pojawi się Aneta z Markiem?  smilie_girl_231 I podoba mi się próba uratowania oddziału onkologicznego + rozwijająca się znajomość Grażyny i Izabeli, kto by pomyślał, że te dwie kobiety będą razem się prawie przyjaźnić.

Mimo, iż coś mi się podoba, to jednak miernie zapowiada się pierwszy tydzień po powrocie serialu.