Autor Wątek: Historia naszych nicków  (Przeczytany 7687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
Odp: Historia naszych nicków
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 06, 2012, 21:38:30 »
Moja nick powstał na wycieczce szkolnej rok temu, jest także moją ksywką.
Z koleżanką nie spałyśmy całą noc, a co za tym idzie wymyślanie różnych głupot i udawaliśmy głos leniwca z Epoki Lodowcowej, gdy mówił "sysssynia", no i koleżanka mnie już tak nazwała. Jednak ksywka przechodzi transformację, na początku sysunia - szyszata, szyszorek, szysz. :D
Szczerze? Uwielbiam jak ktoś mówi do mnie Szysz!  smilie_girl_149
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Zorina13

• Bonanzica
  • Nowy użytkownik
  • *
    • https://bonnaza.fora.pl/
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 07, 2012, 09:43:58 »
Zawsze uwielbiałam wszystkie filmy, seriale o postaci Zorro.
Kiedyś pisałam opowiadania o tej postaci i w jednym z nich narzeczona Filipa de la Vegi postanowiła mu pomóc, założyła  maskę, chwyciła za szpadę i tak powstała Zorina.
A 13 jest moją szczęśliwą cyfrą.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 09:54:04 wysłana przez Justek »
"Lepiej być nietypowym i nielubianym niż takim jak wszyscy i otoczonym tak zwanymi przyjaciółmi '
https://bonnaza.fora.pl/

Offline Daisy

• Kryminalny Zuch!
  • Nowy użytkownik
  • *
  • To witness a miracle.
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 07, 2012, 20:53:46 »
A Daisy to po prostu napis na bluzce, którą dostałam od brata z... jakiejś okazji. Później, kiedy gdzieś się rejestrowałam, nie miałam pomysłu na nick, akurat miałam na sobie ową bluzkę i brat rzucił: no to daisy. I jest Daisy, choć bluzki już nie ma :)
Nic nie trwa wiecznie, niebezpiecznie jest wierzyć w to, że coś trwa wiecznie.

Emi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 07, 2012, 21:21:58 »
A ja nie lubię wymyślać nicków... :P
skót od Emilii to Emi.
kiedyś eemi, bo Emi i emi - czy to mała czy duża litera były zajęte więc podwajałam e. :P
A teraz jestem po prostu Emi  :)

Offline Fanta

• Użytkownik
  • **
  • Cuando me enamoro <3
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:12:53 »
Fanta, Fantusia powstałą jakieś 2 lata temu, kiedy to jeszcze mała Ania przyjaźniła się z drugą Anią ;D Podczas rozmowy powiedziałam jej, ze lubię wymyślać różnego rodzaju historie przed snem. Ona uznała, że skoro lubię fantazjować to będę Fantazją.. Wyraz to prawda długi, więc Ania postanowiła mówić na mnie Fanta i tak już zostało. Znaczy się nie zostało, bo z Anią nie rozmawiam już prawie od roku no i niestety nikt już na mnie tak nie mówi.. Oprócz mojej jednej przyjaciółki.  :th_0girl_dance:
'- Jestem w Tobie coraz bardziej zakochany
- Ja w Tobie też
- Dlaczego?
- Bo kiedy się zakocham, czas staje w miejscu'

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 15, 2012, 14:56:56 »
Moja nick powstał na wycieczce szkolnej rok temu, jest także moją ksywką.
Z koleżanką nie spałyśmy całą noc, a co za tym idzie wymyślanie różnych głupot i udawaliśmy głos leniwca z Epoki Lodowcowej, gdy mówił "sysssynia", no i koleżanka mnie już tak nazwała. Jednak ksywka przechodzi transformację, na początku sysunia - szyszata, szyszorek, szysz. :D
Szczerze? Uwielbiam jak ktoś mówi do mnie Szysz!  smilie_girl_149
Czyli, szyszata to sysunia z fstv? :D
Pewnie mnie nie kojarzysz, byłam pod innym nickiem, ale pamiętam jak kiedyś (ze 4 lata temu?), właśnie na fstv wojowałyśmy ze sobą w dziale Kryminalnych. Ty byłaś Team Dumicz, ja Team Marek. Po mojej stronie walczyły takie osoby Bliźniaczki, Sandruś, w "Twojej" ekipie była zdaje się... paati? Taki nick kojarzę. A potem jakoś nastąpiło samoistne zawieszenie broni. Fajne czasy. ;D

A jeśli chodzi o mój obecny nick, to po prostu imię, które bardzo mi się podoba. Na wielu forach jestem zarejestrowana właśnie tak, tyle że z różną pisowanią. Raz jest Szanti, kiedy indziej Shanti, zależy który jest zajęty. ;)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 15, 2012, 15:57:16 »
Shanti, szyszata to "Kociak xd" z ifilmu. A sysunia z ifilmu to sysunia z fstv.  smilie_girl_356

Szyszata, a Twój nick jest cudowny, a już w ogóle najbardziej lubię wersję "Szysz".  :-*

Co do mojego nicku to już pisałam poniżej o jego powstaniu, a także, o jego ewoluowaniu... :D Już o tym pisałam, ale ostatnio znowu stwierdziłam, że się do Fiołka przyzwyczaiłam i bardzo mi pasuje.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 15, 2012, 16:00:33 »
No, i Fiołek ubiegła mnie z wytłumaczeniem się..  :th_girl_haha:
Więc już nie muszę. Cóż, chyba nicki sysunia, a szyszta będą się mylić. :)
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 15, 2012, 18:42:50 »
Aaaa... to chyba, że tak. Moja pomyłka. :P
Oba nicki zresztą bardzo pozytywne. Fajnie mi się kojarzą. I tak, pewnie będziecie mi się mieszać. ;)

Offline Little Anne

• Art's Souls
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 11, 2012, 09:29:49 »
Mój nick to nic najzwyczajnego. Przy rejestracji przyszło mi do głowy coś takiego i tak zostało.
Drugi człon to moje imię, a pierwszy pochodzi jeszcze z podstawówki, kiedy to byłam jedną z najniższych w klasie (wszyscy się ze mnie śmiali, ale teraz ja mogę się z nich śmiać :D). I tak powstało Little Anne.

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 13, 2012, 14:47:52 »
Mój nick Aga powstał od imienia Agnieszka. Aga to jest od skrótu i tak ma zostać :)

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 08, 2013, 20:29:14 »
Mój nick wziął się z piosenki Lany Del Rey 'Without you'. Rejestrując się, akurat tego słuchałam, wyszło więc raczej spontanicznie, porcelanowa lalka. ;) Tak po prawdzie, to nie mam żadnej fajnej ksywki.  :-\

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 31, 2013, 23:12:10 »
Mój nick wziął się od mojego imienia, które dali mi moi rodzice. :P
"Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wykonania" Aleksander Wielki

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:35:52 »
Mój nick ma już 5-6 lat. Wymyśliła mi go mama mojej koleżanki. Poprosiłam, aby podpowiedziała, jaki powinnam mieć nick na forum, a ona powiedziała, że "nieprzenikniona", więc tak już zostało.  <szczerzy_sie>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 05, 2013, 22:43:25 »
A ja zawsze chciałam o to zapytać  :D Myślałam, że to się wiąże z jakąś bohaterką literacką :) Albo filmową  <mysli> Coś niespotykanego w każdym razie. Nieprzenikniona to chyba jakiś outsider. Człowiek, który chodzi własnymi ścieżkami - nie można go poznać, przejrzeć na wylot...słowem, przeniknąć przez niego :zawstydzony1: Ciekawe, czy to w tym kierunku trzeba iść  <mysli>