Autor Wątek: Historia naszych nicków  (Przeczytany 7683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Historia naszych nicków
« dnia: Czerwiec 05, 2012, 19:53:59 »
Cóż - niektóre mnie strasznie ciekawią ;)

Mój powstał - oj jakieś ponad 5 lat temu. Mówił tak na mnie wtedy mój były już chłopak - trafiłam na forum i tak mi jakoś przyszło to określenie na myśl - dlatego się pod tą nazwą zarejestrowałam. A że mój wzrost zatrzymał się na poziomie 159 cm, to tak mi pasowało i tak już zostało, przyzwyczaiłam się i chociaż czasem mam ochotę go zmienić, to jakoś ciężko byłoby mi się z nim rozstać ;) A poza tym jeszcze mnie dziś Mysza pocieszyła, że jest uroczy więc nie zmieniam  smilie_girl_241
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
Odp: Historia naszych nicków
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:01:18 »
Mój to zwyczajnie moje imię :) Nie mam oryginalnej ksywki. W szkole często na mnie mówią Syla, ale do mnie to nie trafia, wolę Sylwia :)

Offline paradise city

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:16:19 »
Mój wziął się od piosenki mojego ukochanego zespołu. Mogę słuchać jej cały czas, no i prawdę mówiąc tak robię ;p
"Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty"

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:17:02 »
A nie znam - jaki zespół? ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:36:40 »
Zaczęłam się niedawno uczyć hiszpańskiego i tak strasznie, strasznie spodobało mi się słowo 'caliente' (brzmienie, bo znaczenie jest raczej... prymitywne?), że aż je sobie dzisiaj wpisałam w polu 'nick'. Jeszcze nie wiem czy słusznie. ;)

A jeśli miałabym się silić na głęboką analizę i interpretację... hm, lubię lato i +35 stopni na dworze. :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2012, 20:51:20 wysłana przez Caliente »
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:41:31 »
Mój nick też raczej zwyczajny. Mam na imię Karolina, znajomi wołają Inka. Już się to jakoś przyjęło.  :th_0girl_dance:

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2012, 22:19:33 »
Jak już wspominałam na ifilmie mój stary nick (5 lat temu gdzieś to było) Gerbi wziął się z tego, że właśnie taką ksywę miałam w gimnazjum.
Obecny jest ze znaku zodiaku. Zmieniłam, bo nie chciałam wracać do starego. Zaczynam z nową kartą. Tamtem to już historia ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2012, 22:22:26 »
Mój to zazwyczaj od imienia był a teraz od około roku zaczęli wołać Jullcia i tak zostało :) :)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2012, 23:46:11 »
Mój nick ma bardzo krótką historię - najzwyczajniej w świecie jest moim przezwiskiem. I choć wolę jak się do mnie mówi po imieniu, to myślę, że akurat jako nick bardziej pasuje "Donia" niż moje imię. :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2012, 15:57:54 »
A mój to totalny spontan. ;D
Mam na imię Marcelina i przez długi czas na starym forum miałam nick Cysia.
Skąd się wzięła "Kompaktowa"? Jakoś tak mnie natchnęło, chwilowa wena przy wypełnianiu pól rejestracji, ale nie żałuję. ;)
Płyta kompaktowa, na którą zgrywam swoje graficzne projekty, o!  :th_girl_hideface:

Offline Pat Mariah

• Laurkowi
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 06, 2012, 16:23:06 »
U mnie od imion - Patrycja Maria (trzecie Laura :D) - a że nie lubię swojego pierwszego imienia, ot jakoś skrótowo wyszło... na twitterze jestem np. od roku Pat Mariah Lauren - ale stwierdziłam tutaj, że za długi :)

Offline paradise city

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 06, 2012, 18:52:06 »
Maleńka to zespołu Guns n' Roses  ;D
"Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty"

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 06, 2012, 19:06:37 »
Caliente - hiszpański  smilie_girl_124

Kiedyś miałam nazwać swój ogródek w Zielonym Imperium (taka gra przeglądarkowa), więc nazwałam go "Fiołkowo", długo myślałam i to było jedyne, na co wpadłam. Stwierdziłam, że Fiołki to bardzo ładne kwiatki. ::) Także nick w tej grze brzmiał analogicznie - Fioł_eczka. Tak samo też nazwałam swoje konto na ifilmie. I to był dobry wybór, bo taki nick mi pasował i czułam się z nim bardzo sympatycznie.
Część użytkowników zaczęła sobie skracać mój nick do "Fiołek" lub wydłużać do "Fiooooooooooooooooołeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek!" (Pat Mariah - pamiętasz? smilie_girl_120).  :th_girl_haha:
Także po pewnym czasie po prostu go sobie zmieniłam.

Obecnie Fiołek ewoluowuje do Fiołeczka, Fiołeczki i Fioleczka, Fioleczki na różnych kontach (kiedy w nicku nie może być litery "ł"). Nie wszędzie może być "Fiołek", nad czym ubolewam.  smilie_girl_349

Kurczę, bardzo mi się podoba taka ksywka. :D

Mysza_99

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 06, 2012, 19:37:27 »
To, że ty się boisz myszy
Czy nie śmieszne to? Tak, śmieszne to!
Ale ty się boisz myszy,
Tak jak mało kto! Jak mało kto!

:)
Boję się myszy, jak mało kto...
Ale ja nie o tym :)
Mysza - tak mawia do mnie moja przyjaciółka. I bardzo to lubię. Znaczy... ona tak mówiła kilka lat temu, bo teraz mówi tak do mnie tyle osób, że słyszę Mysz/Mysza/Myszko/Myszata/Myszołowie częściej niż swoje imię :)
_ - nie wiem po co mi to było, ale skoro było... to zostało.
99 - dawno, dawno temu musiałam założyć sobie konto na onecie. Nad nickiem myślałam, myślałam, myślałam.. i jak już wymyśliłam, to okazał się zajęty. Poczta sama od siebie zaproponowała mi ...99, zaakceptowałam i to 99 sobie było. Potem dorzuciłam do innego maila, a potem do mnie przyrosło.. i tak już zostało. ;)

I w ten sposób powstała Mysza_99, która zalała świat.
Najmilszym momentem, którego doświadczyłam nazywając się właśnie tak była pewna rozmowa o alkoholach, w której ktoś z oburzeniem spytał:
"Mysza, w tym wieku już pijesz"? :D Tym samym odmładzając mnie o 14 lat :D

Offline Mariatta

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 06, 2012, 19:43:23 »
Mój nick wziął sie z "Sagi o czarnoksięzniku" Margit Sandemo. Jakos tak spodobał mi się i kiedy szukałam nowego (bo w dawnych czasach przed-forumowych uzywałam innego) to akurat pasował. A i postać w książce mnie zaciekawiła.