Autor Wątek: CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku  (Przeczytany 46910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
Odp: CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 23, 2012, 17:44:06 »
Spoiler

Jeej, już nie mogę się doczekać 9 sezonu.  smilie_girl_149
A, wracając do finału 8, Stella powinna się tam znaleźć. Pominęli ją tak, jakby się z Mac'iem nie przyjaźniła. Pomimo tego, że ogromnie lubię Jo, uważam, że bardziej odpowiednia rozmowa o przyjaźni byłaby ze Stellą. Bo z nią w końcu znali się kilka lat, z Jo jednak trochę mniej.  :)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 24, 2012, 13:12:52 »
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7moj9RW9l1qh4q2fo1_500.jpg - Gary i Rob Morrow - Zdjęcie z planu 9 sezonu ;)

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 26, 2012, 19:55:27 »
To i ja mam trochę zdjęć z planu 9 sezonu.  <usmiech>

Spoiler

Spoiler
A poza tym:
Episode 9.02 of CSI: New York will be called "Where There's Smoke..."
An Arsonist is starting to target people from his past

9x02 będzie miał tytuł "Gdzie jest palone".
Podpalacz zaczyna brać na cel ludzi ze swojej przeszłości.
:)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #138 dnia: Sierpień 01, 2012, 00:17:55 »
Och! Powiem Wam jedno.. kocham 1 sezon!  smilie_girl_159
Nie tylko za Maca&Stelle, ale też i za resztę! Aiden, która zawsze gasiła Flacka lub Messera swoimi tekstami, co mi się bardzo podobało! Oczywiście sprawy ciekawe, i co najważniejsze były kilka w jednym odcinków, nie które były błahe, a drugie wciągające. Za tym tęsknie!
Ale gwoździem serialu to jednak SMacked!  smilie_girl_307 smilie_girl_301
Pierwsza i ostatnia randka.. Ach!  smilie_girl_321 Cieszyłam twarz, jak głupia. Choć minęło 2 lata odkąd Meliny nie ma w obsadzie, nadal mam ich w sercu i gorąco wspominam! Ech, jak miło, że puszczają CSI od samego początku..  smilie_girl_149
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #139 dnia: Sierpień 06, 2012, 12:23:02 »
Coś nam tutaj ucichło.  <usmiech>

Ech, jak miło, że puszczają CSI od samego początku..  smilie_girl_149

Bardzo miło.  smilie_girl_149 Jakoś się stęskniłam za tymi starymi odcinkami, gdzie jeszcze Aiden była, Stella też. Ale już nie mogę sie doczekać 9. Ciągle jakieś nowe wiadomości się pojawiają. Mam kolejny spoiler.  <usmiech>

Spoiler

Episode 9.03 - 2,918 Miles
The CSIs race to San Francisco in search of a 16-year-old girl who may already be dead, and the case hits home for Jo.

czyli
CSI powędruje do San Fransisco w poszukiwaniu 16-latki, która może już nie żyć, a sprawa jakoś dotknie Jo. (jeśli dobrze zrozumiałam)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2012, 15:27:51 wysłana przez Inka »

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 04, 2012, 22:41:09 »
Brakuje Meliny i już będzie jej brakować. CSI straciło przez jej odejście, chociaż oglądam niezmiennie. Od zawsze ten serial uwielbiam, choć oglądałam nieregularnie, niestety. Teraz nadrabiam. Całe wakacje w niedzielne wieczory oglądałam zarówno CSI:NY jak i CSI:Miami. Jednak wolę to pierwsze. ;)
Cieszę się też, że we wtorkowe wieczory lecą odcinki z Meliną. Można sobie przypomnieć stare dobre czasy.
Pozazdrościć takiej policji. ;D

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 07, 2012, 18:12:55 »
Brakuje Meliny i już będzie jej brakować. CSI straciło przez jej odejście, chociaż oglądam niezmiennie. Od zawsze ten serial uwielbiam, choć oglądałam nieregularnie, niestety. Teraz nadrabiam. Całe wakacje w niedzielne wieczory oglądałam zarówno CSI:NY jak i CSI:Miami. Jednak wolę to pierwsze. ;)
Cieszę się też, że we wtorkowe wieczory lecą odcinki z Meliną. Można sobie przypomnieć stare dobre czasy.
Pozazdrościć takiej policji. ;D
Brakuje Meliny, brakuje, ale ja już jakoś przyzwyczaiłam się do Jo. Nawet bardzo ją polubiłam.  :)
28 września zaczyna się nowy sezon. Jestem ciekawa, czym nasz uraczą scenarzyści.  ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 07, 2012, 19:36:53 »
Ale ja nie mówię, że nie lubię Jo. Wręcz przeciwnie! ;D Nawet widziałabym ją obok Maca, nie tylko w pracy :P
W dwóch pierwszych odcinkach zagra Rob Morrow.  <serduszka> Co prawda w ogóle nie przypomina takiego Roba jakiego ja znam, ale sam fakt mnie cieszy. ;D
I mam nadzieję, że to jednak nie będzie ostatni sezon.  :ysz:

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 09, 2012, 12:36:58 »
Ja też najchętniej obok Mac'a widziałabym Jo. ;D Już w sumie od piewszych odcinków z nią, miałam nadzieję, że scenarzyści coś zakombinują, że jakoś ich spróbują połączyć. Ale niestety, nie wiadomo skąd przyszła Christine, wzięła sobie Mac'a i tyle było z moich marzeń.  :-\
Rob'a Morrow'a pamiętam jeszcze ze Wzoru. W CSI całkiem inaczej wygląda.  :) Ale cieszę się, że się pojawi.
Czytałam, że scenarzyści chcą pokazać w tym sezonie bohaterów od bardziej prywatnej strony. Pojawi się siostra Don'a i jakiś agent FBI, z którym Jo "kręciła" w przeszłości. I oczywiście Chistine, którą najchętniej wysłałabym w podróż promem kosmicznym z biletem w jedną stronę.  :D Może być ciekawie.  :) Swoją drogą, ciekawe, czy Mac będzie zazdrosny?  ;D
Znalazłam nawet filmik, gdzie Sela Ward mówi, że między Jo i Mac'iem mogłoby coś być. Nawet ona jest za JAC'iem.  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=ybiwIZ8BAJc

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 10, 2012, 23:59:29 »
Oj tam baby <szczerzy_sie> Przez 6 sezonów Stella nie mogła się zejść z Mackiem (choć w pierwszych dwóch sezonach było między nimi tyle energii, że aż włosy mi się elektryzowały ;) ), a Wy już byście chciały po jednym czy dwóch sezonach połączyć go Jo. Nie ma tak <mruga> Choć widzę, że scenarzyści są po mojej stronie <jupi> Bardzo dobrze, że Christine się pojawiła, bo bardzo ją lubię przy boku Mac'a, według mnie pasują do siebie.
A jakby tak jeszcze Stella wróciła, tak na koniec, choć na jeden odcinek... <zniecierpliwiony>

Czytałam, że scenarzyści chcą pokazać w tym sezonie bohaterów od bardziej prywatnej strony. Pojawi się siostra Don'a i jakiś agent FBI, z którym Jo "kręciła" w przeszłości.
Bardzo się cieszę na powrót siostry Don'a- lubię ją, naprawdę <tak> A jeśli chodzi o Jo, cóż... może chociaż jej przeszłość sprawi, że ją polubię.

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 29, 2012, 15:59:32 »
Bardzo dobrze, że Christine się pojawiła, bo bardzo ją lubię przy boku Mac'a, według mnie pasują do siebie.
A ja nadal chętniej widziałabym Jo z Mac'iem, ale po 09x01 nie wydaje mi się, żeby scenarzyści chcieli nam zrobić miłą niespodziankę i połączyć Jo i Mac'a, bo uczucie Christine do Maca i w drugą stronę wygląda na dosyć silne. Widocznie pozostaje mi się jedynie do niej przyzwyczaić, chociaż coś czuję, że nie za szybko mi to przyjdzie. ;)
No, ale okej, okej, jeśli już nasi kochani scenarzyści nie chcą, żeby Jo i Mac byli razem, to może chociaż dla niej pojawiłaby się jakaś druga połówka? Ale tak na poważnie. I najlepiej, żeby tę 'połówkę' zagrał Hugh Laurie. ;D Aż mi się przypomniały dobre czasy, kiedy Sela grała w Housie. ;D
A wy oglądnęłyście już 09x01? Jeśli tak, to jakie macie wrażenia?

Spoiler
Czytałam niedawno, że do NYPD dojdzie jakaś nowa detektyw i, że będzie kręciła chyba z Flack'iem. Może wreszcie pojawi się ktoś sensowny dla niego.  ;D

Edit:
01. 11. 2012 - PREMIERA I ODCINKA 9 SEZONU NA AXN O 22.00
 <skacze>
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2012, 21:37:00 wysłana przez Inka »

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 01, 2012, 23:30:50 »
Coś się zastało.. :D
Zaczęłam 9 sezon. :D Jej, zapomniałam totalnie to Christine! Włączam sobie i patrzę, a tu jakaś blondyna się kręci koło Maca. Widać, że to całkiem poważne, szczególnie po "przemowie" Maca. Z drugiej strony - zawsze fajnie, że ułożył sobie z kimś życie, należy mu się. Ale Jo.. Jo, była moją jedyną kandydatką od momentu odejścia Stelli, scenarzyści powinni wziąć to pod uwagę! ;P

A no i jeszcze druga sprawa, nowa koleżanka Flacka. Jakoś... nie przypadła mi do gustu. Niby ma w sobie coś z Angell (nie wiem, może to tylko mi się wydaje, bo są podobne z włosów, oczu i tej pewności siebie), ale ona jest jakaś taka, aż przerysowana. No nie wiem, zobaczymy jak to się rozkręci, chociaż widać, że Flackowi wpadła w oko. ;P

A no i bardzo ciekawa sprawa na początek, lubię takie niedokończone historie. ;)
No, to załączam 9x03. :D
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 03, 2012, 16:03:47 »
Zaczęłam 9 sezon. :D Jej, zapomniałam totalnie to Christine! Włączam sobie i patrzę, a tu jakaś blondyna się kręci koło Maca. Widać, że to całkiem poważne, szczególnie po "przemowie" Maca. Z drugiej strony - zawsze fajnie, że ułożył sobie z kimś życie, należy mu się. Ale Jo.. Jo, była moją jedyną kandydatką od momentu odejścia Stelli, scenarzyści powinni wziąć to pod uwagę! ;P
Christine chyba się nie pozbędziemy, niestety. Po tej jego 'przemowie' widać, że on faktycznie ją kocha, ona go też, no ale jak już ktoś kiedyś pisał, Christine przyszła nie wiadomo skąd i wzięła sobie Mac'a, od tak.
Ja nadal liczę, że scenarzyści coś zakombinują z Jo i Mac'kiem.  :)

A no i jeszcze druga sprawa, nowa koleżanka Flacka. Jakoś... nie przypadła mi do gustu. Niby ma w sobie coś z Angell (nie wiem, może to tylko mi się wydaje, bo są podobne z włosów, oczu i tej pewności siebie), ale ona jest jakaś taka, aż przerysowana. No nie wiem, zobaczymy jak to się rozkręci, chociaż widać, że Flackowi wpadła w oko. ;P
A ja tam ją polubiłam. Ale fakt jest faktem, strasznie przypomina Angell. Nie tylko wyglądem, ale zachowaniem, sposobem bycia.
A to, że wpadnie Flack'owi w oko, to wiedziałam od początku. I straaaasznie spodobało mi się jej mocne "wejście".  ;D

No, to załączam 9x03.

Podziel się wrażeniami po obejrzeniu!  <zauroczony>
Spoiler
Już na samym początku odcinka moje marzenia o Jac legły w gruzach. Chociaż przez pierwsze kilka sekund, dopóki nie pokazali twarzy Cade'a, myślałam, że to Mac.  <buja_w_oblokach> Ale to nie zmienia faktu, że lubię taką Jo- bardziej prywatną, może nawet zakochaną? Dobrze, że to jej poświęcili praktycznie cały odcinek. Mam nadzieję, że jakoś rozwiną ten wątek, bo polubiłam tego jej agenta.  <mruga>

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 03, 2012, 17:27:33 »
Może wrażenia... :D

Spoiler
No więc tak, początek - bardzo mocne wejście, nie powiem! Też myślałam, że to Mac, ale z drugiej strony dobrze, że to nie był on, nie wybaczyłabym zdrady Christine mimo wszystko. No bo trwała przy nim tyle czasu, więc myślę, że Macowi nie w głowie byłyby takie rzeczy... Ale Jo mogła sobie jakiegoś przystojniejszego kolesia znaleźć. ;P w ogóle też się znikąd wziął i w sumie mógłby zniknąć, jakoś mnie nie zachwycił. ;P

Bardzo ciekawa sprawa z tą pamięcią Maca. Mam nadzieję, że będą to ciągnęli i się jakoś będzie to rozwijało.

Powoli się przekonuję do tej pani od Flacka, ale serio, bardzo podobna do Angell jest! Nawet ta scena z samochodu jak się kłócili nt. baseballu to identyczna jak scena z 4x07, gdy Flack rozmawia z Angell!
Nawet jestem skłonna powiedzieć, że ma moje pozwolenie na zakręcenie się koło Flacka, w końcu Angell nie wróci, a co mają się takie geny marnować. :) Tylko niech jej nie upodobniają już do Angell bo nie zdzierżę dłużej ;P

A no i miło, że w końcu jakaś sprawa z happy endem, lubię takie. :)

Haha i końcówka mnie rozwaliła jak Jo mówiła coś o blondaskach, które urodzi Christine. ;P W sumie zabawne by było zobaczyć Maca w roli ojca :D

A i jeszcze obejrzałam 9x04.
Spoiler
Wiem, że taki był zamiar ekipy, adekwatny do tytułu, ale te pierwsze 15 minut bez żadnego słowa mnie już zaczęło denerwować. Ciekawy zabieg, ale jak dla mnie bez szału. I chyba to był jeden z nielicznych odcinków w którym współczułam oskarżonemu. Szczególnie dlatego, że ta dziewczynka zginęła, a on tego w żadnym wypadku nie chciał.

Ale było dużo Dona w jednym i drugim odcinku, więc nie ma opcji, żeby mi się nie odobały. <serduszko> Podobno w 9x05 ma być go jeszcze więcej, toteż czekam z niecierpliwością na napisy. :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #149 dnia: Grudzień 03, 2012, 11:55:19 »
Jej, ja dopiero jestem po drugim odcinku. Niestety obowiązki nie pozwalają mi oglądać tego tak szybko, jak bym chciała.
Cieszę się, że miłość Mac'a do Christine nie wygasła. Dobrze, że ma kogoś, kto jest przy jego boku i dobrze, że nie jest to nikt z laboratorium, bo kolejny związek mógłby być lekko naciągany (no chyba, że byłaby to Stella, wtedy to co innego <szczerzy_sie>), tym bardziej, że kolejna miłość wisi w powietrzu. Oczywiście chodzi mi tu o Flack'a i Lovato <tak>
Nowa koleżanka Don'a jest łudząco podobna do Jess. Chyba scenarzyści nieźle dostali po głowie od fanów Flangell, że zaczęli żałować, iż uśmiercili Angell. W przeciwnym razie nie wprowadzaliby bohaterki, która przypomina Jess nie tylko z wyglądu, ale - jak już Inka napisała - z zachowania i sposobu bycia. A poza tym Lovato ma 3 starszych braci, a Jess miała 4. Przypadek ?! Cóż, Angell ożywić już nie można, ale zawsze można 'podrzucić' Flack'owi kogoś podobnego do Jess. Nie zmienia to faktu, że podoba mi się ta nowa koleżanka i chciałabym, by wynikło z tej znajomości coś poważniejszego <jupi>