Autor Wątek: CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku  (Przeczytany 46874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku
« dnia: Czerwiec 01, 2012, 12:47:49 »
Serial jest spin offem popularnych w Stanach seriali CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas i CSI: Kryminalne zagadki Miami. Opowiada on o pracy policjantów z Nowego Jorku. Na czele grupy stoi detektyw Mac Taylor (w tej roli Gary Sinise), szef laboratorium kryminalistycznego. Wraz z pozostałymi członkami laboratorium, opierając się na znalezionych na miejscu zbrodni dowodach, prowadzi dochodzenia w sprawach kryminalnych, od porwań do morderstw.

No, to tyle z wikipedii.

A co ode mnie. To jest mój ulubiony serial, pomimo tego, że ostatnio go zaniedbałam (połowa 7 serii i 8 jeszcze nieobejrzana :( ). Uwielbiam wracać do starych odcinków z Donem i Angell, ze Stellą, ale nową laborantkę Jo też polubiłam.

Z tego co wiem, jest tutaj pare fanek tego serialu, więc mam nadzieję, że dyskusja będzie. :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
Odp: CSI:NY Kryminalne Zagadki Nowego Yorku
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:54:07 »
Biję się w głowę, biję się w cokolwiek! Jak mogłam nie zauważyć tego wątku?!  :o

Anuszia druga połowa 7 i 8 sezon u Ciebie do tyłu? Powiem Ci jedno, że warto oglądnąć dalsze losy pomimo różnych plotek na temat słabej jakości odcinków. Wcale nie! Moim zdaniem Jo dużo wniosła świeżości i czegoś nowego, wprawdzie cholernie brakuję mi Stelli i mogłabym prowadzić monolog jak jest 'łyso' w serialu bez niej, ale po co? Było, minęło..  :th_0girl157:

Finał 8 sezonu.
Spoiler
Odcinek mega! Aż brak mi słów, szczerze to się wzruszyłam. Te wszystkie rozmowy, jako duch tak to odebrałam ze wszystkimi z ekipy. Właśnie te sceny najbardziej mnie złapały za serce i jak Clarie kazała mu walczyć, bo nie czas na niego - tak to zrozumiałam logicznie oczywiście. Ale przez cały odcinek mówiłam "A wiadomość dla Stelli?", tak powtarzałam jak katarynka.. Ale ostatnia scena THE BEST OF THE BEST!!
I nie zapominając o tym..
http://www.youtube.com/watch?v=Smb7pprjxjs
Szczerze mówiąc dopiero nazajutrz do mnie dotarło, co naprawdę ona powiedziała i był dla mnie to lekki szok, ale i się bardzo ucieszyłam! Po odejściu Stelli broniłam się przed 'nową', ale przyszedł czas na przekonanie i od pewnego czasu polubiłam shipp Jac! Ale i tak na zawsze w sercu pozostanie SMacked, na zawsze..  smilie_girl_159
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2012, 00:18:55 »
Och! CSI:NY smilie_girl_321 Jestem skłonna powiedzieć, że kiedyś byłam od niego uzależniona, teraz sama nie jestem pewna, ale- według mnie- serial stracił wiele po odejściu Meliny.
Mogłabym oglądać ten serial codziennie, 50 razy jeden i ten sam odcinek (a już wiele razy tak się trafiało, może nie 50 razy, ale też duużo smilie_girl_149)

Jak widać po moim nicku kocham Stellę smilie_girl_159, więc z reguły nie powinnam lubić Jo. I tak było na początku, a raczej... do 3/4 siódmego sezonu. Teraz jest mi ona zupełnie obojętna, jest to jest, ale jakby odeszła to pewnie gdzieś w głębi bym się cieszyła smilie_girl_299

Ja cały 7 sezon obejrzałam i kilka pierwszych odcinków 8. I moim zdaniem te sezony są gorsze od poprzednich sezonów i żeby nie było, że jestem nieobiektywna to już 6 sezon miejscami powiewał nudą.

Kociak, Jac !? Ranisz mnie... :th_0girl_impossible:

Spoiler
Mac ma przecież teraz nową 'koleżankę'!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2012, 09:15:11 »
Spoiler
Koleżanki nie biorę pod uwagę, bleh! Ja nie wiem skąd ją wzięli?!
A Jac, no cóż lubię ich i nic nie poradzę, ale jak napisałam SMacked pozostanie na zawsze w serduchu!  smilie_girl_124
Ach, ja ostatnio 5x24 nawijałam!  :th_0girl_dance:  smilie_girl_321
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2012, 13:01:44 »
Spoiler
Bardzo się cieszę, że ta koleżanka się pojawiła i mam nadzieję, że scenarzyści pociągną ten wątek. smilie_girl_014

Powiem szczerze, że nie byłam pewna 9 sezonu po tym całym kryzysie związanym z 8. Ale teraz wiadomo, że 9 powstanie na pewno, mimo że Miami miało większą oglądalność, ale to właśnie zagadki na Florydzie zostały zdjęte! Czyli NY górą, Miami kanałami! (to było bardzo dziecinne :th_girl_haha:)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2012, 15:16:19 »
Serio?!  :o
Spoiler
Cieszysz się, że jest ta koleżanka? Aż trudno mi to przez palce przechodzi, a gardło to w ogóle. :P Szczerze na ich pocałunku dostałam takiej złości, że mało co to bym się zakrztusiła pizzą..  :laie_67: Nie wiem, nie wiem, ale trudno mi zaakceptować obiekt love  :ysz:

Bardzo dobrze, że jest 9 sezon!  smilie_girl_307 Nie przeżyłabym gdyby NY nie przeszło, tylko Miami.. Ale jest mamy zaproszenie na kolejny sezon! :D

PS. Mam bloga z koleżanką i opowiadanie jest w trakcie pisania, szczerze to na razie mój mózg brał w tym udział, ale tak nie długo powinno się coś pojawić. Dam znak! ;)
Gdyby ktoś chciał scenę blatową S&M moje wyobraźni i koleżanki wymienionej wcześniej, proszę bardzo część 9, ale warto przeczytać od początku choć jest jeszcze jedna para z innego serialu.  :th_0girl_dance:
Link --> http://forum.serialcastle.pl/viewtopic.php?t=760&start=0 ;)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2012, 17:15:54 »
a gdzie można obejrzeć 8 sezon za darmo z napisami?
;>

Ja tam polubiłam Jo, mimo że całym sercem byłam za Smacked oczywiście, ale np. Peyton mnie strasznie drażniła, a Jo jest okej i całkiem mogłaby się zainteresować Mac'kiem. :)
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2012, 17:31:20 »
a gdzie można obejrzeć 8 sezon za darmo z napisami?
;>

Ja tam polubiłam Jo, mimo że całym sercem byłam za Smacked oczywiście, ale np. Peyton mnie strasznie drażniła, a Jo jest okej i całkiem mogłaby się zainteresować Mac'kiem. :)
Iitv. info - tylko nie pamiętam czy wszystkie odcinki posiadają napisy polskie. ;)

S&M nadal mam w sercu, choć minęło już ponad rok od odejścia Stelli/Meliny..  :ysz: Może i jestem stuknięta, ale nie oto chodzi w byciu fanem?
Peyton mnie również drażniła tym swoim zachowaniem, charakterem i niezdecydowaniem! Tylko zabić kobietę! A i jej akcent, nie lubię brytyjskiego akcentu. A Jo to jest jak najbardziej spoko, ma humor, błyskotliwość, ikrę, i co tam można jeszcze chcieć. O, i jest porywcza, czasem zachowaniem przypomina mi Stellę.  :th_girl_haha: Za Jac jestem jak najbardziej na TAKsmilie_girl_149

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:10:06 »
Spoiler
Cieszysz się, że jest ta koleżanka? Aż trudno mi to przez palce przechodzi, a gardło to w ogóle. :P Szczerze na ich pocałunku dostałam takiej złości, że mało co to bym się zakrztusiła pizzą..  :laie_67: Nie wiem, nie wiem, ale trudno mi zaakceptować obiekt love  :ysz:
Spoiler
No tak, cieszę się! smilie_girl_356

ale np. Peyton mnie strasznie drażniła, a Jo jest okej i całkiem mogłaby się zainteresować Mac'kiem. :)
Peyton też mnie drażniła dopóki Stalla grała. Czasem jak sobie przypomnę finał 3 sezonu i jak ta głupia zadzwoniła do Mac'a, gdy ten tam walczył z tym bandziorem to aż mnie skręca :th_0girl_hysteric: Później, gdy Peyton przyjechała (chyba 6 sezon) i wiedziałam, że nie będzie już Stelli w 7 sezonie, to nawet mi nie przeszkadzała.
Ale powiem Wam szczerze, że może i chciałabym zobaczyć jakąś miłość pomiędzy Mackiem i Jo. Chyba jestem ciekawa jak by to wyglądało, jak by się dogadywali i w ogóle smilie_girl_120 Matko, jestem tak niezdecydowana...

A i jej akcent, nie lubię brytyjskiego akcentu.
A ja uwielbiam brytyjski akcent! smilie_girl_321

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2012, 11:10:09 »
oh, zaczęłam w końcu 8 sezon. :)
Spoiler
Jej, zmartwiłam się strasznie, że Maca nie ma w laboratorium, mam nadzieję, że wróci, bo zabieram się za drugi odcinek i chcę go już tam ujrzeć!
A 1 odcinek boski. Świetnie to zrobili, pełny wspomnień, nawet dla Polaków to była wydaje mi się ciekawa lekcja nt. 11/9.
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 06, 2012, 15:53:25 »
Swojego czasu byłam wieeelką fanką CSI:NY. Lecz niestety wszystko sie sypło po 6 sezonie. Jakość serialu tak spadła, że byłam w stanie się domyślić kto jest zabójcą po połowie odcinka. Druga sprawa to, że Melina odeszła też zarokowało na jakości serialu. Po 6 sezonie serial stał się nudny, a scenarzyści nie robili nic by przywrócić temu serialowi dawną klase. Ile ja bym dała, żeby teraz wróciła Claire Forlani.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 06, 2012, 16:09:46 »
A oglądałaś 7 serię? Bo jak dla mnie było pare na prawdę dobrych odcinków. Teraz zaczęłam oglądać 8, jestem przy trzecim odcinku i każdy z nich jest ciekawy i intrygujący.

Jeżeli chodzi o powrót Peyton to jak dla mnie to byłyby odgrzewane kotlety. Po kiego ona ma wracać? Serial musi się rozwijać, wątki muszą się kręcić, a nie w kółko jedno i to samo.

A co do 8 sezonu..
Spoiler
Danny będzie już tak cały czas w tej policji? :( Szkoda no, brakuje mi go w lab.
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 06, 2012, 16:55:05 »
Spoiler
Nie, Danny na zawsze nie zostanie w policji, będzie taka sprawa, że jednak zdecyduję wrócić do lab. ;)

Jak dla mnie Peyton jest nie potrzebna, bo po co by miała wracać? Jakby nie patrzeć minęło trochę lat od jej związku z Taylorem, więc nie widzę sensu. :P

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 06, 2012, 17:04:25 »
Spoiler
Ufff, kamień z serca. smilie_girl_321 Wy już obejrzałyście wszystkie odcinki 8 serii? ;)
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 06, 2012, 17:09:12 »
Spoiler
Ufff, kamień z serca. smilie_girl_321 Wy już obejrzałyście wszystkie odcinki 8 serii? ;)
Ja bynajmniej tak! :) A na finale boom - placz jak nic..  smilie_girl_238