Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491406 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1605 dnia: Maj 13, 2020, 21:29:55 »

Ps Córka Pieńkowskiej zrezygnowala z gry w serialu.
No cóż jest na początku swojej drogi aktorskiej ,nie musi produkować się w tym serialu, ale szkoda,fajnie grała.
Pieńkowska na pewno zostanie, co by nie mówiąc stały grosz jest a życie kosztuje.I już raz wyszła robić karierę a wróciła jeszcze szybciej  <smiech>
Tak, fajnie grała, tyle że w sumie nie miała wątku, raczej była postacią na doczepkę lub na przeczekanie (patrz: jej związek z Olkiem). Nie dziwię się, że podjęła taką decyzję.

Co do Małgosi: nic nie mówi na razie o swoich planach. Ale świat aktorów jest nieprzewidywalny. Czas pokaże co zrobi.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1606 dnia: Maj 13, 2020, 21:35:56 »
Ogromne dziękuję za scenki  <serduszko>
Na razie pobueram, jeszcze nie oglądałam  ;)
Co do M.Pienkowskiej mi nie pasuje teraz jej fryzura. Nie wygląda korzystnie moim zdaniem. Bardzo ładnie wyglądała w odcinkach jal sie godzili, zaręczali czy brali ślub. Albo wtedy ją lepiej charakteryzowali albo mocno na niekorzyść sie zmieniła raptem przez 1.5 roku czy 2 lata?

A co do starych odc Moskwa no wiadomo te 13 lat temu a.teraz no musi być różnica. Ale nadal jest fajny  ;)

My też starsze o te 13 lat  :P

Gosia ostatnio przesada z mimiką (moim zdaniem) co sprawia, że wygląda w scenie niekorzystnie, albo ma takie przydługie spojrzenia, jakby gdzieś odpływała  <bezradny>, cóż to za zabieg aktorski: nie mam pojęcia  <bezradny> <mysli>. Momentami odbieram jej postać jako przemądrzałą lub wyniosłą (ale to tylko moje odczucia, no i mówię tylko o postaci, nie o aktorce).

Gdyby postawili u niej na loczki naturalne, ładniej by wyglądała, a teraz jej włosy ma takie nieujarzmione.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1607 dnia: Maj 13, 2020, 22:03:35 »
Meg, wielkie dzięki, Jesteś nieoceniona!!! <lubieto>
Fajnie jest oglądać te "archiwalia", całkiem inteligentnie wtedy pisali scenariusz eMki, ten wątek był dobrze prowadzony, a przede wszystkim zagrany przez nich i to oboje. Przez wiele sezonów później nie mieli co grać, a jeśli już, to pojedyncze, marginalne scenki to się i nie wysilali.
Miło się ogląda te podchody Artiego do serca Maryś. Umiejętnie doktorek krok po kroku próbował ją uwodzić. Mańka niby nie brała tych jego starań na poważnie, ale widać było, że jej się to podoba, imponuje i czuła się doceniana przede wszystkim jako kobieta.
Swoją drogą, co ona widziała w tym swoim ówczesnym mężulku...? <bezradny> Życie z takim gburem, a właściwie bucem o wybujałym ego, to była sama przyjemność dla Mańki.. <smiech> Scena jak przy śniadaniu Gazela Biznesu przypomniał jej o utraconej córeczce, to był szczyt chamstwa. Maryś była przez mężulka całkiem zdominowana, tylko czasami potrafiła się na niego wkurzyć. Nie wszystkie kobiety ze spokojem by znosiły ustawicznie fochy takiego gbura, długo by niewytrzymały.
Przyjemnie nadal się te archiwalia ogląda. Fakt, że teraz niekiedy mają jakieś przebłyski, a głównie Pieńkowska, ale to już rzadkość. <bezradny>
Zgadzam się, że tu i ówdzie jej urosło <hahaha> Ale jak na swoje lata, to nadal piękna kobieta. A po R.Moskwie rzeczywiście widać upływ czasu.
Też lubię sceny z nim, w których gra lekarza. Całkiem dobrze mu to wychodzi.
Randki trochę szkoda, Maryś miała chęci na małe co nieco, ale trudno liczyć na igraszki ze śpiącym mężem.. <smiech>
Meg, jeszcze raz dzięki za te filmiki!!!  <serduszka>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1608 dnia: Maj 13, 2020, 23:04:55 »
grant1- śpiący jak śpiący- on był złachany jak pies gończy a z takiego ciasta żadnej kucharce nic w rękach nie urośnie choćby nie wiem jak chciała   <smiech> <smiech> <smiech> . Przypominam że ona ma dopiero  55 lat dokładnie 19go maja kończy. "Swoje lata" masakra jak to brzmi  <smiech> <smiech>

Co do fryzury to mam wrażenie że to jej inwencja twórcza, przynajmniej tak było dotychczas, ładnie jej z tą lekką nadwagą.
Długie lata miała króciutkie włosy po chorobie,póżniej sama chciała takie mieć a teraz ma ciut podobne do tych swoich emkowych z przed lat kiedy nosiła takie kręcone tylko że teraz  to taki artystyczny nieład- mnie się podobają że w ogóle dłuższe są.

Też mi się wydaje, że Małgorzata jest jakieś parę kilo zacniejsza w biodrach.
Cudne podsumowanie  <smiech> <smiech>

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1610 dnia: Maj 14, 2020, 09:33:09 »
https://www.youtube.com/watch?v=RzWm7iXk4h8&feature=youtu.be

Do poduszki :) <serduszko> <zakochany>

Dziękuję, kochana, za śliczny filmik  <serduszko> <serduszko> <serduszko>. I dziękuję za wybór piosenki <na_poduszce>.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1611 dnia: Maj 14, 2020, 09:41:20 »
 <krzykacz>
https://www.youtube.com/watch?v=RzWm7iXk4h8&feature=youtu.be

Do poduszki :) <serduszko> <zakochany>

Dziękuję, kochana, za śliczny filmik  <serduszko> <serduszko> <serduszko>. I dziękuję za wybór piosenki <na_poduszce>.

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1612 dnia: Maj 14, 2020, 11:52:44 »
Dzięki, Meg, za scenki :).

Pierwsze odcinki są jak diament, ciągle szlifowany <tancze>. Lubię do nich wracać.

PS. Czyż ta piosenka do nich nie pasuje: https://www.youtube.com/watch?v=PycUPw8vHh8

Artur był aniołem Marysi nawet jak zaliczył plamę na honorze w postaci zdrady, kiedy rzucił się pod koła Teresy i sam wylądował na wózku inwalidzkim. Eh, gdybym tylko umiała tworzyć takie cuda jak Miłka czy Patrycja, to bym stworzyła filmik pod tę muzykę.

Szczególnie wtedy był jej aniołem gdy chorowała na depresję a on zabawial się z kochanką... Co do sytuacji z blondyną to był odruch. Chwilę wcześniej widział się z Teresą i powiedział jej że Marysia jest miłością jego życia. Wtedy akurat jego czyny na to nie wskazywały.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2020, 15:31:56 wysłana przez Skowronek »

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1613 dnia: Maj 14, 2020, 11:55:10 »
grant1- śpiący jak śpiący- on był złachany jak pies gończy a z takiego ciasta żadnej kucharce nic w rękach nie urośnie choćby nie wiem jak chciała   <smiech> <smiech> <smiech> . Przypominam że ona ma dopiero  55 lat dokładnie 19go maja kończy. "Swoje lata" masakra jak to brzmi  <smiech> <smiech>

Co do fryzury to mam wrażenie że to jej inwencja twórcza, przynajmniej tak było dotychczas, ładnie jej z tą lekką nadwagą.
Długie lata miała króciutkie włosy po chorobie,póżniej sama chciała takie mieć a teraz ma ciut podobne do tych swoich emkowych z przed lat kiedy nosiła takie kręcone tylko że teraz  to taki artystyczny nieład- mnie się podobają że w ogóle dłuższe są.

W rzeczywistości są w takim samym wieku. W serialu Artur jest młodszy od Marysi czego wcale nie widać. Moim zdaniem Marysi najlepiej było w takich włosach jakie miała na ślubie z Arturem.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1614 dnia: Maj 14, 2020, 12:46:11 »

W rzeczywistości są w takim samym wieku. W serialu Artur jest młodszy od Marysi czego wcale nie widać. Moim zdaniem Marysi najlepiej było w takich włosach jakie miała na ślubie z Arturem.
A czy wiadomo dokładnie ile w serialu Artur jest młodszy od Marii?

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1615 dnia: Maj 14, 2020, 16:19:01 »
Ja nie kojarzę żeby kiedykolwiek była o tym mowa.Wydaj mi się że z 8 lat najmniej jest różnicy.
Zauważcie że na początku jak zaczynał wyglądał dużo młodziej od Marysi -teraz jest na odwrót.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2020, 19:40:13 wysłana przez Meg »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1616 dnia: Maj 14, 2020, 16:56:15 »
Fakt, nigdy nie poruszyli tego tematu, ale myślę, że różnica w ich założeniu jest całkiem spora. Może być i tak, jak mówisz Meg około 8 lat. Bo pamiętam jak Marysia zaszła w ciąże i jadąc w samochodzie z Martą zrobiło jej się słabo, to wtedy powiedziała, że Artur jest od niej młodszy i kończy im się obydwojgu przez jej domniemaną menopauzę młodość. Myślę, że jeśli byłby to rok czy 2, nie nawiązywaliby w ogóle do tego. Pamiętam druga scena, w której obydwoje mówią o swoim wieku, to już scena kiedy Marysia jest w dość zaawansowanej ciąży i rozmawiają o małżeństwie Michała i Graży i padają takie słowa:
M: No cóż, młode małżenstwo to się docierają.
A: My jakoś nie musieliśmy się docierać.
M: Bo nie byliśmy tak młodzi.
A: Mów za siebie.
M: Ha.Ha.

:hahaha:
Swoją drogą uwielbiam tę scenę.  <serce>

Jak już tak piszecie o wyglądzie Pieńkowskiej to ja zauważyłam, że ona ma gorsze i lepsze czasy. Teraz mimo, że faktycznie jest parę kilo zacniejsza w biodrach <hahaha> wygląda dużo lepiej niż np. tuż po powrocie do emki. Później mimo, że schudła to na minus była ta nieszczęsna fryzura na grzybka, to mniej więcej z czasów Bilskiego.  <mysli> Ogólnie na pewno zdecydowanie na plus jest to, że ma dłuższe (tak jak obecnie) włosy. W tych bardzo krótkich wg mnie wyglądała bardzo niekorzystnie, pucołowato. Te dłuższe odejmują jej lat, ale tylko kiedy są wyprostowane. Ten nieład, w którym występuje czasem to chyba naturalny wygląd jej włosów.  <mysli> Z biegiem lat, kiedy farbuje się nagminnie ciężko utrzymać loki w dobrej kondycji, stąd pewnie ta "sianowatość". Wg mnie pięknie wygląda w takich dłuższych, ale kiedy są własnie proste, jak np. na tej ostatniej okładce, albo choćby w 1520, w scenie, w której odprowadza tę małolatę do księdza.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1617 dnia: Maj 14, 2020, 19:25:11 »
Patrycjaa, Masz rację, były tylko te dwie sceny, w których poruszony był temat wieku Artura. Właściwie w pierwszych sezonach R.Moskwa wyglądał na młodszego od Maryś. Teraz jest delikatnie rzecz ujmując odwrotnie. Pieńkowska wręcz wygląda kwitnąco, co prawda ta burza włosów na jej głowie niekiedy sprawia, że wygląda trochę jak starszawa ciotka, albo tak, jakby akurat "pierun" strzelił w szczotkę... <smiech> No jest wiele scen, gdzie wygląda ładnie.
Nawet jak ma spięte włosy, to też może być.  <tak>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1618 dnia: Maj 14, 2020, 19:31:25 »

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1619 dnia: Maj 14, 2020, 21:36:14 »
Jest jeszcze trzecia scena co do wieku Artura (odc 672)(40:11min)-  przez 40 lat z okładem :)