Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491406 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1425 dnia: Kwiecień 18, 2020, 19:25:25 »
https://fileshark.pl/pobierz/45313775/653c5/odc-1511-wmv

https://fileshark.pl/pobierz/45313778/867a0/odc-1512-wmv

Ilona Łepkowska kończy współpracę z TVP jeżeli ma w umowie podpisane że ona daje w całości prawa do dalszej produkcji Emki-TVP to emka będzie dalej szła jeżeli są jakieś obwarowania to będziemy mogli pożegnać się raczej z Emką i chyba nie tylko z nią.

Coś mi się wydaje, że ta pyskówka Łepkowskiej to nic innego jak zwrócenie na siebie uwagi, wszak napisała książkę "Przy rodzinnym stole". Ktoś musi po nią sięgnąć. Jej poprzednie dzieło "Pani mnie z kimś pomyliła" męczyłam  2 lata, takie to było dla mnie niezjadliwe, mdłe, bezemocjonalne, pisane jak dla naiwnych gimnazjalistek.

Łepkowska miała dużo szczęścia w życiu, ale nie jest wybitna czy niezastąpiona. Za to jej ego sięga nieba.

Adusiu, niestety, nie wiem, o jaką scenkę chodzi. Pewnie Ci na to Miłka odpowie.

Dziękuję, Mega, za scenki, jesteś niezastąpiona.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1426 dnia: Kwiecień 18, 2020, 19:40:55 »
Dziewczyny, szukam jednej scenki: Marysia z Arturem siedzą przed przychodnia z małą Basię na kolanach, Artur mówi coś o dziewczynce,, chodzi to tu takie małe, mówi coś do siebie' ( nie pamiętam dokładnie ), potem stwierdzają, jak bardzo są szczęśliwi.
Wydaje mi się, że scenka ta była jakoś przed wyprowadzką do Norwegii ale nie mogę znaleźć :(

Hmmm ciezkie zadanie ale cos mam w głowie bede szukała i dam znac.... bo ten cytat nic mi nie mówi....

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1427 dnia: Kwiecień 18, 2020, 21:52:04 »
https://fileshark.pl/pobierz/45313775/653c5/odc-1511-wmv

https://fileshark.pl/pobierz/45313778/867a0/odc-1512-wmv

Ilona Łepkowska kończy współpracę z TVP jeżeli ma w umowie podpisane że ona daje w całości prawa do dalszej produkcji Emki-TVP to emka będzie dalej szła jeżeli są jakieś obwarowania to będziemy mogli pożegnać się raczej z Emką i chyba nie tylko z nią.

Coś mi się wydaje, że ta pyskówka Łepkowskiej to nic innego jak zwrócenie na siebie uwagi, wszak napisała książkę "Przy rodzinnym stole". Ktoś musi po nią sięgnąć. Jej poprzednie dzieło "Pani mnie z kimś pomyliła" męczyłam  2 lata, takie to było dla mnie niezjadliwe, mdłe, bezemocjonalne, pisane jak dla naiwnych gimnazjalistek.

Łepkowska miała dużo szczęścia w życiu, ale nie jest wybitna czy niezastąpiona. Za to jej ego sięga nieba.

Adusiu, niestety, nie wiem, o jaką scenkę chodzi. Pewnie Ci na to Miłka odpowie.

Dziękuję, Mega, za scenki, jesteś niezastąpiona.
Raczej wątpię żeby to było zwrócenie tylko uwagi.Ta kobieta jeżeli coś mówi to tak robi.A po tym jak zjechała Kaczyńskiego na FB i jaki to miało wydżwięk- to jeżeli obiecała że kończy to tak zrobi.
Myślę że w innych stacjach bez problemu znajdzie angaż.Jest bardzo dobrą scenarzystką przynoszącą niezłą kasę tym ,którzy ją zatrudniają.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1428 dnia: Kwiecień 18, 2020, 22:15:19 »
 Wiesz, Meg, pieniądze to może ona i przynosi, ale lata świetności ma za sobą , co pokazała Koglu Moglu 3 - totalna szmira, a nie dzieło.

Każdy ma prawo mieć dwoje zdanie, jsk widać, moje ròżni się od Twojego.

Łepkowską lubiłam kiedyś, po Koglu Moglu przeszło mi całkowicie.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1429 dnia: Kwiecień 18, 2020, 22:31:42 »
Wiesz, Meg, pieniądze to może ona i przynosi, ale lata świetności ma za sobą , co pokazała Koglu Moglu 3 - totalna szmira, a nie dzieło.

A teraz jest Stulecie Winnych- mocny dobry serial, ja ją oceniam poprzez całość jej dorobku a nie na podstawie jednego czy dwóch filmów-wpadki zdarzają się najlepszym,nawet Wajda miał gorsze filmy.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1430 dnia: Kwiecień 19, 2020, 10:48:29 »
Ciąg dalszy opisu odcinków:
1) odcinek 679
Marysia promienieje w ciąży. Artur okazuje jej zrozumienie. Sielanka trwa.
2) odcinek 681
Na horyzoncie pojawia się Radosz, Mostowiakowie odwiedzają ciężarną córkę. Są lekko skłóceni - wspaniała scena i popis umiejętności aktorskich zarówno Pana Pyrkosza, jak również Pani Lipowskiej. Artur próbuje ich pogodzić, ale nie wychodzi mu. Maria dowiaduje się, że Pani Danusia regularnie spotyka się z Aleksandrem. Pana na nią blady strach.
3) odcinek 682
Marysia przekonuje Artura, że Radosz nadal mąci w ich życiu. Artur, początkowo sceptyczny wobec rewelacji żony, przeprowadza swoje prywatne śledztwo. Brawurowo rozprawia się z Olkiem, później kupuje Marii kwiaty, co Renia komentuje z właściwym sobie przekąsem. W tych scenach widać, że pani pediatra to nigdy nie była wymarzoną przyjaciółką oraz to, że kiedy ona cierpi - musi z nią cierpieć cały świat.
4) odcinek 683
Maria zwierza się Marcie, jak długo zajęło jej dojście do tego, że zakochała się w Arturze. Tekst Wojciechowskiej rozczula mnie: "Przystojny, mądry, taki w tobie zakochany, i jeszcze potrafi się bić: no, po prostu ideał"  <serce>.
5) odcinek 685
Marysia i Artur cieszą się wspólnymi chwilami, Rogowski z wyrozumiałością podchodzi o zmiennych nastrojów ukochanej, przygotowuje dla niej śniadanie na świeżym powietrzu. Uwaga spoiler: to jest jeden z tych nielicznych odcinków, w których Rogowscy się całują, i to nie w policzek.
6) odcinek 687
Artur próbuje przekonać Marysię, żeby zrezygnowała z pracy i skupiła się na przygotowaniu do porodu. Maria nie zgadza się na ograniczenie aktywności. Zwierza się ukochanemu, że jest bardzo szczęśliwa.
7) odcinek 694
Marysia rodzi córeczkę. Na początku wymądrza się, że doskonale wie, iż do porodu zostało 2 tygodnie, a ona doskonale o tym wie, ponieważ wcześniej urodziła dwójkę dzieci i Matka Natura nie ma przed nią tajemnic. Artur wraca z treningu karate. Zastaje żonę, którą łąpią pierwsze skurcze. Ze względu na wypadek w okolicy, odcięto im drogę do szpitala. Rogowski staje na wysokości zadania i sam przyjmuje poród. Uspokaja przy tym Marysię, że jest w najlepszych możliwych rękach, ponieważ on sam jest lekarzem.  <serduszko>
Cudowny odcinek, mogłabym go oglądać w nieskończoność.  <wyszywa>

Jeśli chcecie takie skróty wszystkich odcinków, dajcie znać, w przyszłym tygodniu będę miała tydzień urlopu - spróbuję opisać wszystkie, od momentu ich pierwszego spotkania, chcecie?

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1431 dnia: Kwiecień 19, 2020, 11:14:48 »
Taaaaak! Baaaardzo!  <serduszko>
Byloby ekstra!  <na_poduszce>

Wczoraj właśnie kilka odc sobie o obejrzałam począwszy od 271 bodajże :-) odc 290 i to ich wspólne granie i śpiewanie  <zakochany> i pierwsza próba pocałunku odc 327 chyba  <serduszko>

Fajnie sie ogląda Artura 15 lat młodszego  :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2020, 12:29:08 wysłana przez Niebieskooka »

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1432 dnia: Kwiecień 19, 2020, 14:08:33 »
OOOOOOOO tak bardzo chcemy!!!!!!!
 <skacze> <skacze> <skacze> <skacze> <serduszko>
Czyta się to wszystko jednym tchem :)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1433 dnia: Kwiecień 19, 2020, 19:25:23 »
Ciąg dalszy opisu odcinków:
1) odcinek 679
Marysia promienieje w ciąży. Artur okazuje jej zrozumienie. Sielanka trwa.
2) odcinek 681
Na horyzoncie pojawia się Radosz, Mostowiakowie odwiedzają ciężarną córkę. Są lekko skłóceni - wspaniała scena i popis umiejętności aktorskich zarówno Pana Pyrkosza, jak również Pani Lipowskiej. Artur próbuje ich pogodzić, ale nie wychodzi mu. Maria dowiaduje się, że Pani Danusia regularnie spotyka się z Aleksandrem. Pana na nią blady strach.
3) odcinek 682
Marysia przekonuje Artura, że Radosz nadal mąci w ich życiu. Artur, początkowo sceptyczny wobec rewelacji żony, przeprowadza swoje prywatne śledztwo. Brawurowo rozprawia się z Olkiem, później kupuje Marii kwiaty, co Renia komentuje z właściwym sobie przekąsem. W tych scenach widać, że pani pediatra to nigdy nie była wymarzoną przyjaciółką oraz to, że kiedy ona cierpi - musi z nią cierpieć cały świat.
4) odcinek 683
Maria zwierza się Marcie, jak długo zajęło jej dojście do tego, że zakochała się w Arturze. Tekst Wojciechowskiej rozczula mnie: "Przystojny, mądry, taki w tobie zakochany, i jeszcze potrafi się bić: no, po prostu ideał"  <serce>.
5) odcinek 685
Marysia i Artur cieszą się wspólnymi chwilami, Rogowski z wyrozumiałością podchodzi o zmiennych nastrojów ukochanej, przygotowuje dla niej śniadanie na świeżym powietrzu. Uwaga spoiler: to jest jeden z tych nielicznych odcinków, w których Rogowscy się całują, i to nie w policzek.
6) odcinek 687
Artur próbuje przekonać Marysię, żeby zrezygnowała z pracy i skupiła się na przygotowaniu do porodu. Maria nie zgadza się na ograniczenie aktywności. Zwierza się ukochanemu, że jest bardzo szczęśliwa.
7) odcinek 694
Marysia rodzi córeczkę. Na początku wymądrza się, że doskonale wie, iż do porodu zostało 2 tygodnie, a ona doskonale o tym wie, ponieważ wcześniej urodziła dwójkę dzieci i Matka Natura nie ma przed nią tajemnic. Artur wraca z treningu karate. Zastaje żonę, którą łąpią pierwsze skurcze. Ze względu na wypadek w okolicy, odcięto im drogę do szpitala. Rogowski staje na wysokości zadania i sam przyjmuje poród. Uspokaja przy tym Marysię, że jest w najlepszych możliwych rękach, ponieważ on sam jest lekarzem.  <serduszko>
Cudowny odcinek, mogłabym go oglądać w nieskończoność.  <wyszywa>

Jeśli chcecie takie skróty wszystkich odcinków, dajcie znać, w przyszłym tygodniu będę miała tydzień urlopu - spróbuję opisać wszystkie, od momentu ich pierwszego spotkania, chcecie?

No jasne! Co za pytanie  ;) Dzięki wo gule za taką propozycję i że Ci się chce  ;) ;)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1434 dnia: Kwiecień 19, 2020, 19:31:30 »

Kogel Mogel 3 to totalnie nieporozumienie. Nie da się na to patrzeć, a o Łepkowskiej ostatnio za mało pisali i musiała zwrócić na siebie uwagę.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1435 dnia: Kwiecień 19, 2020, 22:11:58 »
Drogie koleżanki :)
Jak sami wiecie jestem tu Nowa i mam w głowie pełno pomysłów (głowa pełna) <slucha>
A szczerze powiem ze kiedyś byłam pełną fanka A&M , potem studia, wyjazd za granice, praca, dom i tak wszystko dookoła.
Nie pamiętam na którym odcinku się zatrzymałam w tamtym czasie....... ale ok nie ważne wszystko nadrobiłam i jestem na bieżąco co bardzo mnie to cieszy  <serduszko> <zakochany> Ale od zawsze czułam się fanką A&M. Tym bardziej ze widzę że są tu bardzo aktywne osoby, również z głową pełną pomysłów i teraz finał...........................
PRAGNĘ Z WAMI ZROBIĆ COŚ TAKIEGO WOOOOOOOW!!!!!!!!
Niech cała POLSKA się o Nas dowie, Małgosia, Robert........ Kto tylko będzie chciał
Mam na myśli właśnie ułożenie z wycinek odcinków jakąś historię o Nich coś połączyć coś skleić mieszać sceny. Wiem zdaje sobie z Tego sprawę ze jest to pracochłonne i nie jest to do ogarnięcia w dzień lub w tydzień...........
Ale wierzę ze MY możemy to zrobić.....
Czekam na Waszą opinię, na Wasze pomysły, może Wy macie coś do zaproponowania?
Piszcie śmiało albo na forum albo w wiadomościach Priv :)
Jestem gotowa są ciężkie czasy wiec to mnie mobilizuje a pracuję jako służba zdrowa :)
Miła odskocznia......
#zdalniealefajnie możemy coś razem fajnego zrobić:)
Pozdr

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1436 dnia: Kwiecień 20, 2020, 00:35:42 »
Kochane forumowiczki, zaczynam spełniać swoją obietnice. Oto kilka opisów odcinków, począwszy od pierwszego spotkania. Konsekwentnie będę wrzucała po kilka dziennie.
Dobrej zabawy.
Co do chcenia, Niebieskooka, to żaden problem - po pierwsze nic innego nie mam do roboty (obejrzałam już wszystkie filmy, seriale, programy i wysłuchałam każdego podcastu po kilka razy nawet), a po drugie - jak kocham pisać, to moja pasja i wielkie marzenie, które mogę spełniać chociaż w taki sposób:

1) odcinek 271
Pierwsze spotkanie Rogowskiego oraz Marii. Lekarz przychodzi na zastępstwo jako dodatkowa siła medyczna. Zduńska przedstawia go jako przyjaciela Janusza Kotowicza, czyli właściciela przychodni. Artur jest tutaj tak szarmancki, jakby się urwał z poprzedniej epoki: tylko mu dodać nenufary i byłby idealną połowicą Barbary z
"Nocy i dni". Ja to nie rozumiem jak to jest możliwe, żeby takie ciasteczko było samo? Tylko serial może być tak nieludzki dla takiego słodziaka :).

Wybaczcie tę złośliwą uwagę, ale czy tylko mnie się wydawało okrutnym fakt, że wtedy jeszcze Pani Zduńska musiała znosić towarzystwo byłej kochanki męża? Są to odcinki, w których Ewa weszła w związek z Kotowiczem. Ja rozumiem, że można wybaczyć zdradę, ale rzadko która zdradzona żona później pracuje z kobitką, która nie próżnowała w pościeli z jej mężem?
Wrażliwych przepraszam  :D
2)odcinek 274
Nie wiem jak na was, ale kiedy w odcinku występuje Krzysztof, spływa na mnie nieutulona nuda. Tak było i w tym epizodzie.
Maria w pracy uśmiecha się, jest doceniania, jej zdanie brane jest pod uwagę, i kiedy tak kobiecina promienieje, to pojawia się szanowny pan mąż, którego trzeba pocieszać oraz dowartościowywać.
Na szczęście dla Zduńskiego los pozwolił mu poczuć się kimś wyjątkowym - uratował Leszka.
Super się oglądało Rogowskiego oraz Marysię w akcji reanimacyjnej. Szkoda, że Artur miał tak mało scen, w których mógł zagrać lekarza.
3) odcinek 282
Artur wpada na zamyśloną Marię w przychodni. Koledzy zderzają się bokami. Ucierpiały płyty, które Rogowski przyniósł ze sobą. Okazuje się, że oboje lubią słuchać tego samego gatunku.
W drugiej scenie pielęgniarka o mało nie zamyka Artura w przychodni, kompletnie o nim zapominając. Po raz kolejny rozmawiają o muzyce. Zduńska ma okazję być wraz ze swoimi potrzebami, w centrum zainteresowania.
4) odcinek 286
Artur i Marysia przechodzą na Ty. Zaprasza przy okazji koleżankę z pracy na koncert. Jego tekst: "Chciałbym coś zaproponować, ale nie mam śmiałości" - takich dialogów nikt już teraz nie pisze :).
Zduńska od wszystkich dostaje po głowie, jedynym jasnym punkcie dnia jest rozmowa z kulturalnym panem doktorem.
5) odcinek 287
Krzysztof obraża się na Marysię, bo ta wybiera wyjazd do opery, który zaproponował jej Artur. Jest zazdrosny, ale jednocześnie, jak zwykle nie dostrzega potrzeb żony. Gdy Filarski proponuje mu pracę, upiera się, żeby Maria zjadła z nim kolacje. Kobieta ma wątpliwości, bardzo chce zobaczyć operę. Prosi o radę Renię. Ta sugeruje, żeby wieczór spędziła z mężem.
6) odcinek 288
Maria przeprasza Artura za to, że wystawiła go do wiatru. On zachowuje się cudownie - nie dość, że z uśmiechem usprawiedliwia jej złe zachowanie, to jeszcze przywozi jej płytę z autografem idolki. Później wspólnie chcą odsłuchać tę płytę w gabinecie Renaty. Świetnie się bawią, wyśpiewując ulubione kawałki, kiedy na to wszystko wchodzi ich koleżanka. Ta natychmiast psuje dobry nastrój, zupełnie jak Krzysztof. Swoją drogą, nie uważacie, że ta dwójka reprezentuje tę samą komunię zjełczałych dusz?
7) odcinek 290
Chyba przełomowy w ich relacji. Do przychodni przyjeżdża zamówiony sprzęt medyczny. Artur tak niefortunnie go uruchamia, że wybija wszystkie korki, choć zarzeka się, że w dziedzinie elektryki jest fachowcem.
Maria dzwoni po pomoc techniczną i zostaje sama w pracy, w pomieszczeniu usłanym świecami. Rogowski zaczyna grać na gitarze, a ona mu wtórować. To wydarzenie sprawia, że pielęgniarka zdaje sobie sprawę jak brakowało jej kontaktu z muzyką. Jest oczarowana spokojnym wieczorem. Niestety, ma w domu mendę za męża, i ten ostatni, zamiast ją wspierać znów myśli tylko o sobie, a biedna Zduńska jeszcze musi księcia przepraszać, że śmiała mieć marzenia.
Przepiękny to epizod i dopracowany w każdym calu. Dowcip leje się ciurkiem pomiędzy dialogami, ale nie jest on ani chamski, ani na wyrost, czego świetnym przykładem jest chęć zrobienia kawy w czajniku elektrycznym, kiedy nie ma prądu :).

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1437 dnia: Kwiecień 20, 2020, 11:48:38 »
Dziękuję! Ekstra sie to czyta  <serduszko>
Czekam na kolejne opisy i pewnie będę sobie do niektórych odcinków wracała  <na_poduszce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1438 dnia: Kwiecień 21, 2020, 23:19:15 »
Miłej lektury i miłego oglądania:

9) M jak miłość 301
Renia łączy ich relacje w jeszcze większą zażyłość. Maria doskonale wie, że może liczyć na pomoc Rogowskiego, i powoli zaczyna się uczyć to perfidnie wykorzystywać. 
Artur staje się bohaterem w białym kitlu: bada Renatę, u której diagnozuje silną depresję. W zamian dostaje od Marii w pakiecie: buziaka w policzek (coś, jakby małżeńsko, no nie? XD) oraz podziękowania.
Później słuchają wspólnie muzyki w parku. Po doktorku widać, że go dopadła strzała Amora - kiedy Rogowska zamyka oczy, by rozkoszować się melodią, przygląda się jej z zachwytem. Jednocześnie chowa "zawstydzony" swoją prywatną torbę, do której Maria chciała kuknąć XD. Uzyskała odpowiedź, że ten gest jest zbyt intymny.
A jeśli o intymności mowa, to Pan doktor zasuwa, a całą śmietankę zbija Zduński, który w sypialni udowadnia żonie, że ta może nadal się podobać.
10) M jak miłość 305
Maria chwali przed mężem Rogowskiego za jego profesjonalizm, chęć pomocy oraz empatię. Za to Zduński pokazuje jak nie być dżentelmenem w każdym calu - zostawia żonę samą, mimo iż ona prosi go o podwiezienie do pracy. Na ochotnika za szofera zgłasza się Artur.Od razu komplementuje koleżankę za strój (swoją drogą świetny, po raz pierwszy pielęgniarka nie wygląda jak uboga krewna ciotki ze wsi).
W Przychodni pojawia się przedstawiciel handlowy z super okazją i jeszcze większą promocją na szczepionki. Jak się potem okazuje - to oszust. Janusz wpada w furię, kiedy dowiaduje się, że największe zasługi dla złodzieja ma Zduńska, ale Artur swoim opanowaniem cudownie łagodzi sytuację. Korzysta z okazji i zawodzi koleżankę do domu. Przed pożegnaniem Marysia tuli zaskoczonego Rogowskiego, dziękując mu za caałokształt wsparcia. A na deser - fochy gigant Zduńskiego. A zbolała żona nawet nie ma ochoty rozmawiać z panem obrażalskim, i wcale mnie to nie dziwi.
11) M jak miłość odcinek 307
Artur czule opiekuje się przyjaciółką, której depresja pogłębia się. Wspólnie z Marią zawożą ją do Ośrodka Leczenia Nerwic. Kobieta wymusza na pielęgniarce obietnicę, że ta zajmie się jej córką oraz malutkim Antosiem. Zduński dowiaduje się, że Maria załatwiała jakieś sprawy na mieście wspólnie z doktorem Rogowskim. Gdy pielęgniarka wchodzi do domu, zaczyna jej robić wyrzuty, ale brodata buzia zamyka się w mig, gdy widzi jakich gości żona do domu przyprowadziła - niemowlę i nastolatkę.
12) M jak miłość odcinek 308
Zduński wyrzuca żonie, że sprowadziła na ich dom kłopoty. Kobieta musi go przepraszać i chodzić na paluszkach, podczas gdy mały Antoś wymaga opieki. Przy śniadaniu daje popis braku delikatności oraz taktu, wspominając, małą Marysię, która zmarła przy porodzie - ja się zastanawiam, dlaczego ona niby była z nim taka szczęśliwa? Niby w jakim punkcie?    Łaskawie zgadza się, by Zduńska opiekowała się dziećmi koleżanki do czasu jej powrotu do zdrowia. Robert, mąż Zakrzewskiej stara się zrobić wszystko, żeby odebrać jej córkę i synka. To chyba ten spad taśmowy z trefnej partii mężów co Krzysztof: nie dość, że nie pomaga, to jeszcze psuje.
13) M jak Miłość 309
Artur występuje w akcji Poskromienie Złośnika, czyli Roberta, który uparł się, żeby po raz kolejny zniszczyć swoją żonę. Wychodzi mu to doskonale. Nie ma do Marii żadnych pretensji, w przeciwieństwie do Krzysztofa. Zduńska w podzięce przytula go z czułością, a on zamienia się we wróżkę, która przepowiada jej przystojnego szatyna (w sumie może to była wróżka Semira we wczesnym stadium wróżenia? XD). Pielęgniarka twierdzi, że w domu ma ideał, więc po co szukać dalej. Cóż ta kobiecina wie o szczęściu? Bo na pewno Krzysiek jej go nie daje. Z właściwym sobie czarem Rogowski wprasza się do Marii na herbatę - uroczy odcinek.
Moją ulubioną sceną jest rozmowa Artura z Robertem.
14) M jak miłość odcinek 310
Artur i Marysia jadą do Renii z Antosiem. Krzysztof od rana czyni jej wymówki, jest zazdrosny o Rogowskiego. Kobieta cierpliwie tłumaczy mu, że Artur ma prawo angażować się w sprawy Zakrzewskiej, bo to także jego przyjaciółka, i to on pomógł jej jako pierwszy.
Wizyta okazuje się udana. W samochodzie Maria chwali swoje małżeństwo z Krzysztofem - jak dla mnie to modelowy zgred, a nie kompan do duetu, no, ale co kto lubi. Później Rogowski wprasza się na kawę - wręcz ją na Marysi wymusza. Za chwilkę dołącza do nich Kotowicz, a na końcu...Zduński.
W małżeńskim łożu Maryś wyznaje, że jest bardzo szczęśliwa. Bidula - sama sobie chyba to szczęście wmawia.

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1439 dnia: Kwiecień 22, 2020, 17:48:26 »
Miłej lektury i miłego oglądania:

9) M jak miłość 301
Renia łączy ich relacje w jeszcze większą zażyłość. Maria doskonale wie, że może liczyć na pomoc Rogowskiego, i powoli zaczyna się uczyć to perfidnie wykorzystywać. 
Artur staje się bohaterem w białym kitlu: bada Renatę, u której diagnozuje silną depresję. W zamian dostaje od Marii w pakiecie: buziaka w policzek (coś, jakby małżeńsko, no nie? XD) oraz podziękowania.
Później słuchają wspólnie muzyki w parku. Po doktorku widać, że go dopadła strzała Amora - kiedy Rogowska zamyka oczy, by rozkoszować się melodią, przygląda się jej z zachwytem. Jednocześnie chowa "zawstydzony" swoją prywatną torbę, do której Maria chciała kuknąć XD. Uzyskała odpowiedź, że ten gest jest zbyt intymny.
A jeśli o intymności mowa, to Pan doktor zasuwa, a całą śmietankę zbija Zduński, który w sypialni udowadnia żonie, że ta może nadal się podobać.
10) M jak miłość 305
Maria chwali przed mężem Rogowskiego za jego profesjonalizm, chęć pomocy oraz empatię. Za to Zduński pokazuje jak nie być dżentelmenem w każdym calu - zostawia żonę samą, mimo iż ona prosi go o podwiezienie do pracy. Na ochotnika za szofera zgłasza się Artur.Od razu komplementuje koleżankę za strój (swoją drogą świetny, po raz pierwszy pielęgniarka nie wygląda jak uboga krewna ciotki ze wsi).
W Przychodni pojawia się przedstawiciel handlowy z super okazją i jeszcze większą promocją na szczepionki. Jak się potem okazuje - to oszust. Janusz wpada w furię, kiedy dowiaduje się, że największe zasługi dla złodzieja ma Zduńska, ale Artur swoim opanowaniem cudownie łagodzi sytuację. Korzysta z okazji i zawodzi koleżankę do domu. Przed pożegnaniem Marysia tuli zaskoczonego Rogowskiego, dziękując mu za caałokształt wsparcia. A na deser - fochy gigant Zduńskiego. A zbolała żona nawet nie ma ochoty rozmawiać z panem obrażalskim, i wcale mnie to nie dziwi.
11) M jak miłość odcinek 307
Artur czule opiekuje się przyjaciółką, której depresja pogłębia się. Wspólnie z Marią zawożą ją do Ośrodka Leczenia Nerwic. Kobieta wymusza na pielęgniarce obietnicę, że ta zajmie się jej córką oraz malutkim Antosiem. Zduński dowiaduje się, że Maria załatwiała jakieś sprawy na mieście wspólnie z doktorem Rogowskim. Gdy pielęgniarka wchodzi do domu, zaczyna jej robić wyrzuty, ale brodata buzia zamyka się w mig, gdy widzi jakich gości żona do domu przyprowadziła - niemowlę i nastolatkę.
12) M jak miłość odcinek 308
Zduński wyrzuca żonie, że sprowadziła na ich dom kłopoty. Kobieta musi go przepraszać i chodzić na paluszkach, podczas gdy mały Antoś wymaga opieki. Przy śniadaniu daje popis braku delikatności oraz taktu, wspominając, małą Marysię, która zmarła przy porodzie - ja się zastanawiam, dlaczego ona niby była z nim taka szczęśliwa? Niby w jakim punkcie?    Łaskawie zgadza się, by Zduńska opiekowała się dziećmi koleżanki do czasu jej powrotu do zdrowia. Robert, mąż Zakrzewskiej stara się zrobić wszystko, żeby odebrać jej córkę i synka. To chyba ten spad taśmowy z trefnej partii mężów co Krzysztof: nie dość, że nie pomaga, to jeszcze psuje.
13) M jak Miłość 309
Artur występuje w akcji Poskromienie Złośnika, czyli Roberta, który uparł się, żeby po raz kolejny zniszczyć swoją żonę. Wychodzi mu to doskonale. Nie ma do Marii żadnych pretensji, w przeciwieństwie do Krzysztofa. Zduńska w podzięce przytula go z czułością, a on zamienia się we wróżkę, która przepowiada jej przystojnego szatyna (w sumie może to była wróżka Semira we wczesnym stadium wróżenia? XD). Pielęgniarka twierdzi, że w domu ma ideał, więc po co szukać dalej. Cóż ta kobiecina wie o szczęściu? Bo na pewno Krzysiek jej go nie daje. Z właściwym sobie czarem Rogowski wprasza się do Marii na herbatę - uroczy odcinek.
Moją ulubioną sceną jest rozmowa Artura z Robertem.
14) M jak miłość odcinek 310
Artur i Marysia jadą do Renii z Antosiem. Krzysztof od rana czyni jej wymówki, jest zazdrosny o Rogowskiego. Kobieta cierpliwie tłumaczy mu, że Artur ma prawo angażować się w sprawy Zakrzewskiej, bo to także jego przyjaciółka, i to on pomógł jej jako pierwszy.
Wizyta okazuje się udana. W samochodzie Maria chwali swoje małżeństwo z Krzysztofem - jak dla mnie to modelowy zgred, a nie kompan do duetu, no, ale co kto lubi. Później Rogowski wprasza się na kawę - wręcz ją na Marysi wymusza. Za chwilkę dołącza do nich Kotowicz, a na końcu...Zduński.
W małżeńskim łożu Maryś wyznaje, że jest bardzo szczęśliwa. Bidula - sama sobie chyba to szczęście wmawia.

Bardzo miło się czyta Twoje opisy odcinków :) Z ciekawości przypomniałam sobie też parę odcinków po zdradzie Krzyśka 160, 161 i parę dalszych. Ten facet nie liczył się z uczuciami Marysi, na każdym kroku ją upokarzał spotykając się z byłą kochanką. Do tego później zgodził się zostać ojcem chrzestnym dziecka Ewy. Ciągle miał o coś pretensje i wiecznie robił jej wyrzuty. Naprawdę nie wiem co ona w nim widziała, ja bym z nim dnia nie wytrzymała ale cóż... Marysia dopiero przy Arturze odżyła. On się o nią starał zabiegał, okazywał jej czułość czego nie można powiedzieć o Krzyśku. Przypomniała mi się pewna scena z odcinka 622 gdy Marysia wybrała się z Arturem na przejażdżkę rowerową i zastanawiała się wtedy czy z Krzyśkiem byłaby tak samo szczęśliwa jak z nim ( odpowiedź nasuwa się sama ).