Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Prawo Agaty
« dnia: Maj 24, 2012, 23:05:03 »
Czasem w życiu dzieje się tak, że poukładana rzeczywistość potrafi runąć jak domek z kart. Podnieść się i spróbować zbudować misterny plan naprawy również nie jest zadaniem łatwym. Z takim wyzwaniem zmierzy się Agata Przybysz. Atrakcyjna prawniczka, główna bohaterka serialu ?Prawo Agaty?.
Stanąć oko w oko z nową rzeczywistością nie będzie ani łatwe, ani przyjemne. Po opanowaniu pierwszego szoku, Agata decyduje się skorzystać z propozycji przyjaciółki ? Doroty (Daria Widawska). Wraz z nią i jej znajomym wynajmują lokal i zaczynają pracować na własną rękę. To zupełnie nowy teren dla Agaty. Sprawy, ludzie i problemy, z którymi się spotka, będą odbiegać od tych dotąd prowadzonych. Okaże się też, że zaniedbane przez Agatę obowiązki sądowe skutkują, delikatnie mówiąc, brakiem profesjonalizmu. Wrodzony urok mecenas Przybysz, zamiłowanie do niestandardowych zachowań, pracowitość i niewątpliwa inteligencja, pozwolą jej jednak szybko nadrobić braki.W każdym z piętnastu odcinków ?Prawa Agaty? poznacie nową, ciekawą, poruszającą, a czasem groteskową sprawę, której podejmie się kancelaria bohaterów serialu. Problemy ich klientów będą się często wiązać z tym, co aktualnie przeżywają prywatnie. A przed nimi m.in. zawirowania małżeńskie Doroty i jej męża Wojtka (Tomasz Karolak) oraz wyjątkowo gorący trójkąt zawodowo-emocjonalny: mecenas Agaty Przybysz, Dębskiego (Leszek Lichota) i jego życiowej partnerki, prokurator Marii Okońskiej (Małgorzata Kożuchowska).

Serial widnieje na liście moich ulubionych, chociaż początkowo bardzo sceptycznie podchodziłam to tego serialu, do aktorów i fabuły. Myślałam, że to będzie taka nie udana kopia Magdy M ale na szczęście tak nie jest! Oczywiście fabuła obu serialu kręciła się wkoło prawników, ale jednak aktorzy są już inni i tutaj jakoś moim zdaniem scenarzyści postawili na sprawy karne, niżeli na życie prywatne Agaty i Marka... Dodatkowo wieeeelkim plusem jest muzyka i super pokazana Warszawa! Nie wiem jak Wy, ale ja na przykład uwielbiam jak muzyka wpasowuje się do konkretnej sytuacji, miło jest posłuchać kawałeczków tych nowych piosenek, ale również dobrze czasem przypomnieć sobie te stare, niekiedy zapomniane utwory. :)
Jak na razie to tyle ode mnie i zapraszam do owocnej dyskusji! :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2012, 22:24:10 wysłana przez Klaudia »

Zołza;)

• Gość
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2012, 16:25:43 »
Musze przyznać, że bardzo wciągnął mnie ten serial. Główni bohaterowie świetnie odgrywają swoje role- zwłaszcza Leszek Lichota- jest nieziemski! Strasznie brakowało mi go gdziekolwiek po jego zniknięciu z "Na wspólnej" a tu takie zaskoczenie- pierwszoplanowa rola!! :D Od razu widać, że on i Agata mają się ku sobie, ale pewnie jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim przyznają się przed sobą do swojej słabości ;) Jeszcze niejedna postać drugoplanowa stanie pewnie między nimi ;)
Trochę się obawiałam, że będzie to kolejny serial typu "Magda M." a może wręcz jej wierna kopia, ale bardzo mile się zaskoczyłam. Obsada świetna (Widawska i Opania- super! Tylko Karolak mi już nawet zza szafy wygląda! :/), fajnie zrobiony. No i ten serialowy Marek... super! :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2012, 21:29:18 »
Od razu widać, że on i Agata mają się ku sobie, ale pewnie jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim przyznają się przed sobą do swojej słabości ;)
O taaak! Ale ja bardzo się cieszę, że już w 5 odcinku nie rzucili się na siebie, tylko po prostu stopniowo się do siebie przekonują, ewidentnie widać, że Marka bardziej interesuje Agata niżeli Maria, ale cóż jest z panią prokurator w związku i jakoś nie wygląda mi na to, aby miał się z nią zaraz rozstać, dodatkowo Okońska jest postacią, która zawsze musi postawić na swoim, ale mimo wszystko lubię tą postać! Nie jest to taki typowy czarny charakter, ba! na razie nie ukazała żadnej swojej czarnej cechy poza oczywiście chęcią kierowania wszystkim i wszystkimi. :)

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2012, 21:47:45 »
Nie jest ciemnym charakterem- jest po prostu kontrastem dla naturalnej, ciepłej Agaty. Okońska jest zimna i wyrachowana. Zapewne pociąga facetów i im imponuje, ale na dłuższą metę zamęczy każdego. Okońską i Agatę łączy jedna cech- silny charakter. Marka Agata interesuje, ale oni nie zdają sobie sprawy z tego, że się nawzajem "zauważyli". Myślę, że nawet nie chcą się przed sobą do tego przyznać. Podobała mi się rozmowa na dachu Marka i Agaty... jak prawdziwi przyjaciele. Ciepło i uroczo :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2012, 21:59:23 »
Nie jest ciemnym charakterem- jest po prostu kontrastem dla naturalnej, ciepłej Agaty.
Na razie i owszem, ale tak samo było w przypadku Konstancji w Prosto w serce na początku byłą właśnie kontrastem głównej bohaterki, ale potem pokazała prawdziwe oblicze, więc wydaje mi się, że i tutaj Okońska pokaże drugą twarz. :)

Podobała mi się rozmowa na dachu Marka i Agaty... jak prawdziwi przyjaciele. Ciepło i uroczo :)
O taaak! Jedna z moich ulubionych scen, chociaż podobał mi się ich pierwszy taniec, co prawda króciutki ale ładnie zaczęli i aż byłam wściekła kiedy przyszła Okońska :hahaha: Ale fajne były również sceny z hotelu, problem spania czy też pierwsza pomoc po pobiciu - super!
Ogólnie nie wiedziałam, że ten serial AŻ tak bardzo mnie wciągnie. :D

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2012, 23:52:43 »
Może i tak, ale to nie telenowela więc mam nadzieję, że jednak nie zrobią z niej zołzy- zbyt oczywiste by to było.

Mnie też serial wciągnął- oglądam regularnie. Ubóstwiam Mareczka :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 26, 2012, 15:22:29 »
W tamtym tygodniu obejrzałam ten serial poraz pierwszy. Rezultat jest taki, że się po prostu zakochałam! Uwielbiam seriale związane z prawem. Gdy serial kręci się wokół adwokatów, prokuratorów to nie ma opcji, żebym tego nie polubiła. Nie wiem sama czemu ja tego wcześniej nie oglądałam, chyba sobie nie skojarzyłam tytułu  :laie_67:

Zaczne oglądać, na pewno! A w wolnym czasie nadrobie odcinki, które przegapiłam przez własną głupotę  :D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 26, 2012, 15:32:53 »
Warto, warto i to od pierwszego nadrobić :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 26, 2012, 15:52:27 »
O taaak! Zdecydowanie Nareli musisz wszystko ponadrabiać bo warto! Odcinki są naprawdę ciekawe, nie przynudzają i nie ma zbyt wiele wątków tych takich zbędnych.  :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 26, 2012, 17:04:32 »
A ile w ogóle było już odcinków?

Pewnie dopiero ponadrabiam to w wakcje, bo teraz mam mało czasu na to i internet mam za wolny, a właśnie dorabiam się lepszego  :P

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 26, 2012, 17:08:27 »
Z ostatnim odcinkiem 13, a seria kończy się na 15.   :th_0girl_dance:

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 26, 2012, 18:39:03 »
Ja jestem mega fanką tego serialu :D
Pokochałam go oglądać od pierwszego odcinka i mam nadzieję, że szybko mi się to nie znudzi...
I mam nadzieję, że im prędzej, czy później Agata i Marek będą razem. Ale nie w 1, czy już w 2 sezonie. Tak w trzecim, lub czwartym... Oczywiście, jak będą te sezony, ale jestem pewna, że będą :)

Offline Jagna

• peczu94
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 26, 2012, 19:31:20 »
Ja też oglądam Prawo Agaty z uwielbieniem.  :wub: O dziwo, jeszcze żadnego odcinka nie opuściłam i zawsze punktualnie w niedzielę o 21;00 zasiadam przed tv.
Agnieszka Dygant jest świetna w roli Agaty i po prostu mnie rozbraja.
Do zalet serialu na pewno zaliczą się fajnie napisane postaci, jak właśnie Agata albo Okońska. Ale moje serce podbiła też muzyka, czyli dobre, ambitne piosenki grane, gdy na ekranie pojawiają się śliczne widoki miasta. No i czołówkowe "This is the life"...  :wub:
jestem w niebie.  :th_0girl_dance:

No i przyznam się Wam do mojej powoli kiełkującej miłości do Marka. Początkowo byłam sceptyczna, bo fizycznie mnie nie pociągał, ale jakoś tak... działa chemia, z ekranu coś wypływa i po prostu... no ma to coś facet.  :zawstydzony1:
Kolekcjonujesz swój słoik serc
 i rozrywasz miłość...

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 27, 2012, 23:20:58 »
Oglądał ktoś dzisiejszy odcinek? Oj, Agatka będzie miała twardy orzech... Myślę, że jej były szef ściemnia, ale gra ostro. Agata się nie podda- zbyt twarda z niej sztuka. Ciekawe jak to się dalej potoczy...

I przykro mi z powodu Doroty. Mam nadzieję, że to nic poważnego...  :ysz:

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 28, 2012, 08:16:54 »
Jedyne, co mogę powiedzieć o tym serialu, bo nie oglądałam nigdy, to to, że ma świetny podkład muzyczny. Piosenki dobierane są cudowne. Kiedy wczoraj zmieniając kanał się na chwile zatrzymałam i usłyszałam...Turnaua :wub: to aż mi się lepiej zrobiło. Oj żeby twórcy naszych kochanych tasiemców też kiedyś na to wpadli... smilie_girl_30