Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpień 10, 2012, 19:39:45 »
O, własnie, Maciek. Jakoś mi się ubzdurało, że Łukasz, ale to chyba imię tego aktora. ;P

Nie no jasne, musi się coś dziać.
Ale jędza, że wywaliła mu tę koszulkę, pewnie będzie teraz mu całe życie na nowo i po swojemu chciała ustawić. Mam nadzieję, że Marek się nie da i pozostanie facetem, a nie jakimś pantoflem, bo nie zniosę...
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpień 10, 2012, 19:43:50 »
O, własnie, Maciek. Jakoś mi się ubzdurało, że Łukasz, ale to chyba imię tego aktora. ;P
Ja też, kilka postów wyżej napisałam Łukasz ;D Tak, tak to imię aktora ;)

Pewnie będzie chciała go zdominować, już w tamtej serii było pełno jej kosmetyków w łazience, ale Mareczek się postarał i je jej oddał :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpień 10, 2012, 20:09:26 »
Okońska, gr, niech ją wyrzucą! Ta skwaszona i nadęta mina doprowadza mnie do szału!
O, to to!  ::)
To jest nas dwie! ;D

Boję się, że Marek będzie pod Jej pantoflem i sprawy nie będę takie łatwe i proste jakbyśmy chciały.
Ale może to i dobrze? ;D
Niech się dzieje, ot co.  smilie_girl_120

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpień 10, 2012, 20:23:30 »
Okońska, gr, niech ją wyrzucą! Ta skwaszona i nadęta mina doprowadza mnie do szału!
O, to to!  ::)
To jest nas dwie! ;D

Trzy ;D

Aga w jednym z wywiadów mówiła, że nie było jeszcze kissowych scen w 2 serii, ale jakoś w to nie wierzę. Ja myślę, że tak tylko specjalnie powiedziała, by zastraszyć fanów ;D
Jedno ze zdjęć zresztą wygląda, jakby miało być już po pocałunku ;p

To te zdjęcie:

Też tak myślicie? ;D

Zmieniłam na miniaturkę, ponieważ w takiej formie w jakiej to wstawiłaś zdjęcie wpływa niekorzystnie na komfort przeglądania strony. Pamiętaj o tym na przyszłość.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2012, 20:31:14 wysłana przez Justek »

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #124 dnia: Sierpień 10, 2012, 21:10:47 »
Co do zdjęcia to też myślę, że było coś na rzeczy, bo Mareczek taki speszony, nie wie co z rączkami zrobić..  :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpień 10, 2012, 22:17:28 »
Zdecydowanie było coś na rzeczy!
Czyżby ktoś tu kogoś z kimś nakrył...  smilie_girl_299
Będzie się działo, coś tak czuję podskórnie.

Ps. Brakowało mi serialowej piosenki.  :wub:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpień 11, 2012, 11:49:23 »
Staram się nie czytać tego co tutaj piszecie :D bo wczoraj zaczęłam oglądać serial. Wcześniej jakoś nie było czasu, zresztą preferuję raczej oglądanie seriali dużo później niż normalni ludzie, no i koniecznie przez Internet. W telewizji wszystko podoba mi się mniej.
Zdecydowaną zaletą tego serialu jest to, że bardzo zachęca on do oglądania już od pierwszego odcinka. Po jego obejrzeniu nie mogłam nie sięgnąć po następny...i następny...i następny :D Jedyne czego nie mogę dotychczas przeżyć to to, że powodem wszystkich kłopotów głównej bohaterki jest postać grana przez Bartka Świderskiego. Uwielbiam go zawsze, jest mega przystojny i liczyłam, że dłużej pogości na ekranie  smilie_girl_321 Powiedzcie mi tylko: czy on pojawi się jeszcze później? Czy Agata go odnajdzie? Bo jestem na tym etapie, że póki co zobaczyła to nagranie ze stacji benzynowej.

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpień 11, 2012, 12:18:09 »
Jedyne czego nie mogę dotychczas przeżyć to to, że powodem wszystkich kłopotów głównej bohaterki jest postać grana przez Bartka Świderskiego. Uwielbiam go zawsze, jest mega przystojny i liczyłam, że dłużej pogości na ekranie  smilie_girl_321 Powiedzcie mi tylko: czy on pojawi się jeszcze później? Czy Agata go odnajdzie? Bo jestem na tym etapie, że póki co zobaczyła to nagranie ze stacji benzynowej.

Jak ostatnio czytałam, Maria ma się zajmować sprawą Huberta, więc pewnie się pojawi też i w 2 serii, ale tego nie wiadomo... ;p

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #128 dnia: Sierpień 11, 2012, 12:35:12 »
Justek, ja oglądałam od 4 odcinka, ale jak już go obejrzałam to zaraz na neta i bach, obejrzałam wcześniejsze odcinki po kolei, bez przerwy, od tej pory w niedzielne wieczory przed 21 wręcz przykuwałam się do telewizora, żeby mnie nikt nie uprzedził :D Więc widać, że serial ma to do siebie, że wciąga i uzależnia :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #129 dnia: Sierpień 11, 2012, 12:51:41 »
Justek, piąteczka! :D
Ja serial nadrobiłam w jakieś 2 dni - tak mnie pochłonął. ;D
Masz rację Prawo Agaty zaciekawia i czuję się ciągły niedosyt w oglądanych odcinkach. Bynajmniej ja tak miałam, hoho.

Niech się pojawi w następnym sezonie. ^^

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpień 11, 2012, 23:53:23 »
Ja myślałam, że nie przekonam się do tego serialu, bo nie jestem raczej fanką pani Dygant i zwykle mnie ona wszędzie poza "Nianią" strasznie irytowała. Jej...no, jej uroda jest dosyć specyficzna, nie podoba mi się, nawet bardzo :D poza tym patrząc na sposób jej grania nie wiedziałam jak odnajdzie się w roli pani adwokat, ale nie jest źle ;) Urok bohaterki pozwala mi nie skupiać się aż tak bardzo na pani Agnieszce.

Jak Hubert się pojawi to ja się baaaardzo ucieszę, bardzo! ;) Szkoda tylko, że Maria będzie się zajmowała tą sprawą. Nie wiem czy do końca serii nadal będzie z Markiem, bo jeszcze mi kilka odcinków zostało, ale ich związek jakoś mi się nie podoba. Osobno ciekawe postaci, ale razem drażniące. Marek pokazywany jest przy Marii w bardzo złym świetle, jako chłopaczek taki, który boi się zobowiązań, wstydzi się tego, że z nią jest. A Maria taka upierdliwa, lata za nim stale :D Niech ich rozdzielą i tyle, o.

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpień 12, 2012, 09:54:10 »
Z Agnieszką Dygant to jest dziwna sprawa. Nie oszukujmy się, nie jest to jakaś wybitna aktorką, ale mam do niej straszny sentyment. Uwielbiałam jej głupiutką i szczerą Mariolkę, jej zadziorna, niekiedy ponurą Czarną, kreatywną, pełną energii Franię. Jednak wszystkie te postaci miały jakąś skrajną dominante: szaleństwo, głupota czy smutek. Agata ma w sobie wszystkiego po trochu. Jak dla mnie jest z nich wszystkich najciekawsza: czasem zabawna, czasem szalona, czasem poważna. Do tego Agnieszka dała Agacie niepowtarzalny urok i czar, który sama posiada. Jeśli dodać do tego energię i świeżość Agaty to wychodzi na to, że z tej prawniczki to bardzo fajna babka. Bardzo lubię oglądać ten serial. Ciekawe sprawy, bardzo dobra gra aktorów, także tych w rolach drugoplanowych (Agata Kulesza <3), spora dawka optymizmu. :) Jedyne, co mi się nie podoba to ciągle ten schemat: ona, on i jeszcze ta druga. To jest ciekawsze jeśli chodzi o fabułe, ale to pokazuje negatywne wzorce, ale nie będę się nad tym rozwodzić. W końcu ma być łatwo, lekko i przyjemnie. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpień 12, 2012, 10:18:43 »
A ja się wyłamię, bo np. Panią Agnieszkę jako Nianię Franię bardzo lubiłam!
Trudno jest zagrać taką głupiutką, a jednocześnie zabawną. :D

Marciocha, zgodzę się! Dygant ma swój urok, a raczej przekłada go na grane przez siebie postacie.
Nie wiem czy Agata grana przez inną Aktorkę byłaby taka jak jest.
Mimo, iż Aktorka nie tryska jakoś urodą, szału nie ma, to mimo to miło jest zawiesić na Niej oko. ;)
Tak jak napisałam wyżej nawet oklepana, wszędzie grająca tak samo Kożuchowska w Prawo Agaty mi nie przeszkadza.
Za to ogromnie się cieszę, że możemy podziwiać na ekranie telewizorów Darię Widawską - jest genialna!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #133 dnia: Sierpień 12, 2012, 10:51:30 »
Jaką Franciszkę Maj też ją lubiłam, ale to nie zmienia faktu, że jest tak jak napisałam- nie należy ona do grona lubianych przeze mnie aktorek i do każdej jej roli muszę się powoli przekonywać. Nie mam nigdy tak, że lubię ją od razu, bo "o! Dygant gra!", nie.

A tak jest chociażby z Darią Widawską, która moim zdaniem również nie należy do grona najlepiej grających aktorek (choć oczywiście nie jest też taka najgorsza, tego nie powiedziałam! po prostu nie widziałam jeszcze wielu scen, w których mogła się tak bardzo wykazać), ale jakoś mi się miło w głowie zapisała i cieszę się, gdy pojawia się w jakiejś nowej produkcji. Kochałam ją w "Magdzie M.", kochałam w "39 i pół" i kocham ją także teraz, nawet jej wizualną przemianę.

bardzo dobra gra aktorów, także tych w rolach drugoplanowych (Agata Kulesza <3)
To była chyba moja największa radość, jeśli o postaciach drugoplanowych mowa :D Kocham Agatę Kuleszę! I cudownie było ją zobaczyć w tym serialu, chociażby w takiej niewielkiej, jednoodcinkowej roli.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpień 13, 2012, 10:03:08 »
Zawsze tyle jesz? Padłam!  :laie_67:

Ja też padłam! Uwielbiam takiego typu reakcje. Gdy wychodzę z kimś do restauracji, z kimś, kto nie do końca dobrze mnie jeszcze zna, to tak samo reaguje  ;)

Widzę, że pod moją nieobecność nawiązała się dyskusja na temat aktorki - Agnieszki Dygant. Ja podobnie jak większość mam do niej sentyment. To, co mi się w niej najbardziej podoba, to normalność. Ona nie uważa siebie za niewiadomo jaką gwiazdę, ma poczucie humoru, umie zażartować. Chociaż nie zawsze gra, tak jakbym tego chciała, to jednak wzbudza moją sympatię, bo jest taka prawdziwa. Po prostu. Bardziej chyba Agnieszka ujmuje mnie jako osoba (chociaż jej nie znam, ale przez ten wizerunek, który kreuje w mediach) niż aktorka. Jednak, tak czy siak, ma ona w sobie po prostu to "coś", czego nie da się nazwać, ale to "coś" sprawia, że lubi się ją oglądać, mimo wszystko  smilie_girl_349

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.