A postanowiłam się wypowiedzieć o tegorocznych maturach
Wszystko poza angielskim dla mnie było dość trudne. Po matematyce wszyscy byli załamani, a ja byłam dość zadowolona. Spisałam sobie odpowiedzi na chusteczce i sprawdziłam w domu, wiedziałam, że będę miała 44%, ale okazało się, że miałam o jeden punkt więcej, czyli 46% z matematyki

Polskim natomiast byłam załamana totalnie. Płakałam dzień i noc, byłam wściekła na siebie, że trochę to olałam. Byłam pewna, że rozszerzenie poszło mi lepiej niż podstawa. Ostatnie dwa tygodnie przed wynikami miałam z życia wyjęte... Stresowałam się, nie spałam, bolał mnie żołądek... wszystko przez polski... a tymczasem dostałam z polskiego 60%. Totalnie nie wiem za co do dzisiaj. W pewnym momencie rozważałam nawet złożenie podania o zobaczenie pracy, ale zrezygnowałam... no bo ja tam lałam wodę cały czas

Dostałam 60% za nic <3 Hahaha

Natomiast angielski podstawę skopałam na części czytanej, która zawsze szła mi najlepiej. Jedyne błędy jakie popełniłam były tam. Wiedziałam, że osiągnięcie wyniku 90% jest niemożliwe, bo musiałabym mieć część pisemną na 100%. Jednakże się to sprawdziło i z podstawy ang wyszłam z wynikiem 90%

Rozszerzenie ang 52% (szok, bo w przerwie sobie chciałam iśc jak zobaczyłam tę gramatykę haha

), rozszerzenie pol 33% (nie przygotowywałam się specjalnie, poszłam sobie ot tak, a i tak mi na dobre to wyszło, bo więcej punktów mam za nie niz za podstawę).
Co do ustnych... angielski 60%, polski 90%.
Podsumowując całą maturę... Jestem zadowolona i niezadowolona. Jestem mega usatysfakcjonowana wszystkimi wynikami prócz matematyki i ustnego angielskiego. Za te dwa wyniki mogłabym sobie dać w łeb. Z matmy chciałam powyżej 50%, a z angielskiego co najmniej taki wynik jak z polskiego... no ale co zrobić, czasu nie cofnę.
Tymczasem oczekuję na wyniki rekrutacji na studia. Złożyłam papiery tylko na dwie pedagogiki - edukację elementarną z j. ang i wczesnoszkolną. Boję się, zobaczymy. Wyniki w piątek.
Justek A Ty na co składałaś? A może na Uniwersytet Szczeciński? Tam były chyba dzisiaj wyniki?