Autor Wątek: Sezon V  (Przeczytany 27685 razy)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon V
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 14, 2014, 10:50:23 »
To już chyba ten moment, gdzie fani (fanki głównie) oglądają serial z "no kiedy wreszcie?!" w głowach  <haha> Ale ja się nie łudzę, pewnie "momenty" będą w jakimś piątym odcinku, czy coś w tym rodzaju.
Trzeba widzowi pokazać na co ma czekać, a później przedłużać oczekiwany moment  ;D
Czekam, oczywiście, że czekam na nowy sezon  :) (w końcu mam internet i nawet jak współlokator nie będzie chciał mi przerzucić, to obejrzę online  <haha>)

Hey, little rich girl!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 15, 2014, 08:22:31 »
eM...Aga i Leszek mówią wprost, że zadzieje się już w pierwszym odcinku :) Dlatego myślę, że tym razem rzeczywiście jest na co czekać i nasze czekanie jest uzasadnione :D

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 15, 2014, 10:01:30 »
Nie oglądałam żadnych filmików z planu, muszę przyznać. To mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się.
W pierwszym będzie COŚ, potem długo długo nic  ;D (moje czarne scenariusze)
Nie to, żebym tylko na to czekała, sprawy sądowe też są ważne  <haha>

Hey, little rich girl!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 15, 2014, 11:28:03 »
I te czarne scenariusze raczej się nie spełnią, ten sezon ma należeć do Agaty i Marka, więc wszystko wskazuje na to, że będzie duuuużo ich gorących scen :D Zresztą zwiastun też sporo informacji nam dostarcza. Są tam minimum 3 pocałunki, jedna scena łóżkowa oraz całe mnóstwo uroczych spojrzeń, gestów...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 24, 2014, 19:49:26 »
Ja już nie mogę się doczekać, stąd moje pytanie: nie wiecie może czy można gdzieś obejrzeć odcinek przed premierą? Normalnie ciekawość mnie zżera, mam mnóstwo różnych scenariuszy i wyobrażeń, że nie wiem czy przetrwam do następnego wtorku  <flaga> <flaga>

Strasznie się za tą dwójką stęskniłam haha   <szczerzy_sie>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 24, 2014, 19:52:30 »
Oczywiście! Jutro na tvnplayer będzie do obejrzenia przedpremierowo nowy odcinek "Prawa Agaty" :)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 25, 2014, 23:35:33 »
I jak wrażenia? Oglądał ktoś?

Jeżeli chodzi o Marka i Agatę... chyba lepsze było wszystko w tym odcinku poza tą sceną łóżkowa. Agata znów jak co sezon wygania Marka, tak mi trochę smutno się zrobiło, że bez żadnych emocji i uczuć to było. :(
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 26, 2014, 08:50:13 »
Ja oglądałam. I z tego co Aga mówiła w wywiadach to taka ma być ta ich relacja teraz. Niby "to na co czekali fani", ale fani nie czekali na seks bez zobowiązań tylko na fajny, oparty na miłości i zaufaniu związek. Mam jednak nadzieję, że szybko zrozumieją iż taki układ nie jest tym, czego potrzebują (choć w tym momencie widocznie jest) i przestanie ich coś takiego zadowalać, spróbują być razem tak bardziej na poważnie. Tylko to pewnie potrwa...
Niemniej jednak mnie ta scena łóżkowa się podobała, była jakimś rozładowaniem emocji i Mareczek mimo wszystko się uśmiechnął... :) Ciekawe, to pewnie jemu pierwszemu przestanie wystarczać sam seks. Oby nie zapodział nam się gdzieś przez ten ostatni sezon ten zakochany po uszy Mareczek <3

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 26, 2014, 14:21:39 »
Mnie się wszystko podobało! Ciekawa sprawa, fajne sceny i spojrzenia pełne uczucia też były, tylko ta Agata nie potrafi przyznać się do uczucia. Miałam nadzieje, że padnie coś w rodzaju "kocham cię" albo "było świetnie, super itd" no ale to dopiero pierwszy odcinek liczę na to, że sytuacja się rozwinie  <serce>

Najbardziej mi się podobało to jak Marek i Agata wsiadali po rozprawie do samochodów i to nie on pierwszy popatrzył w jej stronę, ale Agata jakaś taka rozmarzona, w sumie nie wiem co było w jej oczach, ale jakieś uczucie bliskości na pewno  <buja_w_oblokach> Bardzo fajna ta scenka ;D W ogóle Marek i Agata zaczęli ze sobą inaczej rozmawiać. Widać postęp między nimi... w sumie nie dziwie się Agacie, że "wygoniła" Marka, bo to nowa sytuacja, pewnie takiego obrotu spraw się nie spodziewali obydwoje... szybko i bardzo nieoczekiwanie się to stało.

Żałuję tylko, że nie pokazali tego jak to się wszystko potoczyło po kolei w sensie, że Marek przychodzi z tym chińczykiem i co dalej?? Coś jeszcze powinno było się wydarzyć, a nie od razu potem scena w łóżku ;p

Niemniej jednak było całkiem w porządku. Mam wrażenie, że jakby Agacie bardziej zależy teraz  ;D Ale to bardzo dobrze, pora na krok z jej strony ;d

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 02, 2014, 12:57:35 »
Eeeej, jakie spoilery w ogóle   ;D
Ja właśnie obejrzałam powtórkę  ostatniego odcinka poprzedniej serii. Nadal chciałabym, żeby Agata była z Szajbą, są sobie pisani no   <haha>

Kurcze, chyba sobie włączę ten przedpremierowy odcinek, bo mi ochoty narobiłyście. Zbyt ciekawa jestem sceny łóżkowej, idę oglądać.

EDIT:
Ja na wspomnienie TEJ sceny nadal mam tak:  :hahaha: Już nawet nie chodzi o to, że dziwnie to zrobili, wstęp z chińczykiem niezbyt przekonujący  :P
Ale ta mina Agaty w stylu wtf, co tu się przed chwilą stało? i "Lepiej już idź", leżę  :hahaha:

Wciągnęłam się nawet w sprawę, poznając przy tym kuczki prawne dotyczące uchodźców, może wiedza się przyda  ;D
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2014, 18:39:24 wysłana przez eM »

Hey, little rich girl!

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 04, 2014, 23:11:08 »
Matko, jak ja kocham ten sezon!!  :) :) Jest całkiem fajnie między Agatą i Markiem, te ich spojrzenia, czułe uśmiechy, myśli.... to jest nie do opisania  <zakochany> <zakochany> <zakochany> Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków. Mam nadzieje, że w końcu ktoś dowie się, że ta dwójka ewidentnie ma się ku sobie i przyłapie ich na gorącym uczynku  ;D
Jest pięknie i liczę na to, że będzie jeszcze piękniej  <tancze> Wciąż tylko brakuje mi jakiegoś wyznania, czułych słów, bo tak po za tym cudownie  <na_poduszce>

Dlaczego ten serial jest tylko raz w tygodniu???  <histeryk>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 05, 2014, 06:27:25 »
Ze strony Agaty i Marka nie ma prawa być teraz czułych słów i wyznań, bo to ewidentnie nie ten typ relacji :P Scenarzyści chcieli pokazać, że coś ich do siebie ciągnie, że potrzebują siebie wzajemnie, ale tam do miłości i prawdziwego bycia razem jest jeszcze naprawdę daleko. Widać to już w drugim odcinku, kiedy przez cały czas tęsknią za sobą, szukają swojego towarzystwa, ale (szczególnie Agata) - po wszystkim, na osobności, dalej są jacyś niezdecydowani. Marek to jeszcze Marek, on przynajmniej zabiega - śniadanko, te sprawy. Ale Agata? Ona nadal się boi i nie potrafi się zaangażować. Taka jest niestety prawda. Dlatego ta ich relacja jest taka "niepełna".

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 05, 2014, 14:17:51 »
Wiem właśnie, że na taką relacje trzeba będzie poczekać, ale w sumie się nie dziwie Agacie, bo ciężko przejść z przyjaźni w uczucie, w ogóle dziwną sytuacją już jest moment, w którym dotychczas przyjaciele idą ze sobą do łóżka, bo jak dla mnie to już ani nie jest przyjaźń, ani (na ich etapie) prawdziwa miłość... to jest jakaś skomplikowana relacja, której ja nie potrafie nazwać, bo według mnie nie jest to też zwykle zaspokajanie swoich potrzeb seksualnych, bo oni patrzą na siebie w sposób inny, niż na innych ludzi, patrzą jak ludzie zakochani, martwią się o siebie, interesują swoim losem- widać duży postęp, ale jeszcze mam niedosyt i chcę wciąż więcej i więcej  :D

Natomiast fajna była scenka z Marią, która chyba już zaczyna coś podejrzewać  ;D

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 05, 2014, 22:04:29 »
Wow, nie sądziłam, że tak to ładnie poprowadzą. Te spojrzenia, wzajemna troska i w końcu brak tych wiecznych kłótni i jakiś pretensji. Dębski w końcu przestał się wiecznie denerwować, przez co i Agata się trochę uspokoiła.. :) Cudownie się to ogląda.

Plus niedokończona sprawa, bardzo fajnie, wreszcie coś się dzieje!
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 06, 2014, 14:19:38 »
Agnieszka Dygant w końcu powiedziała, że się "seksują ile wlezie" i mam nadzieję, że rzeczywiście tak będzie  <slucha> Bardzo bym chciała także, żeby Dorota wyczaiła, że oboje z Dębskim coś kręcą  :D jestem ciekawa jej reakcji  <haha>

Ogólnie bardzo pozytywnie oceniam ten sezon, bo są i ciekawe sprawy, ta z zabójstwem świetna, naprawdę mnie zainteresowała, jestem ciekawa finału i fajne dialogi i dobra relacja między Agata i Markiem  ;D

Tak sobie myślałam ostatnio i wydaję mi się, że Agata zanim przestanie się tak bronić przed uczuciem, jeszcze będzie mieć jakieś perypetie miłosne z kimś innym, by w końcu zrozumieć, że to Marek jest tym jedynym  <zez>