Autor Wątek: Wybory forum dyskutujesz.pl  (Przeczytany 16177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Wybory forum dyskutujesz.pl
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 07, 2013, 15:00:15 »
Ale Jean... Ja tu czegoś nie rozumiem... Dopóki Mintek nie wyraził swojej opinii, to siedziałaś cicho. Ba! Nawet pierwsza zagłosowałaś, a teraz nagle nie chcesz?
I co z tego, że wygrywają ciągle te same osoby? Widocznie na to zasługują.
Jednakże odnoszę wrażenie, że w tych wyborach kółko nagrodzonych będzie większe bo pojawiły się na forum nowe osoby, które widać.
I o to chodzi. Widać Cię, udzielasz się, zostajesz wyróżniona.
Robienie teraz ankiet w stylu - chcę by na mnie głosowano, nie chcę - mija się z celem.
To miała być tylko zabawa, nie komplikujmy tego na siłę ;)

Ja np. chcę by na mnie głosowano. Miło mi się robi, jak ktoś mnie doceni w danej dziedzinie. To jest taka jakby motywacja do dalszego uczestniczenia w życiu forum ;)

PS Chciałaś usunąć konto? Serio? No proszę Cię... ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 07, 2013, 15:06:58 »
Siedziałam cicho, bo w przeciwieństwie do Mintka, nie lubią swoimi fanaberiami obciążać innych. Dobrze wiem, że to w pewnym sensie jest jakaś komplikacja. Poza tym...zrobi to jedna osoba, za chwilę następna i po całej zabawie.
Poza tym powiedziałam, że glosować na kogoś to ja bardzo chętnie, co zresztą poczynałam bardzo szybko, bo już od dawna miałam swoje typy.
No ale...
Stąd mój pomysł na  ankietę, bo potem nie wiadomo kto sobie życzy a kto nie, żeby na niego głosować. Potem nie wiadomo co z tym robić.
Tutaj z boku mam podpowiedzi, żebym brała wszystko co mi przyznają wybory i generalnie wzięła wszystko na klatę  :D (fakt, od rana ciśnienie mam w górze ewidentnie)
Ja wiem i widzę, że jest kilka nowych osóbek. Bardzo mnie to cieszy - sama wyróżniłam ile mogłam. Chciałabym, żeby one też coś miały i na przyszłość się z nami bawiły.
Dziękuję Maleńka za sensownego posta  ;)

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 07, 2013, 15:15:39 »
A w ogóle ile już osób wysłało swe typy? Można wiedzieć tak mniej więcej?

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 07, 2013, 15:53:15 »
Dajcie spokój...to nie wybory parlamentarne, tylko forumowe :) ZABAWA. Rozumiem, że kogoś to nie rajcuje, ale też bez przesady, aby się teraz wyrzekać głosów, rang. Po co? To nie jest wielce zobowiązujące mieć taki czy inny tytuł na forum. To świadczy tylko o tym, jak postrzegają Cię użytkownicy, mała zbiorowość teoretycznie anonimowych ludzi. To ma sprawiać radość i być miłym wyróżnieniem, a nie pokazaniem, że znowu ja jestem najmądrzejsza, najmilsza, najbardziej oczytana...nie dorabiajcie temu niepotrzebnych ideologii. Przecież wiadomo, że taki sobie "polonista" nie staje się raptownie kimś wybitnym, nie poprawia to jego sytuacji w szkole, na studiach, nie zatrudnią go przez to w żadnej redakcji, nie wyda książki tylko dlatego, że został okrzyknięty najlepszym polonistą forum dyskutujesz.pl. To subiektywna ocena kilku/kilkunastu osób i nikt mi nie wmówi, że nie jest miło dowiedzieć się, że jest się postrzeganym jako miła, oddana swojej pasji persona :)

Nikomu oczywiście rang na siłę w profilach umieszczali nie będziemy, ale muszę przyznać, że trochę mi przykro jakie zamieszanie robi się tutaj z tak błahego powodu. To oznacza, że nie ma co się dalej z takimi akcjami wygłupiać skoro nikomu prócz nas się to nie podoba, a dla paru osób okazuje się to być problemem.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 07, 2013, 16:27:48 »
A ja tak narzekałem na nudę na forum... Mintku widzisz jak rozruszałeś to forum? :P

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 08, 2013, 07:40:41 »
Przecież wiadomo, że taki sobie "polonista" nie staje się raptownie kimś wybitnym, nie poprawia to jego sytuacji w szkole, na studiach, nie zatrudnią go przez to w żadnej redakcji, nie wyda książki tylko dlatego, że został okrzyknięty najlepszym polonistą forum dyskutujesz.pl.
To fatalnie bo miałam nadzieję, że ktoś w końcu się pochyli nad napisaną przeze mnie w dzieciństwie książką - Maniakalny morderca.
Nawet ilustracje były.
Tylko musiałabym ją znaleźć :D

Cytat: Justek
To oznacza, że nie ma co się dalej z takimi akcjami wygłupiać skoro nikomu prócz nas się to nie podoba, a dla paru osób okazuje się to być problemem.
Wybory miały na celu rozruszanie forum. Ja tam się cieszę, że są! Tak jak wspomniała Justek - to jest zabawa więc tak te wybory powinniśmy traktować.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 08, 2013, 08:55:02 »
Przyznam się, Jean, że Cię przestałem od pewnego czasu ogarniać... Jak kiedyś rozumieliśmy się "w pół słowa" tak teraz coś się dzieje niedobrego. Chcesz pogadać o czymś?
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 11, 2013, 11:22:26 »
Jednakże odnoszę wrażenie, że w tych wyborach kółko nagrodzonych będzie większe bo pojawiły się na forum nowe osoby, które widać.

Oj nie wiem czy się mogę zgodzić. Obyś miała rację, ale wydaje mi się, że większość głosów idzie na osoby "znane" już na forum.
Mimo wszystko mnie tam rybka czy ktoś mnie oceni, albo nie. Ja się dobrze tu czuję i nie potrzebuję tytułów, ale skoro zabawa została utworzona, są chętni do głosowania i do liczenia głosów to myślę, że powinno się docenić tych chętnych i wziąć udział w zabawie.

Offline WYBORY FORUM

• Sekcja ds. wyborów
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 15, 2013, 17:37:50 »
Przypominamy, że na udział w wyborach forum pozostał jedynie tydzień. Zachęcamy do oddawania głosów na swoich faworytów w poszczególnych kategoriach :)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 23, 2013, 10:50:08 »
Eeej, czemu to nie było jakimiś wielkimi czerwonymi literami napisane?  :( Spóźniłam się, za dużo nauki, moja strata... Ale w drugiej turze zagłosuję  :)

Hey, little rich girl!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 23, 2013, 10:53:58 »
Ale nie będzie drugiej tury :) Wszystko - tak jak w zeszłym roku - rozstrzygnie się w pierwszej ;)
W chwili obecnej trwa liczenie głosów.

PS eM Ty gapo! :)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 23, 2013, 14:13:24 »
Buuu  :( Serio jestem jakaś "inna", bo jak nie ma ogromnego banneru na stronie startowej to nic nie widzę. W wolnej chwili zaglądam do tematu Prawa Agaty i o... Studia, praktyki, praca, taa  ;D

Hey, little rich girl!

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 27, 2013, 10:43:43 »
Dziewczyny, co z tymi wynikami?

Jeśli faktycznie zrezygnowano z tej zabawy, to wypadałoby jakąś informację podać (chyba że już jest, tylko ja nie bardzo wiem gdzie <szczerzy_sie>).

Z drugiej strony jakoś to nie fair zakończyć ją w takim momencie, bo po pierwsze niektórzy jednak zaangażowali się i wysłali swoje typy, a po drugie nie powinno rezygnować się, bo "jednemu" się zabawa nie podoba. Nie mówię z pozycji "bo czegoś tam oczekuję w tym głosowaniu". Chodzi mi o jakieś tam normy zachowania.
Można z wyborów zrezygnować, ale na przyszłość, a nie w trakcie i to bez żadnych wyjaśnień.

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 27, 2013, 10:47:05 »
El, a skąd taki pomysł, iż z zabawy zrezygnowano? :) Nie rozdmuchuj sprawy jeśli nie ma takiej potrzeby. Uwierz że jeśli taka sytuacja rzeczywiście miałaby miejsce - na pewno napisałybyśmy tutaj o tym. Tymczasem podczas liczenia pojawiło się sporo nieścisłości, głosy się dziewczynom nie zgadzają, więc konieczne jest ponowne ich przeliczenie przez każdą z nich, co jest zadaniem dosyć czasochłonnym - szczególnie, że każda z liczących ma jakieś tam swoje obowiązki życiowe.
Niemniej jednak postaramy się jeszcze dziś, najpóźniej jutro podać oficjalne wyniki :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 27, 2013, 11:03:50 »
Nie rozdmuchuje sprawy, była cisza w tym temacie, więc zapytałam grzecznie. No chyba że nie miałam prawa.

A skąd zwykły użytkownik ma wiedzieć, że są jakieś nieścisłości i trzeba czekać tydzień na wyniki. Też powinna być jakaś informacja.

Proszę Szanowną Władzę na przyszłość nie burzyć się od razu na wszelkiego rodzaju pytania, bo użytkownik czuje się jak dziecko postanowione do kąta za coś czego nie zrobiło.

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski