Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59256 razy)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:38:34 »
Wepchnę się w tą Waszą spoilerową rozmowę.  ;D

Skończyłam oglądać 3 odcinek 2 sezonu i biorę się za 4. Nie wiem, czy pamiętacie, ale w 3 odcinku pod koniec jest tak szczera rozmowa pomiędzy Eleną i Damonem, bardzo szczera. Powiem tyle, że widok zmartwionego, zawiedzionego Damona przytłacza jeszcze bardziej niż widok Eleny w takim samym nastroju. Aż zaczęłam się wczuwać i współczuć chłopakowi.
To jak to jest - Tyler też jest wilkołakiem? Na początku myślałam, że on i jego wujek są wilkołakami, a teraz to już sama nie wiem.

Trochę gadałam już z Szysz na temat naszego wątku. W wątku jakaś tam rozmowa jest, ale bez przesady, nie na cały dział. Do własnego działu potrzebne są minimum 10 osób, wiadomo, że jak nas jest tylko kilka to nie da rady.
Jeden temat jest dla nas miejscem idealnym. Zresztą, na razie jest dopiero 6 osób, więc ewentualnie możemy mieć swoją grupę i własny kolorek, jak zechcemy.  ;)
Także jeśli chodzi o kolorek i grupę to możemy się pozastanawiać. Minimum 5 osób musi być.

Co do tych fanowskich plakatów to żaden z nich mi się nie podoba. Jakieś takie nijakie, do mnie nie przemawiają. Ten drugi to w ogóle masakra, na pierwszym lepiej wyszła Elena, z całym uwielbieniem do Damona.  :D

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:43:43 »
Szysz chodzi mi o Rebbece. Myślałam, że ty mówisz, że chcesz aby razem byli, ale przecież oni są rodzeństwem. Jeśli chodzi o grupe to ok :) Nie powiem ci kim jest Tyler, bo zepsuje zabawe. Ale jeszcze wiele niespodzianek cię czeka.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:44:14 »
o jak to jest - Tyler też jest wilkołakiem? Na początku myślałam, że on i jego wujek są wilkołakami, a teraz to już sama nie wiem.
Są wilkołakami i w każdą pełnię się przemieniają pod jednym warunkiem, że musi kogoś zabić aby klątwa się uaktywniła aby mógł przeistaczać się w wilka. ;)

Poczekajmy na więcej ludzi, którzy oglądają ten serial, bo w piątkę sobie nie poradzimy. Jak widać jeden wątek ogólny jest bardzo dobry, same widzicie jak się już wyróżniamy stronowo! I to mi się bardzo podoba, bo jest żywa dyskusja. :) Dajmy sobie trochę czasu, co? Zanim zaprzepaścimy się w dziale.

Chodzi mi oto, żeby oboje sobie znaleźli partnerów do życia i aby sobie je ułożyli. Nie chce jakiegoś nie wiem co, no ej! :hahaha:
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:45:15 »
Fiołek - a konkretnie o czym była ta rozmowa? Co się działo w tym odcinku, bo ten odcinek z niczym konkretnym mi się nie kojarzy szczerze mówiąc :)

To jak to jest - Tyler też jest wilkołakiem? Na początku myślałam, że on i jego wujek są wilkołakami, a teraz to już sama nie wiem.
Pytasz ot tak (w sensie głośno myślisz ;D) czy chcesz znać odpowiedź? :D

A gdyby coś, to macie jakiś pomysł na kolorek?

I pytanie do karoliny. A nie wiesz jak tam magdam33?
One nie weszła od czasu przenosin na forum czy po prostu zrezygnowała całkowicie z forum albo nie chce się tu przenosić? ;) Bo tak, to byłaby jedna osoba więcej do rozmowy :)

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:48:00 »
O Madzi nie wiem nic :( Możemy pomyśleć na nazwą grupy i kolorkiem :) Ja myślałam nad czarnym i nazwie Wampiromaniaczki. Fiołek oglądaj szybko, bo chce pogadać z tobą o mej miłości serialowej Elajżu.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:52:24 »
Fajnie gdyby ktoś jeszcze do Nas doszedł! Więcej osób tym lepsza dyskusja, choć nie narzekam na teraźniejszość.  smilie_girl_307
Hm, kolorek? Czarny, czy ja wiem? Nazwa jest spoko, ale można jeszcze przemyśleć ją, gorzej z kolorem, bo najbardziej to czerwony - krew, ale jest zajęty przez Admina.  :ysz:
Może Eliaszek też będzie moją miłością po Alaricu Saltzmanie?  smilie_girl_253
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:53:48 »
Cytat: sandi
A nie wiesz jak tam magdam33?
One nie weszła od czasu przenosin na forum czy po prostu zrezygnowała całkowicie z forum albo nie chce się tu przenosić? ;)
Jak macie jakiś kontakt do niej to napiszcie. Miło by było, gdyby dołączyła.  ;)

Fiołek - a konkretnie o czym była ta rozmowa? Co się działo w tym odcinku, bo ten odcinek z niczym konkretnym mi się nie kojarzy szczerze mówiąc  :)
Damon, Alaric i Elena pojechali do dawnego biura Isobel, żeby szukać informacji o wilkołakach. I, delikatnie mówiąc, kłócili się.
A rozmowa - Elena najpierw zapytała Damona, czy wiedział o pierścieniu u Jeremiego, kiedy go zabijał, a potem powiedziała, że Damon stracił ją na zawsze. Czyli go wykorzystała, manipulacja tak zwana, jak to on powiedział.
Ogólnie bardzo przykro mi się wtedy zrobiło z powodu potraktowania Damona przez Elenę.

Co do pytania o Tylera to chciałabym znać odpowiedź, bo się naprawdę pogubiłam.  ::)

A gdyby coś, to macie jakiś pomysł na kolorek?
Nie.  smilie_girl_356 Ale musiałby być jakiś ładny.
Nie zgadzam się ani na czarny, ani na czerwony.  ;D Jest nas 4. W tym wątku wypowiedziało się dotychczas 6 osób, więc na pewno by się ktoś znalazł.
Plus magdę33 można by też zwerbować. Jak macie kontakt to dajcie jej znać.  ;)

EDIT: dobra, chyba nie macie kontaktu do magdy. :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 07, 2012, 16:59:07 »
Aaaaa. Ten co Damon porównał ja do Katherine? O tej manipulacji, wykorzystywaniu przyjaciół?
Dobra była ta rozmowa, pamiętam. Elena wtedy naprawdę zachowała się nie wporządku.

Ja też bym wolała bardziej czerwony niż czarny... szczególnie, że kojarzy mi się z krwią, a krew z wampirami :) Tylko właśnie, zajęty przez Admina. Nie wiadomo czy byłaby zgoda nawet na jakiś inny odcień. A jak nie czerwony to rzeczywiście chyba czarny. No bo na inny nie mam pomysłu  ;D

No właśnie jakiegoś bliższego kontaktu nie mamy z nią, tyle co rozmawiałyśmy z nią w wątku :(

EDIT
A, odpowiedź odnośnie Tylera.
Tak, on też jest wilkołakiem. Potem Ci się rozjaśni, bo będą tłumaczyć ;)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:03:03 »
Napisałam do Shanti i Malinowej o tym pomyśle, żeby wiedziały.  ;)

Taaak, to właśnie ta rozmowa. Po tym odcinku moje odczucia co do Eleny nieco zmalały. Bardzo niesympatycznie.

Może jakiś odcień czerwonego? ::) Jakiś taki... ładny.
A czarny to jest chyba od 800 postów - Ekspert. Czy to jest jakiś "czarnopodobny"?
Ja czegoś poszukam. A może zamiast "Wampiromaniaczki", po prostu "Wampirki";D Coś takiego wesołego i pozytywnego.  :D

Dzięki za odpowiedź, sandi.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:14:56 »
Taaak, to właśnie ta rozmowa. Po tym odcinku moje odczucia co do Eleny nieco zmalały. Bardzo niesympatycznie.
Zarobiła sobie minusa. Bo Damon naprawdę tego żałował i ona wiedziała, że jego zachowanie (choć karygodne!) wynikało z jego impulsywności i tego, że został zraniony. Nie panował wtedy nad sobą. A ona robiłu mu wszystko na złość (pocałunki ze Stefanem też do tego należały) i z premedytacją go wykorzystała. Także rozmowa na końcu trafiona, tak samo jak to porównanie jej do Kaśki.

Ale tak btw. lubię scenę jak Damon pcha się przed kuszę, żeby uratować Elenę ;) I potem ich rozmowę :D

Wampirki sympatycznie ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:23:03 »
Ale tak btw. lubię scenę jak Damon pcha się przed kuszę, żeby uratować Elenę  ;)
No właśnie ja tego jakoś nie zauważyłam i chyba muszę sobie obejrzeć to jeszcze raz. ::) Jakoś mi umknęło.

Porównanie do Kaśki idealne. Po tej sytuacji było widać, Elena naprawdę coś z niej ma i nie jest podobna do niej tylko wyglądem. Nawet zdążyłam już nieco przyzwyczaić się do Eleny, tolerować ją, ba, polubić, ale po tej scenie to nie wiem, co myśleć. Damon z kolei znowu pokazał, że potrafi być inny, naprawdę zaczął żałować, być bardziej uprzejmym, wiedział, co zrobił. Tylko ta jego impulsywność, jak to powiedziałaś, doprowadziła do zabicia Jeremiego. Myślę, że tego nie chciał.
Czyli wychodzi, że wszystko przez Kaśkę.  ;D

Elena zachowała się totalnie tak, jak myślałam, że w życiu by tak nie zrobiła. Czy Elena pokaże swoją drugą twarz? (teraz z kolei prowadzę dialog wewnętrzny :D).

PS Może co do tej nazwy i kolorków ustalimy jeszcze potem (może jakaś konfa? ;D), poczekajmy na Malinową i Shanti, z tego co zauważyłam, to chyba też lubią VD, więc ich nie omijajmy, co nie? ;) Ale pamiętać o tym będziemy.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:31:29 »
Jak mogła Ci umknąć scena z kuszą? ;D No nie wierzę ;D

Elenę też trzeba zrozumieć, bo w końcu to, że Kaśka go zraniła (a potem niechcący Elena to spotęgowała) nie znaczy, że może wyżywać się na innych i ot tak zabijać sobie Jera. Ale ona naprawdę potem przesadzała... I jeszcze jej tekst, że "przyjaciele nie manipulują przyjaciółmi",  a potem dokładnie właśnie to zrobiła. Eh, ta Kaśka, same problemy ;D

Nie no, pewnie. Jak dla mnie to są takie luźne rozmowy na razie :) Gdybyście chciały kroić jakąś konfę to piszcie :) Chociaż myślę, że tu też możemy o tym gadać, w końcu na temat ;D

EDIT
apropo Damona&Rica - lubię tę sklejkę ;D

hihihi ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 07, 2012, 17:44:30 »
Jak mogła Ci umknąć scena z kuszą? ;D No nie wierzę ;D
Też w to nie wierzę.  ;D Ale zaraz to nadrobię i o wszystkim zapomnimy.  :th_girl_haha:

Fakt, ale Jeremy miał pierścień i całe szczęście, bo wtedy to na pewno Damon by się nie pozbierał. Na początku wiadomo, też na miejscu Eleny miałabym wieeeelkie pretensje, ale potem... to już się z tego istny cyrk zrobił.
Tym bardziej, że Elenie zależy na przyjaciołach, dobrych stosunkach z innymi, a wylatuje z tym tekstem o manipulacji, a potem sama go łamie. Sprytna dziewczyna, a przecież jest taka lojalna. Czasami wydaje mi się taka bezduszna.

Możemy, możemy, of kors. ;D

Ale fajny obrazek. :th_girl_haha: Aż sobie zapiszę.

Mi się jakiś czas temu spodobało to:
Obrazek
 :th_girl_haha: Jak uzależnienie, nie?

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 07, 2012, 18:57:53 »
O co chodzi, jakie kolorki? O czym nie wiem?
A skoro mowa o Dalaricu: Kocham tą dwójkę. To jak Damon go "zabił" a potem się zaprzyjaźnili i później znów go zabił - Alaric się obraził!
To było fajne:D
3x20 smilie_girl_321
Spoiler
To było coś niesamowitego. Scena D&A jak rozmawiali gdy R umierał. Jak Rick zapytał czy to ten moment gdy daje mu sen. Nie wiem jak wam ale dla mnie ta scena była świetna, choć taka smutna  :'(

Fakt, ale Jeremy miał pierścień i całe szczęście, bo wtedy to na pewno Damon by się nie pozbierał. Na początku wiadomo, też na miejscu Eleny miałabym wieeeelkie pretensje, ale potem... to już się z tego istny cyrk zrobił.
Tym bardziej, że Elenie zależy na przyjaciołach, dobrych stosunkach z innymi, a wylatuje z tym tekstem o manipulacji, a potem sama go łamie. Sprytna dziewczyna, a przecież jest taka lojalna. Czasami wydaje mi się taka bezduszna.
Elenie może i zależy na wszystkich i wgl ale jest przy tym taka wkurzająca...
A bezduszna jest na pewna dla Damona  ;)
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 07, 2012, 19:09:29 »
Hej, Malinowa! :buzki:

Cytat: Malinowa
O co chodzi, jakie kolorki? O czym nie wiem?
Chodzi o to, że możemy stworzyć grupę minimum 5 osobową, która będzie miała swój własny, unikalny kolorek nicku. Tym samym odróżnimy się od reszty użytkowników.

Oj taaaak, Elena dla Damona jest wyjątkowo bezduszna. To jest bardzo przykre i za każdym razem, jak go odrzuca, robi mi się coraz bardziej żal chłopaka. Coś czuję, że to się w najbliższym czasie, jak będę oglądać, nie zmieni.

Ja jestem na razie w momencie, kiedy tak naprawdę zaczyna się ta współpraca Damona i Alarica (tzn. trochę już trwa) i też jestem nią zachwycona! Uwielbiam ich - te tekściki, pretesje i w ogóle.
I pomyśleć, że to Damon przemienił Isobel.

A Jenna i Alaric tak do siebie pasują -  smilie_girl_124

PS odnośnie grupy
Cytat: Kiki
Etap pierwszy ? utworzenie grupy i przyznanie jej unikatowego koloru nicków
1. O założenie grupy może ubiegać się grono przynajmniej pięciu użytkowników, których przedstawiciel wyrazi taką chęć w temacie Grupy użytkowników ? wymagane jest podanie nicków wszystkich potencjalnych członków grupy.
2. Grono użytkowników ubiegających się o przyznanie grupy musi wykazać się aktywnością w jakimś zakątku forum (np. w wątku o swoim ulubieńcu - w przypadku fanklubu).
3. Administracja forum ma obowiązek w ciągu trzech tygodni od momentu zgłoszenia listy chętnych użytkowników podjąć decyzję o utworzeniu bądź też nie utworzeniu grupy i poinformować o tym w temacie Grupy użytkowników.
4. Administracja jest zobligowana do stworzenia grupy w ciągu trzech dni od oficjalnego komunikatu dotyczącego pozytywnego rozpatrzenia prośby o jej utworzenie.
5. Grono użytkowników, które nie uzyskało prawa do utworzenia grupy może przystąpić do ponownego ubiegania się o nie po upływie co najmniej miesiąca od oficjalnego odmownego komunikatu.